Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jed na krysy a pes
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 10:10
- Nahlásit

No já mám ten problém, že jsem tam psa nikdy nebrala a až jsem to měla několikrát prošmejděné, že tam nikde jed ani jiné nástrahy nejsou, tak jsem ho z "kolové" procházky vzala s sebou rovnou do kočárkárny. No a vida, jed tam byl. Jak říkám když jsem to uviděla, hned jsem psovi vyzkoumala celou tlamu a nikde žádné stopy po růžových granulích a pak jsem jej schválně nechala být a "jako si ho nevšímala", granule mu byly úplně ukradené a ignoroval je.
Jenže jsem volala na deratizační firmu a veterinu s tím, co kdyby náhodou. Tak mi řekli, že bych to do dvou dnů nepoznala, že to může trvat 5-14 dní, než nastoupí účinky a vnitřní krvácení. Vet mi řekl, že u tak velkého psa by otravu nemělo způsobit, kdyby si jich jen pár oblíznul a spolknul (což by byl jeho případ - maximálně olíznutí ze zvědavosti). Jinak, že první pomoc je skutečně ten peroxid vodíku, vpravit do psa, vyvolat zvracení a rychle ten Kanavit (resp. vitamín K ve velkém množství). Pokud se objeví krev v moči, stolici či na sliznicích, už je pozdě.

Tak víte, že jsem nervózní a psa pozoruji, ale je vitální, žere, kadí a čůrá normálně, sliznice normální. Vše v poho. Tak snad mám štěstí. Jinak deratizér říkal, že ty návnady jsou 3,5 roku staré a už vyčpěly, čímž si nejsem jistá, zda tato forma jedu může "vyčpět". Jedná se o Larynit PG nebo tak nějak.

dorfa
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 13:12
- Nahlásit

Evik
sarax
Etiologie onemocnění zatím není příliš jasná.Má to příznaky stejné jako otrava jedem na krysy. Zvracení, průjem, pak krev ve zvratcích, ve stolici.Celková schvácenost, dehydratace.Pak už jde místo stolice jen samá krev.(U nás to byly kaluže čisté i sražené krve).Je to fakt hrozný.
U takových onemocnění se tejně vždy léčí jen symptomy, protože původ je vždy nejasný.Každý vet. to léčí jako otravu, právě proto že léčí ty symptomy.
Tu 5 letou fenu léčil jako otravu doktor S… a 4. den zemřela. Druhou fenu jsem v sobotu večer odvezla při stejných příznacích na kliniku a ta přežila. Obě stejné příznaky i průběh v rozmzí 4 dnů.Jedna umřela a druhá začala. Tu co nepřežila jsem právě kvůli podezření na jed nechala pitvat. Závěr. žádný jed - hemoralgická gastroeteritida, následkem které došlo k selhání jater a slinivky břišní. Ve stejnou dobu na té klinice při stejných příznacích zemřel malý yorkšír a na sídlišti ještě další 3 psi. Takže je to asi nakažlivý. Ale podotýkám, že jsem v té době měla 3 feny, ale onemocněly jen 2.
sarax
Toxikologie na jedy je finančně velmi nákladné vyšetření a zpravidla se dá provést až po úhynu zvířete.Do té doby pokud nelze toxin stanovit z krve což většino nelze, se léčí symptomy.
Evik
Zda-li vyvolá vir nebo bakterie se neví.Ale onemocnění pokračuje tak, že přemnožené bakterie ve střevech (která tam normálně patří) se tak rychle množí a narušují sliznici (masivní krvácení), toxiny, které bakterie produkují způsobují selhávání dalších orgánů. Záleží na mnoho faktorech jak se pejsek s tím vyrovná. Některý to přečká bez větších problémů a léčení, jiný je na kapačkách, antibiotikách a stejně to nezvládne. Veterinář mi řekl, že záleží i na tom jak rychle je zahájena léčba antibiotiky, pokud se zahájí až po té co je sliznice střev příliš narušeno je zpravidla pozdě.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

dorfa
díky za vysvětlení.....teď když to čtu, tak mě napadá, že si tohle asi před cca 6 lety prodělal náš (nyní 15letý) knírač....Tenkrát jsme mysleli, že nám ho někdo otrávil....celý den byl jako mátoha, zvracel a kadil krev.....tenkrát jsme ještě měli veterinu daleko, já ještě neměla řidičák a doma byla zrovna jen máma s obrovskou migrénou....takže já seděla celou dobu u psa a brečela, protože tahat ho autobusem by taky bylo riziko....Čekala jsem, že se snad brzy vrátí táta nebo přítel z práce a že pes do té doby vydrží.......Nevím jak je to možné, ale večer už bylo pejsovi líp a ráno už byl úplně v pohodě. Trvalo to jenom den.....je možný, aby to byla ta hemoralgická gastroenteritida v nějaké slabší formě a že se s tím pes vypořádal sám? On tedy vždycky byl hodně odolný a za celý život opravdu stonal jen asi 3x (tento "záchvat" v to počítaje).

dorfa
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:35
- Nahlásit

Evik
Je to možné. Mám známou chovatelku, které onemocnělo z celé asi 10 členné smečky několik jedinců.Zatímco s některými v těžkém stavu musela jet na kliniku, druhý měly průběh jako tvůj pes a vyrovnaly se s tím bez pomoci veta. Každý pejsek je jiný a vypořádává se s fyzickými problémy rozdílně.Nikdo ani neví jak na případnou léčbu bude pes reagovat.Proto se ani nezlobím na veta. který té mé 5 leté fence nasadil antibiotika až po 24 hod. neúspěšné léčby jím diagnostikované běžné gastroenteritídy, která nakonec vyústila v hemoralgickou s fatálním koncem do 4 dnů. Dneska už to beru tak, že takový je prostě život.

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 14:59
- Nahlásit

dorfa

díky....je to holt nevyzpytatelné a stejně jako u lidí musí i veterinář velmi často spíš odhadovat, jakou léčbu zvolit....někdy se to povede, někdy ne...jak říkáš - takový je život

Ronka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 19:58
- Nahlásit

psi jed na krysy žerou je ochucený a můj pes ho slupl jednou v práci dřív než jsme stačila mrknout ,naštěstí ho po injekci u veta hned vyzvrátil ,jinak měl ale štěstí ,příznaky otravy se projeví třeba až po týdnu a to už je zpravidla pozdě ,dneska než někam psa pustím nejdřív to sama po čtyřech prolezu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 20:05
- Nahlásit

ta gastroenteritida není hemoralgická, ale hemorhagická.

dorfa
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 20:47
- Nahlásit

Mucholabka

Správně to je HGE – „Syndrom hemoragické gastrenterititídy“ Konečně se mi to snad podařilo napsat správně.

dorfa
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2006 20:50
- Nahlásit

Nepodařilo. Mělo to být gastroenteritídy

dejavu
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2006 19:10
- Nahlásit

Zalezi, co je to za typ jedu, je jich nekolik druhu, pokud jsou to kumarinove preparaty, tak tam ma pes nadeji na zachranu, pokud se podari dostat ho k vetovi do 5 hodin od pozreni. Cim driv, tim lip, pripadne podat redeny peroxid vodiku, ktery vyvola zvraceni, pokud vet neni po ruce do te doby.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 18:16
- Nahlásit

Ja dneska nasla na zahrade za domem toto :

Na netu jsem podobneho nic nenasla, ze jde o jed na krysy je mi jasne. Feny si toho nastesti nevsimly, ani k tomu necichly, objevilo se to pri postupnem tani snehu. Vzala jsem to do ruky, pytlicek papirovy, nacucany vodou. Ruce jsem si samozrejme dukladne vydrbala, kdyz jsem si precetla na obalu, co jsem za "poklad" objevila. Kde se to tam vzalo - radsi nechci tusit, zitra jedu na policii.
Antikoagulant Rodentizik, latka Bromadiolone.
Dejte bacha na svy mazlicky, lidi jsou hovada. Nechat to v lepsim pripade jen tak povalovat, ze by to vitr odnesl? Krysa dotahla?.. radsi moc nedumat

zuzkaJ
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:15
- Nahlásit

Fifi
Tak to je síla

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:29
- Nahlásit

Fifi

jestli máš podezření na někoho, tak na něj vlítni s paragrafama, je to normálně trestný čin, za kterej může jít do vězení a to i tehdy, když to třeba pohodí před svým domem a ne rovnou na vaší zahradu. Jed se smí dávat jen na vlastní pozemek. Máme u nás takovou bábu, která tim vyhrožovala, tak na ní naskočil právník a trochu jí to vysvětlil. A od tý doby, když jdu kolem se psama, radši rychle zaleze.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:39
- Nahlásit

zuzanarosakova
Co nadelam s nejakym podezrenim, kdyz nikoho za ruku nechytnes? Jiste, zitra jdu po konzultaci se znamym pravnikem na sluzebnu nahlasit trestny cin na neznameho pachatele, uz driv nam v krecich chciplo asi 8 kocek. Ale nikdy jsme nic na zahrade nenasli. To az ted. Malomesto, pidivesnice, se jeste budou dit veci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:40
- Nahlásit

zuzanarosakova
Jed se smí dávat jen na vlastní pozemek.
Tenhle pripravek se smi umistit jen do uzavrenych mistnosti. Nesmi byt nikde v prostoru. Najit to dite, tak je vymalovano.

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 19:56
- Nahlásit

Fifi

ježiš, já kdybych někdy někoho takovýho chytla, tak bych ho nehorázně vybombila. Nejhorší je, že to klidně udělaj lidi, co maj samy psy. To uplně nejvíc nechápu!

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:09
- Nahlásit

Fifi
hele na psy voni se vyfláknou,zkus říct,žes tam měla na návštěvě příbuznou nebo kámošku s malým PZkem,co dyby to sebralo a vochutnalo když je to tak hezky barevný.... na to voni rozhodně budou slyšet líp,je to vyzkoušený

kejtlin
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:11
- Nahlásit

zuzanarosakova
já bych ho nevybombila, zavřela bych ho s KAO do kotce, když tedy chtěl mým psům podat jed, tak jo, at´ jí ho tedy dá-nemyslím, že by se dostal dál, než udělal půlkrok

kejtlin
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:13
- Nahlásit

Fifi
davídkojc má pravdu!!!!!

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:13
- Nahlásit

Fifi
lidi sou hajzlove to je des jako ..ja jednou nasla na zahrade grr jeste ze driv nez psi

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:14
- Nahlásit

davidkova renata jojo to mas pravdu noo jak jde o deti je to rychli

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:17
- Nahlásit

kejtlin

nojo, když já mám strašně hodný zlaťáky a ty by si ho od něj klidně vzali bulíci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 20:36
- Nahlásit

davidkova renata
žes tam měla na návštěvě příbuznou nebo kámošku s malým PZkem,co dyby to sebralo a vochutnalo když je to tak hezky barevný..
Vsak neboj, to je posefovany. Jako se mnou to zatrepalo dukladne. Zitra poreferuju, co na to organi.

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:20
- Nahlásit

Fifi http://translate.google.com/translate?hl=cs&langpa ir=en|cs&u=http://www.peteducation.com/article.cf m%3Fc%3D2%26aid%3D2231 tady je neco o tom sairajtu

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:23
- Nahlásit

FifiBromethalin je nové, jiné než-antikoagulantu, které mají být fatální pro hlodavce po jediné dávce. Bromethalin is a neurotoxin that directly affects the brain and cerebrospinal fluid. Bromethalin je neurotoxin, který přímo ovlivňuje mozek a mozkomíšního moku. Clinical signs associated with ingestion of bromethalin appear about 10 hours post-ingestion and include severe muscle tremors, excitability, running fits, seizures and depression. Klinické příznaky související s požitím Bromethalin objevit asi 10 hodin po požití a zahrnují-těžké svalový třes, rozrušení, běh záchvaty, záchvaty a deprese. This is a safer rodenticide for use where dogs are present. To je bezpečnější rodenticid pro psy, kde jsou přítomny.

The last category of rodenticide contains cholecalciferol or vitamin D. These rodenticides act by causing vitamin D toxicosis, raising serum calcium levels to dangerously high levels. Poslední kategorie rodenticid obsahuje cholekalciferol nebo vitamín D. Tyto rodenticidy jednání tím, že způsobí vitamín D toxikózy, zvýšení hladiny vápníku v séru na nebezpečně vysokou úroveň. Clinical signs arise within 18 to 36 hours after ingestion, and include depression, anorexia, increased urination and increased water intake. Klinické příznaky vznikají během 18 až 36 hodiny po požití, a patří deprese, nechutenství, časté močení a zvýšení příjmu vody. Heart conduction becomes slow and it may result in ventricular fibrillation and cardiac arrest. Srdeční vedení se stává pomalu, a to může mít za následek fibrilace komor a srdeční zástava.

If rat poisons are not properly applied, they can kill or otherwise endanger children, pets and other animals. Pokud se krysa jedy nejsou řádně uplatňovány, mohou zabít, nebo jinak ohrozit děti, zvířata a další zvířata. So it is advisable to hire a licensed pesticide applicator well versed in rodent control to apply them. Takže je vhodné najmout licencované pesticidů aplikátoru se dobře vyznají v deratizace je aplikovat.

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:26
- Nahlásit

co to provedlo na stance je to v cestine cele no tak tady teda http://translate.googleusercontent.com/translate_c ?hl=cs&langpair=en|cs&u=http://ezinearticles.com/ %3FRat-Poison%26id%3D277721&rurl=translate.google. com&usg=ALkJrhgBhNosIEOYhwtur4D9Pr6RkEoGZQ

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:30
- Nahlásit

ketty
pani diky, ja si uz nasla materijaly vsude mozne, mam skvostne poznamky co se tyhle sracky 2. generace na zaklade kumarinu tyka. Az to organum flaknu na stul v igelitaku a odprednasim, tusim, ze budou volat chemickou jednotku.

ketty
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2010 21:38
- Nahlásit

Fifi taak spravne jen do nich no kamosce sem rikala ted co se tu rozebira, a ona ze v zime zas mela priotravenou kokrici mazec ale ze se ztoho dostala ona je z jihu cech a tady u me praha vychod znamemu cuba jezevcice odesla na otravu no trpaslici tak to bylo rychli byla fakt mrnava mela snad pul kila .a to se me lidi divej ze nenechavam psi na zahrade nonstop mam za ni hned silnici ani me nehne a jed sem tu uz taky nasla ..psi nenechavam bez dozoru venku ,nenecham si je otravit nakym magorem to radsi dolni patro budu mit zablacene a nonstop vytirat ...zivot jim nikdo nevrati...

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 14:36
- Nahlásit

Tak predano na policii, oznameni sepsano. Koukali na me jak na vola, co plasim kvuli takovymu pidipytlicku. Nevyresi nic, ale zabyvat se tim budou muset.

ketty
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2010 14:46
- Nahlásit

Fifi no aspon neco ..no by si meli uvedomit ze takovi pidi pytlicek muze zpusobit smrt ................

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání