Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Osteochondroza
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 17 Lis 2009 19:48
- Nahlásit

PeKrato
Jo a jinak ty máš myslím stafíka? Myslím, že není o moc menší než můj pes, to naše triko bylo tak na 2-3letý dítě, druhý bylo širší v těle, tak jsem mu dělala na zádech uzel.
Ale to už si když tak nějak poradíte.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 08:36
- Nahlásit

Maya
Díky moc za rady. Jsem si uvědomila, že mám ve sklepě velký pytel s dětskýma hadrama od sestry jakože pro moje mimino někdy v budoucnu. Tam určo něco najdeme, jsou tam i větší hadry. Ale fakt díky za tipy, určo se to bude hodit.
Ano, mám stafíka

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 10:56
- Nahlásit

Tak Redulka je teď aktuálně na operaci. Potvrdil se úlomek korunního výběžku, bohužel na obou nohách. Dokonce na levé nekulhavé to má horší. Takže operujeme obě. Netrpělivě očekávám telefonát veta, jestli vše proběhlo v pořádku.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 11:13
- Nahlásit

PeKrato
Držím palce,neboj,dobře to dopadne. Je ale škoda,že na to už nepřišli v tom půl roce

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 11:21
- Nahlásit

jana33

Je ale škoda,že na to už nepřišli v tom půl roce
to mi ani nemluv. naštěstí vet říkal, že to ještě není nijak hrozný. že mám štěstí, že je lehka

ted volal vet, operace probehla v poradku, potvrzen fragment korunniho vybezku loketni kosti. na leve ulomeny uplne, na prave praskly. jinak je vse ok a ve dve si pro ni jedu

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 11:24
- Nahlásit

PeKrato
Tak super,uvidíš,že po rekonvalescenci bude lítat zas jak štěně

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 11:30
- Nahlásit

jana33
tomu věřím, vet už před operací říkal, že prognóza po operaci jak pak velice dobrá, co se týče pohyblivosti. Aspoň že už to má za sebou, snad se i probudí v pohodě a nenastanou žádné komplikace. už se jí nemůžu dočkat, prdelky mojí

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 11:36
- Nahlásit

PeKrato
Máte výhodu,že je lehounká

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 11:39
- Nahlásit

jana33
JJ, rano jsem navazili 15 kilo na lacno No a budu ji kratit na jidle celou dobu rekonvalescence. At to zatezuje co nejmin

Maya
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 13:07
- Nahlásit

PeKrato
Tak už to máte za sebou, gratuluju. Teď už bude jen líp.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 16:32
- Nahlásit

Maya
Díky. Snad ano. Vet je optimistický, říká, že máme velmi dobré prognózy. Fenku už mám doma, je ufňukaná, asi ji to bolí, ale jinak vypadá dobře. Klidovku máme nařízenou na tři měsíce. A nosit do i ze schodů, takže ze mě bude Rambo s naším 4tým patrem bez výtahu

PeKrato
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2009 19:28
- Nahlásit

Teď přemýšlím, jak to udělat s krmnou dávkou. Snížením množství granulí má fena hlad, nedostatečně se jí zaplácá žaludek. Zvažuju, jestli jí dočasně nenasadit seniorky na dobu cca těch 2-3 měsíců, kdy nebude vůbec aktivně žít. Budu jí moct dát normální dávku a přitom ji nebudu zahlcovat energií. Co vy na to? Není to blbej nápad, skrz jiné složení granulí?

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 00:14
- Nahlásit

PeKrato
Určitě na čas seniorky nebo lightky nevadí, já teda dávala dávku pořád stejnou, ale pes po pár dnech sám začal žrát trochu míň, ale o moc ne a když jsme byli na kontrole, tak jsem ho převážila a vážil pořád stejně.

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 07:30
- Nahlásit

pigie
Zlomenny korunny vybezok sa u nas hral s nami na schovavacku. Bol tam podla mna uz od cca 4-5 mesiacov, ale vzdy, ked sme sa rozhodli s tym nieco robit, tak ho zrazu vidno nebolo a peso prestal krivat.
Vidíš, u nás to bylo naopak - i po operaci - kompletním otevření s dobrou viditelností, kdy ten výběžěk prostě ulomnej - poškozenej nebyl - tak RTG stále tvrdil, že je úplně oddělenej
PeKrato
Ale vet vidi drobnou artrozu uz na snimcich z tech jejich 6ti mesicu. Prijde mi to az neuveritelny, ze tak mlady zvire uz muze mit artrozu
Potvrzuju - může - nůj pes měl v 9ti měsících v lokti artrózu jako cca 13ti letej pes...

Dines
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 07:36
- Nahlásit

PeKrato
Taky doporučím po operaci arekonvalescenci (vychází ti to pěkně a jaro) plavt, plavat, plavat a zase plavat - pro nomocný klouby asi nic lepšího udělat nemůžeš - pořádně si tak namaká svaly - a to bez zátěžě a bolesti - a ty sšlachy a svaly namakaný pak ten kloub pořádně udrží - já mám psa s loktem úplně v h*** a po jedné sezóně plavání už skoro dva roky drží bez obtíží - ani nekulhne
A samozřejmě CHondra

PeKrato
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 21:47
- Nahlásit

Dines
Jo, plavání pánuju hned, jak na to bude počasí. Reda plavání miluje, takže tahle rekonvalescence jí bude plně vyhovovat. Vet je opravdu hodně optimistický, říkal že je lehoučká a pěkně nasvalená, tak by to měla pěkně udržet. Chodra podávám už měsíc, dle veta už by jí to dávat doživotně.
Jinak operace už je daleko za ní, v sobotu den po operaci už se chovala úplně normálně a kdybych ji nechala, začala by dělat kraviny. Stehů si vůbec nevšímá, i když okolí rány má hodně zhmožděné a na dotyk bolavé. A už od soboty nekulhá! A to vet říkal, že kulhat ještě nějakou dobu bude. Mám radost, že se to tak povedlo.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 09:12
- Nahlásit

Maya
Díky za reakci na to žrádlo. Uvidím, jak to bude se stávajícím. Kdyby byla šílená hlady, asi to pořeším. Zatím to jakžtakž jde. I když teda při sebemenším zašustění je v kuchyni, ale tak snad se jí stáhne žaludek časem

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 10:09
- Nahlásit

PeKrato
Tak blahozelam a prajem rychle bezproblemove uzdravenie! Bude to fajn, co vidim ze bude Hlad treba zapatlat niecim energeticky menej nadupanym a casom sa jej naozaj zaludok stiahne, kedze nebude vydavat tolko energie. Len tu dobu rekonvalescencie naozaj nepodcenovat, hlavne, ked sa jej dari tak dobre, ze nekriva. Nenechaj sa tym zmiast, ten klud je naozaj dolezity!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 10:16
- Nahlásit

pigie
Máme předepsáno tři měsíce klidu a míním to dodržet i kdybych se měla zbláznit Vet mi vše vysvětlil nad videem z operace, co se v kloubu teď bude dít a tak. Takže je mi úplně jasné, jak důležité je ten klidový režim dodržet. Přeci jen to nestálo málo peněz, abych si to chtěla zopakovat
Šla by jsi do těch seniorek? Já teď krmím Orijen a snížená dávka je sice fajn, ale fena má opravdu hlad Co jsem četla, tak seniorky jsou o tom, že je tam míň sacharidů a kalorií, ale o to víc proteinů. Tak ať něco nepokazím, to raději ať má hlad než se jí stáhne žaludek

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 11:29
- Nahlásit

PeKrato
My sme problem s tymto nemali, takze sa necitim fundovana ti odpovedat. Hugo je baletak, drzi si vahu na vrchnej hranici podvyzivy, takze s nim problem nebol. Na tie tri mesiace by som ja osobne nedala seniorky ale lightky.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 12:10
- Nahlásit

pigie
No stafbulíci k tomu mají vlohy, k tloustnutí. Tak já ji fakt musím hlídat. Počkám jestli se jí nestáhne žaludek a kdyžtak na něco přejdu. Díky za typ na lightky, je to asi vhodnější, máš pravdu.

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 12:39
- Nahlásit

PeKrato
Jeje,tohle mi nějak uteklo.....tak doufám,že je holčička už v pohodě a že jí to nebolí. Vím,co to je, obě nohy po operaci a zakazovat psovi lést na postel) tedy spíš horší je to lezení dolů ( já spala se psem raději na madraci na zemi,aby nechtěl ke mě v noci)..............držím palce,ať jste brzy v pohodě!!!!!!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 12:49
- Nahlásit

žanda
Tak postel má zakázanou, ale stejný problém řeším se sedačkou. Naučila se jí používat jako pelech, ale teď na ni skákat nemůže. Tak ji holt teď musím přes den zavírat mimo obyvák, aby po sedačce neskákala. A když jsem doma, tak ji buzeruju a mám ji pořád pod dohledem. I tak se mi ji už dvakrát nepodařilo zastavit včas
Samozřejmě děkujeme za přání. Dobu máme jasně definovanou, tři měsíce a míň ani den. Už aby bylo jaro a bylo to za náma

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:24
- Nahlásit

PeKrato
Jo a najednou jsme ti hnusní,co nic nedovolí,co) Jak jsi psala, že méně kulhala na tu horší packu- stejné bylo i u nás- u té jsem ani netušila,že už mu praská chrupavka.....Nám tehdy řekli taky,že budeme do půl roku ok....bohužel se nám to děsně pomalu pomalu hojilo a byl z toho skoro rok.......tak moc přeju, ať jste jako rybky co nejdříve.........jak nahoře někdo dával obleček,dlouhý rukáv, zapínání na záda- to je přesně to, co teď ( a po celou dobu nemoci) mělo u nás zelenou-jen na krakena bohužel dětská velikost praskala přes prsa ve švech)

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 13:36
- Nahlásit

žanda
jj, kouká na mě jak na blázna, proč najednou nesmí
nestraš, rok? to bych asi zešedivěla už ty tři měsíce mi přijdou mazec, když teprve potom můžeme pomalu začít pouštět a zlehka začít zatěžovat. my triko nakonec nepotřebujeme, Reda je vzorná pacientka a nijak si to neduzní. má ale jen po dvou stezích na obou nohách, tak ani není co duznit

žanda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 14:32
- Nahlásit

PeKrato
Garry si nohy taky nelízal,ale jak byl nahatej (vyholenej)a byla zima, prochladávaly mu ty nohy a to mu nedělalo dobře......Neboj, byly jsme prý ojedinělý případ i pan doktor říkal,že jiní už jsou jako ryby,jen my jsme furt zatuhlý...........tu smůlu jsme měli my, na vás už žádná nezbyla)

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 15:08
- Nahlásit

žanda
No my máme teď na počasí docela štěstí Já jí při teplotách kolem nuly budu dávat obleček už. Jak jen chodí a neběhá, rychle prochladne. Nohy jí to teda nezakryje. Já jsem ale našla jen růžové tričenko, tak uvidím, jestli to na ni někdy oblíknu ) Každopádně venčení je krátké, dle instrukcí veta. Tak snad mi neomrzne, prdela
No my už máme taky docela vybráno, tak snad to tentokrát půjde hladce.

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 16:12
- Nahlásit

žanda
PeKrato

Tak Vám nevím spolutrpitelky, zda Ti naši psi nejsou přes kopírák ))) Charloun to měl taky tak, kulhal na jednu,operovaný obě a ta lepší v horším stavu....Začínám uvažovat, zda Ti doktoři nemají jednu verzi a tu netlumočí každému))) Přeji brzké uzdravení a hodně trpělivosti!

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 16:17
- Nahlásit

HanuleGR
No mě to jeho vysvětlení pak přišlo hrozně logické. Na té horší měl ten úlomek už plně oddělený od loketní kosti a tak druhé kosti naproti vždy uhl a tím pádem tam nemělo co bolet. Na té bolestivé to bylo křaplé, ale ještě drželo a tím pádem kosti naproti neuhnulo a bolelo. Jasný jak facka Jen teda nevím, co by se stalo, kdyby se ulomili oba, nebolela ji ani jedna noha. Tzn. bych nic nevěděla a fakt by mě zajímalo, kdy by se ta degenerace projevila a jak razantně. To jsem se zapomněla zeptat Že by třeba čistě teoreticky na tom odchodila celý život? Kdy by ji to začalo bolet? Nevíte někdo?

PeKrato
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2009 19:36
- Nahlásit

Tak zvažuju ty lightky granule a nakonec se rozhoduju mezi FirstMate a Nutramem. Nejen cenou se mi ale víc líbí Nutram, u Firstmate ve složení nějak marně hledám maso Máte někdo s uvedenými značkami zkušenosti?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání