| Autor |
Zpráva |
wami
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 15:47
- Nahlásit
Dines
podobne jako Biluska, jen mam rozumneho veterinare, ktery vi, ze co delam, delam s rozumem.
U nas to ale nebylo agility, ale tahani - cerna slecna je do tahani a psotroje uplny blazen, miluje to, maka jak diva. Taky jsem si vyslechla kde co, ze ji nechavam tahat - a uz i nas veterinar ji chvali, jak hezky chodi, bez problemu, maka, svy si odthane a ze vubec neni ve dvojce jen do paru, ale maka fakt naplno... V tahu je i rychla - a pristupuju k tomu stejne, jak Biluska. Radsi 8 let aktivniho zivota naplno, nez 12 let na gauci. A vyplatilo se to.
Jen byt tebou - nic proti bolesti, protoze to se pak prestane hlidat, prestane ti davat najevo, kdy ma dost... Nasvalovat postupne, ale proste to jde...
WhiteWolf
Dik, ja taky doufam, ze nam ty chondra budou stacit...
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 16:00
- Nahlásit
WhiteWolf
skus mu k tomu Proenzi3 pridat pol tablety toho najobycajnejsieho celaskonu, zvycajne to citelne pomaha...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 16:37
- Nahlásit
jeje
kolik mg "C" bys dával na 10kg váhy pejsa, nám vetka řekla, že klidně 300mg ve dvou dávkách (na 30kg váhy), zajímá mě tvůj názor..
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:04
- Nahlásit
maixnerova
radsej stvrtku pripadne polovicu tablety - predsa len sa to zle stvrti, takze 25mg, ale z praktickych dovodov dajme tomu 50mg. Vacsie mnozstvo nema podla mna zmyslu (poznam tie megalomanske teorie, len co na to ladviny a tak).
Staci sa pozriet napriklad na ten Nutradyl (ak by bolo treba viac, kyselina askorbova je lacna, tak by do tej tablety kludne mohli dat aj za kybel) ja som na to prisiel tiez tak, ze som to okukal z nejakeho najlepsie hodnoteneho chondroprotektiva v USA (meno si uz nepamatam) a zfungovalo to super.
V Nutradyle sa mi zas nepaci ten siran manganaty, je ho tam dost aj ked je mangan potrebny stopovy prvok, je to stopovy prvok, ktoreho je v nasich koncinach tusim dost ale je sucasne znacne toxicky... (no pchaju to aj do niektorych humannych chondroprotektiv, ale to mi je 14)
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:09
- Nahlásit
jeje
díky
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 20:06
- Nahlásit
jeje
Už jsem si říkala že to zkusím, kdysi jsem o tom četla... ale zase pes si vit. C umí vyrobit sám a přece větší než potřebnou dávku vyloučí, ne?
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2007 20:42
- Nahlásit
WhiteWolf
Ak ta to trocha uspokoji, pes si vie vit. C vyrobit z glukozy, a vit. C potrebuje napr.aj na vyrobu kolagenu (aj na ine veci pri problemoch s klbmi). Hltanim kolagenu sa ale ten kolagen tazko dostane tam, kde ho je treba (v klboch). Vit. C sa dostane vsade, ale pri problemoch s klbmi ho asi treba viac, ako si ho pes dokaze vyrobit ( mozno viac, ako je normalna koncentracia). Detaily nie su dolezite, dolezity je vysledok (mechanizmus ucinku mnozstva liekov nie je znamy - okrem ineho aj rymadilu, napriklad).
Na druhej strane, pes v odpocinku prakticky vypina cinnost ladvin (to je jeho specialita - aby dokazal prespat skoro cely den a nemusel chodit curat), tak to s tym vylucovanim megadavok C-cka nemusi byt prave nejruzovejsie.
No ale vyskusal som to a fungovalo to. Ale prave s obycajnou kyselinou askorbovou. Tie zlozitejsie C-cka, co sa vyrabaju zo sipok napriklad, alebo tie super nekysle cecka (uz som zabudol ako sa to marketingovo volalo, tie molekuly sa mali rozkladat na dve molekuly cecka) nefungovalo...
|
KatkaLip
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 14:54
- Nahlásit
MSM (treba od alavisu). Pusobi protizanetlive, pdoporuje regeneraci chrupavek a vazu a je to mirne analgetikum. Takze pozor na namahu, jako u vsech analgetik, aby se pes pri mensim citeni bolesti nepretahl.
Ale vic nez na ty doplnky bych se zamerila na kondici, minimum prudkych pohybu a skoku, nepretezovat, ale udrzovat pravidelnym zpusobem kondici. Jakmile ztrati kondici, je to problem.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 15:31
- Nahlásit
jeje
Prosím tě, pod jakým názvem jsi koupil onu "obyčejnou kyselinu askorbovou"...? V lékárnách se kupuje prostě vit.C. Koukali na mě jak na vola.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2007 17:12
- Nahlásit
Napriklad tento celaskon 100mg:
http://www.celaskon.sk/default.aspx/sk/chc/celasko n/default/celaskon100
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 18:14
- Nahlásit
Teď mi dochází Ortoprim (pro lidi ). Dávám preventivně každý den 1 tbl.(což odpovídá Glukosamin sulfát 500 mg/tbl, Chondroitin sulfát 250 mg/tbl, MSM 200 mg/tbl, Křemík (jako SiO2) 10mg/tbl) deseti měs. štěněti BSP, nemá problémyn (alespoň ne vidtelné), rodiče bez problémů.
Zvažuji jestli mám zůstat u Ortoprimu, koupit Alavis (zřejmě pro koně, protože nekradu) nebo zkusit třeba Proenzi 3 (či něco jiného lidského...).
Jde mi hlavně o prevenci, takže bych nerada aby tam bylo něco poti bolesti či protizánětlivého...
Co myslíte?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2009 18:42
- Nahlásit
má někdo nějakou zkušenost s Arthronisem ? Zaujalo mě, že v lékárně byl mezi "lidskými" léky a na krabičce byl pes . teď jsem koukla na stránky - http://www.veterinarnipece.cz/arthronis-kompletni- program-kloubni-vyzivy-woykoff-3582.html ....zná ho někdo ?
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 20:52
- Nahlásit
Noemi
taky mám berňáčka 5měsíců a dávám jí Proenzi 3,podle váhy,jako je značeno na Alavisu.Když se porovná složení je naprosto stejné a při koupi velkého balení přes internet je to cenově uplně někde jinde Ptala jsem se na veterině a v pohodě A magistra v lékárně taky říkala,že lidské nevadí,že to prodávají pro pejsky často.Poradil mi to jeden chovatel berňáků,že s tím má dobrou zkušenost
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 21:13
- Nahlásit
Ivisek77
Kolik dáváš tablet? Já mám kamarádku na veterině, ale teď je na studijním pobytu v Mnichově, takže ji moc nechci otravovat. Ortoprim mám doporučený od ní, prý s ním mají na fakultě výborné zkušenosti a cena také potěší (mám dojem, že vyjde ještě levněji než Proenzy 3, kvalita stejná, né-li lepší). Bylo mi řečeno, že preventivně mám dávat 1/2 tbl (chodroprot. máme i v krmivu), pak jsem si začala vzhledem k růstu říkala, že ta půlka je málo a dávám celou tbl.. Teď už jsme zase o něco povyrostli (11 měsíců) a tak si říkám, jestli ještě nemám přidat? Na druhou stranu je to jen z preventivních důvodů, obtíže žádné nemáme (ťuk, ťuk, ťuk ), navíc granule zalévám vývarem z prasečích nožiček. Nožičky jsme měli ale od kámošky zakázané, aby svaly nepředběhly v růstu kosti....Teď jsem si řekla, že už ten růst tak dramatický není, takže zase ke všeobecné spokojenosti máme nožičky...
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2009 21:36
- Nahlásit
Máme doma nalezence, asi před tím dost trpěl, byl také špatný na nohy, objevili jsme čínské biokalcium (to neucpává cévy), pesanovi to i chutná a jsme fit. Léky od veta jako takové mají časem vedlejší účinky. Ještě občas dáváme pangamin-droždí.
|
Martík
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 10:41
- Nahlásit
na trhu je novinka - podívat se můžete např. zde: http://www.granulky.cz/chondroflex-large-sol-500ml -p-1825.html?zenid=9fdc1002de37aecb7484256f1c1f283 a
Díky tekuté formě má lepší vstřebatelnost.
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 12:16
- Nahlásit
Noemi
naší Barče je 5měsíců a váží 23kg,dávám jí 2tbl denně,taky preventivně,nemáme žádné problémy Našla jsem si dávkování na avis podle váhy a protože je složení stejné,dávám jí 2.Ale asi to už nebudu zvyšovat,když jde o prevenci.Ortoprim neznám.Krmím jí Eukanubou puppy§junior large breed.Ničím jí je nezalévám.Ty prasečí nožičky nezní špatně,ale bojím se aby po nich neměla průjem To ti někdo poradil,nebo máš vyzkoušené?Dokonce i odměny jí kupuju purinu pro plan nebo eukanubu.Vyjde to docela draho,ale co bych pro ni neudělala )Mám berňáčka poprvé,mám zkušenost jen s labradorem,tak hltám informace.Taky m teď příjde akorát ke svému věku,i veterinář nás cválí,jen lidi mi říkají,že je nějaká hubená asi tím,že docela dost psů co potkávám je už od štěňátka obézních ))Hlavně vidím na ní,že je veselá a akční,běhá,má radost z pohybu,tak si říkám,že to snad dělám dobře )
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 12:53
- Nahlásit
maixnerova
dá se to používat jen jako prevence a nebo to je jen při obtížích??
|
Noemi
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 18:09
- Nahlásit
Ivisek77
Prasečí nožičky mám doporučené od známé, která též má berňáka (a v rodině ortopeda, který si myslí, že je to lepší než chondro - z preventivního hlediska). Podle kamarádky z veteriny jsou též nožičky výborné nejen na klouby, ale neradí je dávat štěňatům v době nejrychlejšího růstu (tedy ne zhruba do 10 měsíců), protože by pejsovi mohla rychleji narůst svalová hmota než odpovídající kostra. Začala jsem je dávat až teď (v 11 měsících), uvařím v papiňáku, oberu z kostí (vařené kosti nedávat!) a tou směskou s vývarem zalévám granule. Kocour i pes se můžou utlouct (mám psa nežravce..).
S váhou si nedělej vůbec starosti, naopak, prospívá to správnému vývoji kloubů (čímž nemyslím podvyživenost). U nás na cvičáku se traduje, že pes má do roka chrastit kostma...
Méďa začíná nabírat váhu až teď, ale obávám se, že je to jenom optický klam, protože má zimní srst...
|
Ivisek77
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2009 19:34
- Nahlásit
Noemi
Tak díky za radu,hned zítra udělám vývar z nožiček a manžel bude dojídat zbytek,dokud Barušce nebude 11měsíců ))To bude zítra radosti a myslím na obouch stranách )
|