Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pes trpící ná záněty střev nebo žaludku...
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
mac1
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:20
- Nahlásit

pawLINka
tak to asi nebude mít kvalitu jako od řezníka no to určo ne , ale pes je šelma , ne člověk , trochu jeté maso mu vůbec nevadí

mac1
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:22
- Nahlásit

a vůbec nejdietnější, co může být - podle mě - je ryba ( nejlépe syrová, ale jsou psi, co syrové maso nechtějí ), a soudě i dle mikroodpadu, tak asi i nejvíce stravitelná

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:22
- Nahlásit

mac1
Jenže tady se bavíme o psovi, který trpí na záněty tl. střeva. Tomu i trochu jeté maso prostě vadí...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:23
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Pokud by můj pes měl chronické problémy se zažíváním, tak bych vetamix nekupovala, ale normální maso pro lidi.
tedy to taky nechápu, nikdy jsem neměla s vetamixem problém, že by maso smrdělo nebo něco

(a navíc, psům stejně nejvíc jede maso už trochu jetý )

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:24
- Nahlásit

mac1

koukám, žes to napsala dřív

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:25
- Nahlásit

Jimmi
Jenže tady jde o psa, který trpí na ty záněty! Takže to není normální pes.
Jednoho podobného mám doma a stačí mu sežrat jen trochu něco zkaženýho a je zle...

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:25
- Nahlásit

pawLINka
No nejspíš proto, že když je to pomleté kdovíco s kdovíčím a určené pro psy a občas to cestuje v teple docela daleko, tak to asi nebude mít kvalitu jako od řezníka.

tak nekupuj pomletý kdoví co, ale kusový

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:26
- Nahlásit

Jimmi
Tady se nejedná o mě, já jsem psala, že vetamix nekupuju vůbec

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:27
- Nahlásit

pawLINka
Nikdy jsem neměla z Vetamixu zkažený maso.
Kupuj kusový, navíc čokl není člověk, sorrry, ale někdy to trošku přeháníte.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:30
- Nahlásit

pawLINka
Tady se nejedná o mě, já jsem psala, že vetamix nekupuju vůbec
tak nevím, proč komentuješ kvalitu masa o kterém nic nevíš?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:30
- Nahlásit

Jimmi
Opět opakuju, že já vetamix NEBERU. Mám lepší a levnější zdroje

A až budeš mít psa se záněty střev a poznáš, co to je, tak budeš asi taky mluvit jinak.
U ostatních psů to moc neřeším, ale u toho se záněty to řeším moc. Promiň, ale nechci mít psa stále na ATB a s krvavými průjmy.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:32
- Nahlásit

Jimmi
Měla jsem ho na zkoušku, to jsem taky psala. A navíc vím, že některým dorazily i zelené várky. Stát se může, ano. A u normálního psa se nic nestane i když je to trošku chytlé. Ale riskovat to u psa se záněty? Promiň, ale to bych teda neriskla.
Proto jsem zadavatelce taky doporučila, že pokud může, tak ať bere jinde, ale taky, že je i pro takového psa pořád lepší Vetamix než granule. /pokud maso vůbec snese/

Jimmi
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:34
- Nahlásit

pawLINka

já už toho nechám, jenom mě něco udivilo, nic víc
já mám psy v poho, tak nemám co řešit

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 12:38
- Nahlásit

Jimmi
Myslím si, že je tady nějaký komunikační šum.
Ještě bych chtěla dodat, že až mi dojdou mé zdroje masa, tak budu Vetamix brát také. Většině smečky je stejně jedno, co žere Takže já Vetamix rozhodně neodsuzuju...
Ale u toho se zánětama se musím držet přesně toho, co snáší relativně v pohodě. U něj jsou to bohužel granule a ještě k tomu jen Acana. Tak teď budu taky řešit jak dál, když je nová receptura... Ten můj maso vyzvrací a nebo má průjem a nebo naopak zácpu (tu nemůžu riskovat zase kvůli něčemu jinému). Ten pes je prostě degen, a tak přehánět musím

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 13:09 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Z vetamixu bych brala: hovězí hrubomleté a s droby, játra a srdce, dršťky zelené, celé kuře, kuřecí hřbety a ryby (pyliny, sumečka či lososa...) To je dobrý výběr ne? Mleté maso bych nekupovala, jedině u řezníka, mám tam mamku,...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 13:11
- Nahlásit

Nori
OT - ty jsi tehdy řešila i ty anální žlázky? Nemáš náhodou naklonovaného mého psa?

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 13:23
- Nahlásit

pawLINka
Rešila, ale už neřeším, má to prý lepší.. zánět v tom neměl, tak ho operací nebudu zatěžovat..
Proč naklonovaného, nechápu...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 13:27
- Nahlásit

no můj Tom krom zánětů střev měl problémy i s análníma žlázama

Matejka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 13:48
- Nahlásit

Nori
Jo ten výběr je dobrej, z ryb bych brala jen lososa a sumečka. Jinak ty skelety bych být tebou taky klíďo zkusila, dají se koupit levně v lidských krámech s drůbežím masem. Snad to hafanovi sedne

Nori
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 14:38
- Nahlásit

pawLINka
Že by to nějak souviselo?

Matejka
Skelety ovšem taky..

Všichni
Kupujete taky slepice mražené? Stojí 34kč/kg u řezníka..

Matejka
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2009 14:42
- Nahlásit

Nori
Já to teda ještě nezkoušela, ani jsem na ně totiž nenarazila. No asi budou mít už tvrdší kosti, ale štěnda zblajzla i krůtí krk a křídlo, tak by to asi nemělo vadit...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2009 00:00
- Nahlásit

Nori
Slepicema krmím běžně. Občas se nějaká na dvoře najde "na vyřazení"... A dřív jsem je kupovala i v obchodě.
Jedna moje feňule to ale moc nechce. Čuchne k tomu a žere to s odporem. Nevím proč. Ostatní psi to žerou bez problémů...

Že by to nějak souviselo?
To asi né. Spíš náhoda. A nebo teda nevím, že by análky souvisely i třeba s imunitou...

Houšková
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2009 00:44
- Nahlásit

Výborné dietní krmivo je Hills, má několik druhů dle onemocnění. Potom je dobré dietní Bosch tzv. jehněčí, které je velmi šetrné pro žaludek. Firma Hills vyrábí právě pro nemocné psy, ale přesto výživově hodnotné.

Pavlina Moravcova
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2009 08:47
- Nahlásit

živí jo, tak to máte doma na dvoře pak lov ne?

Nori
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 09:14 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit

Asi sem vůl, ale včera ráno jsem mu dala vetamix hrubomleté, ale nevím jaké... a odpo zvracel a teď ráno nějaké zbytky, chlupy... jinak doposuť dostal kuřecí maso, stehno a hřbety, i hovězí maso a srdce a bylo to ok.. ale to hrubomleté to asi nesnese.. ted mu nemam davat nic? az zitra a zase kuř. maso... me uz to nebavi.. doufam, ze se mu neznici nejak traveni..
Mám mu podat živočišné uhli?

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Čec 2009 22:47
- Nahlásit

Nori
To asi nebylo hrubomleté,ale hovězí s droby. Je dost možné,že třeba nesnese vnitřnosti jako játra,ledvinky ani v malém. Zkontroluj to,je to dost podstatné,co to bylo za maso,at víš. Jinak dnes hladovku, pak nejlépe kuře. Klasika. Já radši dávám smectu než uhlí,ale oboje je na průjem,ne zvracení

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:07
- Nahlásit

pawLINka
Ale u toho se zánětama se musím držet přesně toho, co snáší relativně v pohodě. U něj jsou to bohužel granule a ještě k tomu jen Acana. Tak teď budu taky řešit jak dál, když je nová receptura...
Mám to úplně stejně, čuba měla naposledy zánět žaludku a střev po kusový svalovině z falca (už nevim, jestli to bylo krůtí nebo jehněčí). Když měla Acany salmon potatoes (díky Eny, že mi je doporučila), byla tři měsíce úplně v poho. Kdykoli čuba dostane maso, má průjem a nafouklý břicho. Teď má canidae jehněčí a hnědá rýže, ale taky nic moc, pořád nafouklý břicho, blbý kadění/poloprůjem a katastrofální svědění zadku, přičemž žlázky sou ok. Acany jí taky vyhovovaly nejlíp, z nový řady zvažuju grassland a ty apple a něco.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:21
- Nahlásit

Gerda
katastrofální svědění zadku
Přesně tohle máme taky! Pořád si zadek vylizuje, ale přikládala jsem to něčemu jinému!
My máme poloprůjem a prdíky i po Acaně, ale nemá zánět jako takový...

To vylizování jsem dávala za příčinu tomu, že má vyoperovaný anální žlázy a špatně se mu to hojilo i srostlo. Má kolem konečníku uvnitř plno výrustků. Myslela jsem, že ho svědí ty...

Jinak ten poloprůjem je na jednu stranu dobrý - nemůže mít kvůli těm výrustkům tuhé bobky, protože by je nevykadil...

Přemýšlela jsem, že u něj ale Barf zkusím také. Zatím jsem pouze neměla odvahu to zkusit. Kdysi ale dostal hovězí ořezy se zeleninou a celé mi to vzápětí vyzvracel. Jeho žaludek asi není zvyklý nic zpracovávat, protože byl celý život na granulích (je mu skoro 7 let). Jenže s tím Barfem zase nevím nevím, protože on větší kusy nepožvýká, vyprdne se na to. Takže by nežral třeba ani kosti, které jsou důležitou součástí barfu. Tak budu taky hledat nějaké granule.
Asi zkusím taky novou Acanu, protože ji máme podstatně za lepší cenu než v normálním obchodě.

Dej vědět, jak ti snáší tu novou Acanu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2009 11:53
- Nahlásit

pawLINka
No ona si kromě toho zadku děsně olizuje i pipku, což teď na konci hárání je asi normálka, a nohy. Vylizuje si kůži v meziprstí, kde se jí dělá červenej horkej zánět, když to zaschne, tak je s hustšim bílym hnisem. Teď frčí ve všech těhle místech k olizování + se drbe jak zběsilá, takže budem dělat alergotesty a zatim jí vrazim zyrtek. Vet řikal, že potravinová alergie neni tak častá (což mě překvapilo, myslela sem, že jo), že to bude něčim jinym.
Jinak mařka taky nežvejká velký kusy, ona je rovnou polyká, kosti bych jí nedávala, je schopná je spolknout a pak celý vyblít. S barfem sem to chtěla zkoušet, ale po tom zánětu sem se na to vyprdla a teď rozprodávám nakoupený maso K tý nový acaně se dostanem později, teď musí dojíst pytel canidae a taky nechci měnit grancle moc často, aby z toho neměla jenom samý potíže. Nejhorší stavy měla právě po mase, nekadila třeba dva dny vůbec, měa děsně nafouklý břicho, nechtěla se hejbat, protože jí bolelo, furt se olizovala a okusovala, a když už z ní ňákej bobek vypad, tak byl takovej oslizlej a polotuhej. Takže to raději grancle, i když bych radši krmila masem.

Nori
Člen
# Zasláno: 11 Čec 2009 05:41
- Nahlásit

Tentokrát to bylo buď z krůtí kosti z masem nebo z hovězího. masa.. Je to v toleranci ve zvykaní, ok? Již 2x za týden zvracel? Ale ne hned po snězení..

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání