| Autor |
Zpráva |
progressiv
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 10:46
- Nahlásit
Ahoj, mám problém, mám 4-letou fenku a fakt nevim co jí poslední 2 dny je... Má nějáký nateklý břicho, ale to chování...
Nechce ven, neposlechne když jí zavolám, no prostě to není ona. Když za ní přijdu tak na mě akorát vrčí. Nevíte někdo co s tím?? Očkovaná proti těm všem nemocí samozřejmě je!!! Poraďte.....
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 10:48
- Nahlásit
progressiv
zajít k veterináři, jinak nevim...
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 11:16
- Nahlásit
progressiv
Přijímá potravu a vodu? Vyměšuje normálně?
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 11:57
- Nahlásit
Seberte se a jeďte hned k doktorovi. Nateklé břicho chcete řešit po netu???
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:00
- Nahlásit
Essi
vzhledem k osobě zadavatele tipuji, že vysvobozením by bylo uspání
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:01
- Nahlásit
Dodatek: samozřejmě lépe zadavatele, al to asi jako rada neprojde.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:28
- Nahlásit
progressiv
fakt nevim co jí poslední 2 dny je... Má nějáký nateklý břicho, ale to chování...
Nechce ven, neposlechne když jí zavolám, no prostě to není ona. Když za ní přijdu tak na mě akorát vrčí.
....už bych dávno jela na veterinu a neztrácela čas u počítače.... promiňte, ale když něco podobného čtu, může mne nad tím šlak trefit... tohle s největší pravděpodobností nebude nic, co vyřeší domácí léčba ....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 12:44 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
progressiv
Mě se takhle podobně choval pes, když dostal kdysi jako dárek speciální psí dárkový košíček... cestou na veterinu jsme se jěště stavili v parku, aby se vyčůral a vykadil, všimla jsem si, že to druhé mu jde špatně a se zadku mu kouká cosi jako chlupatý barevný provaz, přes odpor a vrčení psa jsem kapesníkem "provaz" vytáhla a pak šly jěště 4 a psovi se viditelně ulevilo.... stejně jsme to ale konzultovali s veterinářem a byli domluveni, že kdyby něco, okamžitě zavolám a on přijede...
NEPODCEŇUJTE TO, PŘÍZNAKY O KTERÝCH PÍŠETE, MÁ MNOHO ONEMOCNĚNÍ VNITŘNÍCH ORGÁNŮ A TO JE VÁŽNÉ ...
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:34
- Nahlásit
progressiv
Už jste u veterináře?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:35
- Nahlásit
Trotelchen
Trotelchene, koukám, že se vracíš do starých kolejí, které byly nejen tady, ale i na německým ovčákovi.cz.
Trotelchene brzdi.
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:39 - Změnil/a: Trotelchen
- Nahlásit
Walda
Koukám, že ty jsi stále stejný hlup, no nic naplat, prášky na to zatím prej nejsou ......
A "brzdi" říkej doma svý starý, OK?
A k svýmnu proroctví ohledně německýhoovčáka.cz jsi přišel jak?
Když mám svůj názor, napíši ho..hleď si svýho a nebudeš k smíchu trumpete, jasný?
pá zlato
|
Trotelchen
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:41
- Nahlásit
Walda
Na svým názoru trvám...pro psa, jehož pán při takových příznacích hledá pomoc na netu ... je lepší uspání....stačí ?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 13:56
- Nahlásit
Trotelchen
Když mám svůj názor, napíši ho..
To není názor Trotelchene, to je hnusárna. Brzdi.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:10
- Nahlásit
Walda
Milý waldo, já fakt nemohu za to, že na net mohou přispívat lidé, jejichž IQ a věk je shodný....když už Tě nechají takhle trápit, nevybíjej si svou zlost prosím na ostatních...já ti tvé chytré názory také neberu...jestli ti to moc vadí, skoč si pobrečet na klín k panu Desenskému, OK?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:16
- Nahlásit
fatdog
já fakt nemohu za to, že na net mohou přispívat lidé, jejichž IQ a věk je shodný...
To víme, že sem máš právo psát, ale přesto bys měl brzdit, jak ti píše Walda.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:20
- Nahlásit
aren
já chápu, ale já fakt nechi být tak zabržděný jako vy nebo walda......jestliže se někdo takto stará o psa, je leoší, aby se pes nechal utratit...nechápu, proč bych měl brzdit, umíte to nějak blíže vysvětlit...jakože v čem?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:25
- Nahlásit
fatdog
Podívej, človíček má problém, človíček neví, co má dělat, človíček se ptá. To je přece v pořádku, a je to mnohem lepší, než nechat to být.
Z toho, že se človíček ptá, je vidět, že mu osud psa není lhostejný a rád by to řešil. To je dobré znamení.
Až bude mít človíček víc zkušeností, bude vědět, že má všeho nechat a valit okamžitě k vetovi. Zatím to neví. Kdybys měl utrácet všechny, kdo mají málo zkušeností, mnoho by nás tady nezbylo.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:43
- Nahlásit
aren
ale jo, máš pravdu, ale pokud je človíčkovi víc než 11 let (v souvislosti s tímto tématem) , je to dost alarmující...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:55
- Nahlásit
aren
Walda
Upřímně řečeno, jakkoliv se vám zdá názor Trotelchena (fatdoga) hrozný já s ním naplno souhlasím. Pokud pes už dva dny trpí popsanými příznaky a majitel to neřeší (ptaní se na netu nepovažuji za řešení) tak si zaslouží pár po hubě. Jedinou omluvou by byl věk majitele ( těch 11 let jak píše šárka bych považovala za maximum), v tomto případě by však snad měli být na scéně nějací rodiče, kteří zasáhnou ne?
|
bea
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:56
- Nahlásit
No, pokud budete takhle reagovat na dotaz ( i když teda s prominutím blbý, protože to chce jedině veta), moc účastníků fakt nevydrří. Já bych taky letěla tryskem k vetovi, ale asi bych se taky snažila na fóru sehnat nějaké zkušenosti.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 15:58
- Nahlásit
progressiv
Tak co, jak to vypadá?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:00
- Nahlásit
bea
Hele, kdyby progressiv napsala - "moje fena má takové příznaky, byli jsme u veta, stanovil takovou diagnozu, máte s tím někdo zkušenosti? " tak jí spousta lidí poradí, nebo morálně podpoří. Ale lidi, kteří se koukají jak pes trpí a max. nad ním brečí mi fakt pijou krev. Vsadím se, že kdyby měla nateklé břicho progressiv tak si nechá zavolat rychlou. Ale u psa to v poho počká až budeme mít cestu kolem veteriny, že jo?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:08
- Nahlásit
Biluška
Upřímně řečeno, jakkoliv se vám zdá názor Trotelchena (fatdoga) hrozný já s ním naplno souhlasím. Pokud pes už dva dny trpí popsanými příznaky a majitel to neřeší (ptaní se na netu nepovažuji za řešení) tak si zaslouží pár po hubě. Jedinou omluvou by byl věk majitele ( těch 11 let jak píše šárka bych považovala za maximum), v tomto případě by však snad měli být na scéně nějací rodiče, kteří zasáhnou ne?
lidi nevedomky delaji spoustu blbosti, ale urcite je nenapravi, kdyz jim nekdo bude nadavat...
verim, ze i ty (jako ostatne kazdy) delas veci, ktere by nekterym prisly na "preshubu"..
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:11
- Nahlásit
Biluška
Vsadím se, že kdyby měla nateklé břicho progressiv tak si nechá zavolat rychlou. Ale u psa to v poho počká až budeme mít cestu kolem veteriny, že jo?
ale no tak, pani soudkyne..
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:19
- Nahlásit
aren
Podívej, človíček má problém, človíček neví, co má dělat, človíček se ptá. To je přece v pořádku, a je to mnohem lepší, než nechat to být.
Z toho, že se človíček ptá, je vidět, že mu osud psa není lhostejný a rád by to řešil. To je dobré znamení.
Až bude mít človíček víc zkušeností, bude vědět, že má všeho nechat a valit okamžitě k vetovi. Zatím to neví. Kdybys měl utrácet všechny, kdo mají málo zkušeností, mnoho by nás tady nezbylo.
Aren, to je pravda myslím jen z části.
Takový človíček je totiž dost out a jeho pes na tom nejspíš bude špatně i jinak ...netvrdím, že za to ten člověk může...ne každý byl obdařen vším...i Nadbůch má spoustu nedostatků....nejspíš i víáce než třeba Aren, ale přesto mám svůj názor, že pro takový psa, by byklo lepší nechat jej utratiit.....a pro člověka možná také.....a můžete to klidně otočit i proti mne nyní...beru to...je to tak....prostě jestliže někomu přirozený rozum nevelí udělat se psem v popisovaném případě za dva dny takovéhoto stavu nic, než se zeptat na netu, tak na svém opravdu trvám.
Je to pouze můj názor, nikomu ho nenutím, ale nechápu, proč bych měl brzdit......a že bny nás zde mnoho nezbylo? No a nebylo by to správně? nejsme náhodou přemnoženi? Čistě náhodou?
Takže v čem mám brzdit?
A z jakého titulu mě zde nějaký walda nebo Vy korigujete či se o to snažíte? Píšu já Vám, co máte dělat a co ne?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:22
- Nahlásit
argosek
lidi nevedomky delaji spoustu blbosti, ale urcite je nenapravi, kdyz jim nekdo bude nadavat...
jistě, budeme je prosit a pokoušet se převychovat jako třeba toho, co jsme o něm diskutili s paní Davídkovou.....pohledám odkaz na tu diskuzi a pak ti to sem vlepím....
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:34
- Nahlásit
argosek
progressiv psala: ...nevim co jí poslední 2 dny je... Má nějáký nateklý břicho, ale to chování... Nechce ven, neposlechne když jí zavolám, no prostě to není ona. Když za ní přijdu tak na mě akorát vrčí. Očkovaná proti těm všem nemocí samozřejmě je!!!
Podívej, pokud má fenka 2 dny nateklé břicho a bolesti (Nechce ven, vrčí atd.), její majitelka čeká, jak se to vyvrbí a za dva dny to řeší na internetu, (vždyť je přece očkovaná proti všem nemocem!!!)... tak je to fakt na "přeshubu"...
Nemyslím, že bych byla ta jediná spravedlivá a určitě jsem pár věcí, kdy jsem byla na "přeshubu" taky udělala (v souvislosti se psy i jinak) ... ale tohle je na mě hodně silný kafe...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:35
- Nahlásit
fatdog
nemusis prosit, nemusis prevychovavat. staci rict, ze maj okamzite jet na veterinu.
zbytek jsou diskuterske pudy.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:38
- Nahlásit
maixnerova
jenze ono to uz chodi tak, ze clovek casto dela neco, co jinemu prijde jako neuveritelna hloupost, a vubec mu to neprijde.
|
Anka
Člen |
# Zasláno: 9 Dub 2007 16:50
- Nahlásit
Ja pravda, že progressiv mal so psom hneď letieť k veterinárovi. Nečakať dva dni a už vôbec nie pýtať sa na nete, čo má robiť.
Ale nemyslím, že by mal na to doplatiť pes a mal by byť utratený. Veď ešte vôbec nevieme, čo tomu psovi je.
A za to, že je majiteľ nezodpovedný a pes pri ňom trpí a nepatrí mu do rúk, tak tiež nemusí byť hneď stanovená eutanázia.
Stačí, ak nájde nového majiteľa pre svojho psa a NIKDY si už žiadneho psa nezadováži...
|