| Autor |
Zpráva |
Mel
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 10:20
- Nahlásit
Jen jsem zapátrala v zákoně a vypadá to, že tahle novela ale bude platná až od ledna 2009....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 10:31
- Nahlásit
Mel
co se týká očkování , platí to od 1.7.2008
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 10:44
- Nahlásit
mac1
jj, právě jsem na to koukala, novela platí od 1. 7. 2008 a po poradě s právničkou by se to mělo vztahovat i na očkování dřívější (my byli očkovat koncem loňského roku)
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 18 Čec 2008 16:08
- Nahlásit
tak máme vzteklinu za 3 roky, ale ostatní očkování za rok, tož jako kde je výhoda ? Samozřejmě beru, že třeba pro staré čí ne zcela zdravé psy je lepší to rozdělit , ale v případě zdravých psů mi to přijde celkem fuk. 2x očkování + 2x odčervení = 1500 jen to fikne , ještě že mám jen dva psy
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 09:23
- Nahlásit
tak máme vzteklinu za 3 roky, ale ostatní očkování za rok, tož jako kde je výhoda
mac1
no hlavně v tom, že při aplikaci injekce na tři roky nemusíš kvůli zákonu každoročně, takže je to spíš úleva pro pejska než pro Tebe a Tvoji kapsu
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 11:25
- Nahlásit
mac1
2x očkování + 2x odčervení = 1500 jen to fikne
Ty voe to je nějak moc ne?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:11
- Nahlásit
pawLINka
Proč? 700 za jednoho, z toho 400 očkování, 300 odčervení. Mi to přijde akorát.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 22:13
- Nahlásit
300 odčervení
výhoda malého psa mě stojí odčervovadlo cca 50 kaček
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 23:37
- Nahlásit
Mucholabka
300 odčervení
tak já mám odčervení na Bruta za 120,-... ufff, tak příšerné ceny bych ani neplatila ...a za očkování mám 350,-
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2008 15:36
- Nahlásit
my máte jít očkovat proti vzteklině koncem srpna a tak by mě zajímalo, jestli ta co platí na déle než na rok je silnější nebo ne. Očkovala jsem svého hafana vše najednou a vzteklinu Euricanem, ale strašně blbě to snášel, tak jsem se domluvila s vetem, že budeme očkovat zvlášť vzteklinu a to ostatní dva měsíce po vzteklině, teď má proti vzteklině Biocan R a snášel to dobře, tak se bojím kdybych mu nechala píchnout ty na déle než na jeden rok abych mu neublížila.
|
Eny
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 08:07
- Nahlásit
Monty
jak to bude snášet ten tvůj ti nikdo neřekne, já teď byla na vzteklině s 5 měsíčním štěnětem, vet se na nic neptal, šoupnul jí tu na tři roky, že prý to šetří imunitu, protože to neumusíš každoročně přeočkovávat, do očkováku nám napsal další návštěva 2011 a bylo, na čubíně to nezanechlao žádný následek a byla úplně v pohodě
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 22:53
- Nahlásit
Tak já se na to ptala včera vetky a říkala,že podle jejích zkušeností mají ty vakcíny na více let více nežádoucích účinů,nepříznivých reakcí na očkování atd. Svým psům by to prý nedala (a není to takovej ten vet nepřístupnej všemu novýmu,naopak doporučuje homeo,bachovky atd)
To je naprosta blbost... Jde o uplne stejne vakciny, jako byly driv, jen ted jsou preregistrovane na vice let a klidne by se mohly preregistrovat i na 7 nebo i 14 let, protoze studie i praxe jejich ucinnost na takto dlouho prokazuji...
My toho prostřídali podle očkováku dost, včetně těch na dýl, a rekce nikdy žádná ...
Reakce nemusi byt jen alergicka, ale treba takova autoimunitni choroba se ti projevi az pozdeji a navic se riziko scita s kazdym dalsim ockovanim... Ale problem je v tom, kdyz ti 3 lety pes zkolabuje na AIHA (coz jsem za posledni rok na vlastni oci videla na vystavach 2x - 1x Beardedka, 1x Borderka a na mez. konferencich o tom ctu denne), tak to zadny veterinar s vakcinaci zpetne nespoji, ale kdyz se pak majitelu zeptate, stane se to vetsinou tak mesic po preockovani... Coz potvrzuji i posledni studie. Ja mam psa se SLE, takze o tom vim taky sve a novou fenku ockuju co nejmene to jde (i DHP jen 1 za 3 roky - u nas lze dat takto Duramuneb - nove je preregistrovana a je to slozenim ta sama vakcina, ktera jeste minuly rok platila jen na 12 mesicu). Nejlepsi je zatezovat imunitni system co nejmene to jde.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2008 22:19 - Změnil/a: Monty
- Nahlásit
Eny
no to já nechci riskovat, přece už není nejmladší... ale zase kdyby se nemusel 3 roky očkovat, aspoň by měl pokoj... vůbec se mi nejedná o prachy - jako že to výjde levněji, kdybych věděla, že mu to nic neudělá, tak bych klidně za to dala já nevím kolik, jen aby se nemusel každý rok trápit
|
Dana a Day
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 10:11
- Nahlásit
Myslíte, že ta delší působnost vakcín, než se udává se týká všech vakcín? povinného očkování?
Nejen vztekliny, ale např. i Leptospiroza atd?
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2008 14:48
- Nahlásit
Dana a Day
Leptospiroza ne, ta ti vetsinou nedrzi ani ten rok, to same Parainfluenza...
Temer jakakoliv DHP vakcina ti bude u zdarveho psa drzet 7-14 let, jenze "papirove" zalezi na vyrobci, tj. aby ti to uznali na vystave, na hranicich pri cestovani apod., musis preockovavat v intervalech, jaky pise vyrobce. U nas je zatim k dispozici jen Duramunka, ktera drzi papirove 3 roky.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2008 10:31
- Nahlásit
Lidi, takže když očkuji svoji holku jednou ročně kombinací (myslím od Nobivac) je to zbytečně často? Test totiž ukázal trable s imunitním systémem, tak bych potřebovala znát vaše názory abych jí tím každoročním očkováním spíš neublížila.
|
StepankaVavrova
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 21:16
- Nahlásit
Prosím poraďte, před týdnem jsem šla na očkování proti vzteklině a bylo mi řečeno že to působí ještě 2 roky, ale jelikož mám za 3 týdny závody agility a tam je napsaný že pes musí mít očkování nééééé starší jak 1 rok, tak mám strach, že mě nepustí. Nevíte někdo jestli je možno závodit???
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:11
- Nahlásit
Jassica
Pokud ma pejsa problem s imunitnim systemem, kazdopadne se snaz ockovat co nejmene to pujde...
StepankaVavrova
Ten zakon plati az ted, takze pokud byla ockovana minuly rok, tak ma urcite napsanou v pase/ockovaku platnost do ted... Takze bys mela preockovat - administrativne - jinak ve skutecnosti ta vakcina opravdu drzi...
Podle zakona je to ted tak, ze ockovani je platne do te doby, co je napsana v ockovaku a veterinar tam ma psat takovou dobu, jakou uvadi vyrobce. Problem je v tom, ze vet. podminky na akce si urcuji krajske vet. spravy a muzou je sprisnit, pokud to nakazova situace vyzaduje. Realita je takova, ze tam sedi lide, kteri ani nevedi, ze se nejaky zakon zmenil a vesele opisuji propozice napsane pred 10ti lety a nechavaji tam i tu nesmyslnou 30ti denni lhutu po preockovani a podobne... Pak plati to, co je v propozicich a zalezi na tom, s jak rozumnym veterinarem se potkas u prejimky. Vyhlaseny je napriklad ten v Ml. Bol. - ten pocita 21 denni lhutu i u preockovani a pokud je to byt jen o jeden den min, tak vas debil nepusti... Zakon nezakon...
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2008 23:47
- Nahlásit
tak sme byli na last ockovani male...vet nam sam doporucil vakcinu proti vztekline na 3 roky (stoji teda samo 3x tolik nez ta jednoleta :d) ale ukecal me,tze s malou deme na vzteklinu az 2011,ale ostatni vsecko po roce mnoooo ale po jeho monologu.,jak je to pro ty psy setrnejsi, jsem, ac jsem predtim nechtela, si nedovolila nesouhlasit )
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2008 12:31
- Nahlásit
Můžete mi poradit? Nás očkovali kombinovanou (v listopadu Eurican DHPPI2 - LR od Merial, a minulý rok Nobivac DHPPI a Nobivac RL), nevíte někdo jak dlouho působí? Zatím se mi to nepodažilo najít. Vet říká, že musíme kařdý rok protože ty látky co jsou tam nakombinovaný (krom proti vzteklině) působí jen rok. Co myslíte? Nechci holku moc zatěžovat, bere teď Zylexis na imunitu.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2008 22:31
- Nahlásit
Jassica
Nobivac RL je opravdu registrovany jen na rok - kvuli te Leptospire (a ta jeste ke vsemu nemusi drzet ani ten rok). Vzteklina v tom samo drzi dele nez rok, ale opet papirove ti to na 3 roky napsat nemuze... Proto pokud jezdis na vystavy nebo do zahranici, musis naockovat Leptospirozu zvlast a Nobivac R na 3 roky... Pokud ma fenka problemy s imunitou a ty nekam jezdis, chce to najit nejakeho veterinare, ktery to "nejak" zaridi a treba ti ted nalepi jen nalepku... Mam psa, ktery ma SLE, coz je autoimunitni choroba, bere kortikoidy a kdybych ho chtela naockovat, musim je vysadit, aby vakcina vubec fungovala, ale tim riskuji, ze se strasne zhorsi... Tudiz ho neockuju vubec a vet mi jen lepi vzteklinu (kterou si ale zaplatim a on ji mu proste jen neda), kdyz by nahodou chtel nekdo neco kontrolovat... Bohuzel v tomto state to u psu nelze jinak...
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 11:46
- Nahlásit
Barunka > Na výstavy nejezdím a zahraničí neplánuji. Takže ta vzteklina co je v Nobivac drží déle než rok a ostatní věci nn? Víš mě jde o to jestli bych neměla očkovat to ostatní právě "odděleně" a ne v kombiované. Že bych očkovala třeba vzteklinu za 3 roky a ostatní (leptospiróza atd.) jednou ročně. Potřebuji co nejvíce odlehčit imunitnímu systému mojí holky.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 14:26
- Nahlásit
Jassica
V tom pripade bych dala vzteklinu Nobivac na 3 roky a Duramune DAPPi+LC, ktera je proti DAP u nas zaregistrovana taky na 3 roky. Takze ti dele nez rok nebude drzet jen Pi a L a s tim bych si starosti nedelala, protoze kdyz proctes letaky od vakcin, tak prave Pi a L vetsinou neni garantovane ani na ten rok. Pokud pes ma moznost kontaktu s hlodavcema, pripadne kontaminovanou vodou, pak bych preockovavala L 1x za rok. O Pi se neboj, stejne vakcina pripadne jen zmirni priznaky... Je to jak vakcina proti chripce u lidi...
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 14:38
- Nahlásit
Barunka > Hm, to stojí za úvahu. Safra trochu se v těch zrkatkách motám. S hlodavcema se do kontkatu dostane, takže bych asi měla dávat tedy tahkle:
jednou za tři roky vzteklina od Nobivac a Duramune DAPPi+LC (což myslím neznám), jednou ročně L (leptospiróza?) a Pi jednou ročně nebo vůbec
Chápu dobře co myslíš? Koukám, že těm vakcínám dobře rozumíš. Já jsem na tohle laik, nevím ani co píchají do mě
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 15:39
- Nahlásit
Jassica
Chapes to dobre, jen Pi samostatne nedostanes, takze to vubec.
Vakciny sleduju od te doby, co je muj pes nemocny, radili mi hlavne veterinari z UK a USA, protoze tady se o tom zatim moc nevi... Takze je to spis z jinych hlav nez z me
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 16:27
- Nahlásit
Barunka > Aha, nj amerikáni toho vědí víc A mohu se ještě zeptat na to Duramune DAPPi+LC? To je taky od Nobivac nebo je to něco jiného? Nikdy jsem to neslyšela, z podobných znám jen Eurican.
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 20:09
- Nahlásit
Jassica
No amerikani maji hodne studiji na dobu trvani imunity po vakcinaci a na nezadouci ucinky vakcin, jelikoz to tam chovatelske kluby sponzoruji, napr. klub naseho plemene tam na to prispiva rocne 5000 dolaru. Z UK zas pochazi hodne plemen, ktere maji dispozice k chorobam imunitniho systemu, takze se tomu taky venuji...
Duramunku do Cech dovazi spol. Cymedica, preregistrace na 3 roky byla oznamena nedoavno v cas. Veterinarstvi.
http://www.cymedica.com/detail_novinek.aspx?NID=93 &lang=1&MID=24&SID=
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2008 22:58
- Nahlásit
Barunka > Děkuji za odkaz na web, tohle bychom mohli zkusit Mohu se ještě optat kde jsi se ptala těch vetů z USA? Při mé zvrácenosti sobě vlastní bych se nestyděla zkusit se zeptat na názor
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2008 09:24
- Nahlásit
V USA jsem se hlavne radila s Dr Lindou Aronson, DVM, ona je teda puvodne Anglicanka, ktera vystudovala fyziologii na Oxfordu, ale pak se prestehovala od USA, kde vystudovala veterinu. Zabyva se hlavne chovanim zvirat, ale prave i autoimunitnimi chorobami, protoze chova Beardedky, jako ja a u nich je to problem. Pise o tom clanky hlavne do klubovych zpravodaju. Dale s Elsou Sell, ktera je sice lidska doktorka, ale je predsedkyne jedne amercike zdravotni organizace pro Beardedky.
Obe jsou ted hodne zamestnane, momentalne pracuji na studii SLO, Elsa ma navic velkou farmu, kterou po velkem suchu ted zaplavily deste, takze ted neodpovedela ani me...
Z UK jsem se radila s Jo Tucker, ktera je clenem organizace CIMDA (Canine Immune Mediated Disease Awareness) a s Liz Jay, ktera je clenkou Canine Health Concern.
Nevim, co mas za plemeno a presne za zdravotni problem, ale doporucovala bych zaregistrovat tady a zeptat se na foru http://pets.groups.yahoo.com/group/CIMDAsupport/ - kde je nejvetsi sance, ze ti nekdo odpovi.
Nebo studuj sama...
http://www.dogsadversereactions.com/vaccines/index .html
http://www.canine-health-concern.org.uk/
http://www.canine-epilepsy.com/vaccination.html
http://www.itsfortheanimals.com/DODDS-CHG-VACC-PRO TOCOLS.HTM
Jeste jsou dobry knizky
"What Vets Don't Tell You About Vaccinations" - Catherine O'Driscoll
"Shock To The System" - Catherine O'Driscoll
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2008 11:53
- Nahlásit
Barunka > Skvělý, děkuji ti moc Určitě si některé z nich vyhledám a zkusím poslat mail a taky si počtu.
|