| Autor |
Zpráva |
MORIE
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 15:29
- Nahlásit
Já jí teď chladím cecíky tím gelem v sáčku, co udrží chlad. Koupila jsem ho v lékárně. Dávám jí ho do hárácích kalhotek a supr!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 25 Bře 2007 16:45
- Nahlásit
Koupila jsem levné krabicové bílé víno , měla ho v ledničce a sem, tam ,když byl čas, tak jsem do něho namočila hadr a lehla si k ní a držela ji to na cicíkách A fakt to fungovalo
Nebyl to žádný prcek, fenka vážila dost přes 50kg.......jí se to moc líbilo, že o ni panička pečuje! To zelí má asi stejný účinek, akorát si myslím, že se s ním hůř "pracuje"......
|
MORIE
Člen |
# Zasláno: 10 Led 2008 08:09
- Nahlásit
Protože jsem slíbila výsledek mého "testování homeopatik" na feňuli při falešce, podávám zprávu zejména pro jeje a pro fromeli, které mi tak dobře radili:
Fence jsem při začátku hárání podávala 4 dny kuličky Pulsatilly 30. Po ukončení hárání se projevili první kladné výsledky homeopatik. Fenka byla cca 2 1/2 měsíce v pohodě, normální. Dříve její hárání postupně vzešlo rovnou do falešky, která trvala tak 2 - 3 měsíce. Nicméně faleška se nám stejně nevyhnula. Hned v počátku jsem jí (krom nasazení dlouhých procházek, sebrání hrače a pelíšku, omezení potravy atd.) opět asi 4 dny podávala Pulsatillu 30 a také Lac Caninum (myslím také v ředění 30), protože jsme vždycky měly velký problémy s laktací. Fenka má falešku (s typickými příznaky jako vždy) již 3 tejdny. Mlíko nemá a již zřejmě mít nebude. Takže po prvním zkoušení homeopatik jsou tu 2 velká zlepšení. Snad to bude lepší a lepší.
Ještě jednou vám holky moc děkuju za cenné rady.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 12:42
- Nahlásit
bože, bože, proč já nemůžu mít normálního psa!
jsem si předtím myslela, že pojem "falešná březost" se používá špatně, protože většinou jde o to, že se fena chová, jako by porodila a stará se o plyšáky a má mlíko, takže žádná březost
no ovšem Hekla mě teď po třetím hárání vyvedla z omylu, protože má takovou falešnou březost, že jsem o sobě zapochybovala a pro jistotu ji vzala na sono, jestli náhodou neni fakt "v tom"
ta koza přibrala, je unavená, pořád se chce jen válet na gauči, vyleze ven, vyčůrá se a hned by mazala domů, procházky odmítá, nehraje si, kňučí a neví, co chce
nechci to vidět, až porodí (řekla bych tak za měsíc), začínám uvažovat o kastraci...
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:30
- Nahlásit
Naše leonka má momentálně taky falešku. Chodíme na dlouhé prochajdy a trochu jsme ji museli omezit v jídle, aby se jí nedělalo mlíko. K tomu nám ještě druhá fenka hárá, první za ní chodí a kňučí... Tak trochu blázinec teďka u nás.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 13:43
- Nahlásit
Kelly
to ti nezávidim, mně stačí tohle, naštěstí Hekla žere málo a mlíko zatim netvořila ani při minulé falešce, ale budu jí muset kontrolovat, nevim, jak jí dokopat k nějaké větší aktivitě - včera mi připadalo, že jdu ven s desetiletou fenou a ne dvouletou, vlekla se za mnou, furt zastavovala, nemohla jsem ji rozhejbat
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:07
- Nahlásit
venda
mojí čubě je skoro 3,5 roku, hyperaktivka vždy a všude, a ikdyž má teď taky falešku, lítá jak ďas. Žrádlo jsem jí ubrala, cecíky jsme chladili, protože mlíko se jí dělá, už nevim co s ní jinýho - počkat až to prostě přejde?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:16
- Nahlásit
venda
Taky mám dvoletou fenu a co má falešku, chodí jak naše ohařka v 15.ti. Ale když někde uvidí veverku nebo kočku, to nasadí přímo ďábelský tempo. Doufám, že to bude brzy zase ok. Aspoň, že si neschovává hračky v pelíšku, jak naše malá fenka.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:19
- Nahlásit
Janiii
ona se asi vystupňuje povaha té feny - ty máš aktivní, tak je při falešce ještě aktivnější, já mám línou, tak je při falešce ještě línější...
asi fakt budem muset počkat, ale jestli to potrvá 3 měsíce, tak to znamená v roce
1 měsíc hárání - 2 měsíce falešná březost - 1 měsíc falešná štěňata - 2 měsíce normální pes - 1 měsíc hárání - 2 měsíce falešná březost - 1 měsíc falešná štěňata - 2 měsíce normální pes
to je slušný skóre, ne?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:20
- Nahlásit
Janii
Vet nám doporučil nějaká homeopatika, ale kamarádka už je měla a říkala, že nezabírají. Ty máš BSP, že?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:30
- Nahlásit
Kelly
jojo, bláznivou berňačku
o homeopatikách jsem tu četla, ale zatim o nich po pravdě ani neuvažuju... nedá se říct že by Berni byla nějakým způsobem nesnesitelná, ani se o moc jinak nechová, "divná" byla ty první dny, smutná, v pelechu si nás prohlížela - asi vyčítavě, kam jsme jí štěnda schovaly? jen se jí trochu tvoří to mlíko, to jsem poznala podle zalepených chlupů u posledních 4 cecíků - tak chladím, a kontroluju aby to netvrdlo
|
venda
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:33
- Nahlásit
Kelly
Taky mám dvoletou fenu a co má falešku, chodí jak naše ohařka v 15.ti
ale dyk to je hrozný, včera ukazovala maminka chlapečkovi mýho psa a povídá mu: "hele, to je starej pejsek, má bolavý nožičky", kdybych jí řekla, že je jí necelý 2 roky tak mi neuvěří
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:36
- Nahlásit
Janii:
Mojí feňuli ta faleška teprv začíná, takže ještě ani nemá tolik mlíka. Hlavně to chce hodně pohybu, takže ji venku pořádně proženu. Ona je na leonbergera taky dost aktivní.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 14:45
- Nahlásit
venda
No jo, není to s nima jednoduchý, když mají falešku. Musíme doufat, že je to brzy přejde.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:02
- Nahlásit
Kelly
Berni taky toho mlíka nemá moc, naštěstí!
a Berni proháním jak se dá, aktivní pejskové jsou super, ale panička musí zvýšit fyzičku
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:18
- Nahlásit
Janii
Moje feňule bývá taky aktivní, ale teď co má falešku je taková celá zpomalená, takže ji musím spíš prohánět já. O víkendu ji vezmu někam k vodě, to je taky dobrý na falešku ta studená voda.
|
venda
Člen |
# Zasláno: 10 Dub 2008 15:32
- Nahlásit
Kelly
ehm, no, my jedeme o víkendu na vodu, tak to jsem tedy zvědavá, jestli dvoudenní ráchání nějak zapůsobí...
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 16:46
- Nahlásit
Hlavně si dávejte pozor na bouličky, co by se mohli na cecíkách pesám objevit....my si taky mysleli, že ta naše má hodně silnou falešnou březost (ta to taky byla),ale mimo jiné taky nádor...Když je faleška hodně silná, tak se na to dávají antibiotika a prášky na zastavení laktace...a jak ty antibiotika nezaberou do 2 týdnů, tak je někde problém...Pozor na to!My se teď kvůli tomu léčíme s rakovinou...
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2008 18:46
- Nahlásit
Monischka
To jo, budu to kontrolovat. Hlavně u naší starší fenky mám trochu obavy, u ní ta faleška bývá docela silná. Raději jsem ji měla před lety nechat vykastrovat.
Tvé fenky je mi moc líto, snad pomůže léčba....
|
Monischka
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 11:46
- Nahlásit
Kelly
U té naší byl problém v tom, že jí nateklé cecíky zůstávaly i když neměla falešku...A ty kreténi veterináři, kam jsme chodili, řekli že je to jenom kosmetická vada...kdybysme nešli jinam, tak už je možná po ní..Nikdy s tím takové problémy neměla, jen jí to trochu nateklo, dávali jsme jí studené obklady a po falešce to zmizelo (jinak krom zelí prý pomáhá ještě tvaroh)..Najednou v 7 letch jí to nateklo hodně,to už byla prý mastitida...malinko jí zvětšené cecíky zůstaly,ale to jsme ještě nějak neřešili...Další falešku jí natekly ještě víc a teklo jí z nich mlíko s hnisem a krví..no a po 14 dnech co nezabrali atb řekli že s tím už nejde nic dělat, že je to kosmetická vada,která jí zůstane..tak sme jim blbci věřili a nechali to, ale další falešku měla ty cecíky modrofialové a hrozně velké a zase jí z nich tak teklo,tak konečně jiný inteligentní veterinář (pan Svobodník v Kobylisích) přišel na to, že v tom bude ještě něco jiného, když atb nezabrali a přišlo se na zhoubný nádor...Tak jenom rada-buďte s faleškou opravdu hodně opatrní!!....Naše pejska teď má po druhé operaci a můžeme se jen modlit,že jí to pan doktor vzal všechno a ta potvora rakovinová nezačne metastázovat....
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2008 12:22
- Nahlásit
Monischka
Držím tvé fenečce palce. Jinak já plánuji u naší mladší feňule štěnda (jestli to vyjde), pak bych ji mohla nechat vykastrovat, ale slyšela jsem, že u obřích plemen může být s narkózou problém. Nerada bych o svou fenku přišla kvůli kastraci. Ještě to raději promyslím.
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 19:03 - Změnil/a: Synus
- Nahlásit
Ahojte,mám trochu zmatek v tom podávání homeopatik.Fena má po prvním hárání falešnou březost,je to bazlivka,má nateklé žlázy,kňourá."Štěňata" nenosí,nehledá,od hárání to rovnou přešlo na falešku,asi 14dní to má nateklé.Koupila jsem pulsatillu a Lac Caninum od Biorion,jsou to ty kuličky 30ch u obou produktů.To můžu dávat oboje zaráz?Někde jsem četla,že prve 5 kuliček a pak 3 denně,rozpustit ve vodě.Má se to dávat navečer,po jídle,před jídlem,pravidelně ve stejný čas,jak dlouho?Pročítala jsem to tu,ale jestli může někdo popsat komplexně ten postup dávkování byla bych mooooc vděčná.Díky!!!
|
Synus
Člen |
# Zasláno: 24 Úno 2010 19:05
- Nahlásit
Jo je to APBT má asi 22 kg,jestli je to posdstatné.
|
PesMates
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 17:27
- Nahlásit
Já sem přidám jednu zajímavou případovou studii na toto téma.
Lizy neboli Lízinku jsem si moc oblíbil. Sice jsme se poznali, když zrovna měla problém, ale když jsme se za ní byli podívat po léčbě, tak to už bylo o něčem jiném. Jsem moc rád, že aromaterapie pro pejsky opět dokázala splnit svou misi...
Pojďme se teď podívat na tuto konkrétní případovou studii.
I) Základní údaje
fenka Lízy, 6 let
kříženec, Východní Čechy
prostředí: dům se zahradou
chovatel: žena, 52 let
záznam: červenec 2011
II) Popis problému
FALEŠNÁ BŘEZOST
Každý, kdo má po boku senzitivní fenku ví, že falešná březost může představovat velký problém na poměrně dlouhou dobu (i několik týdnů v roce) .
Lizy je fenka se silnou vazbou a upjatostí na svou paničku, která si ji vzala z útulku v jejích 7 měsících. Během falešné březosti se již ve 3. roce života počaly objevovat problémy, které se postupem času stupňovaly: úzkostné vytí i při krátkodobém opuštění, agresivní chování vůči fenám, psům a především proti štěňatům, nervozita v blízkosti dětí, agresivní chování vůči okolí (kromě chovatele) .
III) Řešení
Příležitostná intenzivní kúra (při výskytu problému) .
Aromaterapie: přípravek základní řady
Proti neklidu a strachu z osamění a z neznáma.
http://www.dokonalalaska.cz/e-shop/index.php?route =product/product&path=35&product_id=49
Tento přípravek je určen buď k dlouhodobějšímu nebo trvalému užívání v dávkování 4 výstřiky na 5 kg hmotnosti psa nebo k intenzivní kúře ve vyšším dávkování. V tomto případě se jednalo o sedmidenní kúru:
1. den - 1 dvacetiminutová masáž
30 výstřiků na 5 kg hmotnosti psa
2. - 7. den - 2x denně šestiminutová masáž
4 výstřiky na 5 kg
Kúru je vhodné podpořit respirační aromaterapií, jelikož však fenka sdílí většinu času v místnosti společně se dvěma kočkami, není použití této směsi pro rozptyl v prostoru možné.
IV) Závěrečná zpráva
První aplikace přípravku v intenzivním dávkování byla provedena 14 hodin od zjištění prvních projevů nového cyklu falešné březosti. Při první masáži zaregistrovala chovatelka u fenky nejistotu a zdráhání, další aplikace byly přijaty velmi ochotně. Již druhý den léčby byly zaznamenány výrazné posuny v chování oproti minulým zkušenostem. Byly odstraněny všechny negativní důsledky falešné březosti, kromě částečné nervozity a stažení se do bezpečného zázemí v přítomnosti dětí. Byla zaznamenána jedna (ne příliš důležitá) novinka v chování - Lizy si začala do pelíšku a postele nosit hračku, kterou si aktuálně oblíbila. Nebyla pozorována zvláštní únava nebo apatie. Potrava přijímána klidně, v obvyklé dávce.
Chovatelka je rozhodnuta řešit další výskyty falešné březosti touto cestou.
Kdybyste Lízinku znali normálně, tak by vám také přišel popis z případové studie docela divoký, je tu popsána jako agresivní živel, přitom je to takový mazel, miláček a tolerantní tvoreček. Ale taková umí být falešná březost. Některé fenky si nosí do pelíšku plyšáka a mazlí se s ním, některé to prostě nezvládnou... Každý pejsek je jiný, podobně jako člověk, mysleme na to, když naši věrní přátelé mají nějaké problémy. Buďme jim také věrní Mějte se dokonale.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 19:44
- Nahlásit
Houšková se převtělila?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 19:52
- Nahlásit
Biluška
nevím essi houšková,mě to přijde jko iprejzová,kerá chodí na krty a léčí psy jen tlakem na nějaký body na tlapkách a urinoterapií.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 19:55
- Nahlásit
jablunka
urinoterapií - to jakože chlastají moč? Svoji, nebo cizí? Můžou přitom taky žrát guwna? Páč já je za to normálně mlátím, kdybych věděla, že je to správné tak je mlátit nebudu
Iprejzová bude taky Houšková, to je jasný. Používá více jmen, aby byla nenápadná
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 19:59
- Nahlásit
Biluška
urinoterapií - to jakože chlastají moč? Svoji, nebo cizí?
jj,chlastaj,lejou na rány a tak podobně a vždycky to musí bejt čerstvá a toho psa koterýho léčí.
Můžou přitom taky žrát guwna? Páč já je za to normálně mlátím, kdybych věděla, že je to správné tak je mlátit nebudu
To tam nepsala,ale každopádně by sis ušetřila sbírání.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 20:00
- Nahlásit
jablunka
jj,chlastaj,lejou na rány a tak podobně a vždycky to musí bejt čerstvá a toho psa koterýho léčí.
Slušná úchylárna
To tam nepsala,ale každopádně by sis ušetřila sbírání.
To nepochybně, páč většina jich má enormní zájem o kobylince
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2011 20:31
- Nahlásit
jablunka
Biluška
A víte o čem je vůbec řeč?Nebo se budete pošklibovat všemu co jste nevymyslely samy?
Jablu u Tebe mě to opravdu mrzí.U té druhé nepřekvapuje,ona je odborník ze zoufalství na vše.
Jen pro začátek,třeba http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-clanek/urino terapie-lecba-moci-677
|