Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Doplňkové krmivo pro psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:30
- Nahlásit

Smečka
jorkšíra... a od malička měla problémy se svědím kůže, takže jsem přecházela z granulí na vařené a jsem spokojená...
proto, pokud jí budu dávat "extrudovanou přílohu", tak jen občas a musím si alespoň "myslet", že je kvalitní...

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:34
- Nahlásit

Smečka

jó, dávat syrové a nemuse vařit, tak to by byl můj sen (kvůli úspoře času), jenže moje psina se po čem koliv o trošku více mastném pos..., takže na nevařené nemám odvahu, ani nevím, jestli bych tomu věřila, že z toho nedostane nějaké červy či co...

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:36 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

Barica

no tak to si zásadně nemyslím, že by člověk neměl dát na vzhled srsti a kondici, aby poznal, jestli je pes krmený správně či špatně... a jestli je nějaký pes v kondici po pochybných granulích, tak je otázkou, jak dlouho v té kondici bude...

Ale Vy bohužel špatně čtete.
Já nepsal, že by člověk nemohl dát na stav srsti, já jen psal, že kvalitní srst ještě nemusí znamenat, že pes je kvalitně krmen a to je hodně velký rozíl

[i]tak je otázkou, jak dlouho v té kondici bude...

některý i celý život...spousta psů odžije celý život na zbytcích pečiva, kostech se zbytečky masa....

a "odborníky" si člověk musí vybírat podle svého citu, to už je na každém z nás, na jaké rady dá, v tomto má člověk právo volby, ne?!
no já jen psal, že já na ně nedám, protože nevím, které si vybrat...Vy na ně klidně dejte, když tedy citem poznáte, kdo je opravdový odborník.

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:43
- Nahlásit

Baricaenže moje psina se po čem koliv o trošku více mastném pos..., takže na nevařené nemám odvahu, ani nevím, jestli bych tomu věřila, že z toho nedostane nějaké červy či co
Při velikosti tvého psa si můžeš klidně dovolit krmit masem z normální masny,takže bych se rizik nákazy moc neobávala
Jestli jí vařené svědčí,tak tě pochopitelně nebudu přesvědčovat

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:44
- Nahlásit

fatdog
Huški.

Hafina
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:45
- Nahlásit

Barica
Můj pes má taky po všem jen trochu mastnějším průjem a od tý doby co krmím syrovým masem, tak je bez problémů a to krmím tím stejným masem, které jsem před tím vařila... Opravdu si nemůžu krmení syrovým vynachválit.

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:46
- Nahlásit

Barica
jj myslím, lepší moc neměnit .... ale to posrá*í je běžné při takto významných změnaách jídelníčku......ale lepší nedráždit

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:49
- Nahlásit

Smečka
kdepak jsme nechali řetěz?

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:49
- Nahlásit

fatdog
Sklerozo.

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:56
- Nahlásit

fatdog
já se jí právě snažím dávat ted už co nejpestrejší stravu, aby neměla tak citlivé zažívání, to si myslím, že si psíci vypěstují jen tím, že dostávají stále jen jedno a to samé, bez jakékoliv změny...
a pokud tě tak "dráždilo" mé slovo "optimální", tak optimální bylo myšleno to, co mi přijde jako nejvhodnější podle dosavadních zkušeností..

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:57
- Nahlásit

A jinak musím řící, že se téma zase stočilo úplně někam jinam, než byl můj záměr, já myslela, že budu mít spoustu návrhů, z čeho vybírat a zatím tady člověk jen musí obhajovat svůj postoj ke krmení))

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:59
- Nahlásit

Barica
Tak je to s mámi vždycky

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:00
- Nahlásit

Barica
Nooo, že bych byl zrovna rozdrážděnej, to jsem nebyl....ale nelíbilo se mi to jeho použití.
Jinak, ne že bys pesovi nemohla či neměla dávat pestrou stravu...to ne, ale pes ji nepoteřbuje......ale jako určité otužování trávicího traktu to bezesporu fungovat může..

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:01
- Nahlásit

Barica

A jinak musím řící, že se téma zase stočilo úplně někam jinam, než byl můj záměr, já myslela, že budu mít spoustu návrhů, z čeho vybírat a zatím tady člověk jen musí obhajovat svůj postoj ke krmení
NN postoj ke krmení to nebyl...ale to je fuk )) myslím klidně byl

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:02
- Nahlásit

pes ji nepoteřbujefatdog
Co to?

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:02
- Nahlásit

fatdog
co pes potřebuje a nepotřebuje posoudím sama...

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:07
- Nahlásit

Barica
co pes potřebuje a nepotřebuje posoudím sama...
opravdu? tak to zas jo.....šikovnáááá

Smečka
pes potřebuje rozmanitou stravu?

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:09
- Nahlásit

pes potřebuje rozmanitou stravu?fatdog
Jistě.

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:10
- Nahlásit

fatdog
ano, můj pes budu žrát rozmanitou stravu..., a šikovná to já jsem, to zase opravdu jo))

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:15 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit

Barica
ano, můj pes budu žrát rozmanitou stravu...,
fakt jo? tak to je supeeer!

Smečka
Jistě.
to je divný, že většina psů přežije celej život na granulích,zbytcích z kuchyně, kostech nebo něčem podobně jednotvárném ....nebo to tak vlatně není, protože ty kosti mají rozmanité tvary, viď?

A takový vlk, ten je psu docela blízko.....ten jí ale taky velice rozmanitě....támhle chytne králíka, tamhle srnku, tamhle dožere mršinu a zají to malinami, pak si skokne do Sedlčan pro hermelín nebo se celý den jen tak pase a o dovolené požírá chaluhy a plankton.
Když jde s alfa samicí do restaurace, dají si nějaké těstopviny ne moc pikantní...to vlci neradi....že jo??

Smečka
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:17
- Nahlásit

A takový vlk, ten je psu docela blízko.....ten jí ale taky velice rozmanitě....támhle chytne králíka, tamhle srnku, tamhle dožere mršinu a zají to malinami,fatdog
A to ti příjde jednotvárné?
No koprofka tam chybí,to je fakt

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:19
- Nahlásit

Barica

ano, můj pes budu žrát rozmanitou stravu..., a šikovná to já jsem, to zase opravdu jo))

Ale to je v pořádku, klidně ji jezte, já jen psal, že ten pes ji nutně k životu nepotřebuje.

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:21
- Nahlásit

Smečka

No koprofka tam chybí,to je fakt

no musím uznat, že jsi mne opět přeargumentila

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:27
- Nahlásit

fatdog
ono je asi "rozmanita" a "rozmanita"..., kazdy si pod tim predstavujeme neco jineho..., samozrejme, ze sladke muj pes nedostava, mlecne vyrobky vidi take jen obcas, prevazne zere ryzi, mrkev a maso, to je zaklad, ktery ji obcas ozivim dobrou konzervou a prave necim "rychlym", co mi k tomu chybi - extrudovana zelenina... a o to tu cele tema jde a ja se ty varianty nedozvim a nedozvim))...

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:35
- Nahlásit

Barica
ono je asi "rozmanita" a "rozmanita"..., kazdy si pod tim predstavujeme neco jineho
naprosto a zcela přesně tak ...jenže většina lidí vztáhne tu rozmanitost k lidským poměrům, s kterými srovnává.....

A k věci: co takhle si to připravit sama a třeba zamrazit po porcích?
Ono většinou to kupovaný průmyslově vyrobeny není to pavý ořechový myslím.....
Já bych to nekupoval, raději udělal, ale pokud to chceš koupit...bránit Ti fakt nebudu, ale bohužel neporadím.
Zkoušela jsi vyhledávače? Výrobci a prodejci sice na net docela dlabou, ale třeba bys našla odkaz z njaké jiné diskuze...co já vím...

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:40
- Nahlásit

fatdog

když ti ted napíšu, že mražené maso, vlastně cokoliv, je špatné (argument z čínské medicíny) tak mě tu všechny budou mít za blázna, což chápu, na druhou stranu jsem v těchto znalostech úplně někde jinde, takže o tom nebudu diskutovat, mražené je pro mě tabu... otázkou je, jestli to, co kupuju v krámě už před tím dávno mražené nebylo, pak to postrádá logiku, to vím, ale alespon si to budu myslet...

a rozmanitá strava lidská se té psí rovnat nemůže, resp. obráceně, to je jasná věc...

vyhledávače už jsem zkoušela, ale vše se točí jen kolem granulí, bohužel...

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:42 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

Barica
jen jsem to tu prolítla, tak snad to nikdo nepsal - takové "müsli" jako přílohu dělá i Happy Dog, ale mně to přijde zbytečně drahý.
Zeleninu mám v mrazáku pro rychlé použití naporcovanou a zalít vločky nebo kuskus je otázkou max 5 minut

Barica
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:44
- Nahlásit

fromeli
no vidíš, na tebe jsem tu čekala, na musli od Happy dogu mrknu...

fatdog
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

Barica

kde se dá o těch neblahých účincích mražení něco dovědět prosím ??

jinak rozumím a beru...každý věříme něčemu a pokud jsi se dozvvěděla argumenty, které Tě přesvědčily....no ono je docela známý třeba to, ž pokud to mrazíš postupně, tak to hodně ztratí....neboli že kvalitní mražení musí začít rychlým podchlazením, což se většinou neděje, bylo by to drahý :-/...ale to Ty asi nemyslíš....

fromeli
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:50
- Nahlásit

Barica
odkaz

na tebe jsem tu čekala
no aspoň někde někdo

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání