| Autor |
Zpráva |
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:56
- Nahlásit
Anka
anebo se majitel pouci a priste bude podobnou situaci resit lepe.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:58
- Nahlásit
argosek
aj to sa môže stať. a ak sa nemýlim, tak napísal len jeden príspevok.
nechcem byť zlá a niekoho očierňovať, ale mohol to byť aj kľudne výmysel...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:59
- Nahlásit
argosek
hmm, souhlas...., doufejme, že na tu veterinu jeli a nebude to nic příliš vážného...
progressiv
byla bych moc ráda, kdybys i přes to, že většina reakcí (včetně té mé) tě odsuzovala, napsala, jak se situace vyvíjí...
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:32
- Nahlásit
argosek
takoví jako Ty jsou nepoučitelní...mají stálůe svůj rozum
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 08:35
- Nahlásit
argosek
nemusis prosit, nemusis prevychovavat. staci rict, ze maj okamzite jet na veterinu.
zbytek jsou diskuterske pudy.
škoda, že neumíš číst, já pouze něco zkonstatoval, hrabat se v tom začalo pár vocasů, kteří ty pudy již měli...koukni a uvidíš.
ps.semi to nyní nějak plete ti nicky :_))) to asi kvůliva debilům, ať maj o čem žvanit
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:37
- Nahlásit
argosek
Ahoj, mám problém, mám 4-letou fenku a fakt nevim co jí poslední 2 dny je... Má nějáký nateklý břicho, ale to chování...
Nechce ven, neposlechne když jí zavolám, no prostě to není ona. Když za ní přijdu tak na mě akorát vrčí. Nevíte někdo co s tím?? Očkovaná proti těm všem nemocí samozřejmě je!!! Poraďte.....
Jako promiň, ale fena má dva dny nateklý břicho a z toho úvodního příspěvku mi přijde, že zadavatel/ka řeší hlavně to, jak se fena chová. Asi se tak chová, protože je jí zle a už před nejméně dnem, měla být u veterináře!!
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:42
- Nahlásit
Hafina
To máš marný, Argošek je chytrej chlap, jeho problém je dle mýho v tom, že je hodně nepřizpůobivej, proto dle mýho si rozumí s panem Desenským ... v tomhle budou podobní a tuším že do týhle debaty šel hlavně kvůli mně ....Tak se nesnaž...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:47
- Nahlásit
fatdog
Už mlčim, už mlčim....
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 09:50
- Nahlásit
Hafina
no ploto
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:12
- Nahlásit
Hafina
Jako promiň, ale fena má dva dny nateklý břicho a z toho úvodního příspěvku mi přijde, že zadavatel/ka řeší hlavně to, jak se fena chová. Asi se tak chová, protože je jí zle a už před nejméně dnem, měla být u veterináře!!
u veterinare mela byt uz davno - vzdyt jsem nikde nenapsal nic jineho. jde o to, ze tam (pravdeodobne) nesla z nevedomosti a nevim, cemu pomuzou tyhle vypady - zvlaste pokud ma snahu se poucit.
tady v okoli je vetsina psu skoro permanentne zavrena v kotcich, ale nevim, cemu bych pomohl, kdybych zacal obchazet sousedy a rikat jim, ze by bylo lepsi nechat se i sve psy utratit - a to presto, ze me tim neuveritelne serou (a koneckoncu si myslim, ze nezit by pro ty psy bylo lepsi nez travit skoro cely svuj zivot o samote)
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:19
- Nahlásit
Trotelchen
já pouze něco zkonstatoval, hrabat se v tom začalo pár vocasů, kteří ty pudy již měli...koukni a uvidíš.
no prave (nejen) to tve konstatovani mi prislo kontraproduktivni. zbytecne tazatele odradis.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:27
- Nahlásit
argosek
To Ti jako názor samozřejmě neberu přesto si myslím, že tomu psovi by bylo lkepší uspanému...to zas těžko vezmeš Ty mi a okřikovat si může Walda a jemu podobní třeba svýho psa na Ovčárech
Jinak Tvůj názor beru, možná to takové individum i odradí, jk píšeš, já v tom však nespatřuji chybu....
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:29
- Nahlásit
argosek
a koneckoncu si myslim, ze nezit by pro ty psy bylo lepsi nez travit skoro cely svuj zivot o samote)
Takže jsi pokrytec? Když si to myslíš a ni to těm sousedům nedáš najevo?
Třeba by se někdo z nich zamyslel a začal se psu věnovat, co?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:30
- Nahlásit
fatdog
To máš marný, Argošek je chytrej chlap, jeho problém je dle mýho v tom, že je hodně nepřizpůobivej, proto dle mýho si rozumí s panem Desenským ... v tomhle budou podobní a tuším že do týhle debaty šel hlavně kvůli mně ....Tak se nesnaž...
moc to zjednodusujes, ale musim priznat, ze mas castecne pravdu.
ale tohle tema nema s rudou nic spolecneho, tak proc se nedrzet tematu.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:32
- Nahlásit
fatdog
Takže jsi pokrytec? Když si to myslíš a ni to těm sousedům nedáš najevo?
Třeba by se někdo z nich zamyslel a začal se psu věnovat, co?
vim, ze nejsi tak naivni. mam ti na tohle odpovidat?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:39 - Změnil/a: fatdog
- Nahlásit
argosek
Ale ne chlape...tady se pleteš....tak mi vysvětli ten rozdíl.....Ty vlastně totiž tvrdíš, že těm Tvejm, sousedům, potažmo jejich psům pomoci není...a tomuhle psovi pomoci je?
Já to totiž vidím právě na stejný úrovni.......
Vyloučit to, že by nějakej soused šel do sebe, nemůžeš...skoro jo, ale ne s jistotou a já myslím, že tady je to stejný...vždyť Ti Tví sousedi mají ty psy přeci taky "rádi".
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:40
- Nahlásit
fatdog
To Ti jako názor samozřejmě neberu přesto si myslím, že tomu psovi by bylo lkepší uspanému...to zas těžko vezmeš Ty mi
kdyz si prectes, co jsem psal o tech kotcich, zjistis, ze tady v tom jsou nase nazory dost podobne. jenze spis v obecne rovine. tady mame konkretni pripad. a ten pes ted potrebuje veterinare a kdyz vsechno dobre dopadne bude zit dal a bude pro nej i majitele lepsi, kdyz si o psech budou rozsirovat vedomosti.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:43
- Nahlásit
fatdog
Ty vlastně totiž tvrdíš, že těm Tvejm, sousedům, potažmo jejich psům pomoci není...a tomuhle psovi pomoci je?
Já totiž vidím porávě na stejný úrovni.......
rozdil vidim v tom, ze tady se majitel prisel zeptat, co s tim. vetsine lidi tady to prijde jako neuveritelna pitomost, ale pokud jedna v nevedomosti a ma SNAHU neco s tim udelat, pak je to dobry prvni krok.
na vesnici si proste lidi k baraku psa poridi a dal je nezajima - proste "k chalupe patri pes" - jednou denne mu das zradlo a tim to hasne.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:51
- Nahlásit
argosek
jestli to je na vesnici , tak ta fena bude možná i rodit
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:54
- Nahlásit
argosek
kdyz si prectes, co jsem psal o tech kotcich, zjistis, ze tady v tom jsou nase nazory dost podobne. jenze spis v obecne rovine. tady mame konkretni pripad. a ten pes ted potrebuje veterinare a kdyz vsechno dobre dopadne bude zit dal a bude pro nej i majitele lepsi, kdyz si o psech budou rozsirovat vedomosti.
ale tady nesouhlasím...je to stejný, jako když mi pohryzali stene , tvrdil, jsem, ze tem psum by bylo lepsi, kdyby nebyli a ze o tom i uvazuji, nebot budou prinaset jen utrpeni druhym a sami budou trpet taky...a ejhle vyplnilo se....nekolikratse to tu diskutovalo...o nich bylo i v TV...je tu na to nekde odkaz...vi to tuším paní Davídková, kde ten odkaz je....
prostě nyní zajdou na veterinu, ale bůhví co jiného akového psa ještě čeká nebo jk jinak ještě trpí...pořád stojím tedy za svým
na vesnici si proste lidi k baraku psa poridi a dal je nezajima - proste "k chalupe patri pes" - jednou denne mu das zradlo a tim to hasne.
jo toznám, ale spustě z nich ten pes není zcela volný
třeba si i všimnou, když mu odehnije ucho....
no co?? taky snaha ne?
a stále to vidím stejně...
rozdil vidim v tom, ze tady se majitel prisel zeptat, co s tim. vetsine lidi tady to prijde jako neuveritelna pitomost, ale pokud jedna v nevedomosti a ma SNAHU neco s tim udelat, pak je to dobry prvni krok.
no dyt jo, ten na ty vesnici se taky obas zbali a zajede na veterinu...treba kdyz mu smrdi barak od toho psova zahnivajiciho ucha....přijde mi to stejný promiň....nevidím v tom většího rozdílu...
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 10:58
- Nahlásit
mac1
jestli to je na vesnici , tak ta fena bude možná i rodit
já bych si zase nemyslel, že bys byla opravdu jediná jedinoučká, kdo se na české vesnici stará o psy.......
na druhý straně se naskýtá otázka, co je pro buducnost psů lepší....
1-vořeši vyselektovaní tvrdými podmínkami života na venici )
2-kvalitní champióni FCI třeba z řad Anglických buldoků
jistě, dva absolutní extrémy, ale to úmyslně...a co je lepší pro budoucnost psů?
Ti přecitlivělí FCI krasavci, kteří se už nejsou schopni ani přirozeně množit? Třeba.....
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:04
- Nahlásit
fatdog
já bych si zase nemyslel, že bys byla opravdu jediná jedinoučká, kdo se na české vesnici stará o psy....něco takového jsem tvrdila ? ...co je pro budoucnost psů lepší ? Co nejméně zásahů člověka , ale to je nemožné , nejen u psů , člověk je přeci ten nejchytřejší tvor , kam se hrabe příroda ......nebo ne ?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:05
- Nahlásit
fatdog
ono je to spis tak, ze z obecneho hlediska se shodneme, ale kazdy v tom prispevku od progresiv vidime neco jineho.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:07
- Nahlásit
mac1
něco takového jsem tvrdila ?
ale ne, bylo to mírně nadsazené a přijde mi, že máš podvědomě tento pocit...ne až takto vyhrocený......prosím Tě...je to jen můj pocit nenutím Ti ho...ano????? ano????
Co nejméně zásahů člověka , ale to je nemožné , nejen u psů , člověk je přeci ten nejchytřejší tvor , kam se hrabe příroda ......nebo ne ?
jasně
no právě...že??
no spíš je to takhle
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:09
- Nahlásit
argosek
ono je to spis tak, ze z obecneho hlediska se shodneme, ale kazdy v tom prispevku od progresiv vidime neco jineho.
Já bych řekl ještě jinak ... ne že vidíme....ale chce me vidět...dáse to brat tak i tak...je to jen otázka chtění... Ty chceš, já ne...
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 11:39
- Nahlásit
fatdog
no, já bych tedy hlavně byla ráda, kdyby sem progressiv napsala, jak to s fenkou vypadá a zda už byla na té veterině.
Na svém názoru o jejím počínání si stojím.
Ovšem (asi s nemístným optimismem) pořád doufám, že to pro progressiv bude poučením pro příště.... pokud nějaké příště s její fenkou jěště bude... (a pokud to celé nebyl nějakej divnej joke, jak píše Anka.)
Prostě sem p. napsala svůj dotaz, kterej téměř všechny rozčílil (včetně mne), ale napsala, protože si nevěděla rady... stejně jako mnoho jiných, kteří sem píší... Že je pro psa takového majitele lepší smrt než život s chovatelem, kterému zásadní věci nedocvaknou, si nemyslím. Jsou i jiná řešení, jak píše Anka.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 16:04
- Nahlásit
maixnerova
já bych tedy hlavně byla ráda, kdyby sem progressiv napsala, jak to s fenkou vypadá a zda už byla na té veterině.
To bych taky byla ráda, ale jak čtu ty reakce, tak se obávám, že už sem nepřijde ani omylem. Což je škoda.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 18:26
- Nahlásit
no víš, mě to hodně připomíná tuhle diskuzi:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&topic=5906&forum=3&page=0
a na to nemám nervy. Aren, fakt si nemyslím, že jsem nějakej brouk pytlík a všechno vím.... ale tohle jsou úplně zásadní věci v péči o tvora, který je na mne zcela odkázán - dítě, zvíře... - a pokud někomu nedojde, že když je tvorovi zle, a nevi si sám rady, že s ním musí navštívit lékaře... myslíš, že zmůže něco nějaká rada?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 18:34
- Nahlásit
maixnerova
no, oni niektori ludia su trochu "pomalsi" v chapani aj tych zakladnych veci, ktore nam mozu upradat ako nad slnko jasnejsie, a tam niekedy trpezlivost vo vysvetlovani prinasa svoje ovocie. Rozhodne by som sa priklanala skor za podanie dobrej rady, ako hned niekomu zacat nadavat...to nic neriesi. Ono sa casto krat si ukaze, ze komu niet rady-tomu niet pomoci, a tam uz naozaj je to potom zbytocna strata casu a energie.
Ale pri citani tejto a inych diskusii sa tiez obcas nemozem ubranit dojmu, ze niekto si sem chodi vybijat hlavne svoje mindraky a negativne energie...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2007 19:08
- Nahlásit
maixnerova
...ale tohle jsou úplně zásadní věci v péči o tvora, který je na mne zcela odkázán - dítě, zvíře... - a pokud někomu nedojde, že když je tvorovi zle, a nevi si sám rady, že s ním musí navštívit lékaře... myslíš, že zmůže něco nějaká rada?
Myslím, že rada zmůže hodně, protože je tady ta zásadní věc, že človíček se ptá, tudíž o radu stojí, a je zde nenulová pravděpodobnost, že radu dokáže přijmout a jeho psovi to pomůže. To snad stojí za trochu trpělivosti. Holky na tom Tvém odkazu trpělivost prokázaly obdivuhodnou, a řekla bych, že ell si z toho i něco vzala.
Jakou by bylo bývalo mělo cenu děvče seřvat až se urazí a odejde a víckrát se už radši na nic nezeptá? Někteří lidé jsou prostě nezkušení a dezorientovaní, ale už to, že se ptají a chtějí věci řešit, si celkem vážím.
Vlastne to vidím stejně jako Argosek: "rozdil vidim v tom, ze tady se majitel prisel zeptat, co s tim. vetsine lidi tady to prijde jako neuveritelna pitomost, ale pokud jedna v nevedomosti a ma SNAHU neco s tim udelat, pak je to dobry prvni krok."
|