Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Homeopatika - prosím o radu
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
fromeli
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 09:05
- Nahlásit

Lucosek
to bude normální, pokud je uvnitř nějaký hnus, tak to musí vyjít ven. Navíc u podávání homeopatik se stav může krátkodobě zhoršit, jak vlastně ty bobule nastartují organismus.

Pokud ti něco dají na pohotovostní veterině za léky - KONZULTUJ to s homeopatem, protože klasická a alternativní léčba to nějak moc nejde dohromady a celý snažení homeopata by bylo v čudu.

Verca
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2006 14:19
- Nahlásit

Lucosek
Luci, už v mailu jsem ti psala, že první tři dny dochází ke zhoršení stavu, takže bych až tolik nestresovala a pokud to bude trvat déle, tak zavolej tomu homeopatovi. Nebooooj!

Lucosek
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 20:51
- Nahlásit

Ahojky,
hlásím náš aktuální stav - prozatím asi stále stejný. Ty podivné vodnaté výtoky nakonec do rána naprosto přešly, tak jsme ani k vetovi nechvátali a já jsem vážně byla přesvědčená, že šlo určitě jen o způsob pročištění. Jak vystihla Fromeli - ten "humus" musel ven! Přes týden byl klid a tohle se opakovalo ještě jednou v pátek, ale už nás to nijak neznepokojovalo. Začali jsme být přesvědčení, že jsme na dobré cestě, ale dnes nás optimismus bohužel jaksi přešel Sandy zas trčel z vulvy ošklivý narůžovělý "snopel", jako dřív. Chjo, kéž by to bylo jen přechodné, vím, že u homeopatik je běžné, že se stav může zpočátku zhoršit. Jenže užívá už 8 den Lichořeřišnici, což je prý přírodní antibiotikum a tak si myslím, že pokud by účinkovalo, asi by za tu dobu už nastalo zlepšení? Tedy pokud jde opravdu o zánět pochvy, jak zní diagnóza od veta, už vážně nevím, čemu věřit, p tom všem, co už jsme absolvovali a co jí našli Nezbývá než doufat, naděje umírá poslední a možná jen čekám zázraky příliš rychle Lucka

Verca
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 21:00
- Nahlásit

Lucosek
Ach jo, nejhorší je, že ten homeopat se může řídit jen tím, co řekne nejpovolanější a to je vet. Takže snad tu diagnozu stanovil dobře. Myslím ale, že ty homeopatika nezabírají tak rychle.... Je to na delší dobu, ale zase dostanou ten humus na dlouho dobu pryč z těla. Je to teprve osm dní, takže bych to nechala být a čekala a až po měsící bych to řešila....Taky je hodně důležité správné dávkování (nemyslím kolik ale jak) - správné požití léků.

Lucosek
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2006 23:19
- Nahlásit

Verca
Díky za podporu, Verčo Ale právě, že ta Lichořeřišnice není homeopatikum, to jsou přírodní, bylinné tabletky a mají mít účinky, jako antibiotika. Pan P. nám je nasadil na ten zánět, tak proto jsem tak na vážkách, jak to, že ještě neúčinkují? Buď to chce opravdu delší čas, nebo, a to by bylo vážně nejhorší, jde třeba o jinou diagnózu, než určil vet Každopádně počkáme ten měsíc, a pokud by se stav nezlepšil, jsme rozhodnutí konzultovat to s jiným vetem. Jiné řešení asi není. Věřím, že pan P. je v tomhle oboru odorník, a chyba bude v tom případě na straně vetrináře Mno, uvidíme.......... snad nebude tak zle, a veta podceňuju zbytečně!

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 17:05
- Nahlásit

Lucosek
Já tu lichořeřišnici taky mám, ale beru jí denně, takže si myslím, že to nic silného být nemůže, je to podle mě na delší dobu. Měla jsem pořád problémy s moč. měchýřem a naordinoval mi tohle. Takže jí beru preventivně.

Lucosek
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2006 21:07
- Nahlásit

Verca
jéje, tak tahle informace mi móóóc pomohla! Zaprvé tím, že teda asi vážně nebude tak silná, jak jsem si původně myslela a hlavně, že jsem jaksi nepochopila, jak dlouho se může bez obav užívat. Říkal nám při výtoku a tak jsem si říkala, že se možná nesmí moc dlouho, ale pokud jí bereš preventivně, tak jsem v klidu A můžu se ještě zeptat, kolik jí denně zobeš? Nám bylo doporučeno 3x denně 1-2 tabl. Zatím dávám jen po jedné. Díky moc, Verunko!

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 06:28
- Nahlásit

Lucosek
a kdy máte jít zase na kontrolu? Myslím k homeopatovi.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 07:23
- Nahlásit

Lucosek
no já bych jí dávala 3x denně 2,dokud by se to nezlepšilo a pak bych to snížila na tu jednu, tak jak to i doporučil mě při potížích. Tzn., že kdybych měla zánět močových cest, tak 2 denně(ale myslím, že jenom 1x denně, ale nevím, přesně, musela bych se mrknout na krabičku) a preventivně 1/denně.Ale myslím, že u lidí to bude snad jiné.
fromeli
myslím, že psala že za měsíc.

moll
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 07:41
- Nahlásit

a co zkusit nějakého dalšího veterináře a svěřit se mu s homeopatickou léčbou a s jejími dosavadními účinky?

moll
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 07:45
- Nahlásit

Lucosek
blbý dotaz - odkud jste?

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 08:17
- Nahlásit

moll
myslím, že odněkud z Ostravy

Lucosek
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 10:32
- Nahlásit

fromeli
jojo, máme zavolat za měsíc, jak to s námi vypadá a podle toho se uvidí dál.

Verca
no, já mám právě trošku strach, začít dávat 3x2, když se na krabičce píše, že se má užívat jen jedna denně. On sice pan. P. říkal, že to jsou nesmysly, a máme dávat 3x1, klidně i 3x2. Já jsem docela plašan, všechno oc řeším, a i když věřím, že pan P. ví, o čem mluví, přijde mi tohle dosavadní dávkování 3x1 dost, na to co doporučuje výrobce.

moll
Jojo, jsme z Ostravy. Kdyby jste někdo měl náhodou tip na dobrého místního veta, sem s ním
Jinak, už jsme právě rozhodnutí, že pokud tahle přírodně-homeo léčba nezabere (do toho měsíce ), zajdem k jinému vetovi, aby nám potvrdil, a nebo taky vyvrátil naší dosavadní diagnózu. Protože už vážně nevím, kudy kam, a někde musí být "zakopaný pes", jinak by přece tahle léčba musela mít efekt!? Prostě věřím, že pokud budeme znát správnou diagnózu, určitě by nám náš homeopat pomohl, tedy pokud vážně nejde třeba o pahýlovou pyometru (snad píšu správně ), to by nebylo jiné řešení, než operace, kde by se snad podařilo zbytek dělohy nalézt a bylo by po problémech. Sice nám tohle vet vyvrátil, ale zas tak moc přesvědčivě to neznělo a já už vážně nevím, jestli mu můžu věřit

moll
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:38
- Nahlásit

Lucosek
no, já bych zkusila jiného veta i dřív než za měsíc. a i jindenež jen v ostravě. a neříkala bych, u jakých kolegů jsem už s pejsiou byla, aby neměl ovlivněný názor. a co ten sledovaný útvar v močovodu či kde - už je na to jistější názor?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 11:53
- Nahlásit

fromeli
Ahoj,omlouvám se ,že se k tomu vracím,chtěla jsem poslat maila,ale neumím to.Chci se zeptat na tu falešku a homeopatika.Mám ovčandu cca34kg,před měsícem hárala podruhý,poprvý falešku měla tak to čekám zas.Dává se to nějak podle váhy nebo tak jak jsi to popsala výše?Kdyžtak pošli mail,určitě to na rozdíl ode mne umíš.Díky moc

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:04
- Nahlásit

Lucosek
Já bych se řídila radou p. P. Má dlouholetou praxi a pokud by to někomu ublížilo, tak by to určitě nedoporučoval. Myslím, že ta jedna denně je preventivně (myslím tím, co je na obalu a pro lidi) a když má člověk problémy, tak není problém to zvýšit, abys vypudila "bacila" ven.Jasně že nevadí, když dáváš nižší dávky, ale počítej s tím, že léčba bude na delší dobu. Jinak vám moc držím palečky a určitě písni, jak to probíhá. Ještě má ten výtok?

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:21 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

davidkova renata
homeopatika pro dospělého psa se dávaj obvykle jako pro člověka, není v tom rozdíl.

Jinak já dávám pulsatillu už na počátku hárání - jednorázově 2-4 bobulky, podle toho kolik mi jich vypadne, nemělo by se na to sahat rukou Zrovna dneska se k tomu chystám, protože špageta začala hárat.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:38
- Nahlásit

Jinak já dávám pulsatillu už na počátku hárání
fromeliNo jo,to už nestihnu..A normálně jí to přihodíš do žrádla nebo to nějak rozpouštíš ve vodě?A dík za odpověd

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 12:45 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

davidkova renata
nechám vypadnout ty kuličky to víčka od té pixly, co v ní jsou a pak je šoupnu Michelle do tlamy.
Tak půl hodiny před a po by neměla mít nic v tlamě, nic jíst, nic pít.

Dá se to taky udělat tak, že dáš trochu destilovaný vody do malý stříkačky a v tom ty bobule rozpustíš, ale trvá to docela a tak to řeším takhle.
Nemělo by to přijít do styku s rukama a něčím kovovým.

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:06 - Změnil/a: zuzka
- Nahlásit

fromeli
jak dlouho jí tu pulsatillu dáváš?

teď to jsou tři dny (dlouho trvalo než jsem ji sehnala, u nás to bylo na objednávku) a nevím, jestli mám přestat, snížit dávku nebo pokračovat???

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:07
- Nahlásit

fromeli
Ok díky ,ta moje má hubu jako krokodýl,to bude zajímavý..

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:09
- Nahlásit

zuzka
na počátku hárání jen jednou a pokud už má nějaký příznaky, tak ty tři dny a pak bych počkala a koukala, co to bude dělat. Mělo by to stačit.

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:17
- Nahlásit

fromeli
ok, budu hlásit

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:23
- Nahlásit

zuzka
hlaš
Nám se obvykle spustí mlíko

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:27
- Nahlásit

fromeli
zatím mlíko nemá, sice chladíme, ale očekávám ho do pár dnů
jestli dáváš nějaké jiné homeopatikum, tak mi to napiš už teď netušila jsem, že sehnat pulsatillu bude takový problém, u nás mají jen takové ty na chřipku a běžné choroby

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:33
- Nahlásit

zuzka
no já dávám Lac Caninum, ale Michelle nemá ty cecíky strašně tvrdý, jen napuchlý a teče ji z nich při zmačknutí.
To další se právě dává podle stavu cecíků, jsem teď na školení a z hlavy nevím, jak se ty další jmenujou.

suesie
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:39
- Nahlásit

Lucosek
Já bych měla ti na super veta. Je u Komeského sadů, MVDr. Petr Staňa - koukni se na www.vetpark.info

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:42
- Nahlásit

fromeli
nevím, jak to bude teď, ale při minulé falšce měla ty cecíky jak popisuješ, měkké a mlíko až při zmáčknutí a to jen poslední pár

ale popravdě pokud bude mít mlíko, pomažu na veterinu a dám jí zase Galostop, ten jí zabral

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:44 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit

zuzka
no tak nám to Lac Caninum zabralo taky, dávala sem jen 3 dny a bylo to OK, ten Galostop mi přijde předraženej.

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2006 13:48
- Nahlásit

fromeli
začnu ho shánět (Lac Caninum)
Galostop je celkem drahý, ale dám to radši než by jí zatvrdlo mlíko nebo se jí zanítila žláza

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání