Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Falešná březost???
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
pavliina
Člen
# Zasláno: 1 Bře 2007 22:59
- Nahlásit

Ahoj, mám roční bíglici a poslední dny jakoby nevěděla, co vlastně chce. Kňučí ale nevím proč, když ji prohmatávám, nezakňučí ani nejeví známky, že by jí něco bolelo. Jen má trochu zvětšené cecíky ale nezdá se mi, že by jí teklo mléko, jen sem tam kapička průhledné vody. Jinak žere, pije, kadí všechno normálně, jen to neustálý kňučení, jakoby po mě něco chtěla Když si hraje, tak si píská s balónkama a hračkama ale přitom u toho kňučí a taky začala furt hrabat, jakoby nevěděla jak si lehnout... Začala se mi poprvé hárat 1. prosince, to je asi na falešnou březost pozdě, ne? Vůbec nevím, co s ní

fromeli
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 06:31
- Nahlásit

pavliina
to klidně může být, ono to začíná tak 2 měsíce po hárání.
Zdej si tu do vyhledavače falešná březost, už se to tu mockrát řešilo

Hračky zabav, hlavně ty co pískaj, víc pohybu, míň jídla, omezit bílkoviny.

baška
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:49
- Nahlásit

A hlavne sleduj , či jej nejde mlieko z bradaviek, môžu sa zapáliť a vtedy treba rýchlo k doktorovi

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 12:59
- Nahlásit

Hm, mě taky trápí cecíky u fenky. Od hárání jsou to tři měsíce, má je delší dobu takové visaté, ale bradavky jsou maličké, sekrece žádná, chování normální. Myslela jsem, že to bude spíš tím, že není dvakrát hubená...ale nevím.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:10
- Nahlásit

Mucholabka
bo po hárání už není mimi Trinča je má taky jiný po hárání

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2007 13:11 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

sarax
Jo??? Taky jí to visí?
Jestli se to dá trochu poznat...

Klarinetka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2007 13:01
- Nahlásit

Ahoj, mam fenku jorkšírka a také měla falešnou březost, kňápala, nosila si všude svou hračku (i na procházky) nedala na ni dopustit, když sme ji schovali kňourala a hledala ji, schovávala se. Ale tak do dvou dnu po schovani hračky, snížení jídla a zvýšení pohybu byla jako dřív. Bude tato falešná březost už po každém hárání? Nebo se tomu dá nějak předejít?

MORIE
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:15
- Nahlásit

fromeli
Protože z jiných diskusí vím, že používáš na falešku Pulsatillu, potřebovala bych poradit. Uvádíš, že Pulsatilla je vhodná pro fenky s typickými příznaky falešky (nošení hraček, kňourání, hrabání pelíšku, extrémní mazlivost....). Mojí feňuli začala faleška (teprve druhou), ale tentokrát je hodně silná - jak psychicky, tak fyzicky. Začalo se jí tvořit i mlíko. Včera jsme byli na vet. a dali nám nějaký hormonální prášky (bohužel si nepamatuji název), že by laktace měla do 3 dnů přestat a faleška by měla rychleji odeznít. Vedlejší účinky jsou ovšem docela drsné - hrozně zvrací (včera večer 6x!). Při jejím příštím hárání bych chtěla zkusit podávat homeopatika.
A už se konečně dostávám ke svému dotazu : jaká homeopatika jí mám zkusit dát? Jde o to, že feňule není MAZLIVÁ v době falešky VŮBEC - je naopak hrozně apatická. Bude pro ni Pulsatilla vhodná?

Moc Ti děkuji za odpověď. Vůbec se v homeopatikách nevyznám, ale hormony do ní rvát už nechci.

jorkaAmálka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:36
- Nahlásit

My máme asi taky něco podobného, jen bez těch příznaků ( hračky, mazlení, kňučení atd ) U ní to začalo ale asi týden po skončení prvního hárání ( už je to cca měsíc ) Cecíky má velké, nateklé, mění se jí na nich barva jako u modřiny od modré přez fialovou do zelena, nic z toho však neteče. Může to být taky faleška i když bez těch dalších příznaků a takhle brzy po hárání ?

jeje
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:37
- Nahlásit

MORIE

Ak ma vela mlieka, najučinnejší a so slabými vedľajšími účinkami je selektívny inhibítor prolaktínu Galastop (Cabergoline).

Predpokladám, že si použila starší podobný avšak málo selektívny inhibítor Bromocriptine alebo Medocriptine (štandardne sa 1/2 hodinu pred podaním má dávať čípok proti zvracaniu, napr. Torecan - centrá regulujúce jedno i druhé sú vedľa seba a Bromocriptine ovplyvní obe).

Homeopatiká na toto fungujú pomerne dobre, ale nie sú tak spoľahlivé vždy a taktiež nie na každého psa.

Firma Boiron predávala už namiešanú univerzálnu zmes : "PVB Galactorrhée" - pomery si už nepamätám, ja som dával suke pre ňu namiešanú zmes takto (len upravené pomery monokomponentov oproti tej univerzálnej zmesi:
- SILICEA 9 CH
- CALCAREA CARBONICA 9 CH
- LAC CANINUM 5 CH
- PULSATILA 30 CH

Pozri si aj nasledovný článok, v Istanbule robili pokusy a
Thuja D30
im tusim fungovala spolahlivo na vsetkych testovanych psoch:

http://journals.tubitak.gov.tr/veterinary/issues/v et-05-29-3/vet-29-3-48-0407-17.pdf

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 16:20
- Nahlásit

jeje
najučinnejší a so slabými vedľajšími účinkami je
ja nechal ®onie vykastrovat a nemuzu si na falesnou brezost uz stezovat ....

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 18:38
- Nahlásit

MORIE
zkusila bych jí dát Phytolacca decandra, 5 nebo 9CH asi 2x denně po dobu týdne dvou a vidělo by se. Je to prostředek na mléčnou žlázu, ta apatie může souviset s tím, že není zcela OK. Po tomhle přípravku by měla žláza během několika dní změknout a měl by být vidět posun. Používá se u mastitid.

To Lac Caninum dávám já též, ale u nás ta mléčná žláza nebývá tak kritická, že by mě hnala na veterinu.

Ale na dálku těžko říct, chtělo by to nějakýho homeopata. Nejsi z Prahy?

fromeli
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 18:40
- Nahlásit

jorkaAmálka
u naší chlupatice to začínalo vždy hned, prostě hárání přecházelo do falešky. Letos už bude "rodit" - příští týden a po falešce zatím ani vidu ani slechu, ťukám to tu....

jeje
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 19:13
- Nahlásit

Jirikovo

Ešte že ťa nenapadlo dat odstrániť len mliečne lišty...

LucieS
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 20:03
- Nahlásit

fromeli
jeje

Mám podobný problém - absolutně žádná změna chování, žádná změna na cecíkách, vůůůbec nic, "jen" když zmáčknu cecík, vyteče pár kapek žlutoskoroprůhledného "mléka".
Jezdím do práce do Prahy, tak můžu za nějakým homeopatem tam, můžete mi prosím někoho doporučit? Nebo poradit, po čem se shánět? Díky!!

jeje
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 20:29 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit

LucieS

V Prahe lekarov nepoznam, akurat viem, ze na AAVet sa da objednat ku MVDr. Michal Jiřička:

http://www.aavet.cz/main.php?page=coumime&nazev=ho meopatie

Sucastou liecby je pokial nie su komplikacie vzdy obmedzit stravu a zvysit fyzicku zataz, odstranit hracky (nahradne stenata)... Tiez treba dohliadnut aby pes prilis nepil - ziadne ochutene tekutiny, len primerane mnozstvo vody.

Zapachajuci vytok vzadu alebo zo strukov, zapaly, hrcky v listach, lokalne teple miesta na listach, zvyseba spotreba vody, netypicke zmeny spravania... - neodkladne treba navstivit veterinara - na to homeopatia nestaci.

MORIE
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:42 - Změnil/a: MORIE
- Nahlásit

jeje
Tak děkuju za článeček, ale nejsem tak zdatná v AJ, abych si to přečetla A nějakej ten criptin to v názvu mělo, to jo, asi to byl ten Medocriptine, ale žádný čípky proti zvracení jsme nedostali Zítra bych někde sehnala ten Torecan - kolik mám dávat 7-mi kilový fence?
Ta směs PVB Galactorrhée se dá koupit v lékárně?

Jirikovo
Jóóó? Takže nakonec jsi se rozhodl Ronie nechat vykastrovat? Pročítala jsem všechna starší témata týkající se kastrace, kde jsem se dočetla, že jsi se rozmýšlel, jestli jo, nebo ne. Taky měla Tvoje feňulka velký problémy s faleškou, že jo? A jak byla v době zákroku stará?

fromeli
Já bych teď dokončila léčbu, jakou mi předepsala veterinářka. Chci zkusit homeopatika až od příštího hárání.
A přesně nechápu, jestli jsi měla na mysli dát fence ta Phytolacca decandra teď, nebo až jako prevenci na začátku příštího hárání.....
ta apatie může souviset s tím, že není zcela OK
- tak to je možná pravda, protože při svojí první falešce mlíko neměla a byla naopak velmi umazlená. Teď je to jiný. Takže jestli to dobře chápu, tak až jí přestane laktace, tak by se mělo změnit i její chování (do ukončení falešky).... Tzn. že apatie přejde do umazlenosti....?
A z Prahy nejsem, já su z Brna

A ještě dotaz - chápu to dobře, že lék Galastop se podává až v těch vážnějších případech? Jinak by měla stačit ta homeopatika (samozřejmě zavčas podávaná)?

Omlouvám se za pitomý dotazy, ale snažim se skládat kostičky dohromady......a moc všem děkuju za trpělivost

jeje
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2007 22:42 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit

PVB Galactorrhée sa predavala u veterinarov ale dovozca to prestal na Slovensko vozit. Kedze bol vyhradny, tak som sa obratil rovno na dovozcu, ale trvalo mu to zopar mesiacov, tak som sa mu potom uz len podakoval. Inak je to trocha proti logike homeopatie, vyrabat uiverzalny pripravok, kedze homeopatia je zalozena na individualnom pristupe a medikacii.

Homeopatika sa pouzivaju skor na chronicke problemy a treba ich zacat podavat v tomto pripade v predstihu.

Galastop sa podava ak treba to mlieko zastavit, myslim ze neexistuje nic ucinnejsie a s rychlejsim ucinkom. Je setrnejsi ako ten Medocriptine. Jeho nevyhoda je, ze je dost drahy a neda sa dlho skladovat.
No, tak 7 kilovej sucke tak stvrtinu cipku. Ale ak to bol Medocriptine, tak len 1/16 tej miniaturnej tablety! a to sa prakticky neda davkovat! Je to normalny humanny liek pre zeny. Aj cipok aj tableta posobi priamo na CNS a predavkovanie moze byt nebezpecne.

Galastop sa da kupit v mensej koncentracii / je to tekutina a da sa davkovat presne aj tak lahuckej sucke...

LucieS
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 00:06
- Nahlásit

jeje
Veterináře samozřejmě mám, výborného, ale není homeopat, chtěla jsem si rozšířit obzory.
Poslední dvě falešky byl průšvih v tom, že poprvé jsem na měsíc lehla se zády (tj. musela stačit zahrada, procházky nechytačka) a teď si zase fenka fest rozřízla polštářek na pacce a zase se dlouho nehýbala. Holt když je to nejmíň potřeba, tak se to semele.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 01:18
- Nahlásit

LucieS
jak kdybych četla nás...hárání,pak faleška,pak zánět....takže proběhla kastrace a když sem myslela že budeme fungovat,měli jsme taky rozříznutej polštářek.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 07:19
- Nahlásit

Jezdím do práce do Prahy, tak můžu za nějakým homeopatem tam, můžete mi prosím někoho doporučit?
LucieS
tak krom toho AAvetu, kde dojíždí Jiřička, bych Ti poradila Ing. Sychru - www.symed.cz ten dělá i bylinky a vůbec alternativní léčbu.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 07:22
- Nahlásit

MORIE
jestli byla minule mazlivka a tentokrát to přejde po ukončení té vetléčby zase do mazlení, tak jí zkus dát příště tu Pulastillu v ředění 30 hned zkraje hárání a pak zopakuj zase, když budou nastupovat mírné příznaky. Ty phytolacca je vyloženě na ty cecíky, tu bych měla pro příště po ruce a započala s tím, když budou cecky nabíhat a zatvrdávat....

Otázka je, jak moc se v ní teď ty hormony nebo co jí to cpou udrží, když zvrací.

MORIE
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 13:28
- Nahlásit

fromeli, jeje
Holky, moc vám děkuju. Uvidíme, jak to teď bude probíhat, ale příště jí zkusím dát hned z kraje hárání Pulsatillu 30. S tou směsí PVB Galactorrhée by byl problém sehnat (jelikož jsem zatím ani nesehnala Pulsatillu - 4 lékárny).
Jinak hlásím mírné zlepšení její falešky - laktace ustává, fenka už se začíná trošku mazlit a je veselejší. Dneska po 4 dnech už snědla i trošku granulí a pila. Tak už to snad bude lepší.

Ještě jednou díky a snad to při příští falešce zvládnem s homeopatiky.

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 18:51
- Nahlásit

MORIE
zeptej se v lékárně, kde mají výrobky BOIRON. Ikdyž to nemaj zrovínka na skladě, tak by ti to měli objednat a do druhého dne to zavezou. Běžně takhle řeším, když chci něco, co je málo obvyklé, ale s tou Pulsatillou moc problém nebývá.
Jestli se pohybuješ v centru, tak v lékárně v Revoluční ulici tam hom. mají A mysím, že i v Dlouhé.

Na stránkách Boironu byl seznam lékáren, ale třeba naše sídlištní v tom seznamu ani není a přitom je dobře zásobená.

joli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:32
- Nahlásit

Moje fenka mívala po každém hárání falešku a velmi často laktaci......vždy jsem to řešila jen obklady z bílého vína ! Fakt to úžasně pomáhalo

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:09
- Nahlásit

......vždy jsem to řešila jen obklady z bílého vína !

což mi připomíná - obklady z kysaného zelí, starý babský recept pro ženský

LucieS
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:25
- Nahlásit

fromeli
Já si ty obklady nějak neumím představit.. jedině jí to tam chvíli držet, když leží. Stačí to takhle chvíli? To je málo, ne? Když je člověk celý den v práci... .

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:30
- Nahlásit

Já si ty obklady nějak neumím představit.. jedině jí to tam chvíli držet, když leží
LucieS
jj, prostě nějakou dobu, já jí to taky obkládala, položila jsem si psici na záda, lehla k ní a dvacet minut - půl hodinky jsem jí tak u TV udržela. No já mám přerostlou jezevčici, tak to nebyl problém

LucieS
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:36
- Nahlásit

fromeli
Hm, mám v lednici jeden sáček zelí, ale nevím, jestli to bude stačit na ledního medvěda . Ale díky za tip, vyzkouším!!
Jen nevím, na TV mi asi koukat nebude .

fromeli
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:45
- Nahlásit

Jen nevím, na TV mi asi koukat nebude
no to špageta taky nekoukala, ale já jo

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání