| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:17
- Nahlásit
Frog
hodně pohybu nejde, ona nemůže pořádně chodit od bolesti.... Cecíky si nekouše, ona si kouše tu jizvu po operaci, takže jí ani zaměstnat nemůžu.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:24
- Nahlásit
Verca
Verunko já co si pamatují tak na nalité a bolavé cecíky jsem vždy dávala tvaroh a jako člověk i pro sebe a mám s tím dobré zkušenosti. Zkus a u vidíš. On ten tvaroh pomáhal i na bércové vředy a taky při zánětech.
Pac a pusinky pro Terezku posílají Biško a Damiško.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:28
- Nahlásit
Verca
Ženské které kojily a aby se jim tvořilo stále mléko tak musely vymačkat co miminko nevypilo. Takhle nás připravovali před 30lety, možná už je to teď jinačí, ale já sem si na to s poměla jak tady píšete o tom vymačkáváni.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:29
- Nahlásit
Verčo, taky bych nic nemačkala.
Jestli to mokvá, tak bych to omývala odvarem z řepíku, tu mýdlovou vodu ??, no nevim, nejsem vet.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:31
- Nahlásit
bolavé cecíky jsem vždy dávala tvaroh
jj, tvaroh taky a nebo ještě obklad z vína.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:31
- Nahlásit
Darina1
super, díky moc. pusinky vyřídím. ta bude nadšená!
fromeli
ok, nevím, proč to radí. Přitom je to fakt super veterinář... Mýdlem asi aby to vysušilo... Nebude ale nějak reagovat ten řepík s tím roztokem betadinu?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 11:36
- Nahlásit
Verca
já bych to nekombinovala asi, buď řepík nebo betadinu, zase, aby se tí to pořád neoplachovalo.
Betadinu si lidi chválej, já sem spíš pro přírodnější variantu pokud je možná, tak spíš proto.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:09
- Nahlásit
fromeli
Tak budu to dělat tak, jak říkal, ale na cecíky budu dávat ty obklady, nemačkat a už jsem si objednala homeopatika, tak uvidím.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:13
- Nahlásit
Verca
Aháááá,tak to ji spíš budeš muset hodně hlídat,aby si to nekousala. A co zkusit třeba nějakej ten límec? Jinak rozhodně nemačkat, chladit a ten tvaroh bych taky zkusila... dost lidí s tím má dobré zkušenosti .
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:17
- Nahlásit
Frog
no teď už jí to tak bolí, že to ani nekouše, jen olizuje tu "tekutinu". Límec nám nebyl doporučen, protože by si to mohlo "škrábat" jinak, například plazit se po zemi a to by bylo ještě horší. Ale dostala antibiotika, po kterých by to svědění mělo přestat....
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:25
- Nahlásit
Verca
Tak hlavně,že už si to neškrábe a nekouše. Kamoščina feňulka měla teďka taky falešku i s mlíkem a opravdu jí pomohlo chladit vemínka, ubrat žrádlo na minimum a do týdne měla pokoj.
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:27
- Nahlásit
Verca
Veverko když vám nebyl doporučen límec tak co s kusyt prášek Dithiaden. Já vím, že je to chemie, ale on pomáhá tlumit a pejsek je opravdu takový klidný a tlumený to hlavně aby si toho moc nevšímala než se ji to trochu zacelí.
Jak je Biško alergický na jednu vakcínu tak nám byl doporučen tento lék před aplikaci půlku a potom za 2hod další půlku, no a alergii neměl spíš jen malou reakci.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:29
- Nahlásit
Darina1
Darinko, ona už má antibiotika na to svědění, už se olizuje mnohem míň a utlumená je bohužel až moc a to nemusí mít ani prášek....
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:36
- Nahlásit
Verca
Já jen přemi šlím nahlas co by jak by a co by bylo nejlépe a šupito presto pro tvaroh, ale proboha ne ten nízko tučný co nejvíc tuku. To víš tam nepotřebuje z chodit.
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 12:51
- Nahlásit
fromeli
Kombinace řepík a Betadine nevadí, lze opláchnout řepíkem a po oschnutí namazat Betadin. Betadin je dezinfekční mastička s jódem. Jen bych se obávala, že ji bude olizovat.
Mimochodem - ATB na svědění? ATB jsou výhradně na bakteriální infekce
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 14:17 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Darina1
RenataL
Nevím, říkal že jí to taky po tom přestane svědit...ale to spíš jen dodal, když jsem ho otravovala s límcem. Zítra ti klidně napíšu název prášků. Jen doufám, že to antibiotika vůbec jsou, že to nepletu. Ale myslím, že jsem to slyšela a néé jen ve své hlavě.
JO a Betadine je vodička a ředím ji převařenou vodou. není to mast
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 14:34
- Nahlásit
JO a Betadine je vodička a ředím ji převařenou vodou. není to mast
ono je jak vodička tak mastička.
Ale že si psala, že máš vodičku, tak proto jsem psala o tom dvojím asi zbytečným oplachování
|
RenataL
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2007 15:02
- Nahlásit
Aha, tak já znám Betadine jen jako mastičku V tekuté formě jsem si většinou vystačila s bylinkama a TTO.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 07:24
- Nahlásit
RenataL
NO Betadine aspoň neštípe tak jako TTO.
Pořád přemýšlím, jestli tu léčbu nemůžu nějak urychlit, třeba jí dávat nějaké zábaly z bylinek. Tou Betadine to jenom večer potřu... ale uvažuji, jestli by se nedal udělat nějaký vývar, dát to na gázu, přiložit na ránu a obvázat to.... nebo koupit mastičku a mazat jí to a hlídat, aby to nelízala.... tohle bych dělala třeba odpoledne a betadine večer. to bych nemusela tím uškodit, ne?
|
Darina1
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2007 08:35
- Nahlásit
Verca
No a na tu gázu je právě ten tvaroh, že tys ho včera snědla a Terezce jsi pak nic nedala. Jo a ten Dithiaden je na uklidnění a aby ty postižené místa tolik nedráždily a aby se celí člověk v nitřně zklidnil.
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 11:47
- Nahlásit
blanulinka1
Tak, ako si to tu tak čítam, bude to asi v rodine S Čoki máme momentálne ten istý problém. Čítala som si aj vašu stránku a prekvapilo ma, že ste to mali podobne aj pri háraní ako my. To už je naštastie za nami (inak bola to hrôza! ), ale tá faloška, tak to neviem. Chvílku po háraní sa jej mierne zväčšili cecíky, ale chovala sa normálne, tak som tomu neprikladala velký význam, nebola som si istá či to je spojené s faloškou alebo proste s dospievaním. Ale pred troma týždňami sa objavilo mlieko. To som brala tiež v pohode, lebo tak ako Béďa, ani Čokíša "neporodila" a k hračkám sa správa tak ako predtým (ničí ich pokial sa dá ale len keď sa s ňou hrám, inak si ich ani nevšíma). Ale pár dní dozadu jej cecíky trochu zatvrdli a to sa mi už nepáči. Neviem, či sa jej len začalo tvoriť viac mlieka, alebo je tam proste nejaký problém. Ako ste to mali s Beďulkou? Aj ona mala zatvrdlé cecíky, alebo celý čas mäkké? Keďže sú to ségry, tak možno aj v tomto sa podobajú V sobotu ideme k vetošovi, uvidím čo povie. Ale hormónom sa budem určite brániť. Pokúsim sa zohnať tie homeopatiká. Inak ďakujem všetkým za všetky rady, nie je nič lepšie ako vymeniť si skúsenosti díííík!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 13:43 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Džuska
jéééé zdravíme sestřičku Kde jste se tu vzali No koukám, že průběh je u obou úplně stejný... Bohužel, hormony co dostala moc nezabraly (kapky za cca 500,-) takže teď chci vyzkoušet ta homeopatika. Já se těm hormonům až tak nejdřív nebránila, říkala jsem si, že pokud to zabere..., ale ono nic... Jiné příznaky, než ty nateklé cecíky nemá... Zdá se mi trochu lepší, ale stejně to není pořád ono... Jo a moc pořád voní psům... U nás je tak oblíbená, jako žádná jiná...z čehož však moc radost nemám... Protože každej pes jí nedá pokoj a ona se pak nemůže ani pořádně proběhnout a vylítat. Jak se jinak s Čokíškou máte? Máte nějaké fotky? Chtěla bych ji vidět jak teď vypadá... kdyžtak na webu mám mejl, tak napište A že zdravíme sestřičku!!! Přidávám zajímavý odkaz
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 15:37
- Nahlásit
blanulinka1
Ja som sa tiež teda potešila, keď som vas rozpoznala v tejto diskusii Celé je to vlastne náhoda...na vašej stránke som čítala o tých homeopatikách a cez google som sa prepracovala presne sem. Ja by som sa hormónom tiež nebránila, ak by to malo pomôcť, ale naozaj až v poslednom prípade. Už dostala dávku kvôli tomu príšerne dlhému háraniu, tak by som jej nechcela viac zaťažovať organizmus...avšak ak nebude iná možnosť, nedá sa nič robiť. Počkám na vyjadrenie vetoša, ale ak nevymyslí nič lepšie, tak nasadíme homeopatiká Určite dám vedieť ako sme dopadli. Čo sa týka tej vône, tak o tom vieme svoje...máme naozaj presne to isté, vlastne je to akoby ešte stále hárala!!! Kludne za nami bežia psíci cez celý park! Ja len dúfam, že po ďalšom háraní sa to upraví. Viac vám napíšem v mailiku (aj fotky pošlem), aby som neodbočovala od témy Tiež pozdravujeme sestričku a dúfame, že sa niekde aj stretneme!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 16:03
- Nahlásit
Džuska
No tomu říkám setkání Já jsem taky ráda, jak koukám, holky toho mají opravdu hodně společného Homeopatika nasadím dnes (cena za oba preparáty dohromady 100,- Kč...) No...volala jsem k nám na veterinu, tak mi poradili dobrat ty hormony...což nechci, protože jí stejně nepomohly... a popřemýšlet o kastraci... Podle toho co psala Fromeli, by to mělo pomocí těch homeopatik být lepší a lepší... Katka říkala, že to mají jak od Gůdi, tak od Myšky...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 16:32
- Nahlásit
ještě přidám pro info něco k falešce :
Falešná březost
Stav nazývaný pseudogravidita ( falešná březost ) charakterizuje normální průběh luteální fáze pohlavního cyklu u nebřezího zvířete s abnormálními vnějšími příznaky imitujícími březost a porod. Častější a výraznější projevy bývají u fen dobře živených, v domácích chovech s úzkou vazbou na majitele. U některých plemen je výskyt častější ( pudl, jezevčík ) . Produkce mléka v průběhu pseudogravidity je normální a je důsledkem hormonálních změn v organismu.
Příznaky:
Nebřezí zvířata vykazují v intervalu 2 - 8 týdnů po typické říji různě intenzivní příznaky březosti a porodu. Intenzita vnějších příznaků se může pohybovat od nepatrného otoku mléčné žlázy až po výrazné celkové příznaky březosti, jako je zvýšení žravosti, změna chuti, zvětšení dutiny břišní, připravování hnízda pro mláďata, pomalost a opatrnost pohybu s výrazným otokem mléčné žlázy se silnou sekrecí mléka. Celkové příznaky mohou vyvrcholit imitací porodu projevující se nechutenstvím, stahy břišní stěny, snášením hraček nebo různých předmětů a mateřskou péčí o tato domělá mláďata.
Terapie:
Pseudogravidita není skutečnou poruchou pohlavního cyklu a nesnižuje sama o sobě plodnost zvířete. Proto v případech méně výrazných vnějších příznaků není terapie nutná. Nutnost ošetření je přímo úměrrná intenzitě produkce mléka. V případě intenzivní produkce mléka hrozí zadržení mléka a následný zánět mléčné žlázy. Dalším důvodem k ošetření bývají intezivní změny v chování feny. Toto ošetření je však důležitější pro chovatele než pro postiženou fenu.
Chovatelská opatření:
Mezi tato opatření patří přísné vedení feny, odebrání předmětů imitující mláďata, dostatek pohybu na procházkách, snížení příjmu bílkovin po 7-10 dní, snížení příjmu tekutin (zabránění příjmu tekutin po dobu 7 - 8 hodin v průběhu noci po 3 - 7 dní), zabránění lízání mléčné žlázy ochranným límcem, v případě výrazné náplně mléčných žláz odstřik mléka 1× denně po několik dní (ne více, poněvadž by ošetření stimulovalo další produkci mléka ).
Veterinární ošetření:
Tuto pasáž je důležité ponechat na Vašem ošetřujícím lékaři. Vhodným preparátem je Galastop, který lze s úspěchem použít u těžších případů. Tento preparát obsahující látku z kategorie antiprolaktinů (karbegolin) spolehlivě potlačuje mateřské pudy, zastavuje hypertrofii (zvětšení) mléčné žlázy a laktaci (produkci mléka). Kromě toho je fenami mnohem lépe snášen než dříve používaný BRK ( bromokryptin ).
Prevence:
V případě pravidelného opakování pseudogravidity u starších zvířat nebo u zvířat, u kterých chovatelé dále nepočítají s využitím v chovu, lze doporučit kastraci (odstranění dělohy a vaječníků). Toto ošetření zamezí vzniku pseudogravidity.
(Aby však měla kastrace ještě ochranný vliv před nádory mléčné žlázy musela by se provést těsně před prvním háráním nebo v období mezi prvním a druhým háráním.)
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 16:52 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
no a něco z homeopatické léčby, co jsem našla zde :
Falešná laktace u fen
Falešná březost, falešná laktace, lactatio falsa, lactatio sine graviditae je stav, který se u zvířat vyskytuje hlavně u fen, méně často u ramlic, prasnic, koček. Do určité míry je to stav fyziologický, přirozený. Je charakterizován příznaky podobnými graviditě, proto název falešná březost. Projevuje se jednak změnami chování (neklid, apatie, agresivita, stranění se nebo naopak zvýšené vyžadování společnosti lidí, naříkání), jednak změnami celkového stavu (nechutenství, zvracení, průjem, zvýšená teplota), jindy pouze změnami lokálními, týkajícími se mléčné žlázy (překrvení, otok, tvorba mléka, zánětlivé změny, následně zatvrdliny tkáně mléčné žlázy). V každém případě jsou veterinární lékaři často žádáni o pomoc s tímto problémem.
Alopatický přístup používá preparáty na hormonálním základu s nebezpečím vedlejších účinků a s nestandartními výsledky. Podávání těchto přípravků může vést ke zmnožení děložního epitelu a následné pyometře, některé mají okamžité vedlejší účinky (zvracení). K podpůrným opatřením patří několikadenní hladovka nebo alespoň omezení stravy, zvýšená fyzická zátěž, chladné obklady mléčné žlázy.
Homeopatický přístup nabízí širokou škálu prostředků, které lze použít jak na úrovni celkové (konstituční přístup), tak na úrovni lokální (symptomatický přístup). Lze se nechat vést jak změnami v chování, tak vyjádřenými změnami lokálními – na mléčné žláze. Falešná březost je podle mě stav, kde lze homeopatii snadno uplatnit s velice výraznějšími výsledky oproti alopatii. Různí autoři, doporučují různé homeopatické léky:
MVDr. Nedopilová Marie ( časopis Arnika, 1/2002):
konstituční typ - Pulsatilla, Ignatia amara, Nux vomica, Lachesis mutus, Sepia, Thuja
symptomatické použití - Lac caninum, Phytolacca decandra, Belladona, Urtica urens,
obecně léky zánětu - Apis mellifica, Bryonia alba, Ferrum phosphoricum, Hepar sulphur, Pyrogenium
MVDr. Issautier Marie-Noelle (Veterinární homeopatická terapie, Vodnář 1992):
konstituční typ - Ignatia amara, Pulsatilla, Nux vomica, Lachesis mutus, Thuja occidentalis
symptomatické použití - Phytolacca decandra, Lac caninum, Belladona
MUDr. Fesik Alexander (Haf jsem zdráv, Akademie klasické homeopatie 1996):
Sabina, Thuja, Apis, Pulsatilla
Dr. Macleod George (Veterinární homeopatie, Alternativa 2002):
Chamomilla, Helonias dioica, Lac caninum, Pulsatilla
Dr. Day Christopher (The homoeopathic treatment of small animals, B. Jain publishers, 1985):
Bryonia, Calcarea carbonica, Cyclamen, Pulsatilla, Urtica urens (poslední v nízké potenci)
V repertoriu (Synthesis, Edition 5.2, Homeopathic Book Publishers, 1993) je tento stav zachycen v např. v těchto rubrikách:
- Mind, delusions, pregnant, she is (Mysl, bludy, těhotná je)
apis caul croc cycl ign mag-phos nux-v op puls sabad sulph thuj verat
-Chest, milk, non-pregnant women (Hrudník, mléko, ženy, které nejsou těhotné)
ars asaf bell borx cycl lyc merc phos puls rhus-t stram thlas tub urt-u
Pro svojí potřebu jsem si rubriku Chest, milk, non-pregnant women při užití pro tento stav rozšířil o léky jednak z výše uvedených knih, jednak z popisovaných případů od různých autorů:
apis ars bell borx bry calc caul caust cham croc cycl helo ign lac-c mag-p merc nat-m nit-ac nux-m nux-v op phos phyt puls rhus –t sabad sep sil stram sulph thlas thuj tub urt-u verat
Léky, které jsem použil s výrazným úspěchem ve své praxi při řešení tohoto stavu:
Bryonia – řešil jsem dlouhodobé problémy výrazné svědivosti kůže u fenky drsnosrstého jezevčíka, která současně měla zvýšené hodnoty jaterních enzymů, sklon k střídavým průjmům a opakovanému zvracení. Díky intenzívním stavům falešné březosti, kdy se jí mléčná žláza naplňovala mlékem, byla horká, napnutá, tvrdá a fenečka vyžadovala studené obklady, nejlépe pevně přitisknuté k mléčné žláze nebo pevně přitažené k tělu elastickým obvazem, jsem se dostal k homeopatiku Bryonia alba. Tento lék zapůsobil celkově a přibližně dva roky feně výrazně zmírňoval svědivost kůže a intenzitu projevů falešné březosti.
Phytolacca – vždy užívám, když je mléčná žláza zatvrdlá, tuhá, citlivá, bolestivá, v několika případech byl krvavý výtok z mléčné žlázy, často byla zvýšená teplota. Celkově je zvíře zvadlé, unavené, bez energie.
Urtica urens - v nízké potenci (C 5, C6, D 4) používám když nevím kudy kam, snažím se aspoň snížit produkci mléka, mám zkušenost, že zabere v asi v 60% případů takovéhoto symptomatického podání.
Conium – předepisuji vždy, když se v mléčné žláze objeví zatvrdlina, boulička, nádor. Čím dříve po objevení se zatvrdlin, tím lepší odezva.
Nejčastěji se asi setkáváme s typickým chováním typu Pulsatilla - zvýšená mazlivost, touha po kontaktu s majitelem, zvýšené kňučení, vytváření pelíšku. Zde je dobré si uvědomit, že Pulsatilla (koniklec) je z čeledi Ranunculaceae (pryskyřnikovité) - s větším či menším úspěchem jsem užil Aconitum (v chování „Pulsatilla“při stavu falešné březosti jsem vnímal úzkost) a Caulophyllum (falešná březost „Pulsatilla“ s předchozí historií těžkého, dlouhého porodu, Pulsatilla nezlepšila opakovaně stav).
Polykompozita:
- Firma Heel
Ypsiloheel, tablety (Asa foetida D4, Ignatia D4, Paris quadrifolia D4, Thuja D6, Pulsatilla D4, Lachesis D8, Moschus D6, Glonoinum D6)
Hormeel S, kapky (Acidum nitricum D4, Moschus D6, Sepia officinalis D6, Cyclamen europaeum D4, Strychnos ignatii D6, Capsella bursa-pastoris D3, Senecio nemorensis D6, Erigeron canadensis D3, Viburnum opulus D3, Pulsatilla pratensis D4, Cypripedium pubescens D8, Myristica fragrans D6, Calcarea carbonica D8, Aquilegia vulgaris D4, Origanum majorana D4)
- Firma Boiron
PVB galactorrhée, inj/kapky (Calcarea carbonica 7 CH, Pulsatilla 9 CH, Lac caninum 5 CH, China 3 CH, Ignatia amara 7 CH, Silicea 9 CH)
V tomto krátkém článku jsem se pokusil nastínit přehled homeopatických léků a přístupů používaných při řešení stavu nazývaného falešná březost. Jsem opravdu přesvědčen, že v tomto případě by homeopatie měla být léčebným přístupem první volby a ne jen alternativou.
Michal Jiřička MVDr.
a ještě z jiného soudku (holistického)
Váš dotaz:
Dobrý večer,
mám 2letou bulteriérku, která mívá pravidelně falešnou březost. Zkoušeli jsme homeo, maliník, omezit jídlo, zvýšit pohyb, ale bez valných výsledků. Můžete mi doporučit nějaký doplněk či speciální jídelníček po hárání? Předem děkuju Radka Červenková
Odpověď:
Dobrý den paní Červenková,
já osobně i několik našich zákazníků a přátel máme vynikající zkušenosti s podáváním PUPALKY od firmy Swiss Natural Sources. Doporučuji 1 kapsli denně podávat do krmiva všech chovných fen a při problematickém hárání a falešné březosti podávat 2 kapsle denně, cca 1-2 týdny před očekávaným háráním a stejně dlouhou dobu po hárání. Při falešné březosti bych toto zdvojnásobené dávkování udržela po dobu 4-6 týdnů po hárání a dále bych pokračovala celoročně 1 kapslí.
Samozřejmě, že tato rada není zárukou, že Vaše fenka přestane trpět falešnou březostí, ale jak jsem již uvedla, máme s podáváním pupalky mnoho pozitivních zkušeností.
Jsou případy, kdy se hormonální aktivita feny usměrnila po nakrytí a odchování vrhu. Další možností je pak sterilizace feny. Máme několik fen, které trpěly falešnou březostí a sterilizace tento problém vyřešila. Jedna fenka po falešné březosti dostala zánět dělohy, a měli jsme velké štěstí, že se po operaci zotavila poměrně rychle.
Držím Vám palce a přeji mnoho zdaru a zdraví!
Katka Palečková
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 17:38
- Nahlásit
blanulinka1
Ano, to majú je to zlaté, aspoň to môžme porovnať a poradiť sa.
Ta kastrácia, to je sila Nám to dávali ako východisko aj pri tom háraní...som myslela, že zle počujem! Kebyže ide o život, tak dobre, ale riešiť tým každý problém v reprodukčnom cykle (a ešte u mladých psov), tak to nie je ničmoc prístup.
Tak pozerám, že máme epidémiu falošiek u Valentiniek
Ja som si už dala tiež kúpiť Pulsatillu a Lac caninum, ale ešte počkám do soboty na vyjadrenie veterinára (pre istotu, kvôli tým zatvrdlinám). Ale ako si tu čítam hore ten článok, možno by sa nám hodilo aj niečo iné. No veď uvidíme, treba skúsiť
Inak neviem či to tu je a ja som to prehliadla, ale nemohol by sem niekto napísať dávkovanie na Pulsatillu a Lac caninum??? Dikes!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2007 17:49 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Džuska
Já se taky dost zděsila té kastrace... Navíc bychom ji rádi uchovnili z důvodu toho, že bych chtěla od Beďulky holčičku... Takže pokud kastrace, tak nejdřív potom. Nemyslím si, že by tím nějak trpěla...Je pořád stejná... Nic ji nebolí, je veselá, hraje si jak s nám tak se psama...ani ty cecíky ji nebolí... Rakovině už stejně nezabráníme... A pokud ta homeopatika zaberou, jakože tomu věřím, tak vážně nevidím důvod ji vystavovat rizikům operace... No, Gůďa a Myška prý klukům voní skoro pořád...takže tuším odkud vítr vane Veterinářka mi radila 2x denně 3 kuličky Lac Canina (mám Ch 15) po dobu 3-4 dnů (dle potřeby i déle) a to stejné i s Pulsatillou (kuličky se nesmí dostat do kontaktu s lidskou pokožkou, v ústech by také nemělo nic být...jídlo apod., ale to je jako u všech homeopatik ) Když beru svoje na alergii, tak to "sosám" přímo z toho průhledného vršku, tak jsem zvědavá, jak to do Bedi vpravím...)
BTW, nechystáte se s Čokíšou na nějaké výstavy do ČR? Nebo třeba "na výlet" Do Prahy Já se domlouvala s Katkou, že bych s ní vyrazila na zkušenou do Nitry v listopadu....
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 08:18
- Nahlásit
Nic si z toho nedělejte, mě při první falešné březosti u feny a nateklé žláze okamžitě doporučovali odstranění celé žlázy a to hned, prý se to může opakovat a přejít v nádor?! Také jsem si myslela, že špatně slyším... Teď už to beru tak, že veterináři léčí podle toho, co se naučili a podle toho, kolik za zákrok dostanou peněz a nějaké nové alternativní přístupy jim nic neříkají, protože by jim právě žádné penízky nepřinesli... Já u fenky teď řeším druhou falešku, je to cca 3 týdny po hárání a zase ji natéká mléčná žláza, já ji zatím dávám už asi 10 dní Phytolaca decandra a teď jsem se ještě dočetla, že pokud je žláza nateklá a měkká jako tvaroh, jiné příznaky žádné, tak doporučují Lapis Albus, tož jsem ho objednala a budu doufat, že to bude v pořádku, minule na žlázu žádné ATB nepomohla a po homeopatikách byla v pořádku cca po 7 dnech podávání...
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2007 08:47
- Nahlásit
Na každou fenku funguje něco, je to potřeba vyzkoušet a při dalším hárání se toho držet
|