| Autor |
Zpráva |
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:42
- Nahlásit
Ahoj, nemáte někdo zkušenost s nějakým přírodním doplňkovým krmivem pro psa? Mám na mysli, něco jako směs vloček a zeleniny, která se jen spaří a přidává se k masu či konzervě. Něco podobného nabízejí na Baronovi:
http://www.baron.cz/pes/kukuricna-priloha-se-zelen inou-ryzi-9039-k-KP000006-X000170-X000503.html
ale uvádějí ve směsi i živočišný tuk (což ve mě nevzbuzuje moc důvěry ), tak kdyby jste ještě o něčem věděli, abychom měla z čeho vybírat... díky!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:46
- Nahlásit
MY kupujem normální extrudované těstoviny ve zveráku.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:49
- Nahlásit
Barica
Proč mu nedopřeješ vlákninu z domácích zdrojů?
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:59
- Nahlásit
Smečka
já psici samozřejmě domácí zdroje dopřávám, ale jsou situace, kdy není čas vařit a tak je toto nejrychlejší způsob, jak ji ke konzervě či masu dát přílohu...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:01
- Nahlásit
Barica
Není to zbytečně drahé? Extrudovaných těstovin mám za tuhle cenu 10 kg. A složení mi u těch obyč těstovin přijde normálnější.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:06
- Nahlásit
Mucholabka
Obyčejné těstoviny mi nepřijdou zrovna výživné , tohle je rýže se zeleninou, takže optimální složení, ale určitě je více výrobců, jen se mi nedaří na žádného jiného přijít ...
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:08
- Nahlásit
Mucholabka
a navíc mám malého psa, takže 3kg za 230,- bude mít na hodně dlouho ...
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:08
- Nahlásit
Barica
Jen proto, že jsou vyrobené v česku, tudíž nemusíš platit náklady na přepravu a na pěkné barevné balení?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:09
- Nahlásit
Barica
tohle je rýže se zeleninou, takže optimální složení,
Jak víte, co je pro psa zrovna optimální?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:09
- Nahlásit
Barica
Já raději než vařit se s přílohou,nastrouhám mrkev nebo jablko.Jinak krmím syrovým masem.Moji psi vařenou přílohu vlastně vůbec neznají.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:11
- Nahlásit
Barica
a navíc mám malého psa, takže 3kg za 230,- bude mít na hodně dlouho
Jetsli ten preparát teda nakonec nezoxiduje?
To by pak již optimální složení neměl.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:11
- Nahlásit
Smečka
Moji dřív taky ne, ale Buca začala dost tloustnout, tak jí to někdy místo normální krmné dávky přeliju odstředěným mlíkem, ona to zdlabe a nepřijímá tolik kalorií.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:12
- Nahlásit
fatdog
myslím si, že se o to natolik zajímám, že vím, co je pro psa optimální ...
Mucholabka
a ty znáš složení těch extrudovaných těstovin? docela by mě to zajímalo...
navíc, nevím, kde ty bydlíš, ale v místě kde bydlím já, nemají ve zverimexech o extrudované příloze k masu ani ponětí...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:13
- Nahlásit
Mucholabka
Buca začala dost tloustnout
To jo,po klasice někteří psi jedou
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:14
- Nahlásit
fatdog
Lehni
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:15
- Nahlásit
Barica
Myslím,že něco takového má i Bosch,nebo alespoň dříve míval,ale my to nepoužíváme,tak se musíš mrknout
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:15
- Nahlásit
Smečka
když krmíš syrovým masem, tak je jasné, že dáš syrovou zeleninu a je to bez problémů, ale já krmím vařeným masem, tudíž musím přidávat vařenou mrkev a rýži a opravdu to ne vždy stíhám, tak si to chci tímto "ulehčit"...fatdog
Jetsli ten preparát teda nakonec nezoxiduje?
tak strašně se to snad kazit nebude...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:17
- Nahlásit
Barica
myslím si, že se o to natolik zajímám, že vím, co je pro psa optimální
Aha, takže jako děláte pravidelné rozbory krve a tak?
Nebo jak jinak víte, co je pro psa zrovna optimální?
A vy jako víte, jak na tom zrovna v tu chvíli s podíly jednotlivých látek Váš pes bude, že můžete tvrdit, že něco bude oprimální?
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:18
- Nahlásit
fatdog
Kšaaaa.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:18
- Nahlásit
fatdog
vy si také děláte pravidelné rozbory krve, aby jste věděl, zda-li to co jíte, je pro vás optimální? já myslím, že se stačí držet rad odborníků... a toho, jak pes vypadá, myslím jeho srst, kondice a tak, ne?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:19
- Nahlásit
Barica
tak strašně se to snad kazit nebude...
No nejspíš bude mítr již po pár dnech jiné složení....prostě to tak funguje ...leda to skladovat v inertním prostředí....
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:21
- Nahlásit
Barica
Jinak na mujpes.cz v obchodě mívali i instatní rýži,co se jen zalij vodou,jako krizovka by to taky nemuselo být špatný + do toho strouhnout mrkev
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:21
- Nahlásit
http://www.nakrmho.cz/goodsdetail_ls.asp?nGoodsID= 553&nDepartmentID=26&nLanguageID=1
http://shop.schnauzer.cz/view_product.php?product= CHOV_102-2335&PHPSESSID=0f
Jsem z Ostravy. Ty moje jsou z nějaké pšenice, špenát, řasa, řepa. Jestli se ti pšenice nelíbí, tak kukuřice mi taky nepřijde jako ideál, je to také alergen.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:23
- Nahlásit
Barica
vy si také děláte pravidelné rozbory krve, aby jste věděl, zda-li to co jíte, je pro vás optimální? já myslím, že se stačí držet rad odborníků... a toho, jak pes vypadá, myslím jeho srst, kondice a tak, ne?
Nikoliv, le já také netvrdím nic o tom, že bych se krmil optimálním způsobem.
Rad odborníků se raději nedržím, špatně se mi rozlišuje jestli to jsou odborníci na výživu nebo na marketing.
No srst psa a kondice nemusí mít s kvalitou krmné dávky mnoho společného...jsou psi, kteří budou v super kondici s krásnou srstí na odpadu z kuchyně nebo nejsprostších granulích....to je jistě extrém, ale rozhodně nelze usuzovat na nějakou optimálnost krmné dávky dle toho, jestli pes je v kondici s pěknou srstí....to fakt nelze nooo...nebo lze, ale není to správné.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:25
- Nahlásit
fatdog
to by pak ani člověk, ani pes, nemohl jíst nic..., jen to, co rozdělá a okamžitě zkonzumuje... a proto jsou tato krmiva konzervována... (mnou zminované přírodním vitamínem E)
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:27
- Nahlásit
Barica
Co máš vůbec za psa?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:27
- Nahlásit
Možná to sem nepatří, ale nedá mi to říct jednu příhodu. Když jsme jeli pro Draka, chovatelka nám říkala, že má asi atopický ekzém, páč měl lupy, a že je to asi dědičné, páč jejich otec na to taky trpí. Měli i takové stroupečky. Jenže z nich vyšlo najevo, že místo přílohy jim dávají tesco granule-mysleli, že jim dávají to nejlepší, že je to výživnější, než extrud. Já jsem přesvědčená o tom, že psům to po všech stránkách škodí-ne že neprospívá, ale vyloženě škodí, protože po týdnu bez tesco granulí nebyl u pita ani jeden lup.
|
Barica
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:28
- Nahlásit
fatdog
no tak to si zásadně nemyslím, že by člověk neměl dát na vzhled srsti a kondici, aby poznal, jestli je pes krmený správně či špatně... a jestli je nějaký pes v kondici po pochybných granulích, tak je otázkou, jak dlouho v té kondici bude...
a "odborníky" si člověk musí vybírat podle svého citu, to už je na každém z nás, na jaké rady dá, v tomto má člověk právo volby, ne?!
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:28
- Nahlásit
Já nevím,proč mají lidé lepší pocit z toho, když psu něco uvaří...přitom mu to mohou naservírovat syrové v daleko vyšší kvalitě.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:30
- Nahlásit
Barica
to by pak ani člověk, ani pes, nemohl jíst nic..., jen to, co rozdělá a okamžitě zkonzumuje... a proto jsou tato krmiva konzervována... (mnou zminované přírodním vitamínem E)
Proč by nemohl nic jíst?
Mohl, akorát jsem psal, že po pár dnech mají tato krmiva již zcela jiné složení...oxidují většinou dosti rychle ... proto například tněkteré "lepší" značky granulí jsou baleny vakuově....ani ten vitamín E jako konzervant není zdaleka všemocný ..... ale já to psal pouze v kontextu s tím, že domnívat se, že dáváte psovi něco optimálního, je i z tohoto důvodu docela zavádějící myšlenka.
|