Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / možná falešná březost
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 07:55
- Nahlásit

Ahoj všem, když jsem dneska ráno odcházela do práce, tak naše fenka vylezla z boudy s pískacím balónkem a "brečela" u toho, pak si ho vzala na zahradu a tam si s ním hrála a stále u toho "brečela"...normálně mi každé ráno bere klíče a odnáší si je...dnes ne, dnes chtěla jen ten balónek...myslíte si, že by to mohla být falešná březost??? je jí 9 měsíců a hárala cca před 2 měsíci
díky

Venta
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:01
- Nahlásit

Kasia
Tak to možná ten míček teď "porodila" - bere to jako svoje štěňátko. Falešná březost mohla být mezi háráním a tímhle jakoporodem. Vždyť se po hárání trochu změnila, ne?

sue
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:05
- Nahlásit

Kasia
moje čubinka měla falešku 2 měsíce po hárání...zkus se jí juknout i na mléčnou žlázu zda nepouští mléko( ale není to vždy pravidlem)

suri
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:05
- Nahlásit

No to by byla ideální doba,resp.doba porodu(kdyby byla březí). A nosí si to i do pelechu? Jinak bych doporučila, jí tu hračku odebrat. Vůbec ji v tom žádným způsobem nepodporovat. Hlídat jestli jí neteče mlíko, je to nebezpečný. A kdyby to trvalo dlouho, tak doporučuji zajít k veterináři, dal by ji injekci proti falešce.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:08
- Nahlásit

Jinak bych doporučila, jí tu hračku odebrat
souhlas, hračku v nestřeženém okamžiku zabavit

Naše špageta pokaždý porodí štěńata dvě - mě a mého muže

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:13
- Nahlásit

Venta
no já nevím, jestli se změnila...falešku rozhodně do teď neměla...to bych poznala

včera se snad nic nedělo, alespoň doma nikdo nic neříkal a ráno jsem jí viděla na 10 vteřin...to člověk opravdu moc nepozná

na to mléko se ještě koukneme, s tím pelechem taky nevím...má ho v boudě a odtamtud s tím vyšla...ale jestli to tam tahá a hrabe si tam, tak to fakt netuším...

suri
proč je to nebezpečné?

jo a všechny hračky určitě uklidíme

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:16
- Nahlásit

proč je to nebezpečné?
no kdyby mlíko zatvrdlo, udělal by se zánět, takže proto hlídat.
Jinak hormonální injekce u veta je až to nejkrajnější řešení.
Naše potvora má falešku pokaždý a bez injekce to zvládla pokaždý - nasadit víc pohybu, ubrat bílkovin ve stravě, menší množství jídla, nepodporovat jí v kníkání např. větší péčí o ní.

Já zkouším i homeopatii a docela nám to pomáhá.

suri
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:17
- Nahlásit

Kasia
Zánět mléčných žlaz.

Venta
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:21
- Nahlásit

Kasia
Mám pocit, že jsi říkala, že po tom hárání je trochu jiná, víc sebevědomá a tak. To by s tím mohlo souviset, kamarádky fena je březí a je hrozně namyšlená a namachrovaná.

venda
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:41
- Nahlásit

Kasia
Hekla taky asi měla falešnou březost 2 měsíce po hárání, ale jestli jo, tak slabou, jen začala hodně kňučet, lísat se a tak, hračky moc nenosila, ale stejně jsem jí všechny pískací a chlupaté sebrala, navíc jsme zrovna byli na vandru, takže ten náročný víkend jí snad všechny chutě na štěňata sebral

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:44
- Nahlásit

Venta
neříkala to ségra
já určitě ne, alespoň né, že po hárání...spíš jak dospívá a víc si věří ale je to možné, že je to spojené s tím háráním...

fromeli
suri
dík dáme bacha

ale až dneska odpoledne budu vědět víc...nevím zda za 10 vteřin všechno tohle můžu poznat možná jen dělám z komára velblouda...třeba to tak vůbec není

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:51
- Nahlásit

No, nejen z těchto důvodů je lepší mít psa častěji na očích (třeba přímo doma), než jen 10 vteřin, než zaleze do boudy...

Venta
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 08:53
- Nahlásit

Kasia
neříkala to ségra
Hele, tak to fakt nevim, měly byste nosit cedulky .
Ale bavily jsme se po tom hárání, že jí narostlo sebevědomí. Tak mě teď napadlo, že to mohlo být i tou faleškou.

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:00
- Nahlásit

Venta
cedulky????? tak to nééé
asi si o tom vážně mluvila s Kačkou ale je to možné...

LucieS
no tak v noci jí na očích mít nemůžu...v práci jí také na očích mít nemůžu...a ráno to je tak, že zamknu...a než pohladím a "políbím" psa a zalezu do auta uplyne právě těch daných 10 vteřin...pak jí vidím po práci. Nevím jak si to představuješ ty...
a já nikde nenapsala že uplynulo 10 vteřin než zaleze do boudy

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:06
- Nahlásit

jo, tak jsem právě mluvila s mamkou...potvrdila mi to, naštěstí měla více času než já a všechny hračky uklidila...
včera prý byla ještě v pohodě...
taky vůbec nechce jíst, ale to asi zatím nevadí a není na škodu (doufám)...

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:07
- Nahlásit

taky vůbec nechce jíst, ale to asi zatím nevadí a není na škodu
Kasia
to je normální, nenuť jí, ona hlady neumře

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:10
- Nahlásit

fromeli
taky myslím

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 09:51
- Nahlásit

jak dlouho to tak může trvat?

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:07
- Nahlásit

jak dlouho to tak může trvat?
to je individuální - pár dní až dva měsíce

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 10:10
- Nahlásit

a sakra...tak doufám, že jen pár dní...díky

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 11:14
- Nahlásit

ještě jedna otázka...možná stupidní, ale co kdyby...
kdyby náhodou měla to mléko...byl by nějaký problém s koupáním v rybníce???

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 13:56
- Nahlásit

haló haló...tak jak?

Jandula
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:03
- Nahlásit

Kasia
byl by nějaký problém s koupáním v rybníce???

já myslím, že by žádný problém být neměl...

suri
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:14
- Nahlásit

Já být tebou, kdyby se objevilo to mlíko, tak radši zajdu se poradit k doktorovi jestli s ní můžeš do vody. Přece jen v našich vodách plave kde co.

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:18
- Nahlásit

ok...díky moc, snad mlíko nebude, ale kdyby přeci, tak asi půjdeme nebo mu aspoň zavoláme už jen proto, aby nedostala ten zánět

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:27
- Nahlásit

kdyz se objevi mliko, tak nemusis hned na veterinu. hodne pohybu, min zradla a vetsinou by se to melo upravit samo .... na veterinu utikej az kdyz by to nahodou mela zarudly a na dotyk teply ....

jinak koupani podle me nevadi ....

Kasia
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:33
- Nahlásit

Jirikovo
díky za radu

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 14:44
- Nahlásit

Kasia
jo a zkusit jestli tam je mliko jenom jednou .... rozhodne nemackat casteji. funguje to tak, ze cim casteji mackas, tim vic se tvori ......

paja a brandy
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 16:18
- Nahlásit

Breny měla falešku po každém hárání, pokaždé měla mlíko, ale k veterináři jsme nikdy nemuseli. Fakt stačí jen sledovat, jestli to nemá zatvrdlé. Koupala se normálně všude. Vždy 2 měsíce po hárání měla falešný porod, spustilo se jí to mlíko a starala se o hračky. Trvalo to asi měsíc.

fromeli
Člen
# Zasláno: 8 Čen 2007 16:30
- Nahlásit

Já naší v koupání neomezuju, naopak si myslím, že jí ta chladivá voda na rozpálený pupík dělá dobře

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání