Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Falešná březost - pro Fromeli
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Džuska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 10:22
- Nahlásit

blanulinka1
Aj Gudy? Ešte stále? Tak to asi nemám počítať s tým, že sa to po ďalšom háraní zlepší, že? Ja som to pripisovala tomu zblbnutému háraniu, že zostala taká voňavá...

Inak my sme na tom podobne, tiež by som Čoki dala rada uchovniť a dopriala jej nejaké tie šteniatka...a ak by tam bola ešte jedna hnedá kráska, tak tú by som asi nevedela niekomu dať Preto kastrácia by pripadala do úvahy, len ak by to bolo nevyhnutné pre jej zdravie a život.

Ja mám tie homeopatiká Ch 30, ale popravde vôbec neviem čo to znamená Predpokladám, že je to 2x silnejšia dávka ako Ch 15...alebo sa mýlim? No veď uvidím, čo mi na dávkovanie povie vetoš a ak nebude vedieť, tak dám polovicu vašej dávky

My sme v podstate v Prahe...len teraz sme na dovolenke u rodičov (na záhradke ) v Bratislave. O necelé 2 týždne sme ale doma a rada by som navštívila tie dve pražské výstavy. S inými to neviem ako bude, lebo nemáme auto, takže napríklad do Nitry by to asi bolo nadlho vlakom z Prahy Inak kedy čakáte ďalšie háranie? Bojím sa aby to nevyšlo práve na čas tých výstav...

Barica
Ja mám podobné skúsenosti s veterinármi a preto teraz keď mi niečo navrhnú, radšej si to dvakrát overím a spýtam sa aj iných...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 10:47 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Džuska
Gudy, po tom co je vykastrovaná už naštěstí ne Ale některé fenky jsou prostě "voňavější" celý život...Jestli je to i nás případ, ta k se máme obě na co těšit No jo, Čokíška byla krásná už jako štěník...teď musí být kočka...Já mít hnědé štěně, tak ho nikomu taky nedám :P Preto kastrácia by pripadala do úvahy, len ak by to bolo nevyhnutné pre jej zdravie a život. přesně tak, ona kastrace taky není úplně bez rizik...
Lékarnice mi říkala, že jak u Ch30, tak u Ch15 mám zachovat stejné dávkování...
Jste v Praze? To je překvápko Kde vg Praze jste? Na ty výstavy se chystáme taky, ještě navíc i na Boleslav, Brno, Budějovice...No snad to s tím háráním vyjde tak, že nebude... Posledně začala hárat na výstavě tady v Praze Naštěstí ještě nebarvila a nevoněla, takže jsem odvystavovala
Na tu Nitru, pokud byste chtěli jet, se zkuste domluvit s Katkou...ona bude vědět co a jak, snad by se jedno místo v autě našlo... Jen je potřeba to udělat zavčas, kvůli přihlášce...

Fromeli Jak poznám, že jde o zánět? Zarudnutí?Horkost? Je tam nějaký výtok ze žláz? Zvýšená citlivost a bolestivost? Ráno jsem koukala a jeden cecík ji oproti jiným dost ztrvdnul, ale nemá to horké, ani zarudlé, nebolí ji to na omak, je pořád stejně veselá, lítá jak drak... Já se s tím v reále ještě nesetkala, tak se raději zeptám Díky...

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 11:13
- Nahlásit

blanulinka1
bych řekla, že by tam bylo zarudnutí, více horké, jak píšeš.
zkus se na něj zaměřit a hodit na něj obkládeček

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 11:26
- Nahlásit

fromeli
obkládeček proběhl... Bohužel jsem už v práci a budu tu do 19:00 takže musím zaměstnat toho mýho aby ji v průběhu dne, uděla ještě obkládky... jen doufám, že ji nepřechladí Ach jo...to jsou starosti...

Džuska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 13:05
- Nahlásit

blanulinka1
Aha, to som o Gudy nevedela. Ale božechráň aby to bol aj náš prípad To sa potom nápadníkov len tak nezbavíme!

Bývame v Nuslích na Prahe 2, ale koncom roka sa sťahujeme do Vysočan k metru Českomoravská. To aby som zase zháňala nového vetoša, obchod so psími potrebami a tak ďalej a tak ďalej

Áno, tie výstavy už musím začať vybavovať, nech stihneme všetky termíny.

Inak už som poslala maila, snáď došiel...sú tam fotky a podobne...tak som zvedavá, ako sa bude páčiť, potvorka malá

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 13:43
- Nahlásit

Džuska
do Vysočan? No to bude super...My jsme totiž Prosecký To budeme mít kousek Mejl došel, děkuju, jen jsem byla na obědě a na poště tak jsem ještě neodepsala...ale už se na to chystám

Džuska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 15:31 - Změnil/a: Džuska
- Nahlásit

blanulinka1
Jéééj, tak to je paráda! Sa teším, to sa tie naše špagety určite častejšie uvidia Mail je v klude, pýtala som sa len preto, či prešli tie prílohy, fotos Občas sa to na nich zasekne...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 16:11
- Nahlásit

Džuska
Tak, už jsem konečně sesmolila tu odpověď Jen jsem to poslala ze služebního mejla, kde jsem skoro pořád (i doma...) pokud jsme na netu. Přišly, přišly, Wendy je "kočka"...

Džuska
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2007 19:39
- Nahlásit

blanulinka1
Ďakujeme, obidve ségry sú nádherné kočky Aj keď na prvý pohlad by asi nikoho nenapadlo, že sú rodina Dik za mailik, už odpisujem...

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 18:41
- Nahlásit

Tak špageta začala včera hárat, dneska jsem jí šoupla preventivně Pulsatillu, tak za dva měsíce uvidíme

Džuska
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 19:35
- Nahlásit

My sme dnes boli u veterinára a na tie zatvrdlinky povedala, že by to nemalo byť nič zlé. Oni sa zatial vytvorili na dvoch cecíkoch, ale po pár dňoch zase zmekli, jedna už skoro zmizla. Tiež som nasadila Pulsatillu aj Lac caninum...uvidíme, či to zaberie aj v tomto štádiu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2007 20:48
- Nahlásit

Džuska
špagetě občas taky zatvrdnou některý cecíky a většinou na ní to Lac Caninum zabralo, tedy pokaždý, akorát dva tři dny to mlíko z těch postižených cecíků teklo, ale nějak se to ven dostat musí, že jo ale naposledy už to bylo bez nutnosti dát LC, tak uvidíme tentokrát.

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 09:17
- Nahlásit

Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jestli jsou nějaká homeopatika, která léčí zánět. Té pudličce, o které jsem tu psala, se udělal v cecíkách zánět (rodiče si vůbec nevšimli, že by se jí cecíky nalívali a teď jí z jednoho cecíku veterinář vymačkal i hnis) a dostali jsme atb enroxin. cecíky jí vymačkávám a dokonce jsem vymáčkla mlíko s příměsí krve, no hrůza. Veterinář řekl, že teď už chladivé tvarohové obklady určitě ne, ale nějaké teplé, třeba i lihové...Nemáte nějaký tip?

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 09:20
- Nahlásit

MOžná tohle, že? Phytolacca – vždy užívám, když je mléčná žláza zatvrdlá, tuhá, citlivá, bolestivá, v několika případech byl krvavý výtok z mléčné žlázy, často byla zvýšená teplota. Celkově je zvíře zvadlé, unavené, bez energie. Ale nemáte i tip na obklady? třeba bylinkové?

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:24 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Verca
vymačkáváš? no nevím...Vymačkávání mi bylo téměř zakázáno (no, ono mě to ani nenapadlo...) a vet mi naopak doporučil ty studené obklady...
Džuska
zabralo zabralo...sláva nazdar výletu...;) Nechci to zakřiknout, jeden je ještě trochu nateklej, ale fakt to funguje...Čumím jak vrána No jen teď pro změnu léčím natržené ucho...O víkendu jsme byly s Katkou a dalšíma lidma od jezevčíků v Plzni (9 jezevčíků celkem) a buď to má ze hraní s Vendulkou, protože ty dvě si báječně padly do oka a celej víkend si spolu krásně hrály, nebo to má ze rvačky s Nikolkou...ta zase nmůže na nohu... S Nikolou s porvaly o jídlo, trubky dvě...

Verca
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:32
- Nahlásit

blanulinka1
jo jenže ona už má mastitidu a i na netu jsem se dočetla, že je potřeba to vymačkávat co nejvíc...

Džuska
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:46
- Nahlásit

blanulinka1
Neuveritelné, ale zabralo aj u nás! Nechcela som ešte nič písať, ale dnes je už zjavné, že cecíky sú na tom naozaj lepšie, skoro v normálnom stave! Myslím, že za pár dní to bude úplne preč. To uško ma mrzí, snáď sa to pekne zahojí...bláznivky bláznivé, čo sa dá robiť, keď si hneď po ušiach idú...to je riziková zóna A ako dopadlo norovanie??? Zvládla to???

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2007 11:57
- Nahlásit

Džuska
napíšu mejla Dneska už mám v práci klidněji...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 17:57 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

fromeli
Tak jsem čekala, až bude vše úplně OK (ať nic nezakřiknu...) abych ti mooooc poděkovala za radu!!! DÍKY MOC!!! up:

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 20:05
- Nahlásit

blanulinka1
zabralo? fakt? slááááááva

fromeli
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 20:06
- Nahlásit

Verca
obklady - vychlazené kysané zelí, dávaj si to i ženský.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2007 20:45
- Nahlásit

fromeli
fakt já to probírala už na začátku týdne s Džuskou, (ta má naší bédi sestru...) a té to taky krásně zabralo... Takže ještě jednou VELIKÉ díky

Roxi
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2007 22:15
- Nahlásit

Nedočítala jsem vás úplně. Ale prosím vysvětlete mi jak zvládnete aby si pejsek nechal homeopatika rozpustit pod jazykem a nepolkl je?

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2007 08:11
- Nahlásit

Roxi
no nedávám pod jazyk dám do tlamy a tlamu zmačknu a počkám nějakou dobu než si myslím, že se to rozpustí a nebo polkne.
Dá se taky rozpustit ty kuličky ve vodě - natáhnout do stříkačky trochu vody (nejlíp prý kojenecký a čerstvě otevřený), hodit ty kuličky a chvilku protřepávat až se rozpustí, no a pak vpravit do tlamy.

Barica
Člen
# Zasláno: 1 Říj 2007 14:23
- Nahlásit

Homeopatka mi dnes radila na zastaveni laktace u jorkšířice Ricinus communit 30CH. Naopak ředění 9CH prý laktaci vyvolává... Tak v tom mám trochu zmatek, ale fakt je, že jsem ještě na netu na zastavení laktace našla kombinaci Lac Caninum 15CH, Pulsatilla 15CH a Ricinus Communis 30CH, ta já zatím zkusím ten Ricinus... To jen tak pro inspiraci, kdyby jste ještě někdo stále tápal, tak, jako já... Jo a jako obklad dávám naředěný jablečný ocet...

venda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2007 11:30
- Nahlásit

nechci zakládat nové téma, tak snad si tu toho někdo všimne:

mám fenku německého ovčáka, před dvěma měsíci hárala podruhé, po prvním hárání jsem měla podezření na falešnou březost, protože fenka hodně kňučela a chovala se jinak než obvykle, ale nebyla jsem si jistá
ovšem teď - Hekla neustále kňučí, neví co chce - přijde ke mně, začne kňučet a otravovat, ale hrát si nechce, venku neustále někde hrabe nory pod pařezama, celé dny proleží ve svém pelíšku, kam předtím moc nechodila (přijdeme z vycházky a ona zaleze rovnou tam, ani nejde nikoho vítat, jde se rovnou stočit do pelechu)
no aspoň, že mlíko jí neteče, ani nenatejkaj cecíky, všechno je to jen psychické
je hrozně hysterická a nespokojená, tak bych jí ráda nějak pomohla - koupila jsem v lékárně tu Pulsatillu, ředění 30, ovšem teď nějak nevím, co s tím - je to na hmotnost psa? Hekla váží 25 kg, a jak jí mám ten prášek dát? tady píšete, že ho necháváte psovi rozpustit v tlamě... a dám jí 1 prášek a hotovo?
k veterináři se mi zatím nechce, ale jestli bude pořád takhle vyvádět...

Martík
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 09:06
- Nahlásit

Chtěla bych se vás zeptat na dávkování Lac Caninum a Pulsatilla. Mám doma fenu RTW která pravidelně trpí na falešnou březost - má mlíko a je jak šílená - nedokáže se soustředit a na procházkách se chová jak kdyby byla venku poprvé. Jestli jsem to správně pochopila tak Lac Caninum je na zastavení laktace a Pulsatilla na chování? Mám jí to dát hned první den hárání a pak až při problémech nebo se to užívá více dnů? Hárání nám začne počítám tak do měsíce tak bych byla ráda připravená Dík

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 20:13
- Nahlásit

Já dávám v počátku hárání jednorázově cca 3 kuličky Pulsatilly (podle toho, jak mi vypadnou, nemělo by se na to sahat rukama) a další pak až když nastanou problémy.

Martík
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2008 09:33
- Nahlásit

Děkuju moc. Snad to zabere

Synus
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2010 16:58
- Nahlásit

Ahojte,mám trochu zmatek v tom podávání homeopatik.Fena má po prvním hárání falešnou březost,je to bazlivka,má nateklé žlázy,kňourá."Štěňata" nenosí,nehledá,od hárání to rovnou přešlo na falešku,asi 14dní to má nateklé.Koupila jsem pulsatillu a Lac Caninum od Biorion,jsou to ty kuličky 30ch u obou produktů.To můžu dávat oboje zaráz?Někde jsem četla,že prve 5 kuliček a pak 3 denně,rozpustit ve vodě.Má se to dávat navečer,po jídle,před jídlem,pravidelně ve stejný čas,jak dlouho?Pročítala jsem to tu,ale jestli může někdo popsat komplexně ten postup dávkování byla bych mooooc vděčná.Je to APBT 22 kg.Díky!!!

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání