| Autor |
Zpráva |
olinka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 00:11
- Nahlásit
Vybírám ze třech značek granulí tohoto složení. Nevyznám se v tom, a tak kdo ano, prosím poraďte , co se vám zdá lepší.Nyní také záleží na tom, zda je to napsané správně. Značky neudávám záměrně.Někde je napsána sůl, někde je, ale asi tam je také, že? Pak Beta karoten, také to nepíší všude a může tam být, jak je to možné? Někde jsem četla, že sója není vhodná v granulích pro psy, víte někdo proč?
první granule:
Složení
Kuřecí maso (20%), rýže (15%), dehydrované drůbeží bílkoviny, kukuřičný lepek, kukuřice, pšenice, živočišný tuk (konzervován směsí tokoferolů), vedlejší živočišné výrobky, řepná dužina, sušená vejce, rybí tuk, pivovarské kvasnice, difosforečnan vápenatý, chlorid draselný, chlorid sodný, uhličitan vápenatý, minerální látky, síran měďnatý pentahydrát (měď 12 mg/kg).
Vitamín A 21000 m.j./kg, vitamín D3 1600 m.j./kg, vitamín E (alfa-tokoferol) 155 mg/kg, vitamín C (kyselina askorbová) 70 mg/kg, B vitamíny 200 mg/kg. S antioxidantem: směs tokoferolů bohatá na extrakty přirozeného původu.
Deklarované jakostní znaky
Bílkoviny 29.0%, tuk 18.0%, popel 7.0%, vláknina 2.0%, vápník 1.3%, fosfor 1.0%, vlhkost 8.0%.
druhé granule:
Popis:
Bohaté na kuřecí maso a rýži. Speciálně vyvinuté krmivo pro dospělé psy (od 8 měsíců do 8 let) malých plemen (s váhou v dospělosti do 10 kg). Obsahuje:
Vysoký obsah proteinů a tuků: Malá plemena potřebují pro pokrytí svých potřeb, které stupají s růstem jejích aktivity, větší zásobu energie než větší plemena
Drobné granulky: přizpůsobené čelistem a zubům malých psích plemen.
Surovinové složení:
kuřecí maso (20%), rýže (17%), dehydrované drůbeží proteiny, pšenice, kukuřičná lepková mouka, kukuřice, živočišný tuk (konzervovaný vitamínem E), hydrolizované živočišné proteiny, sušené cukrovkové řízky, rybí tuk, plazmatické proteiny, sušená vaječná hmota, pivovarské kvasnice, chlorid draselný, sůl, dvojfosforečnan čtyřsodný, uhličitan vápenatý, citrusové extrakty bohaté na bioflavonoidy, taurin. Vitamín A 20 000 m.j./kg, Vitamín D3 1 500 m.j./kg, Vitamín E (alfatokoferol) 190 mg/kg, měď (síran měďnatý pentahydrát) 8,8 mg/kg.
Proteiny: 280 g/kg
Tuky: 180 g/kg
Vláknina: 20 g/kg
Popelovina: 65 g/kg
Vápník: 13 g/kg
Fosfor: 10 g/kg
Vlhkost: 8%
třetí granule
Složení:
Mletá kukuřice, kuřecí a krůtí moučka (min. 26% kuřete a min. 34% krůty), sojová mouka, živočišný tuk, kukuřičná glutenová moučka, vnitřnosti, rostlinný olej, sušená celá vejce, lněné semeno, sůl, chlorid draselný, vitaminy a stopové prvky. Přirozeně konzervováno směsí tokoferolů, kyselinou citrónovou a rozmarýnovým extraktem.
.......................též třetí granule jen asi trochu jiný popis,lepší nemohu najít
Procento bílkovin: 23.00 % Procento tuku: 14.20 % Druh obilniny: kukuřice Zdroj živočišných bílkovin: drůbež, vejce Zdroj minerálních látek: anorganický Ingredience navíc: Způsob konzervace: směs tokoferolů a vit. C Věková kategorie: dospělý pes - běžná zátěž, malá a trpasličí plemena Suroviny: zlomková kukuřice, kuřecí a krůtí maso, sójová mouka, živočišný tuk, kukuřičný gluten, digest, rostlinný olej, celá sušená vejce, lněné semínko, rostlinný extrakt, vitamíny a minerály Záv. dekl. znaky: vlhkost 8%, Nl 230g/kg, tuk 140g/kg, vláknina 24g/kg, popel 47g/kg Další: Ca 6,6g/kg, P 6.2g/kg, Na 2.6g/kg, vit A 9 710m.j., vit D3 440m.j., vit E 600mg, Beta karoten 1.5mg/kg Dávkování: 2.5kg 55-70g, 5kg 90-120g, 10kg 155-200g, 20kg 260-340g Zdroj informace: obal krmiva
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 00:36
- Nahlásit
Na první pohled se liší bílkoviny a tuky, takže zálaží i na věku a aktivitě tvého psa. Sůl někdo dávám někdo nedává. Jako první filtr vždy mám, zda najdu nenápadnou větičku, že obsahuje EU povolená (approved) aditiva. To jsou konzervanty nebo barviva. Větička bývá velice miniaturní a zakutaná obvykle až na samém konci českého textu, někdy také v českém zcela chybí a je jenom v anglickém (pochybuju, že dělají jinou várku pro každý trh...). Bohužel právě tyhle přídavky jsou za alergiemi, nemocnou slinivkou atd...
Stejně zajímavé je zamyslet se nad složením: kuřecí maso 20 %, rýže 17 %. To znamená, že v 1 kg máš 200 g kuřete a 170 g rýže. A teď co je těch zbývajících 630 G (tedy 63 % krmiva)? No a zkus si takovou dávku sestavit doma.
Jen podotýkám - to není proti granulím, sama je požívám. Jen je potřeba realisticky nahlížet, co od toho lze očekávat.
|
olinka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 01:03
- Nahlásit
Marmorata
Díky, zkusím se podívat na tu záhadnou větičku
a co toto, je to stejné krmení jednoho výše jen jehněčí.
pro VŠECHNA DOSPĚLÁ PLEMENA bohaté na jehněčí maso a rýži
Zvlášť vyvinuté krmivo pro dospělé psy všech plemen a pro speciální péči o kůži a srst. Obsahuje:
· Jehněčí maso: Alternativní zdroj proteinů, které jsou vysoce stravitelné.
· Biotin a zinek: Podporuje zářivou srst.
· Neobsahuje: Vejce, sóju nebo pšeničný gluten, složky spojované s citlivostí na krmivo.
Proteiny 270 g/kg
Tuky 170 g/kg
Vláknina 20 g/kg
Popelovina 65 g/kg
Vápník 12 g/kg
Fosfor 9 g/kg
Vlhkost 8%
Vitamin A 20 000 m.j./kg
Vitamin D3 1 500 m.j./kg
Vitamin E 190 m.j./kg
Měď (*) 8,8 mg/kg
Složení:
-Jehněčí maso (15%)-Rýže (15%)-Obiloviny-Drůbeží moučka-Obilná lepková mouka-Obilná mouka
-Živočišné tuky (stabilizované vitam. E)-Hydrolyzované živočišné proteiny-Sušené cukrové řízky
-Pivovarské kvasnice-Rybí tuk-Chlorid draselný (KCL)-Uhličitan vápenatý -Plazmatické proteiny
-Dvojfosforečnan čtyřsodný -Fosforečnan vápenatý-Citrusové extrakty bohaté na bioflavonoidy
-Taurin-Síran zinečnatý -Biotin
Vždy bývá poměr masa a rýže a pak je teda co? Nikde nevidím 50% masa a 50% rýže, to by tam asi nemohlo být to ostatní,nějaké vitamíny a ták, já tomu fakt moc nerozumím.
|
olinka
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 01:06
- Nahlásit
Marmorata
Čím krmíš ty, máš malé nebo velké plemeno. Jaké tam máš složení. Já mám malé plemeno věk 12-25 měsíců.
|
Marmorata
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 02:04
- Nahlásit
olinka
To jsou právě kouzla. 630 g je opravdu hodně hmoty a vitamíny a bitony atd se dávkují na mili nebo mikrogramy. Ten zbytek je převážně něco hodně levného, co zvětší objem a hmotnost. Fakt 50 na 50 nikde nenajdeš. Relativně dobré jsou některé konzervy (salámky), ale zase záleží na výrobci. Třeba u kočičích kapsiček stačí vysypat ji na talířek - kočka olíže šťívu a zbytek se přes noc zdrcne na takové pidihrudky. To asi maso nebude To čtvrté, jehněčí, je dobré, když je podezření na alergii. Ale už jsem slyšela o psech, co měli potíže naopak s jehněčím. Musíš zkusit a sledovat, jak pejsan prospívá, co z něj vychází, trochu sledovat, ne jen nasypat granule a hotovo. Momentálně mám voříška a číču, v rodině je toho povícero (např. bulíček). Krmení kombinuju, dílem maso, občas konzerva, základ granule (ale zase jen bez aditiv). Granule střídám, zvlášť u kočky je to nutný, díky tomu, že se fakt důsledně vyhybáme všem chemibarvivům, voňadlům atd je kočka i v letech naprosto zdravá.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:22
- Nahlásit
Na prvních by mě odradilo - vedlejší živočišné produkty, na třetím, že je na prvním místě kukuřice.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:24
- Nahlásit
Mě osloví třeba takovéto složení:
Suroviny: čerstvé kuřecí maso, kuřecí moučka (s nízkým obsahem popela), krůtí moučka, červenohnědé brambory vařené v páře, severští síhové, kuřecí tuk, celá čerstvá vejce, moučka s lososa, olej z lososa a ančoviček, tapiok, kuřecí výtažek, slunečnicový olej, lněný olej, atlantské řasy, v páře vařená mrkev, špenát, hrách, rajčata, sušená vojtěška, jablečná vláknina, semeno jitrocele (psylium), extrakt z rozmarýnu, kořen čekanky, lopuchu a proskurníku (FOS), extrakt z kvasnic (MOS), glukosamin, brusinky, černý rybíz, rozchodnice růžová, kopřiva dvoudomá, květ měsíčku, L-karnitin, semeno fenyklu, květ heřmánku, ostropestřec mariánský, ptačinec, saturejka zahradní, chondroitin sulfát, probiotické mikroorganismy: Lactobacillus acidophilus, Lactobacilus casei, Bifidobacterium (B.bifidus), Saccharomyces (S.boulardii), vitamíny a minerály. Obsah bylin: kořen proskurníku (Althea officinalis) - 500 mg/kg, kořen čekanky (Cichorium intybus) - 500 mg/kg, kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) - 400 mg/kg, kořen lopuchu (Arctium lappa) - 350 mg/kg, semeno fenyklu (Foeniculum vulgare) - 300 mg/kg, květy heřmánku (Matricaria recutita L.) - 300 mg/kg, měsíček lékařský (Calendula officinalis) - 300 mg/kg, ostropestřec mariánský (Silybum marianum) - 200 mg/kg, saturejka zahradní (Satureja hortensis) - 150 mg/kg, ptačinec prostřední (Stellaria media) - 150 mg/kg.
Ale já už granulema nekrmím, radši jsem si jistá, co psici dávám
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:25
- Nahlásit
fromeli
Mne v tvojom chyba obsah masa...
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:28
- Nahlásit
fromeli
a který granule to jsou?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:29 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Venta
pravdepodobne Acana alebo Orijen ...
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:30
- Nahlásit
pigie
podle pořadí v tom složení by ho tam mělo být víc než moučky a ostatních věcí.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:31
- Nahlásit
pigie
Acana to není, bych řekla.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Venta
Aj tak by som rada vedela kolko a asi to bude Orijen
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:39
- Nahlásit
a asi to bude Orijen
bingo ))
pigie
no jo no, mě to nebavilo vyhledávat, tak jsem vzala z prvních stránek, kde bylo složení Maso by tam mělo být údajně 70%
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:47
- Nahlásit
fromeli
za tu cenu neverim
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 07:51
- Nahlásit
fromeli
ty tím krmíš?
Teď jsem koukala na Orijen senior a zaráží mě, že to má taky 70% masa a 42% bílkovin, to se mi teda moc nezdá...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:01
- Nahlásit
Neni lepsi si krmeni michat sam? Clovek vi co pes zere a jeste dost usetri. takovejch 75% krmeni nasich psu je syrove maso a kosti zbytek je syrova zelenina a psi jen kvetou.
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:05
- Nahlásit
Tchor
A přílohy nedáváš žádné?
Já dávám taky maso (většinou syrové), někdy s kostma, a syrovou zeleninu. Ale k tomu dávám jako přílohu light granule (i kvůli těm vitamínům, které by v nich snad měly být).
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:09
- Nahlásit
Venta
Ale k tomu dávám jako přílohu light granule
Kazis dobre zlym
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:14 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
Venta
A přílohy nedáváš žádné?
naprosto vyjimecne, kdyz mam treba masa z nejakyho duvodu malo tak ho uvarim 1:1 s rejzi, obcas maj nejakej chleba a pod ale pravidelne prilohy nemaj, vlakniny a balastu maji dost z ty zeleniny (vetsinou mrkev, cinsky zeli pod) zeleninu bud jen rozsypu mezi psy nebo jim z toho udelame "salat" s olyvovym olejem a vytaminovim premixem, pomalu se o to perou.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:18
- Nahlásit
fromeli
ty tím krmíš?
Venta
neee, já krmím masem, dyť přeci víš
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:27
- Nahlásit
Tchor
a vytaminovim premixem
to je něco jako roboran?
fromeli
dyť přeci víš
Taky vím, že dáváš denně i granule.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:31
- Nahlásit
Taky vím, že dáváš denně i granule.
no už moc ne
Dávala jsem to po ráno jako snídani, ale teď dostane většinou vločky s cottagem, tvarohem nebo zbytek porce od večeře.
S úpravou svého jídla jsem upravila i špagetino
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:31
- Nahlásit
Tchor
A tráví ti to? Naši psi zeleninu vcelku nebo nakrájenou pak ve stejném stavu vykadí (tak 50%). Proto jsme jim jí začali sekat nadrobno a je to v pohodě. A teď jsem se něde na stránkách o BARFu dočetla,že aby psi využili vitamíny ze zeleniny,musí se posekat,aby se uvolnili nějaké enzymy či co.
Orijen vypadá fajn,ale já tomu prostě nevěřím,furt mám pocit,že to je jen reklamní trik a ty poměry pro psa s běžnou aktivitou jsou fakt divný.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:33
- Nahlásit
fromeli
my už taky nedáváme granule ani ráno,resp. tak jednou za tři čtři dny nebo když nestíháme. Večer jim nechávám trochu masa a zeleniny na ráno a k tomu přisypu ovesné vločky a spařím horkou vodou
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:34
- Nahlásit
A tráví ti to? Naši psi zeleninu vcelku nebo nakrájenou pak ve stejném stavu vykadí (tak 50%). Proto jsme jim jí začali sekat nadrobno a je to v pohodě. A teď jsem se něde na stránkách o BARFu dočetla,že aby psi využili vitamíny ze zeleniny,musí se posekat,aby se uvolnili nějaké enzymy či co.
Špageta to měla takhle s mrkví a kořenovou zeleninou vůbec, takže teď ji spařím - přeliju v cedníku vařící vodou a pak to není v bobanu ani vidět Tak snad tím prolitím toho moc nezlikviduju.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:38
- Nahlásit
fromeli
Jo oni doporučujou to buď rozsekat nadrobno nebo spařit horkou vodou - obojí by mlo mít stejný účinek bez ztráty vitamínů
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:38
- Nahlásit
my už taky nedáváme granule ani ráno,
jana33
no já naposledy hledala, co koupím a furt jsem si říkala, že je to nějaký drahý To už bych ji mohla krmit rovnou vločkama z BIO prodejny .... A tak jsem už nic nekoupila, takže mám doma reklamní pytlíky, různých značek, kdyby náhodou....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:41
- Nahlásit
fromeli
Když my bychom i na to náhodou potřebovali reklamní pytel
|
Venta
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:42
- Nahlásit
Sice je to trochu OT oproti názvu tématu, ale:
Jakou kdo dáváte (nebo nedáváte) zeleninu? Jeden vet mi nedoporučil dávat jinou zeleninu než mrkev, ale nějak nevyjasnil proč. Já dávám normálně všechnu kořenovou, čínské zelí, brokolici,....
A další věc, kterou říkal - není prý dobré dávat syrové rybí maso, kvůli nějakému enzymu, který je pro psy jedovatý a vařením se ztrácí. Je na tom něco pravdy?
|