Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Složení granulí,poraďte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 22:37
- Nahlásit

choco
ja myslim, ze je to fuk - je to prirodna zelatina a predavkovat sa tym neda.
aj mne to na pokazene lyziarske kolena hodne pomaha (okrem toho, ze to dost lubim = asi si telo pyta svoje)

fosilia
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 23:00
- Nahlásit

AOZ

Glucosamine 425mgkg a Chondroitin Sulfate 350mg/kg.
Zdroj 2004 Analyza produktu Trainer 1-8 puppy large.
Baby Power plus starter large +5 je novy produkt a nemam info.
Trainer 9-24 ma hodnoty nizsie.
Methylsulfonylmethane MSM vzhladom na zlozenie krmiva Trainer a Trainer Fitness holistic sa samostatne nepridava pretoze ho obsahuje holandsky produkt DMS dodavany do granul pri nastrekoch tukov vo vakuovej komore.

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 00:56
- Nahlásit

Glucosamine 425mgkg a Chondroitin Sulfate 350mg/kg.
AOZ
len na doplnenie a pre lepsiu orientaciu - preventivne sa doporucuje 25 mg glukosaminu na 1kg vahy. U chondroitinu sa ziadne presnejsi hodnoty neuvadzaju.
MSM nie je nic ine ako organicka sira, ktora sa prirodzene vyskytuje vo vsetkych zivych organizmoch. Dobrym zdrojom su vajcia, ale aj maso. Zo zeleniny hlavne vsetky kostalove druhy.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 01:13
- Nahlásit

AOZ
Krmivo by mělo být vyvážené tak, aby vyhovovalo pro většinu normálně rostlých a vyvinutých psů. To i pokud jde o klouvy. Takže pokud se objeví jakýkoliv náznak problémů, nebo problémy s ohledem na pelemeno hrozí, je potřeba sáhnout po doplňcích. Ideální je začít želatinou. Absolutně se mi osvědčil německý Artrocan. Vařit sulce se mi totiž nechtělo a když jsem si tak propočetla, kolik by ho muselo být...

Marmorata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 01:18
- Nahlásit

olinka
Pokud baštil purinu, tak teď bude jakékoliv rozumnější krmivo obcházet. Purina má aditiva a je voňavější. Svého času jsem měla dobrou zkušenost s nutrmame, nevím jak teď. Hills by měl být ok, rozhodně pak eagle pack (ale ty ceny). Jinak ale každý výrobce bude tvrdit, že to jeho je supr a ideální, i když má málo masa
Pokud nechceš nebo nemůžeš vařit (což chápu a jsem na tom stejně), zvažovala bych ještě variantu "salámků", ty se mi docela líbily (záleží na výrobci, myslím, že dobrý je Dux nebo masovka; nevypadá to moc nóbl, ale jsou z masa).

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 01:21
- Nahlásit

Marmorata
naco varit?
lepsie a rychlejsie je surove?

Marmorata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:14
- Nahlásit

Bela
Lepší to je, ale od doby, co jsem zažila u zvířete netypickou toxoplazmozu a ono vypadalo, že ochrnulo a umře (a nikdo nevěděl, co mu je), podávám syrové jen jako mimořádnou pochoutku a pořádně promražené (i pro sebe). Takže ve finále je to na čas a hlavně na plánování horší než uvařit. Ale lepší to je

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:19
- Nahlásit

Marmorata
premrazam vsetko aj ja - istota je gulomet.
ja to robim tak, ze hend ako to donesiem domov z masiarstva - naporcujem a nastrkam do mrazaka. Potom uz len vyberam - vecer na doobedne a rano na poobedne krmenie.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:26
- Nahlásit

Bela
do kolko stupnov ti mrazi mrazak? Lebo tymto sposobom som chcela fungovat (ked kupim mrazak), ale trochu mam strach, predsa len, zvycajne to mrazi tak do -18, co je podla mna dost malo

Marmorata
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:32
- Nahlásit

pigie
-18 stačí, ale má to být alespon 14 dnů. Alespoň tak mi to tvrdil člověk vzdělaný v parazitologii. Víc ti domácí mrazák neudělá, musel by to být průmyslový.

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:33
- Nahlásit

Marmorata
jj, ved to, preto ma to trochu odraza, ked tu nemame na Slovensku Vetamix...

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:33
- Nahlásit

pigie
tiez tak - 18.
podla toho, com som citala, tak to staci na zahubenie bakterii a parazitov

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:34
- Nahlásit

pigie
Vetamix predava vysekove maso z nutenych porazok. to radsej budem kupovat u normalneho masiara, kde je riziko pociatocnej kontaminacie minimalne

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:36
- Nahlásit

Bela
ked myslis...

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:40
- Nahlásit

pigie
napr. u trichinely, sa uvadza, ze staci teplota okolo -15 po dobu minimalne 1 tyzdna

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit

Bela
no, ja verim, ze cim hlbsie zmrazene, tym lepsie...

Bela
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2007 10:48
- Nahlásit

pigie
to je mozne, ale na druhej strane to moze byt aj zbytocne - ked staci na spolahlivu dekontaminaciu -18, netreba uz ist na -28. len pri tych -28 to tam mozes nechat kratsie.
aj s dekontaminaciou varom je to tak - vacsinou sa uvadza teplota okolo 70 stupnov, je zbytocne to prevarat na 100

Ale ani to priemyselne mrazenie nemusi byt uplne spolahlive - nikde napr. nemas zaruku, ze sa im to nerozmrazilo a nezmrazovali to znovu

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání