Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Teď jsem přijela z veteriny
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:08
- Nahlásit

Garfield
Nejde o kolíbku či nekolíbku, my mluvíme o ceně klasického RTG čehokoliv na psovi oproti ceně RTG kvůli DKK a jejich cenový nesoulad. Kdy oba úkony jsou takřka stejné (jde o použití přístroje - rentgenu, materiál na snímky) a rozdíl v proceduře je pouze v upsání, avšak tento rozdíl neodpovídá cenovému rozlišení.
Nedávno jsem dala rentgenovat psa na DLK bez ofiko vyhodnocení a cena: téměř 3 000,- Kč (s narkozou) a orientačním vyhodnocením...šla jsem do mdlob.Pes váha 55 kg.

Garfield
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:14
- Nahlásit

Smečka
Tak to je docela síla. A přesně tomuhle já nerozumím.

Meta
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:18
- Nahlásit

Smečka
Šmánkote, to snad není možný. To bych to DKK snad vzdala.

michalm
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:19
- Nahlásit

Garfield
Smečka
a nebyla drazsi narkoza kvuli vaze psa? byt je to palka silena teda

wami
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 14:48
- Nahlásit

Smečka
no nevim, u toho meho rentgenu dkk jsme na to taky byli dva - ja a veterinar. Predni mu uvazal, zadni jsem drzela ja podle instrukci. Ja drzela v olovene veste, on fotil.

No, v konecnem dusledku na stavu psa rentgen nic nezmenil, na mem pristupu k nemu pouze v tom, ze mu davam chondra.

Ale teda Nedávno jsem dala rentgenovat psa na DLK bez ofiko vyhodnocení a cena: téměř 3 000,- Kč (s narkozou) a orientačním vyhodnocením...šla jsem do mdlob.Pes váha 55 kg.
- tak to je teda des a bida, bych se na to vyprdla. Proste bud pes chodi, nebo nechodi...

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:33
- Nahlásit

wami
Smečka
proboha, kam chodíte, já teď dělala rtg DKK a DLK, pro dva psy celkem za 2500 Kč !!!! A to jsme ještě na DKK dělali každýmu dva snímky a vybral se ten povedenější. A na každý loket se dělají taky dva snímky, každý v jiné poloze.

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:34
- Nahlásit

Garfield
Tak to je docela síla. A přesně tomuhle já nerozumím.

Myslím,že tam hraje velkou roli právě to,že pes s PP u kterého jest Dkk jednou z bonitačních podmínek, tam prostě musí....je to kšeft.Proč je to tak drahé i u orientačních rtg netuším.

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:41
- Nahlásit

Ebony
proboha, kam chodíte, já teď dělala rtg DKK a DLK, pro dva psy celkem za 2500 Kč !!!!
To jako se štemplem do PP?To mi vůbec neříkej.
Tu cenu,kterou uvádím, jsem platila u MVDr.Duchka.Dával mu takovou tu "namístěprobírací" narkozu.Jo a ještě mu s oběma nohama párkrát zahýbal,protože pes kulhal(lední medvěd při tom trochu povrkával)...tak možná proto ta cena

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:44
- Nahlásit

Smečka
To jako se štemplem do PP?To mi vůbec neříkej.

no jasně, oficiální DKK a DLK pro dva psy, maliňáka a holanďana

no Duchek, tak to je jasný

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 16:10
- Nahlásit

Mě to u Ašopsa orientačně stálo 800 i s narkózou a posouzením. V nejdražší veterině ve městě.

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 20:26
- Nahlásit

Smečka
ségra platila ve Wellvetu za RTG s kontrastem (páteř a kyčle) celkem 12 snímků 2600,- samozřejmě i s posouzením. Za RTG snímky 6x Balinky loktů a vyhodnocení snímků ( s narkozou) platila 1.200,-

wami
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 20:38
- Nahlásit

Ebony
tyvoe, no v Brne u Chyby...
teda me ta cena v prvni moment neprekvapila, protoze co jsem poslouchala o jinych, jak nechavali fotit, vyslo to zhruba stejne...
Ale je fakt, ze to meli k tomu ofiko posudek a stempl.

Jinak ale to samy - probiraci narkoza, dva snimky, psa jsem si drzela sama, v podstate jen orientacni odhad...

No, a to je jinak cenove rozumnej! Tak na tech rentgenech si proste jen prihral polivcicku a drzel ceny, no co nadelam, moje blbost, mela jsem si to zjistit driv...

Lenny
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 20:42
- Nahlásit

Ahoj! Když už jsme u toho dýchání a tak, chtěla bych se zeptat, co může způsobovat tzv. dávení, které vypadá jako když něco špatného sežere a chce to vyzvracet ale při tom nezvrací. Většinou se to stává když je chvíli v klidu a pak se zvedne nebo když běžel. Četla jsem že by se takto mohlo projevit onemocnění srdce. Pes je rok a půl starý, BSP a nikdy mu nic závažného nebylo. Žere normálně, apatický není, průjem nemá. Mohlo by to být i nachlazení? Má s tím někdo zkušenost? Díky moc

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 20:52
- Nahlásit

Lenny
Jestli to vypadá, jako by měl v krku něco zaseklého a objevuje se to z klidu do pohybu, tak by mohlo jít o nějaký druh kašle....mně tohle dělal minulý týden Brut. Po pár dnech do toho začal mít rýmu, pčíkal a teklo mu z nosu, pak se mu zvětšily uzliny. To už jsem doma neléčila, ale jela k vetovi.......měl virovou chřipku. Naštěstí ještě bez teplot, ale už moc nechybělo. Jo a z hyperaktivky se mi během chvíle stala Šípková Růženka......do včerejška stále pospával a vyhledával klid.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 20:56
- Nahlásit

Lenny
Jsou to příznaky selhávání srcdce, už si nevzpomenu, jaké přesně části. Může to mít ale tisíc jiných příčin, nechci strašit

brut
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:01
- Nahlásit

Mucholabka
Lenny

Denynka mi to občas dělá taky, ale srdíčko má jak zvon....na to, že jí je 13, tak ho má jak mladice. Z 90% se u ní jedná o nastydnutí

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:02
- Nahlásit

Mi to dělala betty srdcařka a taky jeden kavalír, kterého míváme na hlídání.

Lenny
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 21:38
- Nahlásit

děkuju, zítra jedem na veterinu, tak dám vědět.

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:01 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

My fotime psy na DKK bez narkozy a v pohode.

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:13
- Nahlásit

Tchor

To mě zajímá. Berou ty snímky i oficielní posuzovatelé?

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:19
- Nahlásit

samozrejme, akorat to veterinari bez narkozy neradi foti protoze to predpoklada ukaznenyho psa ktery vydrzi pomerne dlouho v neprijemny poloze na zadech kdyz se natahuje. pokud se pes nehne je snimek uplne stejnej jako v narkoze, akorat se nesmi pri foceni pohnout. Vyhodnocovateli je to jedno pokud je na snimku to co tam ma byt a tak jak to ma byt.

Smečka
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:33
- Nahlásit

Tchor
My fotime psy na DKK bez narkozy a v pohode.
Mě bylo vysvětleno,že i sebezvládnutější pes se při zvuku rtg.třeba jen minimálně,ale přece, pohne.Ještě minulý rok nám vyhodnocoval MVDr.Šterc (Brno) a ten spoustu rentgenů,které nebyly úplně tip ťop posílal zpět.Pes musel na snímkování znovu(sama jsem to zažila).Myslím,že hodně záleží na vyhodnocovateli.Když si rtg zhotoví sám,sám si ho také může vyhodnotit a nemá snahu někoho mentorovat,že klončetiny ideálně nepolohoval,nebo že je snímek nehodnotitelný z jiného důvodu.

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:40
- Nahlásit

no nám tedy veterinář řekl, že sebeukázněnější pes se nikdy nepodá do té polohy, která se natáhne při uspání, kdy se tělo "povolí"
a bylo nám na klubu NO řečeno, že je zakázáno fotit psy bez narkozy na oficiální snímky pro posouzení, a ani nikoho takovýho neznám, kdo to dělá

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:41
- Nahlásit

Tchor

To je skvělý, stojí to za úvahu. Kde je to " u nás"?

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:45 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

vcera jsme normalne oficialne fotily Ferdu snimek je naprosto v poradku. Bobule byla byla focena stejne a je uz vyhodnocena. Oba snimky jsou/budou vyhodnoceny mvdr. Ekrem. Drive uz jsem takhle fotil nekolikrat (vcetne NO) snimky sly k ruznym vyhodnocovatelum a vse v pohode.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:47
- Nahlásit

Tchor
Nechci rejpat, ale jak pise Smecka, kazdy pes bez narkozy se trosku pohne. Nebo ma v napeti svaly, ktere se prave narkozou oblbnou.. Podle me nejde vyfotit na kvalitni zhodnoceni snimku DKK a DLK pes bez narkozy. Pokud vam se to dari, klobouk dolu..
Vloni jsem byla na RTG s terierkou, byla v narkoze, i tak s sebou u cvakani rentgenu skubla, snimek se musel opakovat... Na lokty se delaji snimky tri. No, nevim, ale bez narkozy bych na kvalitni snimek nesla. Kor kdyz jeden vet snimkuje a jiny posuzuje..

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:47
- Nahlásit

Walda

Slany

Tchor
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:51
- Nahlásit

Fifi
Lokty oficialne nefotime, ale DKK fotime skoro u vsech nasich psu bez narkozy a opakovalo se co ja vim zatim jednou.

Fifi
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:56
- Nahlásit

Tchor
Ja jdu k Ekrovi zitra. Usetrit psa narkozy je super, ale stejne mi nerikej, ze ty nohy uvolni stejne, jako by byl v narkoze....

Ebony
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:56
- Nahlásit

Fifi
přesně tak, hlavně jestli má někdo známýho, co mu to udělá bez narkózy, neznamená, že to udělá každý veterinář

my máme hooodně dobrýho známýho veterináře, a neudělá nám snámek bez narkózy, a neříkám, že by to u některých našich psů nešlo, ale nevyžaduju to, vím co dokáže jen malé pochybení na snímku u posouzení

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání