| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 17:23
- Nahlásit
Zajímá mě, pokud nekdo z vás má zkušenost- pokud je to artroskopicky, jak pak probíhá následná domácí léčba, jak to váš pes snášel a vůbec vše, co vás s tímto tématem napadne. Právě nás to čeká a já z toho nemám žádnou radost. Jen pro zajímavost, i cena za výkon veterináře by mě zajímala. Díky
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 18:21
- Nahlásit
žanda
Už jste dospěli i k tomuhle?
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 18:26
- Nahlásit
žanda
mám zkušenost, ale artroskopicky to nebylo
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 19:53
- Nahlásit
Zopar skusenosti
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 22:15
- Nahlásit
Teď právě mám psa 5 týdnů po téhle operaci, co by tě zajímalo?
Po artroskopické operaci probíhá domácí léčba úplně stejně jako po normální, tu měl před pár lety, tedy 6-8 týdnů klid a vodítku. Můžu říct, že teď po 5 týdnech je už na zabití a přemýšlím, že ho po zahradě už pustím, jinak zboří kotec i barák dohromady.
Myslím, že pes to snáší líp než páník.
Jediný co mě překvapilo, že i u téhle operace, kde výsledkem jsou dva stehy, měl oholenou celou nohu a půlku břicha, jen kvůli tomu nosil měsíc triko, protože už je celkem zima.
Tady je fotka, jak to vypadalo http://www.sweb.cz/assil/fotky_operace/21.jpg
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 22:15
- Nahlásit
Tak my už bohužel taky, ale bylo to klasicky (moc velký úlomek).
Každopádně 6 týdnů klid, ven pouze vyčůrat na vodítku. Bez mámy v důchodu by to nešlo...
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 22:19
- Nahlásit
....a v rámci těch klidových dní mi týden hárala fena a druhý týden měli oba šílený střevní katar, takže po těch 14 dnech už jsme byli všichni doma naprosto odrovnaný.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 22:20
- Nahlásit
Jo, ještě bych dodala, že při první operaci ho uspávali injekcema do zadku, poměrně zdlouhavě a bolestivě podle toho jak naříkal, kdežto teď mu dali kanylu, do ní jednu injekci a během 5 minut spal, prostě paráda. Taky při první operaci jsme ho dostali hned po operaci ještě v narkoze kdežto teď zůstal na klinice a jeli jsme si pro něj až odpoledne, normálně ho přivedli už probuzeného. Cena se asi liší podle toho jak kde, já platila 2 tisíce za rtg a předoperační vyšetření, asi 13 tisíc za operaci a 1500 za 2x kloubní výživu Nutradyl. Kontrola bude doufám jako minule už v ceně.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 07:41
- Nahlásit
Mucholabko, jo my musíme mít všechno,ale cystu nemáme.......přesto že opět začal kulhat,,jela jsem do Brodu- má oba lokty v artrotickém stavu.
pro všechny:
uspání má být nějakou dechovou vzdušnou nebo jako metodou,která je prý velice šetrnáa pes jí rychle vydýchá. Obě nohy budou dělat najednou. Po operaci mi zavolá a já budu moci být u dalšího přítomná, až se probere- tak jsem se s vete domluvila. Večer nám ho dá domů. Snad se to povede v pohodě. O klidu na vodítku vím, to mě upozornil, to holt přežijeme, byly dny ,kdy to tak bylo i teď, když kulhal.
Sice fianančně je to ranec,ale snad pak už bude v pohodě a já bez nervů, co ho bolí. O nutradylu mi už pan doktor říkal, ten si snad někde seženu laciněji. KOntroly máme domluvené v Brodu,pak následně i v Praze. Hlavně, ať už to máme za sebou. Tak nám ,prosím ,držte palce.
Jen dotaz,pro ty, co to podstoupili, za jak dlouho mohl být pes doma cca sám? (musíme doma naplánovat nějak dovolenou....)
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 08:43
- Nahlásit
žanda
Taky jsme byli v Brodu, tak držím palce, u nás teda bylo vidět zlepšení během několika dnů.
Jinak já měla dovolenou týden, ale bylo to spíš z důvodu zvykání psa na nový režim, pokud je pes v bytě a nic se mu v podstatě nemění, tak pes už druhý den nevěděl, že na nějaké operaci byl, takže by klidně stačil den dva dovolené.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 09:29
- Nahlásit
Maya- tak to jsi mě teď moc potěšila, jsem ráda, že to je pro psa tak neagresivní metoda. Dovolenou si samo vezmu, ale nevěděla jsem za jak dlouho je pes už relativně ready.
Vás taky vyholili? my jsme krátkosrstý pes, tam to snad potřeba nebude,nebo ne moc.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 09:31
- Nahlásit
Maya- je promiň, zž jsem viděla fotečku, nojo, vy jste ale medvěd )) my na těle nemáme skoro nic )
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 09:49
- Nahlásit
Pes může být doma sám klidně od prvního dne. Ale asi záleží jak který pes můj GR neměl tentence si vylizovat ty dva stehy - i přesto jsem mu na ven dávala takový ten stahovací nekonečný rukáv, ke konci těch 10 dní než se stehy vytahují mu na začínajícím podrosti srsti nechtěla ani držet náplast chránící před nečistotou ty dva stehy.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 09:55
- Nahlásit
Vlasta
no dám mu taky když tak rukávky,ty on už sundavat nebude, je zvyklej, že obvaz,nebo něco, co mu dám, se nesundavá ( v tom je výhoda nemocných psů,jsou zvyklí.....).
Jak moc oholili vás? ale vy jste taky dlouhosrtý pes.........
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 10:30
- Nahlásit
Tak jak píšou tady někde nahoře, nohu celou až po ramenní kloub a dole do půlky břicha - taky jsem se divila proč tak moc, ale je to kvůli udržení čistoty kolem těch dvou ranek. Srst nám dorůstala skoro rok, tedy dorostlá byla asi za 4 měsíce, ale stále bylo vidět ten schodek mezi neoholenou a původně oholenou částí, takže fakt až po roce to bylo úplně neznatelné.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 10:51
- Nahlásit
žanda
Neboj, taky vás oholí - a nezáleží na tom, kolik těch chlupů a jaký máte.
My máme za sebou loket klasicky - operace nepomohla, ale pes už naštěstí nekulhá (samoléčba alá dříví v lese (dělej si co chceš, když za rok chcípneš, aspoň budu moct říct že sis to užil :lol
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 10:57
- Nahlásit
Dines
Nám to tedy pomohlo (ťuk,Ťuk na zuby!!). Sice jsem musela jeden loket nechat dělat podruhé ( a to paradoxně ten který byl před operací jakože lepší), ale nyní máme 1,5 roku od operací, psovi je 5 let a celou dobu v pohodě.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 11:09
- Nahlásit
žanda
Ahojky, přečti si tu starší diskusi, na kterou dávala odkaz pigie, jsou tam zkušenosti nás všech: mě, Jumi a ostatních... Sára měla taky dechovou narkózu a přidávám se k názoru ostatních, po čtyřech týdnech jsem měla svatozář, protože z poslušného, milého, hodného a věčně chrápajícího psa se stal hyperaktivní jedinec - a to jí vydrželo...
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 11:13
- Nahlásit
Ahoj, my jsme artroskopii obou loktů podstupovali přesně před rokem, když bylo psovi 9 měsíců. Taky ho kvůli dvěma malým rankám vyholili jako králíka, obě nohy i plece. Tričko nosil asi 14 dní, ale ne kvůli tomu,že by mu byla zima, ale kvůli těm rankám a stehům a taky aby si nedrbal ty oholený místa. NAštěstí ale jak říkal pan doktor, tak ho to vůbec nezajímalo a už den dva po tom si vyšlapoval jakoby se nechumelilo, sice s nožkama ještě pořád trochu od sebe,ale mnohem mnohem, líp. Ale obletování nás si teda užíval, házel takový pohledy,že se mu udělalo bebí, že by člověk brečel Jinak ty dva týdny na vodítku jsme dodrželi,ale postupně jsem přidávali na čase,kdy jsme byli venku a pak teda ještě měsíc dva nesměl dělat kraviny se psema, To jsme měli povolený až ty čtyři měsíce po operaci,že si mohl už se psema začít hrát. kulhání se nám semtam objeví jednou za čas, ale jak přijde tak zase zmizí. Nožky mu vytočený zůstali, ale běhá mu to tak,že by nikdo skoro nepoznal,že na něčem takovým byl. A tahleta sranda stála 22tis. Kloubní výživu dávám pořád, střídám Alavisy a Caniviton.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 11:15
- Nahlásit
z poslušného, milého, hodného a věčně chrápajícího psa se stal hyperaktivní jedinec - a to jí vydrželo...
Ty jo,tak to u nás taky tak, flegmoušek se najednou probral
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 11:16
- Nahlásit
Srst nám dorůstala skoro rok, tedy dorostlá byla asi za 4 měsíce, ale stále bylo vidět ten schodek mezi neoholenou a původně oholenou částí, takže fakt až po roce to bylo úplně neznatelné.
Hm, to my sme uz vyse roka od operacie a skok sice uz vidim len ja, ale stale tam je... Tie zastavky na nohach dorastaju sialene pomaly Je fakt, ze tak po tristvrte roku neznaly rozdiel nevidel.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:23
- Nahlásit
no díky všem . stím vyholením jste mě nepotěšili- pes obroste to je jasný,ale trpět budu já- )) má ostřejší srts a já jsem hned osypaná,když ho pohladím proti srtsi, teď nude píchat jako žeke, to abych nosila půl roku dlouhý rukávy ((( a bude to na zimu, tak abych ho oblíkala na ven.......mě řekli cenu 24.000,- ale plus mínus ticíc to už je prostě jedno při takový částce. Hlavně aby to zabralo- no že by mi ze 7 letého psa udělali zase hyparaktivku? To se těším )
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:44
- Nahlásit
žanda
Jj, mě taky Musil říkal,že to bude plus mínus 25. tis.,že záleží co tam bude až se podívají dovnitř a kolik toho budou potřebovat a tak, nakonec to bylo těch 22. Pak taky kvůli nám přijel do nemocnice na tu osmou večer, kdy jsme si ho vyzvedávali a ještě jednou nám všechno popsal a ukazoval na videu, co všechno bylo púotřeba udělat a jak to vidí dál....
Tak hodně štěstí a hlavně, aby to zabralo a pejsan zase vyšlapoval jako za mlada
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:48
- Nahlásit
choco, jo taky jdeme k Musilovi (nevím,zda je tam jiný orthoped ještě). Po tom co mi ukazoval včera a jak se choval k nám lidem a psovi, je fakt super. Všechno vysvětlil, žádnej nerv, beze spěchu......přitom to odsejpá. Příjemnej. Za chvíli jdu volat a objedn si termín, jelikož ten,co mi dali včera bohužel z pracovních důvodů nelze- to mi řekli až dneska v práci ((
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 12:59
- Nahlásit
Tak my to měli stejný, video operace bylo super, akorát asi že nám dělal jen jednu nohu, tak jsme pro psa jeli už na třetí odpoledne.
žanda
Na hyperaktivku se těš, mému psovi je 6 let a to, co vyvádí teď po pěti týdnech po operace, to nevyváděl ani jako puberťák, ani po první operaci, po té kulhal ještě půl roku a to zklidnění delší dobu bylo znát, teď skoro nekulhá od druhého týdne a tak od třetího týdne je na zabití, já teda doufám, že mu to nevydrží a až bude moct volně na zahradu a na vycházky, že se zase zklidní do původního stavu, jinak mě šlehne, já na hyperaktivky vůůbec nejsem.
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 13:00
- Nahlásit
žanda
Jj, přesně tak, byli jsme z něj taky s mámou paf. S takovým přístupem jsme se totiž ještě nikde nesetkali.
(A vlastně před tou operací Andymu i pro jistotu rentgenoval zadky, když už byl uspaný a ty naštěstí dopadli líp než předky.)
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 13:13
- Nahlásit
No tak jdeme 29.- ještě musím stihnout rozbor krve a vyšetření srdce-ale to zvládnu.
Maya- a já si říkala, že si na pomalejší tempo zvykl.....
No uvidíme, prý nás tedy oholit musí, že dostanu naháče ( ale zase vyfasuje erární tričko ))
Hlavně aby byl ready,chlupy dorostou,koupím na růst chlupů něco, tihle krátkosrstáci dorůstají pomaleji.....no a v zimě konenčě využiju obleček,co má a skoro nenosí )
|
brut
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 13:45
- Nahlásit
žanda
teda, vy taky nevíte, co by jste si vybrali ... hlavně ať vše dobře dopadne a zase máš doma pořádně veselého pesana bez bolestí
Jinak nestačím zírat, jak moc vyholují.... Balinka v Brně na klinice měla vyholenou nožku až nad rameno, ale to měla dvě větší jizvy nad sebou
|
choco
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 13:50
- Nahlásit
Jj, Andy byl taky jako kuře
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2008 14:56
- Nahlásit
tedy to vyholení je fakt dost děsný ))
ale já se na to tedy ptala jak moc- my budeme od ramen až po ty lokte-prý je na to nějaké "nařízení"...tak že to neukecáme ))
brute- ale doufám, že to už je to poslední, co si pesan vymyslí- na druhou stranu, díky novým RTG, žádná cysta nalezena nebyla- tak že jsme ji asi udolali. A že byl rentgenovanej v takovej polohách, že jsem ani netušila, že to pes zmákne se tak "zamotat, nebo rozplácnout" )Tak že by tam vidět být musela- ať žijí homeopatika ))
|