Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Odmítá žrát granule
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
EngieB
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 11:39
- Nahlásit

Barus
Tos neviděla mou psí polívku do granulí - tam stojí lžica! Kusy masa, do toho celej pytlík zeleniny, naliju to do proplanek a vžííííí, než se otočím, nic tam nezbyde. Ale jinak jsem právě děsně líná, vařit mě nebaví.

Silwuska
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 11:41
- Nahlásit

Barus
Tak toto je presne moj pripad...mam s toho az pasiu, ked potom pocujem tie buchotajuce misky

Inak vseobecne si to tiez neviem predstavit ze by som mala cely zivot tlacit do budky suchy chleba ktory by bol selijak ochucovany...a psom by som to tiez nerobila

EngieB
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 11:57
- Nahlásit

Silwuska
Tož to si zase myslím, že mezi granulema (které jsou mimo jiné i z masa a dalších surovin) a suchým chlebem je sakra rozdíl. Já celkem dlouho vařila prvnímu psovi a v podstatě každej den žral to stejný - maso s přílohou, většinou vločky, sem tam změna, to když jsme koupili těstoviny . Teď krmím granulema a přílohy mají každý týden tak tři různý, rybičky, vajíčka, polívku, tvaroh... no, nestěžujou si.
Ale nechci polemizovat, spíš si myslím, že základ je krmit tak, aby pes dobře vypadal, zvládl, co od něj chcete (gaučáka budu krmit jinak než psa na závody) a měl radost z bašty. A vo tom to je.

Meta
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:11
- Nahlásit

gaučáka budu krmit jinak než psa na závody
Ani mi nemluv, můj pesák je dle pravověrných kynologů pořád "moc tlustý" a přitom už mu chudince lehce hmatám žebra...chtěj, aby vypadal jak ovčounskej žebřiňák

EngieB
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:22
- Nahlásit

Meta
Ee! Kámošce taky tvrdili, že má tlustýho labradora, bo nebyl hubenej jak ovčoun, což mi přišlo fakt ftipný. Když nechceš žebřiňáka, tak ti do toho nemaj co kecat!

Silwuska
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:28
- Nahlásit

EngieB
Ved jasne to bolo tak nejak obrazne povedane, tak si predstav ze by mal ten chleba vsecky ziviny, ale umelo dodane...a o tom mase vo velkom mnozstve granul hovorit nemozme, ze?!!

Ja takisto niekedy dam granule, ked neny casu, ale niekde cestujeme, a taktisto berem aspon to prichucovanie ako ty pises, ja som skor narazala na tych co to tam psovi proste supnu a viac ich netrapi...

Meta
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:29
- Nahlásit

EngieB
jenže, když fláká revír, mám to na hned talíři "To je z toho, jak je tlustej!" A že je děsný vedro, to se potaz nebere. Těžkej život

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:29
- Nahlásit

EngieBkteré jsou mimo jiné i z masa a dalších surovin)
ono velmi zavisi ake granule mas na mysli, mnohe su totiz skor z tych dalsich surovin, nez z masa

olympus
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:35
- Nahlásit

Hanulaov

Já jsem nikdy nijak extra jídlo neodměřovala, ani maso ani granule. Koukám na to, jak pes vypadá, v případě potřeby trochu přidám nebo uberu. U tak malého štěnda bych si nedělala hlavu, jestli bude tlusťoch, dala bych mu, co sní. Jestli máš pocit, že jí málo, ale on přesto přibírá, tak mu to třeba stačí. Nebo mu granule nechutnají, na trhu je obrovský výběr, zkus to změnit, třeba najdeš značku, která mu pojede a bude mít i hezké bobky, já jí nenašla. Čím krmil chovatel? Jen granulema? Jakou značkou? Být tebou, najela bych na značku, kterou štěndo zná od chovatele. Možná časem také dospěješ k tomu, že budeš masovat, člověk musí sice něco prostudovat, zapojit fantazii a počítat s delší časovou přípravou, ale co bychom pro ty naše chlupatce neudělali, že )). Uvidíš sama, jestli se to u vás zlomí, nebo to bude jako u nás.
Mimochodem, náš haf také granule z ruky i ze země zblajznul....
A zkoušela jsi jí dát do té misky třeba maso, nebo mňamku (třeba tvaroh, sýr....)? Jestli to z misky zbaští v pohodě, tak to určitě nebude psychikou.
A odkud kerňulku máš?????

EngieB
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:41
- Nahlásit

Bela
Tož předpokládám, že TESCO granulema tu nikdo nekrmí.

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:43 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

EngieB
toz ale ja nehovorim o Tesco granulach

velka vacsina granul totiz kvalitne maso nevidela ani nahodou, a ta co ich videla vacsinou dobre taji, ze kolko ho tam je...

ludia radi podliehaju iluziam a mytom a jeden z nich je, ze granule su ta najkvalitnejsia a najvyvazenejsia psia strava

Silwuska
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:44
- Nahlásit

EngieB
Tož ono to bude aj vela inych granuli, nielen tesco ...ja osobne hydinovu mucku nepokladam za maso...takisto ani ine mucky, a vedlajsie produkty...

Silwuska
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:49
- Nahlásit

Bela
toz si ma predbehla

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 12:54
- Nahlásit

Silwuska
toz som rychlejsia

argosek
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 13:33
- Nahlásit

Silwuska
Bela

www.sk-pes.sk/diskuze
nebo me sali zrak?

Bela
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 13:38
- Nahlásit

argosek
asi sali

gabi
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 20:32
- Nahlásit

argosek
Sali ma nielen zrak ale aj oci, usi a tak...
a ma aj psov, tusim nejake "pinzetky"

Silwuska
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 21:03
- Nahlásit

argosek
Bela
gabi

sto tam jeeee?? mne to nende...ale vidim, slovac je sikovna, nabura sa kam len moze

argosek
Člen
# Zasláno: 2 Čec 2008 22:00
- Nahlásit

Bela
gabi
Silwuska

vsimly jste si, jak hezky piseme podle abecedy?

Silwuska
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 07:42
- Nahlásit

argosek

Ted uz jooo ale ja som vlastne neny na rade...

gabi
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 08:48
- Nahlásit

lebo sa predbiehas
na tej stranke nieje nic, lebo argosek nepozna ziadny slovensky pokec o psoch.
Len sa mu lubi ako ste to tu premenili na slovensky hovoriace forum ;)

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 09:34
- Nahlásit

gabi
bars by sa mu nelubilo...
ved slovencina je taka lubozvucna

(teraz sme tiez abecedne, ale od konca... )

Silwuska
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 10:34
- Nahlásit

gabi
Aha...tak to mne dnes celkom nedochadzaju vtipky pana Argoska Ftipneho
"
lebo sa predbiehas
"
Nepredbieham...nudim...nase forum je odpalene...robit sa mi nechce...hm... zivot je svine

Bela
Tak tak...ľúbozvučná... zaujmave je ze mi s cestinou problemi nemame, ale oni zo slovencinou hej...

argosek
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 10:44
- Nahlásit

Silwuska

zaujmave je ze mi s cestinou problemi nemame, ale oni zo slovencinou hej...

ja tedy ne, nad posteli visi mi plakat miroslava zbirky,
jozo raze a mgr. augustyna mariana husky.

lebo argosek nepozna ziadny slovensky pokec o psoch.

na slovenskych pokecech o psoch je nuda - je to tam samy cech.

Bela

ved slovencina je taka lubozvucna

dobšinská lˇadová jaskyňa

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 10:47
- Nahlásit

argosek
aj ja mam psa husky,ale nevola sa augustin marian

dobšinská lˇadová jaskyňa
alebo pľundriak mľandravý

Silwuska
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 10:58
- Nahlásit

argosek
No pane vy ste snad uchyl ne?? joza raza nad postelou?? blueeee...by som sa budilo spotena z otrasnych nocnych mor, jak ma nahana znetvoreny kaskader kaskader...

na slovenskych pokecech o psoch je nuda - je to tam samy cech.

No to teda neni... skor tu je to samy slovak

Bela
Heh...a co stare dobre ľaľa Uľa tela sa ti v dateline váľa

Bela
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:01
- Nahlásit

Silwuska
ked uz tak "teľa" a v "ďateline"

Silwuska
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 11:18
- Nahlásit

Bela
vecne ma bude terorizuvat tato zenska
jj ujizdeji mi mekcene, jaksik som na nich neny zvyknuta...uz som aj sefovi zmluvu prepisovala a secko bez diakritiky

Hanulaov
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:21
- Nahlásit

Díky za všechy rady, mám prvního psa a jsem z toho na větvi a je fajn vědět, že zkušení poradí.......Hodně jsem přemýšlela a mezitím přemýšlením se problém samovolně částečně vyřešil -pejsek baští Eukanubu, i když méně, než by podle mě měl.Jednotvárnou stravou ho určitě trápit nebudu, zvlášť když jsem zjistila, že fakt slintá nad jogurtama i zeleninou, ale přesto bych ráda základ jídelníčku držela na granulích. Akorát asi postupně zkusím Acanu - má ze všech krmiv největší podíl "opravdového" masa (60%), obsahuje i zeleninu, naopak v tom není obilí. Víc masa má jen Orijen ,ale není dobře dostupný.
Uvítám vaše zkušenosti s Acanou

Hanulaov
Člen
# Zasláno: 3 Čec 2008 22:40
- Nahlásit

Díky za všechy rady, mám prvního psa a jsem z toho na větvi a je fajn vědět, že zkušení poradí.......Hodně jsem přemýšlela a mezitím přemýšlením se problém samovolně částečně vyřešil -pejsek baští Eukanubu, i když méně, než by podle mě měl.Jednotvárnou stravou ho určitě trápit nebudu, zvlášť když jsem zjistila, že fakt slintá nad jogurtama i zeleninou, ale přesto bych ráda základ jídelníčku držela na granulích. Akorát asi postupně zkusím Acanu - má ze všech krmiv největší podíl "opravdového" masa (60%), obsahuje i zeleninu, naopak v tom není obilí. Víc masa má jen Orijen ,ale není dobře dostupný.
Uvítám vaše zkušenosti s Acanou

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání