Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Složení granulí,poraďte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:43
- Nahlásit

jana33
ja to tomu nasmu ani nesparujem, len pokvapkam vodou a necham nabobtnat. ale on volcky tak lubi, ze ich kludne zozerie aj suche surove.

fromeli
obarenie je co sa vitaminov tyka okey - okrem toho, vysoke teploty nicia len vitamin C, ktory si pes aj tak dokaze syntetizovat sam.
ja ale, aj kvoli casu pripravy, sparujem len zihlavu, inac davam vsetku zeleninu uplne nadrobno nastruhanu alebo posekanu (cinske zeli). Doporucuje sa zeleninu rozmixovat na kasu v mixeri, ale na to som ja trochu leniva , hlavne ked vidim, ze peso ma hovinko v pohode

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:50 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit

Venta
to s tou mrkvou sa mi nezda, barfisti doporucuju hociaku zeleninu, a najma listovu a striedat. nas zozerie prakticky vsetko - korenovu zeleninu, kedlubnu, zeli, cviklu, mungo aj lucerkove klicky, zihlavu, minule som mu dala sparene listy z redkvicky a totalne sa oblizoval

ale o tych surovych rybach som to citala aj ja - myslim, ze to bolo nieco o odburavani thiaminu pri dlhodobom a vylucnom krmeni surovymi rybami- ale raz za cas ani surova ryba nemoze uskodit. navyse, neviem, ako potom mozu prezit take eskimacke psy

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 08:58
- Nahlásit

Já dávám zeleninu snad všechnu, stejně tak ovoce, psice to zdlábne tak co A´t si holka užije

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 09:03
- Nahlásit

Ryby -vím,že se nedoporučuje krmit syrové sladkovodní ryby - jednak je to něco s tím enzymem a jednak jsou plné parazitů. My dáváme třikrát týdně filé a to je myslím v pohodě. Plus si jeden pes rád uloví rybičku sám,přednášky o nevhodnosti syrových sladkovodních ryb ho nějak nezajímaj
Zelenina - dáváme naprosto všechnu,střídáme to,aby to měli pestré a nikdy s ničím neměli problém. Vím,že se má opatrně s košťálovou zeleninou,může nadýmat,ale je to individuální,našim psům nevadí.

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:07
- Nahlásit

Ad RYBY - je to trochu jinak. Maso mořských ryb nevadí, ale nehodí se jako výhradní strava, protože má příliš fosforu (totéž játra - moc vit. A).
Vadí syrové maso sladkovodních ryb - obsahuje enzym (thiaminázu), který ničí vitamín B1. Ten se ničí varem, takže po převaření je to OK. Větší riziko u mořských jsou fakt paraziti. A u ryb, které jsou ze sádek (losos z farmového chovu) zase antibiotika a léky proti plísním a parazitům, které do nich cpou preventivně.

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:13
- Nahlásit

Marmoratau ryb, které jsou ze sádek (losos z farmového chovu) zase antibiotika a léky proti plísním a parazitům, které do nich cpou preventivně.
a tie sa varom neznicia... A potom, ze ryby su zdrave

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:13 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
ryby su zdrave, ale musia byt v cistych vodach odlovene Ani dobytok, ci hydina napichane steroidmi a antibiotikami nie su zdrave...

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:18
- Nahlásit

100% zdravé dneska není nic,ale rozhodně i tyhle ryby jsou přínosem. My teda dáváme mletou tresku,lososa z farmového odchovu jsme jim ještě nedopřáli,chudinkám

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:19
- Nahlásit

pigie
jj, to bol len taky povzdych ,
lebo kde najdem tie ciste vody?
a cistu podu na ktorej rastie cista zelenina? Uz ani na pustom ostrove nie, ach jaj

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:21
- Nahlásit

Bela
Ale najdes Na slovensku je stale dost potokov, z ktorych pit vodu mozes a aj pstruhy tam su S tym druhym je to tazsie, ale niektore firmicky sa snazia aj o to

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:21
- Nahlásit

jana33lososa z farmového odchovu jsme jim ještě nedopřáli,chudinkám
ja som minule kupila lososa za celkom dobru cenu, takze sa co-to uslo aj krpatemu
mletu tresku som objavila len pre nedavnom, nevedela som, ze nieco take predavaju - tiez celkom prijemne spestrenie jedalnicka

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:23
- Nahlásit

jana33
O nic nepřišli. Ale ten losos z farmového chovu je často levnější než kvalitní treska nenapuštěná vodou a fosfáty (jo, už čtu i obaly na mražených rybách).

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:24 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

jo, už čtu i obaly na mražených rybách
no já už čtu obaly na všem

A pak zjistím, že tu paštiku vlastně ani nechci

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:24
- Nahlásit

pigie
Na slovensku je stale dost potokov, z ktorych pit vodu mozes a aj pstruhy tam su
ale odo mna silene dalekooo
takze to riesime treskou madeinchina, co asi tiez nie je najlepsie riesenie
niektore firmicky sa snazia aj o to
je to ale dost komplikovane, preto je ich tak zufalo malo

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:25
- Nahlásit

Bela
ale odo mna silene dalekooo
i odo mna. Ale ako vegetarianku ma to nestve :P

e to ale dost komplikovane, preto je ich tak zufalo malo
To je fakt, ale kto chce, najde

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:27
- Nahlásit

fromelino já už čtu obaly na všem
ja uz tiez - je sranda pozorovat, ako po mne ludia v obchode divne kukaju, ked pol hodinu studujem tie pidi pismena na nejakom vyrobku a potom ho vratim do regala a zacnem studovat dalsi

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:29
- Nahlásit

pigieTo je fakt, ale kto chce, najde
to je sice pravda, ale nie kazdy ma cas po nich patrat a najma - nie kazdy si ich produkty moze cenovo dovolit . v tom vidim dost velky problem - zdrava prirodzena strava je luxus

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:33
- Nahlásit

ked pol hodinu studujem tie pidi pismena na nejakom vyrobku a potom ho vratim do regala a zacnem studovat dalsi

přesně to znám

Nebo říkám manželovi, že to co si dává do košíku není jogurt ale zaškrobený mlíko Atd.

Naštěstí už mám hodně nastudováno, tak neberu do ruky úplně všechno Beru rovnou "prověřený" věci

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:33
- Nahlásit

Bela
ja uz tiez - je sranda pozorovat, ako po mne ludia v obchode divne kukaju, ked pol hodinu studujem tie pidi pismena na nejakom vyrobku a potom ho vratim do regala a zacnem studovat dalsi
anoooooo, toto doverne poznam

zdrava prirodzena strava je luxus
a bude uz len horsie

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:34
- Nahlásit

Bela
Tak to jsme na tom podobně. Poslední hit je mleté maso (protože to je vlastně polotovar) a křehčené kuřecí maso. To není proto, aby nám dopřáli tak úžasně jemné masíčko, ale proto, že do něj naperou 20 % nástřiku (tedy vody a chemie). Fuj. Jenomže na zdravý jídelníček potřebuješ hodně času (protože většinu věcí si začněš vařit sama) a taky dost peněz...

Bela
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:38
- Nahlásit

Marmoratakřehčené kuřecí maso
. tak tato vymozenost modernej doby sa k nam na blizky vychod este nedostala , alebo nenakupujem v tych spravnych hypermarketoch?

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:39
- Nahlásit

fromeli
Taky mě ukrutně rozčiluje, když se kouknu na jogurt a v něm škroby, stabilizátory... Pokud vím, na Slovensku se to jogurt jmenovat nesmí, ale jen jogurtový krém.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:40
- Nahlásit

Marmorata
jogurtový krém
To pocujem prvy krat

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:42
- Nahlásit

Bela
Ale já myslím, že dostala, jen sis toho nevšimla, protože kuře je přece kuře Křehčí kuřecí i krůtí prsa. No tady to má normálně třeba Globus, ale taky Makro, takže z něj se to dostane vpodstatě kamkoliv. A nejvíc do různých hospod a restaurací. Aby se člověk bál

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:44
- Nahlásit

To křehčený bývá hodně v mražený podobě. Jsou samo i chlazený, často to nejni na těch táckách, ale celý zatavený do folie.
Nejlepší je, když udělaj reklamu, že kuřecí v akci a pak to člověk vezme do ruky a ono je to křehčený kuřecí

Ale to jsme OT

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:44
- Nahlásit

pigie
No jo, já taky. Viz tisková zpráva SVS CR, kterou mi přeposlal bdělý kamarát: http://www.svscr.cz/index.php?art=2164

Marmorata
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:46
- Nahlásit

fromeli
Vidím, že jsme na tom podobně. Mě k tomu bohužel dohnalo zdraví. Poněkud se mi ztenčil jídelníček, ale na druhé straně přibyly suroviny, které bych jinak ani nezkoušela.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:48
- Nahlásit

Marmorata
Ja len viem, ze som sa naucila citat pri mliecnych vyrobkoch obsah, ked som zistila, ze v syre jem susenu byciu krv... a v jogurtoch tiez...

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:49
- Nahlásit

ale na druhé straně přibyly suroviny, které bych jinak ani nezkoušela
no já takhle dřív odmítala müsli, vůbec mi to nechutnalo. Pak jsem koupila vločky v BIO prodejně a byla jsem překvapená, že mi to vlastně chutná, tak jsem vyzkoušela i müsli z BIO prodejny a taky super, moc si pochutnám a pak jsem vzala do ruky krabici normálního "komerčního" müsli a to BIO a bylo mi to jasný, v BIO jsou jen vločky, oříšky,jadýrka, rozinky apod. a v tomo normošk ještě cukry, ztuženej tuk, různá E atd.
No a takhle to teď řeším všechno.
Ale je fakt, je to trošku dražší.

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Kvě 2007 10:52
- Nahlásit

fromeli
v BIO jsou jen vločky, oříšky,jadýrka, rozinky apod. a v tomo normošk ještě cukry, ztuženej tuk, různá E atd
jj, suhlas...
mne to komercne pripada byt napriek tomu vsetkemu cukru este aj horke

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání