Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké chondroprotektivum?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 22:37
- Nahlásit

Ahojky, mám pesana s problémem s kloubem - artróza, bolestivost, kulhání,...

Máte s nějakým přípravkem pozotivní zkušenost?
A v jakém skupenství? Tablety, prášek,...

jeje
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 22:54
- Nahlásit

Proenzi3 + male mnozstvo kyseliny askorbovej - nutne zapit vodou.

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 22:55 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Dines

mému skoro 13ti letému pejsovi začalo před časem hodně lupat v kloubech, vyzkoušela jsem všechno možný a založila zde kvůli tomu téma:

http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_6868_0.html#1

Nejvíc se mi nakonec osvědčil Nutradyl (chondroprotektivum), pokud jsou boleti podává se s Rimadylem (nejspíš analgetikum), proti bolesti. Obojí tablety.
Nutradyl je sice docela drahej, ale na rozdíl od levnějších preparátů nám pomohl... Stačila 2 měsíční kůra, další pejsovi udělám na jaře, pokud nebudou nějaké problémy, samozřejmě...

Dines
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 22:59
- Nahlásit

maixnerova
Díky za odkaz,pročtu to
My jsme teď měli Chondrocan-vypadal,že pomáhá,jen se mi nelíbí ta aplikace-radši bych teblety

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 23:08
- Nahlásit

Dines

jěště k tomu Nutradylu, podle příbalového letáku, by můj pes (cca 30kg) měl užívat 2 tablety denně (balení je 60 tbl). Vet mi řekl, ať podávám 1, stačila... můj pes tedy neměl bolesti a problémy s pohybem, ale lupalo mu v kloubech tak, že jsem se vždycky skoro lekla . Tablety mu fakt chutnaj, čeká na ně jako na odměnu. No, i když můj pejs je pažravej, tak se to asi nedá brát jako norma...
Jinak mu jěště na radu veta podávám 2x denně 100mg Celaskonu, je to mimo jiné silný antioxidant. Zdá se, že pejsovi svědčí...

maixnerova
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 23:27 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit

Dines

teď jsem jěště celé naší rodině, dvounohé i čtyřnohé + dalším potřebným naježila:

http://www.equis.cz/cz/krmiva/ostatni/msm-farnam-s item.html

výhodné balení pro koně . 1 kg za 890. Pro pejsy mají taky, 125g za 240...

wami
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2007 23:44
- Nahlásit

Dines
ja mam vybornou zkusenost s Giomem
moje cerna slecna, kdyz jsme si ji privezli z utulku, kulhala, brecela, nemohla chodit, ani na postel nevyskocila... na rtg ma dkk 3/4 + na horsi noze artroza...

Nasvaleni + Giom a beha jak panenka, sice tak krasny krok, jak psici, co meli v detstvi vic stesti, mit uz nikdy nebude, ale muze si uzivat aktivniho zivota. A jsem moc rada, ze to zatim zvladame i bez analgetik (spatne casy mozna prijdou, ale doufam, ze to jeste potrva hodne dlouho).

Biluška
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2007 08:51
- Nahlásit

Moji agiliťáci už roky agilití na Chassotonu a Alavisu (podle toho, co zrovna seženu levněji ).

Smečka
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2007 09:49 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

Já teď zkouším řadu Gelacan.
Tento: http://www.veterinarnipece.cz/gelacan-plus-darling -40.html
a kombinuju s Baby a Profi. Podávám štěňatům a Agarovi s Dkk.
Líbí se mi, že obsahují i kombinace různých viatmínů atd. Z humáních mám dobré zkušenosti s Proenzi3.

Bela
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2007 13:29
- Nahlásit

jj, Gelacan mame vyskusany aj my, z humannych chondier GelActive a Colafit
PLUS huspenina z bravcovych noziciek ruulz

wensday
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2007 16:43
- Nahlásit

My dáváme Chassoton dlouhodobě / čistě přírodní výrobek / a Alavis nárazově dle potřeby.

wami
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2007 23:05
- Nahlásit

Chassottone je fakt dobrej , Lump ho dostaval preventivne jako stene, libi se mi slozeni

akorat kdyz pak trvale chondruju dohromady 90kg, tak mi ten Giom vyjde levneji a dobry je taky...

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2007 23:55
- Nahlásit

Gelacan nikdy, z toho se mi psi dost dobře pos.ali...

Alavis nám vůbec nezabírá

lepší než Chassotton je Caniviton

já dávám Proenzi3, nebo výborný je Arthrostop, ten jím i já

maixnerova
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 00:44
- Nahlásit

Dines

jěště k těm zkušenostem... Colafit nám nezabral vůbec. Gelacan od Orlingu kdysi zachránil mému pejsovi život. Jak ho ten hnusák vykrmoval na porážku, tak měl můj pejs jako štěně hodně špatný klouby. Vet. nám řekl, že pokud nezhubne, nebude držet přesně vypočítanou dietu a brát podpůrné prostředky, dává mu maximálně 2 roky. Gelacan tehdy hodně pomohl. A teď ten Nutradyl.

Smečka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 08:33
- Nahlásit

Ebony
Gelacan nikdy, z toho se mi psi dost dobře pos.ali...
Fakt? Mým nevadí vůbec.

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 08:37
- Nahlásit

Aja gelacan snasela naprosto bez problemu

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 08:41
- Nahlásit

Mě se z Gelacanu nikdo nepo...al, ale nechutnal jim. Vybíravější šeltice raději nežrali, než aby se dotkli žrádla s tímto. Momentálně máme doma asi tři krabice co jsme někde vyhráli a žere to akorát popelnice Gozérka. Ostatní to odmítají a vyžadují svůj Alavis

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 09:11
- Nahlásit

A máte někdo zkušensti s ChondroCan-em ?
maixnerova
Mýmu pesovi byl teď rok,a má úplně v háji loket
wami
Tak zrovna něco takovýho bych potřebovala...

Ideálně chondroprotektivum na podporu obnovy chrupavky,osifikace a pod., protizánětlivý, asi i se složkou tlumící bolest.....fakt už mi to drásá nervy....a čím míň se pejsa hýbe, tím víc pokulhává - jenže zátěž má zakázanou, běhání má zakázaný, je nevybouřenej a zatuhává - a doma je zle, anžto se nemůžem shodnout na přístupu ke psovi a jeho pacině

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 09:13
- Nahlásit

Biluška
jj,na Alavisu sme se učili aplikování prášků....nakonec stačilo říct "Á", pes otevřel hubu, a vzorně spolknul cokoliv,co sem mu do ni strčila

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 10:17
- Nahlásit

Dines
fakt už mi to drásá nervy....a čím míň se pejsa hýbe, tím víc pokulhává - jenže zátěž má zakázanou, běhání má zakázaný, je nevybouřenej a zatuhává - a doma je zle, anžto se nemůžem shodnout na přístupu ke psovi a jeho pacině
Už jsem tady příběh Hesinky psala, ale napíšu ti ho znova (ti co ho znají laskavě prominou a přeskočí ) .
Hesinka je šeltie, byli jí dva roky když vyběhla za aportkem a vrátila se po třech. Vet to diagnostikoval jako natažený sval, píchnul něco proti bolesti a hotovo. Po čtrnácti dnech pořád kulhala a nohu viditelně vytáčela do strany. Jeli jsme k ortopedovi. Diagnoza zněla luxace pately na obou kolenních kloubech, v kotníku na levé zadní (správně je tuším hlezenní kloub?) prasklý vaz. To by všechno bylo ještě v pohodě. Jenže se přišlo na to, že ten kotník je absolutně rozhašený. Vrozená vada. Tvoří ho malinké kostičky mezi sebou navzájem pospojované vazy. Ty kostičky má Hesinka špatně narostlé, ve špatných poměrech, špatně poskládané, vazy mezi nimi tak nějak různě pokřížené..... . Operovali jí ten prasklý vaz (nějaký velký, z vnitřní strany kloubu) a prognoza zněla následovně . "Když budeme mít štěstí tak pes bude chodit a nekulhat. Žádné agility, žádný sport, na nějaké běhání rovnou zapomeňte." Hesinka v té době byla na vrcholu, závodili jsme v agi a její kariéra šla strmě vzhůru. Pro agi jsme žili. Obě. Obrečela jsem náš sen o mistrovství světa a nechala Hesinku na gauči. Pořídila jsem si Pumu a kámošce jsem trénovala křížence pudla a foxe. Hesinka, která agi fakt šíleně miluje dostala deprese. Ležela doma a přála si umřít. Kdyby věděla jak spáchat sebevraždu tak by to udělala. Nechtěla žrát, nechtěla chodit ven, nechtěla si hrát. Chtěla běhat. Zhruba po čtyřech měsících mi na cvičáku zdrhla z odkládačky, postavila se před skočku a čekala. V očích pohled "teď já, prosím, teď já". Vzdala jsem to. Raději pět let aktivního života, než patnáct na gauči se psem, který čeká na smrt. Závodí dodnes. Závodí dobře a je šťastná .
Ještě taková perlička k tomu. Operovaná byla v prosinci, v červenci jsme toho ortopeda potkali na Intercanisu. Už jsem s sebou měla pumičku. Pokecali jsme a vet si všiml, že mám na zádech startovní číslo. Podivil se, že už s Pumou závodím (pumě byli asi tři měsíce ) , když slyšel, že závodím s Heskou tak se zhrozil. Šel se podívat. Hleděl a žasnul. Pak si ji natočil na video, které teď pouští na kongresech a přednáškách jako chloubu svojí práce

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 10:54
- Nahlásit

Biluška
Myslím,že vím co tím chceš říct.... já osobně jsem se taky rozhodla "toho psa totálně dodělat a zmrzačit" normálním životem, bez coursingů na který jsem se těšila, bez skákání, který není nutný a snad i bez kola, ale se psem šťastnym, aspoň trochu vylítanym, a ne jeho i sebe trápit třema půlhodinovejma procházkama na vodítku..... Jen se v tomhle neshodnu s přítelem
Veti se shodli,že tohle už lepší nebude a kloub se bude už jen zhoršovat - otázka je jak rychle - místama to vypadá, že pesan se na nohu nepostaví do roka a do dne,jindy vypadá naprosto v pohodě a jen mírně plynule kulhá.

želva
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 10:58
- Nahlásit

Biluška
hezký
no já dávám na dkk NO - droždí,pivovarské tablety,sádlo,tvaroh s vajíčkem a pohyb

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 11:02
- Nahlásit

Dines
Blbost, dělej s ním všechno, co jsi dělat chtěla. Ta noha se pořádně nasvalí a ty svaly jí udrží pohromadě. Jak ho necháš jen tak ležet na gauči tak jednak budete oba nešťastní a za druhé kloub půjde do háje tak jako tak (i když pomaleji), svaly, které by to udrželi mít nebude a bude v loji . Co je to za plemeno? My máme trochu výhodu v tom, že šeltička je lehká, když bude nejhůř tak se unese na třech nohách. Molosové a jiné telata by se asi neunesli
Jo a pochopitelně to chce hlídat váhu. Hesinka má tendence hodně tloustnout a když se jí podaří nabrat třeba jen blbé půlkilo tak je vidět, že ji ta noha mnohem víc bolí. Takže holt doživotní dieta a hlídání žrádla

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 11:08
- Nahlásit

Biluška
Je to velkej pudl ... zatím má teda mírnou podváhu,ale moc nad 25kilo bysme se dostat neměli
Uvidíme...na jaře ho budu stoprocentně mučit plavánim v řece, a pohyb mu ani nevadí,jen lítání za balónkem je pro tu jeho hňácu fakt záhul...jenže on tak lítá i normálně když je nevybouřenej,blbec
Na svalech pracujem,ale jde to pomalu...prakticky odmalička měl "klid na lůžku", takže tam měl v podstatě jen kost a šlachy - to je zase kvůli blbýmu vetovi - nojo, za blbost se platí...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 12:24
- Nahlásit

Dines
tak mu házej balonky do kopce. Stačí i mírný. Je to mnohem menší záhul než na rovince, když to rozbalí naplno a pak brzdí a přitom celou váhu přenese právě na tu nemocnou nohu. Zásadně jenom do kopce Čím prudší tím líp.

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 12:26
- Nahlásit

Biluška
hmmm...to teda nevim kde ho najdu
A to je do kopce a zkopce vážně menší záhul na ten kloub?

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 12:58
- Nahlásit

Dines
Z kopce ne, menší záhul je to do kopce. Když hodíš balonek na rovině, nebo nedejbože z kopce tak pes letí tryskem za balonkem, u něho smykem zastaví a přitom neúměrně namáhá přední nohy. Ty v tu chvíli drží celou váhu těla. Kdežto při běhu do kopce neletí tak rychle, nebrzdí tak prudce a čím větší svah tím menší váha je přenesená na ty přední nohy. Zpátky s tím balonem v hubě už většinou neletí tak rychle jako pro něj. Když nemáte přírodní kopec tak najdi třeba nějaký násep, nebo něco takového. To určitě máte

Dines
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 13:17
- Nahlásit

Biluška
něco na tom asi bude
Tak já se porozhlídnu po okolí , něco takovýho tu máme u řeky, tak doufám,že to ten blbec nespojí s plaváním

Maya
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 14:02
- Nahlásit

Dines
Chondrocan jsme dostali od ortopeda po operaci, že je to ideální na hojení kloubu a pooperační stavy. Myslím, že je to na něm i napsáno. Takže určitě je dobrý.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 14:09
- Nahlásit

Začali jsme na Canivitonu, potom dávali pár let Alavis Kloubní výživa a teď jsme na Proenzi 3. Pes s DKK 4/4 (RTG v roce), v 7 letech podle veterináře po RTG 10/10 kdyby to existovalo plus astroza, výrůstky apod. Pes špatně vstává a potom kulhá než to rozejde, ale myslím, že i teď v 8 letech si užívá života plnými doušky Zatím na analgetikách není. Takže wami držíme černé slečně pěsti, ale špatné časy třeba vůbec nemusejí přijít

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání