| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 17:39
- Nahlásit
Můj pes měl už tyto potíže 3x... za 16měsíců života... čím krmit? Jaké máte zkušenosti?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 18:19
- Nahlásit
Já jsem tomu svému, který na to taky trpí, kupovala nejprve Acanu - pro citlivé zažívání. Moc mu ale neseděla. Nakonec po vyzkoušení několika druhů mu sedla naprosto paradoxně Acana Extreme (ještě tučnější než běžná zátěžovka). Problém je, že Acana vyšla se svou novou řadou a tu na něm odzkoušenou ještě nemám. Zatím je dost zásob staré Acany.
Být tebou, tak se fakt poohlídnu po něčem lepším než ten sportmix. Mrkni vždycky na složení a podle toho se řiď. Je těžký takhle i radit. Protože když tomu mému psovi sedí ta Acana, tak to rozhodně neznamená, že bude sedět i tvému hafákovi... Musíš sama vyzkoušet.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 18:46
- Nahlásit
Jasně, každý hafan je jíný. My měli tu novou modrou ACANU Adultku, po ní měl jednou pěkné a pak zas na h... bobky.. mám doma Acanu Lamb and Aplle 400g, tak zkusím tu... chutná mu to jo...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 18:51
- Nahlásit
Nám pomohl přechod na syrovou stravu. Střídali se nám neustále záněty žaludku a střev, takže zvracení,průjem, 14 v pohodě a nanovo. Žádná změna granulí nezabrala,jen se to třeba trochu zlepšilo. Teď je pes už 3 roky na syrové stravě, může sežrat cokoli, zánět žaludku neměl ani jednou, mírný průjem asi jedno ve spojitosti s virozou
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 18:55
- Nahlásit
Já mu tak asi měsíc dávala syrové večer a ráno granule a teď to chytl znova... vet řekl, že malí psi jsou na to náchylní a by bylo dobré pořídit nějakou Lambku, v některé tom mase ať už od Falca či Vetamixu mohly být pomleté kosti.. a to mu mohl dopomoct...
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2009 19:14
- Nahlásit
kámoška měla tyhle problémy s fenou GR, dokonce byla 3x na klinice na kačkách, diag. zněla "citlivé zažívání" + dietní granule od veta, stejně občas chytla průjem, ale nemělo to až tak dramatický průběh. Ale byla děsně hubená, tak pak kámoška zkusila orijen , žere ho už 2 roky a pohoda, i přibrala
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 07:49 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
Nori
Podle toho jak vybíráš granule bych řekla že asi nemáš dost peněz na kvalitní a proto být tebou přejdu se psem na barf.Je třeba počítat s tím že to hned nebude ok a budeš muset zkoušet co psov sedne ale výsledek bude jistější.Jelikož pracuji v zemědělství (je sce blbé to srovnávat) ale ze zkušenosti vím že většina zánětu střev a žaludku je zpusobena plísněmi a toxiny v granulích a to stačí opravdu mikroskopcká stopa a je problém.Jsou zvířata kterým to nevadí a jsou zas takové které reagují hned .Pro tebe by bylo lepší prostě psovi vařit at víš co dostane.Nevím jak velkého máš psa ale začla bych ne mletým ala vetamïx ale kusovkama (libové hovězí,kuřecí) dávej jen maso zkus syrové nebo vařené ,k tomu mužeš vařenou mrkev.Nedávej moc věcí naráz at víš jak pes na co reaguje a kldně třeba krm několk dní jem tím masem a postupně přidávej nebo ubírej podle toho co pes na to.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 08:44
- Nahlásit
KEISSA
Syrové mi jedl, ale pak zánět po měsíci krmení znova dostal.. vařit nevím, když nebudu doma, tak mám jen jednu osobu kdo by mu uvařil ale nevím nevím...
pawLINce taky syrové nesedlo a jediný je na granulích, ale je mi jasné, že každý pes jinak...
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 09:24
- Nahlásit
Mám taky takového pejska, když jsem si ho vzala z útulku tak jsme léčili chronický zánět střev (bylo to jak píšeš, třeba týden dobrý, pak najednou průjem - občas tam měl i krev, dva dny dieta a zase chvíli dobrý a pořád dokola).Po ATB se z toho dostal, pak dostával ještě nějaký čas probican pastu a krmila jsem jehněčími granulemi. Jenže teď bere léky na bolest(bohužel už napořád)a ty mu asi zase poškozují žaludek a prostředí ve střevech a granule už nesnese, takže na doporučení veta už napořád jen vařené libové kuřecí a hovězí, rýži a mrkev, případně jinou zeleninu. Uvařím mu vždy tak dva dny dopředu do lednice a když mu to dávám, tak přileju trochu horké vody, aby to měl vlažné a průjmy zatím (ťuk ťuk) zmizely. Ostatní psi baští granule, taky vařím jen já, ale jde to udělat dopředu. Nebo potom zkusit vyloženě nějakou veterinární dietu pro citlivé zažívání. Jo a maso nedávám mleté, ale fakt kusové a ještě z kuřat odstraňuji kůži, prostě fakt jen libové.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 09:37
- Nahlásit
Atika
No...
A žádné vařené vnitřnosti? Játra, ledvinky, srdce, kuř. žaludky, srdce, játra?
A co dáváš jiného? Jako pamlsky? atd... co ještě jiného může?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:22
- Nahlásit
To jo, vnitřnosti dávám hovězí srdce,tochu dršťky a všechny kuřecí - žaludky,srdce a sem tam játra (těch moc nesmí, ale miluje je - my bereme na bolest prednison a játra nesmí kvůli tomu, nevím moc jak to souvisí, ale je to něco kvůli hladině hormonů v játrech, protože prednison je vlastně umělý hormon a v játrech se usazuje. Takže zase ještě přidávám ostropestřec, aby mu játra čistil, prostě má toho chudák moc.)Jo a taky mu dávám pangamin bifidus - taky pomáhá udržovat mikrofloru ve střevech a ničemu neuškodí.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:27
- Nahlásit
Tak zas má velmi dobrou páničku, Vás i pejska chválím...
Syrové kosti jako např. skelety, kuř. křídla či krky může?
Pangamin dávám taky..
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:30
- Nahlásit
A pamlsky: kousky jablíčka, tvrdý sýr, psí suchary a hlavně piškoty. Hlavně žádné uzené uši, tyčky na žvejkání - po těch se po.... skoro okamžitě, takže to jsme úplně vyloučili. Do žrádla mu přidávám i tvrdé rohlíky, vet to moc rád nevidí, ale mám zkušenost, že mu fakt pomáhají k tužším bobkům (dřív mu někdy průjem přetrvával i při rýži a po rohlíkách se zmírnil). No a když už zřídne, tak živočišné uhlí, dřív jsem mu občas dala půlku endiaronu, ale vet zakázal, že prý je pro psy absolutně nevhodný.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:37
- Nahlásit
Já syrové nedávám, jen vařené, křídla a krky ano, ale bez kostí a z křídel sundám kůži. Ale třeba vy můžete, já už moc neexperimentuju, můj pejsa už je starej, takže se radši držím osvědčeného. Navíc už někdy špatně udrží stolici a je v bytě, takže dietní chyba zpravidla znamená posranej byt. Uklízím nenadávám, ale snažím se držet bobky tuhý Vy jste ještě mlaďasové, tak zkuste, kosti staví a co vím tak skoro všichni je sem tam dávají. Ono sem tam něco nesedne, je to způsob pokus-omyl, ale postupně vychytáte co ano a co ne a můžete pomalu zpestřovat.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:44
- Nahlásit
Tak vás chápu.. a díky za rady..
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 10:53
- Nahlásit
Za nic, když není pejsa úplně zdravej je to někdy boj, ale na to nás mají ne? Držím palce, aby byly jen tuhý bobky
|
KEISSA
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 12:08 - Změnil/a: KEISSA
- Nahlásit
Nori
Ted jsem si přečetla že když jste dávala syrové tak jste zároven dávala granule což je vlastně chyba a možná si myslím že příčna stále se opakujících problému.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 20:48
- Nahlásit
No mi pes při zánětu střev nemá jen průjem, ale kadí s bolestma a navíc je to samá krev. Nejprve jasná, a pak natrávená
Docela mě překvapilo, že vám tady psíci "jen" průjmujou... Nebo se pletu?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:12
- Nahlásit
pawLINka
Můj měl jen vždy po kapce krve.. a průjmy samozřejmě..
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2009 21:27
- Nahlásit
Můj taky občas měl v průjmu krev, ale ne natrávenou, spíš asi jen ze sliznic.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2009 08:41 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
Tak včera měl řidší stolici, dala jsem mu odpo a večer vařenou rýži s mrkví a mezitím bílý jogurt. a dnes rano sem mu dala hovězí kusové vetamix s pařenou mrkví, nehltal, ale v zapětí po dojezení to vše vyzvracel... tak já nevím.. ale nakoupila jsem maso a vnitřnosti už na tři týdny.. co mám dělat? budem moci vůbec barfovat? Možná dopadnem asi tak jak někdo psal.. pes snese jen granule... Předminulou středu vet řekl, že je to dobré, měl ten zánět tlustého střeva..
|
Orsonek
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 12:53
- Nahlásit
Taky už jsem lecos zažila. Podle mě bych se u citlivého psa(na zažívání) bála brafovat to je jen můj názor Když přecházíte na jiné granule tak je potřeba krmit alespon 6 týdnů než se obmění mikroflora Já když už se něco takového objeví tak to hodně řeším probiotika přidávám zinek a biotin
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2009 13:44
- Nahlásit
Nori
Pokud by můj pes měl chronické problémy se zažíváním, tak bych vetamix nekupovala, ale normální maso pro lidi.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 11:10
- Nahlásit
Nori
Už jsem tady psala, že všechny své psy krom toho se zánětama, krmím masem.
Ten, co mývá ty záněty mi totiž taky všechno hned vyzvrací a nebo má průjem...
Ale zkoušej to. Možná spíš maso pomel a nedávej kusové - tak to bude stravitelnější.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 11:54
- Nahlásit
pawLINka
Začínám dávát kuřecí stehenní maso s vař. rýží po malých dávkách a zatím je to v pohodě..
Stotožňuješ se s tímto názorem?:
Pokud by můj pes měl chronické problémy se zažíváním, tak bych vetamix nekupovala, ale normální maso pro lidi.
Takhle bych finančně asi neutáhla..
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:03
- Nahlásit
Nori
Já vetamix nekupuju. Měla jsem jen 1x něco na zkoušku, ale vystačím si zatím i bez něj.
Já mám ale tu výhodu, že mám přítele, který dokáže zvíře zabít, a tak bereme velmi velmi levně různá zvířata na maso pro psy...
Pokud nebude zbytí, tak vetamix ber. Pořád je to dle mého názoru lepší než granule, protože aspoň trochu vidíš (hlavně cítíš), co psovi dáváš. Jestli je v granulích všechno kvalitní a nezkažené, to nepoznáš. Takže asi tak.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:11
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Pokud by můj pes měl chronické problémy se zažíváním, tak bych vetamix nekupovala, ale normální maso pro lidi. proč ?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:15
- Nahlásit
mac1
No nejspíš proto, že když je to pomleté kdovíco s kdovíčím a určené pro psy a občas to cestuje v teple docela daleko, tak to asi nebude mít kvalitu jako od řezníka.
Teda tak to chápu já...
Ale jinak co jsem vetamix měla, tak až na hodně vody to bylo fajn.
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:16
- Nahlásit
Nori
Já kupuji našemu mražená kuřecí stehna nebo prsa ve zverexu (ale není to vetamix), kilo stojí 30,- a je to pěkné maso (kolikrát přítel štěká, že si pesa žije líp než on ). Pak mají i kuřecí kousky, ale v tom už jsou i nasekané kosti a kůže, tomu už nevěřím. A krůtí ořez taky nic moc, taky je v tom hodně kůží a ty jsou moc mastný. U vás v okolí to nejde sehnat? Vnitřnosti - kuřecí- teda kupuju lidský a přidávám trochu hovězího srdce, to mám zas levnější z jatek. Zkusím se ti zeptat, odkud vozí to kuřecí, třeba u vás taky bude. Tohle vypadá na dýl a lidský kuřata fakt docela lezou do peněz, aspoň u nás dost podražily a cca 60,- za kilo je dost.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:19
- Nahlásit
S těma kuřatama...
Já kupuju třeba živý brojlery za cca 5 Kč kus... (někdy za 15)
Jsou to malí nedomrdci s pokřivenýma nožkama. Takoví chudáci, co stejně nevyrostou...
Tak se zkus poptat v drůbežárnách.
Akorát je to živý, no.
|