| Autor |
Zpráva |
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 19:06
- Nahlásit
Moc prosím nějakého zkušeného chovatele, který má zkušenopsti s užíváním homeopatik u psů, o radu. Naše Labradorka trpí už dlouhou dobu na výtoky (občas i krvavé ) z vulvy. Po všemožných vyšetřeních, veterinář diagnostikoval zánět pochvy a nasadil antibiotika, která zabrala. Jenže do měsíce se výtoky opět vrátily. Veterinář usoudil, že vlivem kastrace, naší fence schází estrogen a poševní sliznice je tak více náchylná k infekcím. Proto nasadil hormony (Incurin- O,5mg co tři dny ). Stav fenky se však stále nelepší a navíc u ní od té doby pozoruji změnu chování. Je dost netečná, bez chuti do života, občas reaguje i nezvykle agresivně, což jsme nikdy předtím u ní nesledovali. Ráda bych hormonální terapii nahradila nějakým homeopat. preparátem, nebo jinou alternativou, jen bohužel nemám kontakt, na žádného veterináře, který by sepřírodními metodami zabýval. Už jsem vážně zoufalá, moc ráda bych měla doma zase spokojenou, zdravou fenku, jako dřív. Prosím, poraďte. Lucka
|
nada
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 19:17
- Nahlásit
Lucosek
Ahoj! O homeopatika se take dost zajimam. Vetsinou zdravotni stav souvisi se stavem psychickym to u psu jako lidi. v Cechach zvireciho homeopata neznam jedine me napada zajit k homeopatovi a zeptat se jak by tenhle problem resil u zeny a aplikovat to na tvoji fenku. Ja jsem se nedavno prave lecila na hormonalni nerovnovahu prave homeopatiky. Ziji ale ve Francii. Jedine mrkni na net tam seznam alternativnich lekaru bude. Zkus i cinskou medicinu. Ja mam boxerku a tu mi antibiotika malem zabila.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 20:03
- Nahlásit
Psí homeopati jsou, sice málo, ale jsou.
Jeden ordinuje na AAVET, což je klinika v Praze na Zahradním městě. Jmenuje se Jiřička a kontakt lze nalézt na www.aavet.cz
|
Evulik
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 20:10
- Nahlásit
Lucosek
Nedavno jsem studovala takovou veterinární poradnu a objevila jsem tam, že při výtoku z pochvy se dá použít i jogurtová flora - zkrátka jogurt. Koukni na na tyto stránečky :
http://www.deutsche-dogge.cz/str/index.htm
|
Ajis
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:40
- Nahlásit
Lucosek
Ahoj! mrkni na www.trojskykun.com , jsou to stránky MVDr. Mullerové z Brna, která se zabývá právě alternativní medicínou, jezdím k ní se svojí fenkou GR, která má trošinku podobné problémy jako tvoje feňule a celkem spokojenost. Jestli chceš více info, tak písni na maila dajis@centrum.cz
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 22:07
- Nahlásit
Mooooc Vám všem děkuji za ochotu pomoci, vážně si toho moc vážím. Bohužel jsem z Ostravy a tak je pro mě návštěva jak Aavet, tak MVDr. Mullerové docela nemožná Zvlášť, že mám malé dítě a manžela věčně na cestách a tahle léčba vyžaduje určitě mnoho návštěv a konzultací. Ale zkusila jsem alespoň napsat dotaz i na poradnu, kterou doporučil Evulík a jogurtová kůra nám určitě taky neuškodí! Na webu jsem objevila homeo přípravek Gynacoheel, který podle ppoisu snad bude to pravé ořechové, hned zítra se ho vydám shánět. Ještě jednou všem tisíckrát díky, budu Vás informovat, jak se stav vyvíjí a věřím, že se dočkáme konečně vytouženého zlepšení! Lucka
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 06:20
- Nahlásit
Lucosek
mohla by si zkusit také nějakého lidského homeopata, nemyslím přímo doktora, protože Ti to maj většinou jen jako doplněk, ale nějakého homeopata, bylinkáře apod.
Ještě mě napadlo, jestli není z Ostravy autor knížky - Haf, jsem zdráv myslím, že jméno je Fesik nebo tak nějak.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:05
- Nahlásit
Lucosek
já znám homeopata, který je sice "lidský", ale léčí i pejsky. On sám má pejska(yorka) a dostal ho z různých problémů. Vyléčil i zánět po pokousání rotvajlerem, je moc šikovný. Tady je považován za špičku ve svém oboru. Jen záleží odkud jsi. Napiš mi prosím na veronikac@email.cz. a dám ti info
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:11
- Nahlásit
Verca
píše, že je z Ostravy
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:15
- Nahlásit
fromeli
ježíš já jsem ťulda!!! Já to přehlídla. Dneska jsem zbrklá, omlouvám se.
Lucosek
Já bych to raději zkonzultovala s tím homeopatem než něco vyzkoušíš. Prý se říká, že homeopatika neuškodí, ale neriskovala bych. aspoň telefonicky bych ho zkontaktovala a domluvila se s ním. Moje nabídka stále platí. Není daleko od Ostravy (asi 40km)
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 22:29
- Nahlásit
Tak hurááá, jsme objednaní u toho homeopata, co psala Verča, už na pátek! Vkládám do něj velké nadějě, každopádně nemáme co ztratit, max. pár korun. Ale vážně na mě udělal po telefonu dobrý dojem, takže mu důvěřuju a docela začínám mít znovu naději, ve zdravou, spokojenou, chlupatou obludu, jako dřív :-D
Hned v pátek napíšu, jak jsme dopadli! Držte nám pěsti
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 06:25
- Nahlásit
Lucosek
jj, napiš. Držím palce a špageta tlapky a moc jsem zvědavá na jeho rady
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 06:44
- Nahlásit
a není problém někde hlouběji v tělě psa - např. ne zcela vydařená operace a doléčené následky?
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 11:10
- Nahlásit
moll
no, abych řekla pravdu, já už vážně nevím, kde je vlastně problém Každý vet nám říkal něco jiného, je to dlouhodobý problém a je to vážně složité. Jen ve zkratce: začlo to tak, že naše fenka byla pořád nezvykle atraktivní pro psy, i v období, kdy nehárala. Nezdálo se nám to a vet tehdy doporučil UTZ a na něm konstatoval, že má snad podezřele zvětšený vejcovod ( dnes už vím, že to byla blbost ), a doporučil kastraci, pokud nechceme časem riskovat další problémy. V dobré víře jsme jí teda nechali kastrovat (ve 3letech ), po čase jsme však začali pozorovat ten výtok, nejdřív jen nažloutlý, později i krvavý Ten vet, co jí operoval už bohužel neordinuje a tak jsme šli na doporučení k nejlepšímu, co tady je. Nejdřív chtěl vyloučit zbytek dělohy pro případ špatně provedené kastrace, a po několika vyšetřeních nás "uklidnil", že o pyometru se nejdená. A nakonec zjistili nefunkčnost jedné ledviny, v důsledku ucpání močovodu a byla nutná operace, která se zdařila a sliboval, že výtok by měl do měsíce odeznít. Prý ho způsobovala nadm. funkce nadledviny, na kterou tlačila ta zduřelá ledvina. Jenže ani po dvou měsících se nic nezměnilo a po dalších stěrech nakonec diagnostikoval ten zánět pochvy, viz výše.
Vážně už nevím, čemu věřit, denně si vyčítám, že jsme přistoupili k té kastraci, která možná vše vyvolala a byla zřejmě naprosto zbytečná ( Bohužel nemám důvěru ani v toho nynějšího veta, přijde mi, že zkouší, co zabere a je taky docela bezradný A my s ním.............
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:22
- Nahlásit
Lucosek
já teda nevím, ale....
pokud měla nefunkční ledvinu v důsledku ucpání močovodu - jakou jí dělali další operaci? jakože jí zprůchodnili ten ucpaný močovod? a nemůže mít prostě zánět močovodů nebo močáku? zkus se poradit s ještě dalším vetem, metoda pokus-omyl u živého tvora mi přijde poněkud .... no, jak bych to řekla, ....
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:41
- Nahlásit
moll
tohle je právě ono, že jsem ještě nenatrefila na veta, kterému bych mohla důvěřovat On sice zánět močových cest vyloučil, ale...... jistá už si nejsem vůbec ničím. Ale zas dělal jí několikrát kultivaci a podle ní jednoznačně řekl, že jde o zánět pochvy, tak snad v tomhle by se nepletl?! Šla bych k jinému vetovi, ale ke kterému, jak poznám, že je to ten pravý??? Už jsme s ní byli u čtyřech a tenhle alespoň našel příčinu, i když mu to trvalo dost dlouho a nedokáže jí vyléčit. Jiný nám dokonce tvrdil, že ten výtok je naprosto v poho, že jí to neohrožuje na životě, prostě jen ho má "místo hárání"..............co k tomu dodat?
Ale s tím močovodem jsi mě nahlodala, Odstranili ledvinu, a já předpokládala, že i s tím močovodem, asi by už neplnil stejně funkci? Ucpal ho "jakýsi neznámý útvar" ( možná nádor, nebo něco jiného, cysta prý každopádně ne ), který ale neodstranili, protože o něm za prvé nevěděli, než jí odoperovali, takže nebyl čas a za druhé měl vet strach, aby to nezačlo příliš krvácet. Takže jsme na tom momentálně tak, že chodíme na kontrolní sono, jestli se to nezvětšuje, aby to neucpalo případně i druhý močovod, což by byla katastrofa! Ale zatím to vypadá snad dobrře na posledním UTZ, ho vůbec nenašli, takže buď se vstřebal (v což doufám ), nebo je tak malý, že je na sonu nenalezitlený, tudíž neroste. Možnost, že je třeba vet jen neschopný ho vidět, si raději nepřipouštím. On je to podle mně výborný operatér, to bych mu vážně nebrala, ale důvěru v něj už bohužel nemám
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 13:45
- Nahlásit
Lucosek
předpokládám, že je to jako u lidí, takže problém, který způsobuje záněty může být úplně někde jinde v těle, u mě způsoboval obdobné problémy streptokok v krku, ale i lidského doktora sem musela změnit, než stanovil správnou diagnozu, ach jo.
Ale třeba Ti právě na tohle pomůže homeopat, když všechno souvisí se vším.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 15:14
- Nahlásit
Lucosek
ach jo - dofala jsem, že na následující informaci nedojde, ale svědomí mi nedá.....
pes (6let) mých známých měl taky potíže - krev v moči, dlouho ho léčili ho na zánět všech kousků vylučovacího ústrojí a pořád nic. žral, hubnul ... a pak se dostali na jakési vyšetření ke skoro obyčejné veterinářce, ta udělala jeden RTG snímek a bylo jasno - rakovina močového měchýře. a hotovo. snad to ve vašem případě nebude tak strašné - ale co jsi psala o neoperovaném nádoru nebo čemsi - by mi moc klidu nepřidalo. držím palce
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2006 16:41
- Nahlásit
fromeli
právě v to doufám, že homeopatie jen nepotlačuje příznaky, ale léčí slutečného půvpdce nemoci. Jen doufám, že víme správnou diagnózu......
moll
šmankote, to snad opravdu náš případ nebude! Ona Sanďula taky žere, chuť k jídlu opravdu neztrácí, v tomhle je typický labrador - chodící žaludek Ale ani nehubne, spíš by potřebovala pár kilo shodit, přičítám to hlavně té kastraci a pak určitě i užívání těch hormonů ( už jsme je vynechali ) má taky podpůrný vliv i na přibírání. Já se jen uklidňuju, že kdyby to byl opravdu nějaký zhoubný nádor, byla by na tom asi ještě mnohem hůře, když už má problémy tak dlouho ( zhruba 2 roky ).
No snad se nemýlím, v pátek budem moudřejší. Chjo, jak já jsem nervózní, už aby byl.......... a hlavně byl přínosem!
|
moll
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 06:47
- Nahlásit
Lucosek
držím palce, aby vše dobře dopadlo.
|
jeje
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 07:16 - Změnil/a: jeje
- Nahlásit
Homeopatia v CR...
Homeopatia v SR...
Českých homeopatov nepoznám, odporúčať môžem Zuzanu zo Žiliny
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:19
- Nahlásit
kdysi jsem tu někde na fóru četla, že jsou homeopatika na falešnou březost
No a vypadá to, že je to tu zas, měsíc po hárání se jí zvětšují cecíky
než vyrazím k vetce, lze zkusit preventivně homeopatika? Je možné říci: na falešku se užívají ta a ta homeopatika nebo je třeba to určit individuálně?
Kde je kupujete? V lékarně, stejně jako "lidská" nebo mají psi speciální?
Omlouvám se za "blbé" dotazy, jsem naprostý laik
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 11:26
- Nahlásit
zuzka
pokud je fenka spíš mazlivější, tak dej Pulsatillu 30 (ředění), každejch 12 hodin jednu bobulku po dobu asi 3. dnů. Já tím vždy začnu a pak se vidí.
Kupuje se to normálně v lékárně, většinou tam, kde prodávaj věci od Boironu, páč jsou to jejich produkty. Lahvička, kde je cca 60 bobulek stojí kolem 50-60 Kč.
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:20
- Nahlásit
fromeli
ok, předpokládám, že by to mohlo tu falešku aspoň zmírnit, že?
a co po těch třech dnech?
když už poběžím do lékárny, mám vzít ještě něco?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 25 Kvě 2006 12:28
- Nahlásit
zuzka
no po třech dnech počkáš a uvidíš, co bude
Já dávám pulsatillu na počátku hárání už preventivně a pak to řeším operativně, když se náhodou nalejou cecíky.
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2006 22:24
- Nahlásit
Ahojky všem, co sledují náš příběh Labrošky
Dnes jsme byli u homeopata a přírodního léčitele, co doporučila Verča a jsem oparvdu přesvědčená, že jeho léčba bude úspěšná! Jaksi jsem z jeho přístupu měla dojem, že na všechny neduhy existuje účinná alternativa, a nic není problém ) Sanďula teď bude mít kompletní, přírodní kůru, a to by v tom byl čert, aby se holka z toho nevylízala !!! Dostali jsme 3 bylinkové čaje, jedny přír. tabletky nahrazující antibitika na zánět, jakýsi přír. prášek na výtoky, a taky doporučil homeopatika, které ještě musíme sehnat. Hned večer dostala první papáníčko, obohacené o všechny ty dobrůtky a jako správná, všesežroucí labradorka, vylízala celou porci i s miskou ) Takže teď už jen zbývá čekat, než se dostaví první výsledky a já jsem přesvědčena, že určitě brzy! Ještě jednou moc díky všem, co se nám snažili pomoci!!! Budu vás pravidelně informovat, jak se léčíme Lucka
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 08:25
- Nahlásit
Lucosek
tak to je fajn, že máš takovej pocit
Můžeš mi říct, jaká homeopatika labíková dostala?
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 09:30
- Nahlásit
fromeli
jojo, je to MERCURIUS SOLUBILIS 30CH. Jen mě docela překvapilo (všimla jsem si toho až doma ), že doporučil užívat jen 3xtýdně 5 granulek. Vážně jsem homeo laik, ale jaksi jsem měla pocit, že se užívají většinou denně. Jsem ten klasický případ, co se domnívá, že kvantita=kvalita
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 09:50
- Nahlásit
Lucosek
nee, homeopatika se neužívaj vždy denně a dlouhodobě. Jsou jisté homeopatické plány, kdy podle příznaků se např. dává jen 5 bobulek jednorázově, nebo 2x denně jedna bobulka po dobu 3 dnů.
To je normální
Předpokládám, že se tam zase máte stavit a on posoudí, jak to zabralo a případně přidá další.
|
Lucosek
Člen |
# Zasláno: 27 Kvě 2006 21:09
- Nahlásit
Ufff, anin nevím, jak to popsat, ale NĚCO se Sandy děje a já mám strach Když přišla z večerní prochajdy a klasicky žebrala u mé večeřě, když se zvedla bylo pod ní mokro! Docela dost, jak na tom seděla, bylo to rozpatlané po celé podlaze. Nejdřív jsem myslela, že byla mokrá třeba zvenku, ale to amnžel vyloučil, prý měla urousané jen tlapky. Po důkladném zkoumání oné tekutiny, jsem zjistila, že je naprosto čirá, bez zápachu. Když jsem kontrolovla vulvu, měla jí taktéž vlhkou, ale překvapivě bez jakéhokoli hlenu, který jinak běžně pořád mívá. Když leží nic z ní nevytéká, ale jakmile sedí, cosi z ní teče, ikdyž řekla bych, že čím dál menší množství. Celá vystrašená jsem volala na pohotovostní veterinu ( dokonce na dvě ) a oba vetové mě uklidnili, že se o nic akutního určitě nejedná, pokud je fenka jinak naprosto v pořádku /ťuk, ťuk - JE! /, a pravděpodobně se bude jednat o inkontinenci, která je u kastr. fen častá. Ale je mi podezřelé, že by se to projevilo až teď, víc než dva roky po kastraci a navíc, ta tekutina nezapáchá ani trošku močí??? Jen mě napadlo, zda se nemůže jednat o rozpouštějící se hlen, který z ní vlastně dosud (před tou přír. léčbou vytékal ). Je opravdu zvláštní, že jinak po hlenu není ani památky, vždy tam jinak alespoň trošku žlutého, či krvavého hlenu měla. Teď má vulvu jen více vhkou a nahmatala jsem jen malilinko jakoby řidšího, čirého snoplíku - omlouvám se za ty podrobnosti, jen ase snažím to popsat co nejvýstižněji. Vážně nevím, co si o tom myslet, nebtýt toho, že mě dva vetové naprosto s klidem informovali, že se o nic závažného nejdná, docela jsem panikařila. Že by opravdu první účinky přír. léčby, žeby se jako pročišťovala? Jen prosím o váš názor, hned zítra ráno zajedem do ordinace, aby pro jistotu přesně stanovili, co je to zač. dííííky LuckA
|