Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / cukrovka-diabetes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Sylva
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2006 22:59
- Nahlásit

wensday
Azalka se, jak víte, vrátila ke svým původním majitelům. Slíbili, že budou pokračovat v léčbě. V každém případě je návrat domů pro starého pejska to nejnejlepší. Pesa mám nalezence "čistokrevného oříška". Je určitě kříženec vlčáka, nebo choďáka s něčím trochu menším. Někdy tipujem s opicí, někdy s tuleněm (proto jak moc se tulí) Fenečka o níž jsem psala, byla holka u útulku. Taky kříženka a sice husky+terier. Vypadala extravagantně. Takže výstavy oříšků měla v kapse Píšu byla, prot. povahu měla klasického huskyho. Takže milovala všechny a všechno (nejvíc auta a chlapy - jakékoliv!), ale utíkáček prvotřídní. Loni v červnu se vrátil z útěku jen pes a při povelu "kde Aguška, hledej!", což ovládá bonzák jeden , mě přivedl na parkoviště mezi auta. Takže se utěšuju, že si ji snad odvezl někdo, komu se líbila a má ji rád. Dlouho jsem se různými způsoby ji snažila najít, leč bezvýsledně. Dál každý večer prohlížím "Nalezence" a doufám co kdyby... Je mi moc líto, že už ji nemáme, ale kdyby jo, neměla bych prostor pomáhat letošní zimu jiným pejskům v nouzi. Další holku nalezenku si určitě pořídím. Vím víc než cokoliv jiného, že pes nalezenec, nebo kříženec atp. není o nic horší než čistokrevné štěně. Cst. pochopení lásky ke psům, mám naštěstí oporu ve své mámě a pár kamarádkách. Jinak to spousta lidí chápe tak, že do auta mě s 1 psem vemou, se 2 ne! Atp. Ale zpět k Denče. Jak to zvládáte a co hladina cukru?

wensday
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2006 10:52
- Nahlásit

Ahoj Sylvi, to jsi moc hodná a je to moc sympatický, že takhle pomáháš, to je moc fajn.
Škoda Agušky, snad se opravdu někde má dobře....
U Denči se mi zatím nepodařilo stanovit dávku inzulínu, ještě včera to pořád bylo málo, uvidím dnes odpoledne. Jsme na 0,5 ml. / Kolik se píchalo Azalce ? /. Já myslela, že to zvládnem za ty tři dny volna, ale asi budou muset v práci vydržet, budu muset stále po obědě jezdit domů. Docela závidím lidem, co si psa můžou vzít s sebou do práce, to je idylka.....Navíc moc nechce žrát ty dietní granule, bobky má tvrdý, skoro sypký. Musím se poradit s vetem.
Včera jsme byli s holkama na tři hodinyk v lese a babča se nám zase počůrala v obýváku chjo. A ještě navíc tady v Brně už třetí den prší. chjo

Sylva
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2006 00:32
- Nahlásit

wensday
No já jsem letošní, strašnou zimu nedokázala ignorovat utrpení chudáčků, jež jsou venku, nebo téměř. Však víš o té spoustě útulků co si hrajou na zachránce, ale kéžby raděj nebyli. Azalka taky dostávala 0,5ml. Když jsem posunula malinko víc, někdy to bylo už moc, někdy málo. Takže každé ráno krabička, testík a podle toho dávka s odchylkami 0,0málo. Držíme vám packy ať mají v práci pochopení. Azalka taky moc granule nechtěla. Bodejť jo. Než jí je dárci začali posílat, krmila jsem ji převážně kvalitním masem s trošinkou přílohy. Vím, že se to nemá a vet to jednoznačně zamítl, ale ranní dávku, která je nutná kv. inzulínu, jsem jí malinko ovoněla ředěným vývarem. JIstě lepší takto, než aby nežrala. Tak Denča se taky počůrává.. Tak to je blbý. Já jsem Azalku skoro všude tahala s sebou v tašce. Za to se mi počůrala po venčení do náruče. Ale v tašce se jí líbilo. Aby ne. Aspoň, že si neužíváte ty průjmy. Vstávat i 3x za noc a vytírat... Průprava na kojence trojčata :-/ Dopo, když jsi psala, v Olmiku taky ještě pršelo. Odp. okolo páté se to vybralo a večer úplně jasná obloha. Měla jsem z toho vánoce Půjdete zítra jistě za vetem, tak dejte pak vědět jeho názor. Haf

nemethova5
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2006 00:47
- Nahlásit

jestli jeste nespite,nemam sice s diabetikem psem zkusenosti,ale mam psa srdcare.sylvo drzim ti pesti,fandim ti.takovych jako jsi ty je malo,tomu se rika obetavost,druhy clovek,by psa utratil,nejaky cas jsem vypomahala na veterine,tak vim,co tam kolikrat chodilo za lidi,nez aby se zaobirali nemocnym psem,tak ho radsi utratili.nechci narusovat vasi diskusi,mejte se.dana

wensday
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2006 18:43
- Nahlásit

Sylva Sylvi, tak ti musím napsat nejnovější novinky. Vet dělal Denče další odběr, podle kterého se pozná, zda se vůbec unzulín vstřebává, pokud ne / prý se to může taky stát / , bude nutná kastrace. jinak doporučil granule namáčet ve vodě a ochutit masem / kaše / nebo zalít vývarem, tak jak radíš ty. Už jsem to zkusila a hurá, snědla skoro plnou dávku. Taky volal dvěma obchoďákům a zajistil nám vzorek jinýho krmiva Puriny Proplan / doposud máme Hills /
Jen se mi zdá babča taková unavenější a smutnější, snad to bude lepší.
Taky jsem ráda, že neprůjmuje..... díky Hana

Sylva
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:25
- Nahlásit

nemethova5
Díky za uznání. Znovu jsem si přečetla co jsem napsala a je mi skoro trapne jak se chvastam. Byl to povzdech, kdyz jsem si natu dobu vzpoměla. Pejska srdcaře jsem taky měla. 4 roky snídal s kouskem pililky a vedl spokojený život. Dožil se 15ti let, ale ve 14ti ještě utíkal za fenkama. Takže souhlasím s tebou, jak jsou lidi necitliví a pletou si psa s věcí.
Nepiš o narušování diskuse, není naše soukromá, naopak.
Haf
wensday
Opakuji gratulace k veterináři. Denča se zlepší, neboj. Ta kastrace je opravdu jediné východisko? Inzulínu jsou různé značky. Já vím, že je podstata stále inzulín, ale možná kombinace s jinou látkou.. Tělo je složitá laboratoř a někdy záleží na detailu. Dejte vědět výsledek odběru. Držíme vám packy! Haf

nemethova5
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 15:34
- Nahlásit

Sylva
to neni uznani,to je fakt,jsi dobra,ze se tak staras,hajan ma sice 6let,nefachci mu leva chlopen,ale uz jsme si zvykli na urcity rituali,vubec se nechvastas,je fakt,ze inzulinu je plno druhu,treba to jemne doladit,taky si myslim,ze mas dobreho veta,netaha z tebe jen prachy,takze vzhuru do boje a drzim pesti.P.S.s tema utulkama je to pravda?ze se ke psum nechovaji,jak maji?dana

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 16:20 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

nemethova5
Dani, myslím, že trochu z nás - ze mě a ze Sylvy děláš jednu pomíchanou osobu, i když popravdě, mě to ani neva, Sylva je sympaťačka a já jsem ráda, že mám s kým pokecat.
Sylva
No, odběry ukazují, že se o polovinu hladina cukru snížila, teď zastavujeme navyšování dávky, v pátek znovu vyšetření moče a domluva, zda nebude lepší dávat dvě dávky inzulínu denně.
Jídlo je katastrofa, granule musí být dokonale rozmočené a v tom masíčko, jinak nežere vůbec.
Vet je fakt dobrej, nedám na něj dopustit.
Díky oběma !!!!

nemethova5
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:18
- Nahlásit

jestli si vas pletu,tak se omlouvam,ale stejne,kolik je lidi,co se tak nezistne stara?starat se o ziveho tvora v dnesni dobe,to chce uznani,neni to zadna sranda,jsem rada,ze s vama obema si muzu psat,hlavne vydrzet.dana

wensday
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:40 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit

nemethova5

Sylva
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2006 23:10 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

wensday
Proč ne? Kříženci jsou přece tak fájn!
To papání a další věci kolem, je ale požírač času, že? U Azalky mě taky udivovalo, že cukrovkář má stále apetit, ale přitom taky vymejšlela. Ale my na tom budeme možná za pár let stejně. Jistě se nám to vrátí. No a i kdyby ne, stojí to za to pro pesa, co nám věří a jsme pro něho bůh. Držíme vám všechny packy! Haf

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 08:26
- Nahlásit

Sylva
Ahoj, tak už Denča docela obstojně žere, rozmačkané namočené dietní granule od Hillsu s vývarem, mrkví a masíčkem. připadá mi o něco veselejší, ale stále nejsme na optimální dávce inzulínu. Vet říkal,že je moč už lepší, mám volat zase odpoledne na domluvu. Tak uvidíme. Na víkend jedem do přírody, beru všechny tři psy, tak doufám, že to s Denčou zvládneme.......a díky !!!!

Sylva
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:24 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

wensday
Ahoj, je fajn, že se Denča lepší. Jak už jsem psala, vetové říkají granule nenamáčet a nekombinovat s masem. Aspoň ne během jednoho dne, kvůli odlišnosti trávení. Vím, že jsem sama radila ovonět vývarem, ale musíš li vytvářet až takovou kombinaci s masem a mrkví, nebylo by lepší uvařit k tomu rýži (těstoviny cukrovkář ne, nebo jen spec.) a granule nechat jen na cesty atp.? Granule jsou na krmení jednodužší, protože dáš stanovenou dávku a seš v klidu. Ale musíš li to takto vylepšovat, čili měnit obsah dávky, jsou vlastně zbytečné, ne? Já nevím, jen tak uvažuju. Však u veta budete bohužel zas brzo, tak se můžeš poradit. Kupuješ granule od něj? Já bych vzala pro Denču tašku, do které se při delší procházce pohodlně vejde a trochu si odpočine, čili neunaví se příliš. Taky pojedem do přírody. Vám přejeme příjemný pobyt a dejte vědět jak se vám vedlo. Haf

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2006 10:42
- Nahlásit

Sylva
vet říkal že rýži taky nesmí ?! Všechno je dle jeho rady.... a granule kupuju u něj, protože normální živnostníci a zveráky nemůžou tyhle speci granule z velkoskladu brát, jen a jen veti. Jinak už nám objednal vzorek od jinýho výrobce, třeba ty jí pojedou bez přichucování.
S taškou jsme to zkoušeli již dříve, je to blbý, ona tam moc nechce být a navíc se docela pronese / váží 13 kg /. Na výlety ji necháme v chatě a zbytek času bude trávit s námi
Díky, díky mooooc ahojky a taky se mějte fajn !!!!!!

Sylva
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 17:29 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

wensday
Ahoj, čtu a odpovídám až teď, páč jsme měli kolem prodlouženého víkendu nějakej frmec. Kulím oči na to, že Denča nesmí rýži :-O U Azalky jsem právě o vhodnosti rýže slyšela z více stran. No ale jistě váš vet ví co říká. Taky mě překvapuje, že se Denušce nezamlouvá taška. Azalka po vyndání z ní, lezla čile zpět. A nebyla po cestě busem unavena. Vůbec pesani s kterými jsem se kdy setkala a žila rádi nastupovali do čehokoliv, i cizího (auto, kolo..). Evidentně se Denča necítí unavená. A to je lepší, než aby nošení vyžadovala. Že se hovící tělíčko pejska pronese dobře vím. Naši Agušku jsem po operaci pánve musela několik týdnů nosit denně k vetovi, ale po 100m už jsem nemohla. Vážila 17kg. Proto jsem ji začala vozit v kočárku. Byla jsem na prču, ale účel to skvěle splnilo. Aguška byla to nejspokojenější mimino Po pár týdnech už nechtěla chodit ven bez kočáru a když jsem ji na toto přesvědčila, aspoň se do něj vracela hned po návratu. Stejně těžkého pesa jsem vozila na zádech v dětské sedačce na kole, prot. v koši na nosiči už byla Aguša. Bralo mě, když mi oba za zády začali zívat. Ježdění na kole je přece děsná zívačka Ale to jen při návratech z celodenních výletů. Jinak v přírodě běželi, takže při hladké jízdě po asfaltu ve městě.., kdo by nebyl unavenej a ospalej, že jo

To sem se zas nějak rozpovídala. Napište jak jste se měli a vůbec jak se vám daří. A co hladina cukru a ták Haf

michalm
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2006 17:45
- Nahlásit

cauky,
taky trosku prisadim... nas generalni v praci boxerku diabeticku, co vim, tak ji vyvaruji a hlavne ryzi... holka je hlavne uz po x operacich.
k inzulinu bych ti doporucoval spis radsi tak tech 15 min pred tim nez dostane granule, jde o to, aby zacal uz taky trochu pusobit a v souvislosti s 1 injekci usuzuju, ze s davkou musi vydrzet celych 24 hodin, takze nabeh ucinku bude hodne pozvolnej (tipuju ze od lidskyho nebude moc rozdilu). Urcite si ale hlidej, kdyz by jste nekde hodne litaly, tak aby nepadla do hypa, tady je lepsi pokud vis predem ze neco bude zkusit davku o neco snizit nez ji dat stejnou. Kazdej na to zareaguje jinak. Nebal bych se ji davat i ruzny pamlsky, ale rozhodne s mirou. U ty diety jde urcite o to, aby mela stravu vyvazenou a nedostavala niceho moc ani malo. A inzulin se rozhodne neboj tahat na cesty s sebou, tech par hodin v teple prezije naprosto v klidu, nedovedu si predstavit, ze bych mel sebou porad tahat chladnicku popr. pokazdy kdyz nekam prijdu shanet lednici. Rozdil mezi inzulinem do pera a do jednorazovek je v koncentraci, na skladovani to bude stejny a byt se doporucuje uchovavat v chladu, tak rozhodne dlouhodobe, kratkodoby by melo byt v klidu (klidne i 14 dni). Pokud by se ti inzulin "zkazil" urcite to poznas na zmene barvy.

Sylva
Člen
# Zasláno: 14 Kvě 2006 21:26
- Nahlásit

wensday
Napište jak se vám daří. Myslíme na vás. Haf

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 07:56
- Nahlásit

Sylva
Ahoj Sylvi, bohužel je to stále stejné, tedy zatím nemáme správnou hladinu inzulínu. Vypadá to, že tělo inzulín vůbec nevstřebává. Teď pícháme 2x denně / dávka je 0,9 ml / a krmíme 3x denně, bereme antibiotika na zánět močáku a mažeme oči, ze kterých jí pořád teče / ale ty oči už jsou lepší, jednu chvíli měla přetažená spodní víčka a vypadala fakt hrozně /. Stále najdeme doma občas louži. Hills jí nechutná, namáčíme a mícháme s masem. I tak sežere za den polovinu dávky, než by měla. Dnes budu brát granule od ProPlanu, snad jí víc pojedou. Dnes taky jedu za vetem a budeme se domluvat co dál......
Díky za podporu.

Hafina
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 08:00
- Nahlásit

wensday
Taky na vás s Ariskem myslíme a doufáme, že už to brzy bude v pořádku... (jako že najdete správnou dávku inzulínu a zbavíte se všech průvodních problémů)

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 08:58
- Nahlásit

Hafina
Moc děkujeme...... už aby to bylo, je to hrozně únavný.....mám strach, že to tak lehký nebude, co s tím, když tělo inzulín nevstřebává ?????? Chjo

Sylva
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 19:47
- Nahlásit

wensday
Panebože jakto?? To je strašný! Jsem z toho paf, protože už by mělo být u Denysky vše ustálený. Po zkušenostech s vety, všem říkám, máte li pochybnosti o léčbě, nebo nepřináší li výsledky, změňte veta. Oni nejsou nadlidi. Tedy jsou omylní jako my všichni. Vím, že jsme vašeho chválili a je hodnej, ale to Denču nevyléčí. On jenom třeba nemá zkušenost, kterou má jinej vet. Sama se na to zkusím zeptat. A tady na cz psovy je taky vet poradna, ne? Nic za to nedáš, jen chvilku času. Haaf

wensday
Člen
# Zasláno: 15 Kvě 2006 23:58
- Nahlásit

Sylva Nezlob se, ale svému vetovi bezmezně věřím. Dnes jsme byli na konzultaci, tento týden nebudeme zvyšovat dávku, která je už tak dost velká, v pátek ráno další testy moči v laboratoři. Říkal, že může mít nějaký tumor na mozku, který zapřičiňuje tvorbu hormonu, který zbůsobuje, že tělo si inzulín nebere. Řešením je zkouška jiného druhu inzulínu / pro lidi / nebo potom případná kastrace, která je ovšem riskantní a může a nemusí pomoct. Potom nezbývá, než to nechat tak a pokračovat aspoň v tomto podávání inzulínu / hodnoty cukru jsou o něco nižší, než na začátku, ale stále jsou zvýšené /.
Jinak jsme dnes změnili granule na ProPlan a vypadá to, že je babča bude žrát poměrně bez problémů.
Jinak děkuju za pomoc, opravdu nechci jiného veta, náš je výborný. Pochybnosti o jeho rozhodnutích a léčbě nemám vůbec žádné.

Syska
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:39
- Nahlásit

wensday
To je mi moc líto.....

wensday
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 09:59
- Nahlásit

Syska
Díky, to je v pohodě, už jsem s tím nějak tak vyrovnaná nebo co. Děláme prostě co můžeme, včera se mi babča zdála taková živější a lepší, důležitý je, že už žere a dál uvidíme.
Řešíme teď to každodenní polední ježdění domů, zatím to neřeší miska s časovačem, protože potřebujeme v poledne i test moči a vyvenčit. Máme silný auto, dvoulitr, vůbec nic na přejíždění sem tam přes město, tak přítele napadlo, že koupíme nějaký levný skůtr nebo babetu a budu asi jezdit na tom Jenže mám strach, že místo hodiny, kterou na to potřebuju teď , to bude trvat dýl a to už v práci nerozchodím.

Hanula
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 21:54
- Nahlásit

Již několikrát jsem napsla o zkušenosti s cukrovkou, ale nejde to odeslat, tak to zkouším znovu

Hanula
Člen
# Zasláno: 16 Kvě 2006 21:57
- Nahlásit

Mám zkušenost s cukrovkou asi pět ¨let, dneska je fence skoro deset, rok je slepá. Vystřídali jsme tři druhy inzulinu, nyní aplikujeme dvakrát denně HM NPH. Vařím ji rýži s masem a dojídá se zeleninou.Jen ta nadváha nám dělá problém, ale jinak je vitální a spokojená. Držím palce ať vše dobře dopadne, ale vždy je to jen odhad dávky, která se upraví časem.

wensday
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 08:49
- Nahlásit

Hanula
Děkuju za názor, typ inzulínu si píšu. My máme Caninzulin a zatím to vypadá, že ho tělo vůbec nepřijímá.
Zhubla už 2 kila, myslím, že nadváhu nemá. Naší fence je 12 let.

Sylva
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:28 - Změnil/a: Sylva
- Nahlásit

wensday
Nezlobím se ani nic podobného, že nesouhlasíš se mnou o změně veta. Já bych ale po třech týdnech, kdy se při jeho léčbě stav psa spíš horší (zhubnutí) nebyla klidná a absolutně důvěřivá. Opakuji, že tím neříkám, že je celkově špatnej vet. Jen stejnou zkušenost evidentně nemá. Snad pomůže změna inzulínu, jak jsem ti už před časem psala a zmiňuje to i Hanula, takže nebudete muset přistoupit na kastraci. Nic proti tomu, předchází častým nádorům u fen, ale u starší Denysky .. to víme. A ProPlan jí chutná i dál, nebo ji jen jeden den nadchla změna? Stejně se divím proč ty granule, když Denča hubne. Držíme vám všechny packy ať se to začne lepšit. Haf

wensday
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 13:53
- Nahlásit

Sylva
Nejsem klidná, ale stále důvěřuju. Je to podle mého názoru nejlepší vet v Brně a věřím, že dělá všechno, aby Denče pomohl. Myslím, že pokud by potřeboval nějakou konzultaci k léčbě s nějakým jiným doktorem, že už to dávno udělal.
Babča ProPlan žere i nadále, on i líp voní, než ten Hills a tak asi i víc chutná. Co tím myslíš, že je lepší jí vařit ?????? Myslela jsem, že právě v těch granulích je ideální složení pro diabetiky a že je to pro Denču nejlepší.
Díky za podporu

Hanula
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2006 19:18
- Nahlásit

Už jsem se zase rozepsala , ale nedošlo to, tak znova. Píchala jsem Mno D, HUmulin L . Ze začátku to kolísalo a krev jsme dělali několikrát denně. Mohu poradit, ale jen z praxe co mám s naší čubinou. Cukrovku dostala v 5 letech, v šesti ji praskla děloha a je celkově vykastrovaná. Byl zázrak, že nám přežila a díky veterině kde byla tak ji máme pořád. Na naše plemeno se dožívá požehnaného věku i při té nemoci. Držím se toho co může cukrář člověk a tak krmím ji. Žádné spec. granule, ale normální maso a rýže.Radu bych dala, opravdu zkusit se někde jinde zeptat, víc hlav , ví víc.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání