| Autor |
Zpráva |
11111
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 11:04
- Nahlásit
Prisera:
to je dobrá zpráva ))
Uvidíš jak se to bude vyvíjet dál,a le pokud má čertíky v očích a zvládáš ho držet v klidu, tak by to mohlo být relativně dobrý.
Ben pořád spí. máma říkala, že ji ani nevítal ráno, nic. Chjo. Večer se spojím s vetem a uvidím co mi řekne...
|
Dana a Day
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 11:34
- Nahlásit
Prisera
Já myslím, že pokud Kimovi chutná a baští, tak to je dost optimistické. Pokud by neměl ani chuť k jídlu, tak bych měla větší obavy, že to jde z kopce.
Tyhle vedra kardiakům opravdu nesvědčí.
|
Prisera
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2008 20:53
- Nahlásit
11111
Jak to dopadlo s veterinářem??Co říkal??
Snažím se Kima držet v klidu,i když je to docela těžké.Veterináři jsme jen volali,zítra budeme volat znovu.Prý to vypadá docela dobře.Je sice te%d nějak unavený,ale veterinář říkal,že to může být těmi léky.Máme se zítra zase ozvat a pokud se nám nebude zdát máme dojet.
Přešli jsme na krmení RC pro štěňata velkých plemen,Kimovi moc chutná.Furon jsem četla ubírá vitamíny,vápník atd..Takže k vitamínům,které dostává jsem zvolili ještě kvalitnější krmivo.Už se mi jednou osvědčilo u našeho staršího psa.Měl,jako mimi invazi škrkavek a hrozilo odvápnění,malý vzrust na RC se dost zvetil.
Teď Kim spí.Na vycházku půjdeme až tak po desáté.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 09:55
- Nahlásit
Benule je na tom o dost líp. Přes den sice spal, ale jakmile jsme dorazila domů, tak mě vítal, prdelil se pořád u mě. Venku by lítal, ale v tom horku neměl nárok. Tak jsme si dali delší procházku ve stínu, pak dostal banánovou kašičku.
Jenom dneska jdeme řezat – asi. Na hřbetu se mu udělal absces, ten si rozškrábnul a teče mu z něj hnis a krev. Začalo to jako vyrážka a takto to skončilo…. Tak uvidíme, co řekne vet na toto.
To je neustále něco s tím pesanem :-/
To ej dobře, že Kimovi je líp. Ta únava máže být i horkem. u nás včera bylo na padnutí.
|
Prisera
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 11:33
- Nahlásit
Snad to dopadne dobře s Beníkem.Kim by taky rád polítal,ale taky má smůlu,to se nedá nic dělat.U nás taky bylo včera na zdechnutí a dnes to není o nic lepší.Ale včera večer jsme si dali kapku delší vycházku,než obvykle.Hlavne proto,aby se i Betar vylítal,měl z toho chudák takovou radost,že pak za mnou nechtěl přijít.Tím,že se teď vyhýbáme odpolednímu slunci,tak nepotkáváme jeho kamarády.Dneska ráno,to počasí taky ještě šlo,byli jsme venku v šest,ale teď je to tam zas na mrtvici.Už,aby byl srpen,Betar pojede na výlet.Kim bude odpočívat.Dneska jim jdeme koupit nové hračky.Kong,prý to podporuje myšlení,tak se Kim zabaví tím a Betar dostane taky ať mu není líto.Slyšela jsem na ty hračky samou chválu.
Jinak se zdá,že Kim už je na tom mnohem lepší,sice si hrál jen chvilku a teď odpočívá,ale je to lepší.Už vůbec nekašlal,aspoň zatím ne a jen co se zvednu,mám ho za zadkem.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 12:52
- Nahlásit
Prisera:
to ej fajn, že se Kimovi daří líp ) já Bena nechávám běhat normálně, ale ve vedru, které bylo včera jsme to raději neriskovala. Mám ho na flexině, takže může popobíhat, ale ne lítat.
Já právě plánuji na příští jaro fenečku. Tak jsem zvědavá, jestli se fenule přizpůsobí rytmu Beníka, nebo jestli budeme muset dělat zvlášt vycházky.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2008 19:45
- Nahlásit
Tak máme ATB - Ben má nějakou bakteriální vyrážku bo co. Dle veta ho něco bodlo, kouslo, nebo se odřel, pak si to rozškrabal a dostaly se mu do toho bakterie a ted je to ve stavu v jakém to je :-/
Takže stačí omývat desinfekcí, zítra na kontrolu a bude dobře......
|
Prisera
Člen |
# Zasláno: 2 Srp 2008 08:30
- Nahlásit
11111
Já právě plánuji na příští jaro fenečku. Tak jsem zvědavá, jestli se fenule přizpůsobí rytmu Beníka, nebo jestli budeme muset dělat zvlášt vycházky.
No nevím,k nemocnému psu bych asi dalšího psíka nebrala.Nevím,jestli chceš štěníka,nebo dospělou fenku.Ale i starší pes se potřebuje vyblbnout.Štěně si možná zvykne,ale nemůžeš ho přece furt držet přivázaného.A chodit jen na mini vycházky,zvlášť ve vedrech.U nás je to naopak.Byli jsme poměrně akční,výlety,túry atd...už jsem říkala.Objevil se nemocný pes,takže způsob života se snažíme přizpůsobit jemu,ale je to docela složité.Ale jsem ráda,že se na to přišlo teď a ne třeba při výšlapu na nějaké hory.Snažím se jednou denně Betarovi umožnit pořádné vylítání,i když Kimíkovi se to moc nelíbí.Přítel s ním pokaždé zůstane doma a mlaďoch řádí,jak tajfun.Vříská,nechce se s přítelem bavit a nakonec zůstane ležet u dveří a brečí.Je mi ho chudáka líto,protože mu nevysvětlím,že je to pro jeho dobro,že nechceme aby nám umřel.
Jinak co se týče nás,snížili jsme dávku Furonu na jednu tabletu večer,ostatní léky normálně.V neděli budeme volat vetovi,jak jsme na tom.Přes týden kontrola a další rtg plic,ať víme jak jsme na tom.
|
Prisera
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2008 08:27
- Nahlásit
Včera odpoledne nám Kim zemřel.Byvám v sobotu sama doma.Vzala jsem je ven,protože se dost zatáhlo ráno byl strašný hic,říkala jsem si,že než začne lít tak se kluci vyvenčí.Liják nás chytil venku.Doma si Kim sednul,jako vždy když přišel z vycházky,počkal až mu sundám obojek a dám piškot,a když jsem se otočila pro ručník,abych ho mohla vysušit,spadnul na zem asi 3* zakňučel a byl konec.To byl celou dobu v pohodě,najednou z ničeho nic.Volala jsem vetovi,ten nevyjíždí,takže taťkovi,protože přítel byl u mamky v Karviné.Otec přijel s bratrancem,do té doby jsem dělala masáž srdce,zkoušela jsem umělé dýchání,prosila jsem Kima ať mi to ještě nedělá,pak jsem mu chudákovi nadala,ještě jsem mu to i poručila,ale už to nešlo.Dýchat sice začal,ale tak slabounce,že se u toho ani hrudník nepohnul.Oživit jsem ho zkoušela i celou cestu na veterinu,ale než dojel pan doktor.Byl konec.Doktor říkal,že měl štěstí v neštěstí,že většinou se ti kardiaci nejprve začnou dusit a trápí se u toho,ale u něj to šlo strašně rychle,prý bu mu nedokázal pomoct,ani kdyby k nám přijel.Ještě včera jsme jeli k babičce zakopat Kima na zahradu.Já brečím od včerejšká průběžně,taťka brečel,když jsem Kima zasypávali a přítel brečel v noci.Jel domů,hned jak jsem mu volala,prý jak jsem s ním mluvila,vypadalo to,že to se mnou sekne taky,to ani nevím,že jsem byla hysterická.Na veterině jsem byla docela normální,doktor říkal,že to mohlo být tou prudkou změnou tlaku.Ségra,jak se to dozvěděla vzala Betara na ryby,aby nebyl sám doma a pak ho odvezla k našim,kde jsem si ho vyzvedli.Stejně ho včera hledal,hledal ho i dnes na vycházce i potom,jak jsme došli domů.Včera nechtěl ani večeři,ale snídani si vzal,ale furt je špatný.Tady je tak strašné ticho.Pořád se tu něco dělo od té doby,co jsme Kima měli a teď je tady klid,touhle dobou pokaždé blbli,teď nic.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2008 08:35
- Nahlásit
Prisera
To je mi líto mě podobně umřela v dubnu fenka, která ani kardiak nebyla
|
11111
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2008 19:03
- Nahlásit
Prisera:
to je mi moc líto.
Odešel ale u tebe, po procházce, v klidu. Neudusil se. Prostě mu odešlo srdíčko.
Drž se.
|
Markét
Člen |
# Zasláno: 3 Srp 2008 21:59
- Nahlásit
Prisera
Když to teď čtu o Kimovi, úplně se mi vybavila situace před dvěma lety. Čubina-kardiak mi v pohodě "přežila" ty šílený letní vedra a pak si klidně v srpnu (kolem devátý večer) běhala s míčkem v držce a najednou spadla.... bylo to hrozně podobné tomu, co popisuješ.
Je to strašný, ale zase si říkám, že když pes odejde takhle v pohodě, bez bolesti, tak co víc si můžeme přát?
Ale stejně mi z toho vůbec není lehko. Drž se!
|
Dana a Day
Člen |
# Zasláno: 4 Srp 2008 10:03
- Nahlásit
Prisera
Kima je mi moc líto. Alespoň netrpěl, i když je to hodně slabá útěcha. Ale pořád lepší, že jsi měla alespoň možnost se pokusit o jeho záchranu. Horší by bylo, kdyby např. zemřel v době, kdy by byl doma sám. Takto víš, že jsi udělala všechno možné i nemožné.
|
Prisera
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 20:06
- Nahlásit
Dana a Day
No,to jo,kdybych zrovna nebyla doma,tak nevím.Ale pořád jsme z toho hodně špatní.Navíc byl to dost šok,celou dobu byl v pohodě,žádná známka únavy,nic,žádný náznak že se něco děje.Ještě se i venku snažil blbnout,takže jsem ho musela držet zkrátka.I Betar je pořád nějaký divný.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 20:20
- Nahlásit
Prisera:
to je moje noční můra, že Ben odejde sám, dkyž u něho nebudu.
Je dobře, že odešel rychle a po procházce, kde byl spokojený. Asi ani nic necítil a to je dobře.
Betar smutní, ví, že se něco stalo, že Kim už není. bude dobře uvidíš.
Držím palce.
|
Jassica
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2008 10:38
- Nahlásit
Nám vet řekl že moje holka má špatně ohraničený ozvy a nepravidelný pulz. Nevím co si o tom mám myslet, protože před tím byla taky "poslouchaná" a nic. Poslali nás pro jistotu na EKG. Já myslím jestli to taky nemohlo být nervozitou, co myslíte vy?
(Omlouvám se, že ti lezu do tématu. )
|
11111
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 08:44
- Nahlásit
Jassika:
jemine nikomu se snad nemusíš omlouvat!
Určitě bych na EKG šla. Najdou tam možná příčinu nepravidelného rytmu, ale pokud chceš mít jistotu, tak bych šla i na sono. Hodně věcí se před EKG "schová" a ukáže to až sono srdíčka - tak jako u nás.
jinak my se včera vrátili z Chorvatska. Ben byl v pohodě. chodil s námi po výletech, ploval v moři, snažil se honit místní kočky a lovit ještěrky.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 11:30
- Nahlásit
Jassica:
Nám dělali obojí, EKG i sono.
11111:
Takže dovču jste zvládli? To je super! Byli jste v hotelu nebo v kempu?
Prisera:
Jak to všichni zvládáte? Už je to měsíc, co jsem sem nekoukala...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 15:57
- Nahlásit
mishi:
v bungalovu.
bylo to parádní relax. Slunko sice pálilo, ale nějak se mi zdá, že tam bylo mnohem příjemněji, než atdy u nás, ikdyž jeˇmíň horko.
|
bea
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2008 18:34
- Nahlásit
Prisera
Je mi to líto, stejně mi odešel 22.8. 14 letý kocourek. Skočil po kočce, padl a byl konec. Je to tím smutnější, že to šlověk nečekal, ale zase, bylo to bez bolesti a trápení.
|
Prisera
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 16:17
- Nahlásit
Jak to všichni zvládáte a co pesani??Doufám,že žádná smutná zpráva.Dlouho jsem tu nebyla, nějak nebyla nálada.Všechny moc pozdravuju.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 16:20
- Nahlásit
Prisera:
my se držíme víceméně v pohodě. Ben měl jenom malou virozu,a le už je OK. Někdy je to horší, někdy lepší. Horší se mu ale zátěžová dušnost
Za 14 dní jedeme pro recept, tak ho nechám prohlídnout.
Nedivím se ti, že nemáš náladu
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2008 19:02
- Nahlásit
Já si dovolím sem vám vlízt,nějak se mi už po několikáté nedaří založit vlastní téma. A tak se rovnou omlouvám,mám jen takovýto dotaz. Ví někdo z vás,od jakého věku se může začít projevovat DKK ? Je možné,aby už příznaky byly třeba v deseti měsících? A jak se to dá určit,že to je právě ono,když rentgen se tak brzy nedělá. Rengen,dřív jak v 16 měsících věku není prý směrodatný. Zajímají mně všechny vaše zkušenosti. Děkuji
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 09:05
- Nahlásit
žofka
Kecy v kleci. Předrentgeny se dělají i u malých štěňat.Od roku,u některých plemen později, se dělají ofiko rentgeny pro uchovnění,nic víc. DKK se může začít projevovat už klidně v půl roce. Takže pokud má pes problémy, neváhejte a vezměte ho nejlépe k ortopedovi,
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 09:50
- Nahlásit
jana33
Díky za odpověď.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 10:03
- Nahlásit
Psíček
Hele pokud má pes těžkou dysplazii,tak to pozná i úplný laik. Kloub v jamce nebo mimo vidí na rentgenu každý.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 10:12
- Nahlásit
žofka
DKK je vrozená, problém je v tom, že klouby a kosti rostou a vyvíjí se Ale jak psala jana33, pokud tam ta dysplázka je, dá se poznat už dost brzo. A pak třeba v tom roce a půl se můžou nechat udělat RTG znovu s "konečným" verdiktem.
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 10:30
- Nahlásit
Souhlas s janou33 - dysplazii lze opravdu na rtg poznat už v půl roce, ba i dřív - pokud má pes problémy které vypadají, že by mohly s dysplazií souviset, neváhala bych a běžela k veterináři hned. Nám začala fenka kulhat v půl roce, hned jsme šly na RTG a výsledek byl opravdu jasný - 4/4 a poznal by to i úplný laik Samozřejmě že kosti a klouby se ještě v té době vyvíjí, ale pokud má pes v půl roce jasné 4, nuly už z toho nikdy nebudou a naopak, pokud má jasné nuly, s největší pravděpodobností se nedostane na čtyřky
Hlavně se vyšetření nebojte - je lepší vědět na čem člověk (a pes) je, můžete se podle toho aspoň zařídit. A hlavně myslet na to, že ani pes s těžkou dysplazí nemusí být "na odpis", ale může žít při správném zacházení plnohodnotný život
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 11:01
- Nahlásit
Psíček
Ad 1 - beru to tak,že se tu nebavíme o posuzování kvůli chovnosti,ale o rentgenech kvůli pohybovým potížím.
Ad 2 - z mé zkušenosti naprostá většina obyč vetů neléčí dysplazii,ale panostitidu. To je velice oblíbená záležitost u všech pohybových problémů rostoucích štěňat větších plemen. Psovi to nepomůže,ale než majiteli dojde,že jeho vet ví houby, vyplázne tisíce a pes nadále trpí. Bohužel stále převládají vetové,kteří místo toho,aby přiznali,že se v těchto problémech až tak neorientují a poslali majitele k odborníkovi ortopedovi, léčí psa na kraviny. A právě takový ani neudělají rentgen.
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2008 11:26
- Nahlásit
Psíčku, ty tu ale pořád mícháš hrušky s jabkama Nebavíme se tu o vyhodnocování oficiálními vyhodnocovateli klubů kvůli chovnosti - bavíme se tu o tom, že člověk přijde ke svému veterináři, on si prohlídne psa - prohmatem a v pohybu a udělá rtg na který se pak podívá, ukáže ho majitelům a řekne: vidíte to? To je moc špatné... Náš veterinář nám to třeba ukázal tak (a to to není ortoped ale obyčejný "obvoďák" nebo jak se tomu řekne u psů ), že nám ukázal snímek zdravých kyčlí, popsal nám kde co a jak má být a pak nám ukázal druhý snímek a řekl "a tohle je snímek vaší Lindy" - a už nemusel nic říkat, protože to prostě bylo jasné i nám laikům Takže to je o čem se tu bavíme
|