| Autor |
Zpráva |
11111
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 19:11
- Nahlásit
tak máme léky. je to Egilok. Za 40 dní jdeme na krev a nasadí se další léky. Prognoza : můžeme dělat se psem co chceme, ale s mírou aby se příliž neunavoval, pozorovat ho a pokud bude unavený tak ho uklidnit a nechat ho odpočinout.
Uvidíme jak bude stenoza a šelest pokračovat....
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 21:19
- Nahlásit
Uvidíme jak bude stenoza a šelest pokračovat....
nebude pokračovat stenosa, ta je daná tou vývojovou vadou, maximálně se trochu změní poměry růstem štěněte, ale jak bude pokračovat kompensatorní hypertrofie pravé komory srdeční. Otázka je kdy to přejde do městnavého srdečního selhání.
To důležitější mje, že chovatelský klub by měl vědět, z jakého spojení toto vzniklo, a chovatel už by nikdy neměl složit rodičovský pár obdobně.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2008 21:49
- Nahlásit
Sali
ale jak bude pokračovat kompensatorní hypertrofie pravé komory srdeční. Otázka je kdy to přejde do městnavého srdečního selhání.
Při dobrém nastavování léků,přiměřené výživě ...se dožil GR mé účetní 8 let.Ale je to otázka náhody,kdy stačí virová infekce,onemocnění trávicího traktu......atd a stav se rapidně zhorší.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 07:37
- Nahlásit
Sali:
aha, já měla az to, že se bude zhoršovat ta stenoza. Tak to jsme se spletla.
O viroze, nachlazení atd víme. Rvu do psa echynaceu, pupalku, česnekové tabletky, zinek - na kůži a srst ( míval s tím problémy) , bohužel má alergii na plyly, takže ještě každé ráno Zyrtec ( pokud by se alergie zhoršovala, tak je na zvážení kortikoidné kůra) ...
klub toto ví, chovatelka to ví, sourozenci psa to ví. Víte jaká je reakce klubu? raději nemluvit, páč bych se rozčílila... chovatelka se zajímá, sourozenci se chystají na sono - pro jistotu.
Jinak pes má rok a půl, tak snad už růstové změny nebudou.
Má být v kondici - tedy i sportovat - s rozumem a udržovat váhu.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 08:22
- Nahlásit
11111
Víte jaká je reakce klubu?
....to by mě, jakožto člena klubu, zajímalo.?
|
11111
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 08:39
- Nahlásit
koko.
chovatelka mluvila s poradkyní chovu. Ta o tomto nikdy neslyšela, neví, že by nějaký stafík kdy měl tuto nemoc a prý jsme zvolili neúměrnou zátěž pro psa. ani slovo o tom, že by se spojení nemělo opakovat,a ni slovo o tom, že by informovali naše sourozence z vrhu, nic... sourozence, co jsem našla, jsem informovala já emailem s zdůrazněním, že se sice jedná o vrozenou vadu, ale není prokázána dědičnost! a že nechci obvinovat chovatelku, nebo jí kazit jméno. jen at si an toto dají pozor a případně si ztajdou se psem na sono.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 09:29
- Nahlásit
11111
Ach jo, že jste způsobili vrozenou vadu srdce neúměrnou zátěží psa no comment, na to nejde opravdu nic říct. I když dědičnost není prokázaná, pořád je tam přeci ta varianta, že to dědičné může být. Na klubu je problém, že když se navrhne povinné testování dalších onemocnění (srdce, klouby) - tak se použije oblíbené "Ale to by plno lidí odradilo, když by bylo uchovnění složité a raději by mrskali bezpapíráky. A tím by vlastně klub podporoval množení stafíků bez PP" Takže závěr je, že klub podporuje stafíky s PP na úkor zdraví plemene
Dobře jsi udělala, žes informovala chovatelku a sourozence. To se může stát každému, že v odchovu vyskytnou vady, ale hlavně aby to sledoval, poučil se z toho a zohlednil to v další chovatelské práci.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 12:30
- Nahlásit
já mám na psu udělaný i RTG kyčlí a loktů. Ty máme nulové.
nikdo ti enbude dělat testy jenom tak - teda skoro nikdo. jenom se podívej jaký byl problém ú krve.... co bylo kolem toho řečí a problémů.
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 13:41
- Nahlásit
11111
jenom se podívej jaký byl problém ú krve.... co bylo kolem toho řečí a problémů.
jojo, a to samé bylo i kolem popisného svodu Ti co to berou jako zdroj obživy se budou každé další nové povinnosti bránit, páč to jsou pro ně další výdaje. Jenomže kynologie je většinou spíš nákladné hobby než ziskové podnikání.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 13:44
- Nahlásit
koko .
máš pravdu, jác htěla psa uchovnovat a protože s ním i sportuji, tak šel v roce na RTG kyčlí a loktů, ale pak, když se u něho objedvily problémy s kůží, pak alergie - tak sjme se toho, že ho uchovním vzdala. Ted, co má to srdíčko, tak jsme to zavrhla úplně napořád... ikdyž má krásnou barvu, hlavu, uši atd atd.. tak zdraví ej hlavní.
Snad se mi to podaří s fenečkou ))
|
Koko
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 14:01
- Nahlásit
11111
Snad se mi to podaří s fenečkou
to ti moc přeju
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 14:18
- Nahlásit
1111
Taky mám stafíka. V sobotu jsem šla pro jistotu na veterinu, nedalo mi to. Původně jsem chtěla jít i s pesanem, ale vzhledem k tomu, že nám fenule hárá, nic by nezjistili. Veterinářka mi poradila vysazení léků. Jak Alavisu (ten teda dobereme, už ho moc nemáme), tak vasocardinu. Alavis mi nedoporučovala už předtím, až teď mi řekla, že obsahuje nějaký blbý látky, tak jsem si hnedle vzala Fortiflex, ten nám na začátku dost pomohl (ale kdo ví, jak to bude teď). Vasocardin mu nejspíš hodně snižoval tlak, teď je mnohem lepší, když to nebere... Metacam jsme vysadili úplně a máme ho používat jen při bolestech a ty zatím nevidím. Za 14 dní jdeme na kontrolu (to už bude zklidněnej, doufám), ještě si ho poslechnou a nasadíme novou léčbu na srdíčko.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 14:21
- Nahlásit
1111
Ta reakce mi taky přijde trochu moc, jak můžete způsobit vrozenou vadu srdce?
Jak dáváš pesanovi všechny ty tabletky? My jsme nikdy nebyli nemocný, ale asi bych měla preventivně taky začít něco dávat, když je teď víc ohroženej...
Mimochodem o víkendu jsme se byli koupat a zase se mi topil. To přeci nemohl zapomenout za ten rok!
|
11111
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2008 17:56
- Nahlásit
Mishi:
ale podle poslechu jenom těžko můžou usoudit na správnou léčbu ne? Nevím,a le poslech mi přijde málo..
Já mu je dávám do sádla, nebo do sýru.....
A s topením? topit se může ) ben neplave - jenom se tak ponoří a zase vynoří....
hele, ty máš stafbulíka, nebo amstafíka ))
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 16:11
- Nahlásit
Mám amstafíka. Jak zvládáte léčbu? Už je to asi týden, co jste nasadili prášky, viď?
My jsme teď v pohodě, tep se nám zvýšil do normálu a příští týden jdeme na kontrolu a pro nový léky. Já mu je dávám do salámu, ale už se je naučil vyplivávat. Občas mu je dám do tavenýho sýra...
Zkoušeli jsme zase plavat, ale tentokrát se topil snad ještě dřív, než se ponořil, tak na to asi prdíme.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 19:43
- Nahlásit
No my máme léky už 11 den. Máme Egilok . Ted dáváme čtvrtku ráno a pak čtvrku večer.
Po 40 dnech jdeme na konrtolu, krev a další léky.
Já mu je dávám do sádla ))
tep máme kolísavý, někdy přes 60, někdy přes 90... prý jke to běžné, než se to léky srovnmá...
taky máme ofiko zprávu a je tam toho ještě malinko víc, než bylo vidno při zběžném posouzení.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 15 Čec 2008 20:22
- Nahlásit
mishi
můžu se jen tak pro info zeptat, jestli je s PP nebo bez?
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 11:24
- Nahlásit
Mel
Je bez PP...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 19 Čec 2008 11:25
- Nahlásit
1111
Vidíš nějaký zlepšení po těch prášcích? My jsme teď komplet bez všeho, v týdnu jsme dobrali i Alavis a teď máme vysezený všechno. Tenhle týden jdeme na veterinu na kontrolu a pro nový léky, tak jsem na to zvědavá...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 06:53
- Nahlásit
mishi:
vidím. Začal se srovnávat tep ( měříme ho každý večer, dkyž je v klidu ) . Jinak je to podobný. Ve vedru je jak lokomotiva a když je chladněji, tak je v pohodě a ready
Ale přijde mi, že se zklidnil. Nevím jestli je to léky, dostavil se mu konečně rozum, projevil se na něm konečně cvičák, nebo nmevím čím to je, ale je klidnější
Tak držím place.
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 10:29
- Nahlásit
11111
S měřením tepu máme trochu problém, on mi to nějak nevydrží a nepostojí a já to asi ani neumim. Než ho najdu, trvá to snad sto let a když už ho mám, brzy ho ztratím, takže trochu bojujeme...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 11:30
- Nahlásit
11111
Kde tep měříte? V třísle?
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 15:36
- Nahlásit
Mucholabka:
jo jo v tříslech.
taky jsem ho nemohla ze začátku najít, ale pak jsme to zkoušela a zkoušela až našla.
A měříme tak, že dám "hají", on se svalí, vybočí nohy a já mohu hmatat a počítat
Pes musí hlavně být v klidu a nehýbat se. Takže nejlíp fakt v leže. Ve stoje nám to nešlo vůbec. Teda nahmatali jsme ho, ale pes se hnul a tep se ztratil...
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 17:59
- Nahlásit
Jo tak přesně takhle to máme taky... Zkusíme to v leže. snad to půjde líp. Jinak měříme taky v tříslech...
|
11111
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2008 18:10
- Nahlásit
micha:
držíme palce.
dej pak vědět jak jsi to zvládla
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 20:53
- Nahlásit
11111
Tak jsme to zvládli. Chvíli nám to trvalo, ale podařilo se. Má 58...
V sobotu jsme byli na procházce v lese a nějak to nezvládl. Koupání vypustíme úplně, tentokrát jsem měla problém ho vylovit a byl dlouho pod vodou. Taky se mi poprvé stalo, že začal kulhat a vypadal fakt zbědovaně. Ale dneska už je to dobrý, chodíme radši jen na krátký procházky. Ale vyděsil mě...
Jinak jsem byla v pátek v nějakým obrovským zverimexu u Prahy a chtěla jsem koupit spoustu věcí, protože tady v Liberci toho dost neseženu, ale teda tam to bylo úplně stejný. Asi se budu muset pustit do nakupování po netu. Vzala jsem aspoň mořský řasy a musim mu to míchat do masa nebo salámků, protože jinak by se toho nedotkl.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 10:30
- Nahlásit
mishi.
to ej super. My máme tep okolo 65-80 jak kdy jinak jsme nakoupili vitamíny od Canvitu - máme česnekovky, tak s hiotinem, pak na klouby ( ty už dáváme dlouho) , dále pupalku a echynaceu.
Musíš na něho dávat pozor. mám psa magora, co by lítal furt a pak se mi složí. Takže ho mírním a když vidím, že mi na vodítku funí, tak ho nepustím a jenom jdeme. Pokud ej v pohodě, tak ho nechám at si zaběhá a prolítne i se psama. ale jak říkám, musíš podle něho.
Problém je, že on mi funí, je dusno, ale má energii , takžýe hrajeme hry - hledej dobrotu, hračku, lehám si na zem a mám dobrotu někde schovanou an těle a on ji hledá, nebo ji dám někam do trávy a vyšlu Bena aby ji našel, atd atd atd...
|
Janis
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 13:46
- Nahlásit
Já osobně věřím čínským produktům na srdce. Osvědčilo se nám to.
|
11111
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 13:50
- Nahlásit
janis.
a vy jste měli psa s nemocným srdíčkem? Jakou vadou? je to na imunitu, nebo jako lék ( betablokátor například) ?
|
mishi
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 18:49
- Nahlásit
Janis:
Vzhledem k tomu, že tu mám problém sehnat i ten česnek, myslím, že se s čínou nechytám. Když jsem chtěla dneska nakoupit poprvé na www.vetamix.cz, nenašla jsem ani obchodní podmínky... Zkusim to jinde.
11111:
Kde nakupuješ ty doplňky? Přes net? Objevila jsem tu jen česnekový tablety, kterých bych mu musela dávat 6 denně a vzhledem k tomu, že je neślupne jako pamlsek, ale se salámem, nelíbí se mi to... Moc salámu do něj rvát taky nechci, je to dost slaný a prej to není zdravý...
|