Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Teď jsem přijela z veteriny
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 23:05
- Nahlásit

Fifi
Ekr to vyhodnocuje pochybuju ze ti to bez narkozy udela. Ja osobne bych se zkusil domluvit s vlastnim vetem co zana psa a dokaze posoudit jestli to pujde nebo ne.

Ebony
Me to zatim udelai tri ruzni veterinari a stema prvnima dvouma jsem se nijak moc neznal (krome toho ze jsem tam chodi se svejma psma.
Mimochodem pochybuju ze by mel nekdo silu pohnout vazama kycelniho kloubu tak aby se zmenily uhly, narkoza nenarkoza. Tam jde zkutecne o ten pohyb. A o to ze malo ktery pes si neca na nekolik desitek vterin natahnout nohy do neprirozene polohy.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 23:11 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

Tchor
DKK jsem u psu provadela vzdy v narkoze. Mam psy zvladnute, nicmene neumim si predstavit, ze psa, ktery na tlak reaguje automaticky zatnutim svalu a protitlakem (rtw), bych ukecala k tem ukonum, co se pri rtg provadeji(resp. lezela by cuba na zadech, spokojena, hnatu temer v kreci..) .. Pokud to takhle maliny ci bobri zvladaji, jak rikam, klobouk dolu..

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 23:18
- Nahlásit

Tchor
Ja jdu k Ekrovi a fenule bude v narkoze... My plemeno nevyhodnocuje. I tak si u nej rada necham fenuli vyfotit. Je to odbornik a hned budu vedet, na cem jsem.. Jak posleze snimek vyhodnoti oficialni "hodnotitel", tot jiz otazka jina....

Garfield
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 08:55
- Nahlásit

Já přímo u posuzovatele MVDr. Snášila 1.200,- Kč za snímek DKK v narkóze před rokem a půl. Šlo jen o orientační vyhodnocení. Pak ještě dostal tu rychloprobíračku.

Nejsem ani MUDr., ani MVDr., ale je fakt, že pes bez uspání, když už by se opravdu nějakým zázrakem nepohnul, tak má minimálně naprosto zatnuté svaly a vazy a nejsem si jista, jestli jiné "postavení" svalové hmoty a vaziva kolem kloubu nemůže snímek znepřesnit.

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:05
- Nahlásit

Tchor
Tak práve ve Slaném zhotovený snímek Šterc vrátil,jako nehodnotitelný - byl proveden v narkoze a vet si polohoval zadní nohy sám.Museli jsme rentgenovat znovu.

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:08
- Nahlásit

Garfield
Nejsem ani MUDr., ani MVDr., ale je fakt, že pes bez uspání, když už by se opravdu nějakým zázrakem nepohnul, tak má minimálně naprosto zatnuté svaly a vazy a nejsem si jista, jestli jiné "postavení" svalové hmoty a vaziva kolem kloubu nemůže snímek znepřesnit.

To si myslím také.Nehledě na to,že to musí být pro psa velice nepříjemné až bolestivé.Znám i případy,kdy psi po rtg.kulhali

Smečka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 09:10
- Nahlásit

...po rtg bez narkozy(orientačním).Příčítám to právě odporu svalů a vazů,který pes přivědomí klade.

jajinax
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:24
- Nahlásit

Garfield

a můžu se zeptat, k jakému závěru jste došli při debatě ohledně utrácení-proč někteří dostávají injekci do srdce??? Fakt by mě to moc zajímalo, protože kamarádce utráceli na jaře maličkou kříženečku a ona vůbec netušila, že je možno uspat psa injekcí do vnitřních orgánů...prej to bylo hrozný-dostala injekci do plic

Garfield
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 10:36 - Změnil/a: Garfield
- Nahlásit

jajinax
Je-li tu nějaký vet, ať mě v případě omylu opraví.

K uspávání zvířat se užívá obvykle preparát názvu T61. Tento přípravek se aplikuje do žíly (musí být vpraven do žíly v případě netrefení se je to velký problém). Tato látka má v první vlně uklidňující a utlumující efekt, dále analgetické (protibolestivé) účinky a ve třetí fázi způsobuje naprosté uvolnění svalstva, které ve výsledku vede k zástavě srdeční činnosti a dýchání. Takže tento přípravek by měl zvíře napřed zklidnit, utlumit pocity bolesti, zcela uvolnit svalstvo a tak předejít nežádoucím a drastickým křečím a v konečné fázi zvíře zemře následkem zastavení srdeční činnosti. Já takhle pomáhla utrácet pejsky, kteří ovšem byli malého vzrůstu, velmi těžce nemocní a zesláblí. Už za života byli krok od smrti, takže injekce to jen velmi elegantně tiše a nenápadně urychlila. Pejsci prostě zavřeli oči, za chvíli přestali dýchat a v konečném součtu během minuty zemřeli.

Je-li však pes zdravý a silný, má výbornou kondici a silné srdce, je tu riziko, že by mohl umírat, déle, dlouho bojovat (např. pes po autonehodě) a většina vetů by nerada před majitelem předvedla umírajícího psa zmítajícího se v křečích, takže se někdy dává napřed uspávací injekce, která psa uvede do hlubokého bezvědomí a až pak se aplikuje T61 do srdečního svalu, kde je to velmi rychlý nástup účinků bez rizika vedlejších efektů. Rovněž u psů se špatnými žílami se dává injekce do srdce.

brut
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 12:53
- Nahlásit

Nám v dubnu uspávali Bastyho inijekcí do žíly. Srdce měl v naprostém pořádku, bojoval proti všemu. Ale žádné křeče se u něj naštěstí neprojevily. Jen to usínání mu trvalo o chloupek dýl. Celou dobu jsme seděly u něj a mluvily na něj. Vet říkal, že žádné komplikace by nastat neměly. Inijekci do srdce nám nedoporučil...prý stačí jen o kouštíček minout a je problém na světě.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 17:44
- Nahlásit

Rovněž u psů se špatnými žílami se dává injekce do srdce.

Jj, čtyřikrát hledala žílu...tak řekla, že to vyřeší jinak a jestli u toho chci být-nechtěla jsem...

Hafina
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 19:01
- Nahlásit

mě rentgen na DKK stál 650 Kč a vyhodnocení 350 Kč, pes byl při rentgenu jen přispanej, né úplně přispanej, ale rentgen byl v pohodě...

wami
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2006 19:17
- Nahlásit

Hafina
rentgen na DKK stál 650 Kč
prosim te kde. Chtela jsem pro info nechat jeste odhadnout dedka, ale za 1500 se mi nechtelo a nechce...

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání