Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Falešná březost - pro Fromeli
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 08:19 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

fromeli
vytáhla jsem odtud část příspěvku od tebe...:
Já zkouším i homeopatii a docela nám to pomáhá jaký homeopatika na to kupuješ? Ty jezevčice jsou na tu falešku šílený...myslela jsem, že se nám to vyhne, ale bohužel Včera už jsem musela k vetovi, dostala, (no "dostala")...hormonální kapky za 450,- (na výběr jsem měla mezi práškama (za cca 75,-) nebo těma kapkama, jenže po prášcích prý feňule dost zvrací... Tak jsem raději vzala ty kapky... No poblila se i po nich... tři měsíce měla nateklý cecíky, po zmáčknutí teklo mlíko, hračky ji naštěstí nezajímaly, ale místo, aby "splaskla", tak spíš "natíkala"... Jestli to tak bude pokaždý, jako že asi jo... Raději bych jí zkusila dát ty homeopatika, než do ní cpát hormony... Díky moc

Syska
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 09:13
- Nahlásit

blanulinka1
My měli taky nalitý cecíky a taky teklo mlíko, já na to Tess dávala akorát chladivý obklady, koupila jsem v lékárně takovej ten modrej gel a každej večer jsme ji násilím drželi deset minut na zádech, ale zrovna byly ty vedra, tak se jí to i celkem líbilo a držela. U nás to trvalo tak asi týden (to nejhorší), hlavně ať je Béďa brzy oki...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 09:51
- Nahlásit

Syska
No jo...kdyby to byl týden, tak to neřeším...Ale tohle už bylo tři měsíce...a "chlazení" nepomohlo...a dokonce se i zhoršovala... Ono ty jezevčice jsou fakt "kojný"... Do 4 dnů by bprý měla být OK... Jen doufám, že už se nepoblinká

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:22
- Nahlásit

Kolegyně teď zkoušela přírodní kapky, nehormonální, protože hormonů se po zkušenostech s první čubinou bojí. Nezaberou tak rychle jako hormon, trvá to o pár dnů déle, pokud už je faleška rozběhnutá. Při dalším cyklu se dávají předem a faleška se vůbec nerozjela.

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:27
- Nahlásit

blanulinka1
já dávám Pulsatillu ředění 30, dávám jen jednorázově a volila jsem toto, protože je Michelle taková mazlivka obrovská.

Když se mi zdá, že začínaj cecky tvrdnout, tak jí šoupnu Lac Caninum taky v ředění 30.

Na špagetu to zabírá a každým háráním jsou příznaky menší a menší, teď jsme to zmákli bez toho přípravku na mlíko. Ta Pulsatilla je spíš taková "na psychiku".

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:28
- Nahlásit

Jo a dávám tu Pulsatillu rovnou na počátku hárání a v případě potřeby zopakuju při nástupu projevů. u nás hárání přecházelo rovnou do falešky.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:39 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

RenataL
přírodní kapky...to je sice pěkný, ale jak se jmenují? Šlo by to prosím zjistit? Díky moc...(Jitrocelový sirup je taky přírodní ale na falešku asi nezabere )
fromeli
Díky moc... Kupuješ normálně v lékarně kde mají homeopatika? Špagety jsou s tímhle šílený co?...Já se z těch jejich žláz teď můžu zbláznit... nateklý kozenky, plný anální žlázky...Ta holka si tak vymejšlí

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 10:59
- Nahlásit

blanulinka1
normoš v lékárně, tubička stojí cca 50 korun a zatím furt používám první balení a špagetě je 5 let

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 11:02
- Nahlásit

fromeli
homeopatka nejsou drahý... A kupříkladu se mi dost osvědčily ty na opary...a i celekem na alergii...jen teď nevím jak se jmenují... Díky moc....

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 11:56
- Nahlásit

blanulinka1
Vyzvěděla jsem - Pregnostat. Je to alfavet, já od nich mám vyzkoušené jiné věci a ok. Kupuju přes net, zkus petspecial.cz nebo přes vyhledávač. Homeopatie je skvělá, ale musí být šitá na tělo konkrétnímu pejskovi. Co zabírá na jednoho může být úplně mimo u jiného. Chce to konzultaci s homeopatem (dobrých je pomálu). Bylinky jsou v tomhle univerzálnější.

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 11:57
- Nahlásit

blanulinka1
No moje dogina na falešky taky strašně trpí. Domlouvala jsem se s veterinářem a co mi výslovně zakázal jsou hormony. Prý je to hrozný svinstvo. Poradil mi právě homeopatika,ale ještě jsme je nezkoušely. Za chvilku by měla začít hárat,tak to určo vyzkoušíme. Jinak mi ještě bylo doporučeno na táboře na vemínka Eutra gel. Prý je skvělej, tak uvidíme.... Jinak přesně vím o čem mluvíš, jelikož dogina má falešku třeba taky dva měsíce v kuse.

A ještě jsem slyšela o nějakém přípravku s výtažky z maliníku, nevíte o tom někdo?

MORIE
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 12:35
- Nahlásit

Frog
tady najdeš něco o tom maliníku. Už tady taková diskuse byla.

Moje fenka má taky dost těžký falešky, trvají tak 2 měsíce, má mlíko a sebevražedný depresivní stavy. Po doporučení Fromeli zkusím dát na začátku hárání Pulsatillu, příp. poté Lac Caninum. Už mám ta homeopatika doma v pohotovosti koupené přes 2 měsíce a fenka pořád né a né hárat
Ale určo pak podám info, jak to dopadlo.

MORIE
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 12:36
- Nahlásit

Frog
Jé, tak se náhodou dívám, že ten původní dotaz, jak jsem Ti posílala odkaz, jsi taky psala Ty. Taky nic, no, asi už o tom tedy něco víš

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 12:47
- Nahlásit

MORIE
Jo jo už jsem se na to ptala,ale pokud si pamatuji,tak s maliníkem nikdo zkušenost moc neměl. A hlavně odkaz na ten maliník už nefunguje. Takže si ani nejsem jistá, zda se to ještě vyrábí. Každopádně já půjdu do těch homeopatik a eutra gelu na vemínka a uvidíme... třeba i na maliník dojde

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 12:55
- Nahlásit

o nějakém přípravku s výtažky z maliníku
Maliník nevím, v pregnostatu není. Kolegyňka složení pregnostatu konzultovala s lékárníci, která je znalá bylin, a ta ho schválila. Čubinku to celkově srovnalo. Chce to zkoušet, každá čubinka je osobnost.

wami
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 12:58 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Frog
sice je to pro lidi, ale...
http://www.001shop.cz/Malinik
http://www.zprirody.cz/product_info.php?products_i d=502

A s tim malinikem - osobni zkusenost nemam, u nas holt psi faleskou netrpi a mlada ma uz klid naporad, ale jak jsem tak diskutila s pejskarema v Zamilcu, tak pouzivali klasicky caj z malinoveho listi...

Frog
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:19
- Nahlásit

RenataL
wami
Dík holky , zkusíme a uvidíme. Agudína by měla začít hárat, tak snad to tentokrát nebude tak krutý. Chci to právě ošéfovat i těma homeopatikama...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:22
- Nahlásit

Díkec holky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 13:28
- Nahlásit

Krmné doporučení: k podávání spolu s krmivem
Dávkování podle tělesné hmotnosti:
Psi
Do 10 kg 2x denně 1 ml
10 – 20 kg 2x denně 2 ml
Nad 20 kg 2x denně 3 ml

Doporučená doba trvání alespoň 16 – 20 dnů. V případě potřeby může být dávkování bez obav zvýšeno nebo prodlouženo.

složení Pregnostatu:
Koniklec luční má pozitivní regulující vlastnosti na sexuální cyklus
Čertovo lejno podporuje regulaci tvorby mléka
Vitamín A je nezbytný pro normální funkci a regeneraci kůže a sliznic
Řepný sirup podporuje příjem účinných látek.

Tak nevím, ale za cca 600,- 100ml lahvička...přijde mi to celkem dost...zvlášť v porovnání s homeopat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:12
- Nahlásit

složení Pregnostatu:
Koniklec luční má pozitivní regulující vlastnosti na sexuální cyklus

tak Pulsatilla je latinsky koniklec, akorát ji užívám fakt v levnější variantě

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:18
- Nahlásit

fromeli
tak Pulsatilla je latinsky koniklec, akorát ji užívám fakt v levnější variantě hmmm... výborný...tyhlety "obchodní triky"...

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 14:45
- Nahlásit

tyhlety "obchodní triky"...
no já nevím, znám latinské i české názvy a naopak mě rozčiluje, když prodejci schovávají složení právě za latinské názvy. Mezi výtažkem léčivé rostliny (vodný, lihový,...) a jeho homeopaticky ředěnou verzí je poněkud rozdíl Trefit se do správného homeopatika je věda, u konstituční h.
akorát ji užívám fakt v levnější variantě hlavně v úplně jiný variantě, jiném ředění. Nemůžu soudit, pregnostat jsem na vlastních zvířatech nezkoušela, předala jsem zkušenost od kolegyně (té právě homeopatie příliš nezabrala). Mám osobní zkušenost s jinými připravky od stejného výrobce a jsem spokojená.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 18:48
- Nahlásit

RenataL
Já i Fromeli máme obě stejné plemeno...proto jsem se na ni obrátila...a věřím, že to co funguje u její čuby, by mohlo, docela pravděpodobně, fungovat i u té mojí... No nejdřív raději zkusím ty homeopatika a pokud to nebud mít účinek, budu zkoušet dál... Každopádně díky

Tami
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 19:12
- Nahlásit

Blanulinko také jsem u své jezevčice na doporučení Fromeli vyzkoušela Pulsatilu - při prvním hárání měla falešku a pěkně silnou, při druhém s Pulsatilou od začátku hárání nic, vše ok.
Za měsíc bude hárat po třetí, tak zase nasadím homeopatika a uvidíme.

RenataL
Člen
# Zasláno: 14 Srp 2007 22:06
- Nahlásit

blanulinka1
Já osobně na homeo taky nedám dopustit, ale přesně jak psala Fromeli, je to hodně o psychice, osobnosti konkrétního pejska. Ale 30 ředení je ještě relativně nízké, čili relativně jisté na účinek. Ale pro spoustu lidí je opravdu jednodušší použít fyto s jistým účinkem, než se trefovat do homeopatie. V případě psů je totiž zpravidla potřeba hodnotit i majitele Je to stejné jako u dětí, s dítětem se léčí vpodstatě celá rodina. Naštěstí falešná březost je jedna z mála věcí, co mě u zvířat netrápí. Držím palce, ať homeo zabere.

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 06:53
- Nahlásit

. Ale pro spoustu lidí je opravdu jednodušší použít fyto s jistým účinkem, než se trefovat do homeopatie.
no nebo nechat píchnout nějaký hormony

Já se ráda trefuju v homeopatice Špageta je takovej můj pokusnej králík, ale počítám s tím, že budu třeba muset upravit dávku, vychytat kombinaci prostředků a že to může nějakou dobu zabrat, ale baví mě to

Verca
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 10:12 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Ahoj,
tohle téma mi sneslo samo nebe.
Můžete mi, prosím, poradit? V lednu jsem vzala z ulice fenku pudlíka, která byla po falešné březosti, měla v cecíkách zkyslé mlíko a muselo se jí to vyoperovat. Teď při hárání si tu jizvu dost ošklivě rozhryzala a navíc se jí po dvou měsících rozjela faleška a má zase v cecíkách mlíko.Doktor nám řekl, že jí to mlíko musíme vymačkávat. Teď u vás čtu, že dáváte JEN homeopatika a nic nevymáčkávát?To mlíko se "ztratí"? Můžete mi prosím napsat, kolik Lac Caninum na 10 kg váhy? Díky moc.

Vím, že je to mimo téma, ale není i nějaké homeopatikum na obnovu kůže, zrychlení hojení jizev nebo něco podobnýho? Máme na otoky antibiotika, tak že bych to něčím doplnila...

fromeli
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 10:52
- Nahlásit

Verca
já tedy nic nevymačkávám.
Na to mlíko záleží jak ty cecíky vypadaj.
Jinak to Lac caninum dávám naší 12 kilovce jednorázově 3 kuličky a někdy přihodím po pár dnech zase tři kuličky, ale většinou mi to stačí.

Jinak klasika - nic mléčného, omezit bílkoviny v jídle, víc pohybu. Když jsou cecíky horké dají se obkládat, buď mokrým hadrem nebo kysaným zelím (to si dávaj i kojící ženský při problémech).

Na rány je často užívaná Arnica.
Ty rány hnisaj?

Verca
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:00
- Nahlásit

fromeli
No ona je má spíš nalité. Dávám jen granule. Cecíky horké nejsou. A to mlíko se teda ztratí? Abych věděla, zda to zabere...

Má to celé mokvavé, když leží, tak je většinou pod ní flíček. Má to rozkousané, kolem ran tvrdé. Bohužel jsem tomu zabránit nemohla, rodičům nedošlo, že si to rozkousává a teď jsem si jí před pár dny vzala, abych jí "vypiplala". Veterinář nám nařídil omývat mýdlovou vodou, osušit a pak natírat Betadine.

Jinak díky moc.

Frog
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:09
- Nahlásit

Verca
No mě můj veterinář řekl,že zásadně nevymačkávat! Že se tím bude mléko tvořit mnohem více. Ledujte, chlaďte a hlavně uberte na žrádle a hódně pohybu,aby neměla čas si cecíčky kousat a myslet na hlouposti...

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání