| Autor |
Zpráva |
wikka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 16:06
- Nahlásit
Ahoj, tak se mi stala podobná věc včera ve sklepě...chvilka nepozornosti a fenka měla čumák v otevřené krabici s jedem na krysy. Nenapadlo by mě, že může být krabice otevřená, ale co už, moje blbost. Nebyla jsem si jistá, jestli něco nesežrala, nebo aspoň neolízla, každopádně jsem jí načapala, tak vrtěla ocasem, měla stažený uši a hlavně se olizovala.. takže i kdyby nic neudělala, jen si čichla, tyhle příznaky "pocitu viny" mě nenechaly chladnou. Vet poradil do telefonu vyvolat zvracení 3% peroxidem, jenže ten byl prošlej, takže neúčinkuje a nebo litr hodně osolený vody. Jsou různý teorie do kdy to může vyzvracet, slyšela jsem do hodiny ale prý i do čtyř hodin..záleží asi na psovi a na rychlosti trávení. Nicméně jsme do ní nacpali stříkačkou asi jen půl litru, ale mezitim zvracela tak 5x, ale jen šťávy, granule dostala v šest a zkoušeli jsme to z ní dostat tak po devátý, takže je zřejmě už strávila. Vet říkal, že když tam nic nebude, tak v klidu, ale kdyby tam ty granule byly, tak pro jistotu druhý den na injekci. Nic tam neměla, ale pořád jsem nebyla klidná. Ráno jsem volala do firmy, která tenhle jed (HUBEX B,L) dodává, říkali, že ty jedový tyčinky jsou v každý krabici po jedný (takže nic nesežala) a jestli to je velký pes (labradorka), tak kdyby tu jednu tyčinku (červenohnědý váleček, cca 10cm) sežrala, nemohlo by jí to ublížit, což nevim, tím bych si tak jistá nebyla, možná se s tím vypořádá líp, než malej pes, ale nebude to asi med. Takže i kdyby si jen lízla, tak by jí to nemělo nic udělat. Nicméně jistota je jistota, takže kdyby jste si nebyli jistý, tak fakt doporučuju vyvolat zvracení. Sice mi teď neni moc vděčná, ale i tak
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 17:59 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
wikka
Ahoj,
vet. může dát psovi injekčně preparát, který vyvolá zvracení téměř ihned.
Jenom pozor na to, aby fenka častým zvracením nebyla dehydratovaná. Na druhou stranu po pozření některých jedů se nesmí pít... Ale to už by ti jistě řekl vet.
Myslím, že opravdu můžeš být v klidu. Rozhodně netvrdím, že snězení tyčinky jedu na myši "nic není", i když malé množství, je to jed.
Podávala bych fence cca měsíc Detoxikační byliny od Phytovetu nebo jiný přírodní prostředek na detoxikaci.
Dávala jsem to psům vždy po narkózách a ATB apod., 2 z nich jsou už zasloužilí veteráni, a v pohodě.
Třeba se tu zastaví Maky a Trix, nedávno udělala zkoušku z veterinární toxikologie .
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 21:18 - Změnil/a: Maky a Trix
- Nahlásit
Hipík a Tonička a Rozinka
pani, vy ste téda. ale už jsem tady, abych dělala chytrou, myslím, že tolik popularity si jako vystudovanej vet už neužiju
U jedů na krysy se zvracení vyvolávat moc nedoporučuje. Doporučuje se aktivní uhlí (toho já mám třeba v lékárničce z těhle důvodů vždycky dost) a výplach žaludku. Jejich účinek je, že zastaví srážení krve - takže zvíře začne krvácet z tělních otvorů a i do tělních dutin. Nedoporučuje se podávat jakákoliv tuhá strava, ostré krmivo - při mikrotraumatech zase vzniká velký krvácení. A neměly by nosit ani obojky a postroje - aby se opět minimalizoval vznik mikrotraumat.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 22:24
- Nahlásit
U jedů na krysy se zvracení vyvolávat moc nedoporučuje.
Tušíš proč??
Kdysi se mi v zahrádkářské kolonii u tety stalo, že tam měl soused u chatky misku s nakrájenými párky proložené modrými tabletami jedu (nechápu!!!). Cindy jsem načapala s čumákem v tom, jeli jsme ihned na veterinu, kde dr. injekčně vyvolala zvracení, dvě tablety byly v tom co z ní vyšlo. Pak jsem dávala asi týden vit. K a bylo vše ok.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 28 Led 2011 23:24
- Nahlásit
LucieS
ono ze začátku je to relativně ok. Ale když už to začíná působit, tak při zvracení jednak můžeš poškodit jícen třeba něčím, co ten pes sežral (a při tý otravě už je malá ranka velkej problém) a taky můžou popraskat třeba cévičky v jícnu a může to dost krvácet. Jsem myslela, že to vyplynulo z toho popisu účinku, ale asi se neumím vyjádřit dost přesně
Takový to oblíbený, že při otravě vyvolat zvracení nejde úplně generalizovat.
|
nadvi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 12:45
- Nahlásit
Toto jsem našel na zahradě.
Nevíte někdo, jestli to nemůže být třeba jed na myši, apod.?
Díky za info
|
nadvi
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 12:46
- Nahlásit
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v /t1.0-9/10917818_10202123697972752_809218508302576 4271_n.jpg?oh=a698fd464067c40a57c9b3cb39d85311&oe= 553090D7
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 13:10
- Nahlásit
nadvi
neporadili by tady?
http://www.tis-cz.cz
mně to jako jed na krysy úplně nepřijde, ale může to být "něco" obalené v jednu na krysy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 16:33
- Nahlásit
nadvi
zkoušel jste to ,,rozebrat"? Stejně jako píše kachna_ připadne mi to jako ,,něco" obalené nástrahou - podle barvy by to mohl být Vanish na slimáky. Pro psy velmi nebezpečný. Nástrahy na hlodavce jsou červené, nové sice modré, ale gelové konzistence.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 8 Led 2015 19:42
- Nahlásit
nadvi
asi bych to taky zkusila rozkrojit, jinak myslím, že podezření na otrávený návnady se může hlásit i na policii nebo hygienický stanici, ti by se tomu asi podívali na zoubek víc
|