| Autor |
Zpráva |
younglady
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:55
- Nahlásit
fromeli
co je atb? zadny hormony nebo tak nam nedavala, ven vodicka na procisteni pipiny a injekci na splasknuti
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:03
- Nahlásit
younglady
antibiotika
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:04
- Nahlásit
jo tak ty nam nedala, jen roztok na cisteni
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 06:20
- Nahlásit
a injekci na splasknuti
a to je co?
A co byla ta vodička?
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 08:42
- Nahlásit
Máme za sebou první hárání (v květnu) dokážete někdo odhadnout, kdy nás čeká druhé hárání??? Aspoň přibližně... díky..
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 10:56
- Nahlásit
Gája
no cca za půl roku od prvního, ale u každého psa je to dost individuální, kníračka nám hárala v rozmezí 8 měsíců a roku
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 11:54
- Nahlásit
Naše hárá kolem 7-8 měsíců
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 12:08
- Nahlásit
younglady
díky, to víš, že jsem se ptala hlavně kvůli "našemu" srazu..
fromeli
taky děkuji, snad na tom budeme podobně...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:01
- Nahlásit
Při brouzdání sem narazila na toto jako prevenci falešky, o účincích listu maliníku vím, ale tenhle produkt sem neznala.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:35
- Nahlásit
fromeli
tak šup do lesa, "vočesat" malinový listí, nasušit a vařit čajíky během harání Předpokládám, že to zatím ještě nikdo nevyzkoušel, jestli to funguje a tak..?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 08:44
- Nahlásit
blanulinka1
maliník se dá koupit v lékárně, jak sušená bylinka, tak tinktura, proč hned do lesa
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:52
- Nahlásit
blanulinka1
no joo, ale kdoví kde to kdo sbíral a čeho je to plný...to musíš do spustýh šumavských lesů, aby to mělo bio kvalitu (to je teď děsně in, víš? )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:37
- Nahlásit
blanulinka1
tak já budu věřit, že Dr. Popov byl na Šumavě
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:02
- Nahlásit
fromeli
heh, Dr. Popov...jo, jednou jsem ho tam při sběru bylin potkala, zrovna oškubával jeden maliník
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 10:04
- Nahlásit
Ahoj všichny chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo odzkoušený ten maliník. Včera mi obludka začala barvit, a jelikož strašně trpí na falešky, tak bych ráda věděla zda to funguje. Díkec
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:08
- Nahlásit
Frog
za zkoušku určitě nic nedáš , ale už jsem také slyšela, že v poslední době (hormonu ve stravě z kuřecího a z vody je prý přehršle) už to nepomáhá
na této stránce se zabývají falešnou březostí z pohledu homeopatie, myslím, že je tam docela dost rad...
http://homeopatie.ivories.cz/index.php?strana=clan ky&clanek_id=143
ja budu muset nejake vyzkouset, protoze psina ma falesnou brezost na muj vkus uz dlouho, chvilkove zanet mlecne zlazy preklila ATB a ted uz se ji zacina tvorit zase, takze babo rad ...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:13 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
hormonu ve stravě z kuřecího a
já v době hárání kuřecí nedávám, spíš dávám rybu, už kvůli tomu snížení krmné dávky, je to dietnější a na prostřídání hovězí.
Frog
ten maliník jsem cíleně podala prvně, ale měla jsem na to dobrý reference, ikdyž při svý nedůvěřivosti jsem to ještě podpořila homeopatikama.Jo a z těch hom dávám Pulsatillu, protože ta naše ja taková kníkna a mazlivka a když se mi nezdá žláza, tak to řeším Lac Caninem.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:31
- Nahlásit
fromeli
co je to Lac Canin?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:36 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Barica
to je homeopatikum, dává se při nateklé mléčné žláze, ale ne zase úplně zatvrdlé. U nás to proběhne tak, že během 2-3 dnů po podání tohoto mlíčko odteče, což trvá tak 2 dny.
Jo a píše se Lac Caninum.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:39
- Nahlásit
fromeli
a jaké ředění je nejlepší, to nejvyšší, či nejnižší?
ještě jsem našla jako vhodný na tu žlázu Phytolacca decandra a taky Lapis Albus (ale ten je volně neprodejný), štve mě, že se nedá najít ke každému léku, na co se používá...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:43 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
Barica
ono záleží jak konkrétně ta žláza vypadá, špagetiný je prostě nejblíž ten prostředek Lac Caninum. Dávám jí ředění 30, stejně jako u Pulsatilly.
Ono s tou volnou prodejností - já si chodím k nám do lékárny a už jsem z nich vyžadonila i ofiko recepisová homeopatika, když jsem tvrdila, že to chci pro psa
Jinak k tomu ředění - 5 a 9 se užívaj spíš u místních příznaků a 15 je spíš pro celkovej stav, 30 celkovej a spíš psychickej, 200 se dává když už ten obraz pasuje skoro přesně.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:51
- Nahlásit
Jinak k těm léků pro lidi najdeš něco tady
Pro psy je kniha Homeopatické léčení psů a pak Veterinární homeopatie.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 13:59
- Nahlásit
fromeli
no super, neco takoveho jsem si predstavovala ...
mám to tedy chápat tak, ze kdyz mi jde opravdu o konkrétní problém - nateklá zláza, měkká, uzlíky - konzistence asi jako sádlo, tak mám sáhnout po nižším ředění a dávat vícekrát za den?
koukám, ze je tady někdo ještě "trhlejší" (samozřejmě v dobrém) v léčení psů přírodními přípravky než já )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:02
- Nahlásit
Barica
ono si to každej hom dělá jinak, jsem zjistila.
Já osobně, když se fenka podobá celkovému obrazu toho léku, tak dávám 15 nebo 30 a když to chci jen na konkrétní věc a jinak je fenka jiná než ten obraz, tak použiju tu 9.
30 dávám většinou jednorázově a pak čekám co se bude dít a třeba ještě přidám nebo změním prostředek. Když dávám 5 nebo 9, tak podávám třeba 5 dní, tak 2-3 x za den několik kuliček (kolem 3, podle toho kolik mi jich vypadne )
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:07
- Nahlásit
Barica
a co vyzkoušet APIS MELLIFICA nízkou potenci (5 nebo 9) dávat 2-4x za den nějakou dobu?
V knížce píšou - silně nateklé, horké, bolestivé pouze jednotlivé komplexy mléčných žláz, tkáň má těstovitou měkkou konzistenci.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:10
- Nahlásit
fromeli
tento návod si musím vytisknout - nemožno si pamatovati ..
moc díky, koupím toho víc a budu zkoušet...
chudák psina, už jsem ji kvůli tomu zakázala spát v posteli, tak to těžce nese a teď ji ještě budu dávat kuličky, tedy pokud je vůbec vezme do huby...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:15
- Nahlásit
, už jsem ji kvůli tomu zakázala spát v posteli
jéééé a proč?
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:15
- Nahlásit
fromeli
APIS MELLIFICA - nateklé jsou, horké také, bolestivé ne, těstovitá měkká konzistence naprosto souhlasí, no proč ne, myslím, že se tím nic zkazit nedá (navíc u toho i psali, že tlumí svědění, no to bych zabila 2 mouchy jednou ranou )
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:16
- Nahlásit
fromeli
už jsem ji kvůli tomu zakázala spát v posteli
jéééé a proč?
protože se má omezit krmení, zvýšit procházky a znemožnit ležení na měkkých místech, tak tak činím ...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 7 Úno 2007 14:19
- Nahlásit
No ještě tu píšou o CONIUM MACULATUM - doléčení mastitidy, jestliže přetrvávají drobné uzlovité tvrdliny.
Jinak u toho Apisu je poznámka, že dělaj obvykle dobře studený obklady, tak jestli jí to dělá dobře, tak bych to zkusila.
Ono je nejhorší najít poprvý to pravý ořechový a další hárání už je to v pohodě.
|