Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Osteosarkom
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2011 17:21
- Nahlásit

LucieS
Zvyka se tezko. Je to nespravedlivy. Ale casem, az to preboli z nejhorsiho, si vzpomenes na ty krasny spolecny chvile a ver, ze ja se uz ted pri vzpomince na pana Pupa a slecnu Sadlo taky vetsinou usmivam...
Tak se proste drz!!!

Maya
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2011 18:20
- Nahlásit

LucieS
To je mi líto.
Jinak taky navážu k tomu Artemisinu, na klinice Praha Stodůlky už si ho nechávají nějak vyrábět tady, takže je u nich k dostání trvale. Třeba se to někomu bude hodit.

nefritt
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 07:03
- Nahlásit

Tak jsme se bohužel taky zařadili mezi pacienty s rakovinou kosti. Leonberger - v únoru jí bude 7 let. cca přede dvěma měsíci začala kulhat (dřív už několikrát kulhala). Nasadili jsme jako vždy alavis, želatinu a čekali jak to rychle zabere. No nezabralo a postupně nohu přestávala používat, koleno šíleným způsobem oteklo. Včera jsme byli na vyšetření. Punkce, krev, RTG ....... stehenní kost je prd... To co rentgen ukázal není kost, to je "NĚCO" neidentifikovatelnýho. Nebudu říkat, že nás to hodně zaskočilo, protože jsme čekali přetrhaný vazy nebo prasklej meniskus, ale ani v nejhorším snu nás nenapadlo tohle. Nabídli nám amputaci nebo dokud to půjde tlumit léky proti bolesti. U psa velikosti leona nevidím amputaci jako dobrý řešení, navíc ani sám vet tomu není moc nakloněn, takže jsme se rozhodli pro druhou variantu. Doktor nám řekl maximálně rok - spíš míň, že to je hodně agresivní...........

Fifi
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 16:35
- Nahlásit

nefritt
Ach jo. Tak at se holka drzi co nejdyl pri co nejmensich bolestech. A vam hodne sily.
U nas to bylo vzdycky dost rychly, od diagnozy dva mesice do doby, kdy uz jsem se na to nemohla divat.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Led 2012 17:17
- Nahlásit

nefritt
nevím, nechci strašit, ale když nám otekla noha, už jsme uspávali, protože vet říkal, že to už jsou velký bolesti. Zjistili jsme to od malý bouličky na noze a trvalo to tři měsíce, když odešla...bylo jí šest

Crysa
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 16:59
- Nahlásit

Ebony
Cid to měl od přiteklýho kolena a zjištění dg. ještě 3/4 roku (to už v tu dobu 3 týdny měl tu nohu bolavou, myslela jsem že si na ledu natahl šlachu, což se mu stávalo často) troufnu si říct normálního života, kdy nebylo vidět že by cítil bolest, nevypadal zdravě, samozřejmě, metastázovalo to všude, ale Prdenisonem se to podařilo zbrzdit fakt dost.

nefritt držte se ((
dobrý zkušenosti jsem měla s Prednisonem od veterináře, dávala jsem celou tu dobu koňský dávky koňskýho Alavis MSM a jíst co mu žaludek snese.

Ebony
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 18:02
- Nahlásit

Crysa
ona to neměla přiteklý ale nohu jak fotbalovej míč, a přestala úplně žrát, prostě už to nešlo...nic na to nezabíralo

nefritt
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 18:33
- Nahlásit

My dostali nějaký Cimalgex, ale sháním něco finančně únosnějšího.

nefritt
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 18:35
- Nahlásit

To mi taky řekli, že jakmile přestane žrát, máme to ukončit. Ona teď spíš jen ležela, ale jak dostala ty léky proti bolesti, tak občas popojde a vypadá jako by zase měla zájem. Jen mám strach, aby na tom ledu co je teď si tu pápěrku nezlomila. Žere zatím dobře, problémy s dýchánním nemá ...........

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 18:41 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

nefritt
My mely davkovani 1-0-1 Tramal (ten lze napsat coby recept pro cloveka) a pul tablety 100 mg Rimadylu rano a vecer + OH blokátory -tedy něco na žaludek. Prednison nam ani po nasledny konzultaci vet nedoporucil, zrejme bylo jasny, ze to je nezadrzitelny a bude to rychly . Rimadyl jsem par dni nahrazovala Carprodylem, ale nemel takove ucinky. Kazdopadne Dorote zacly mekke tkane otykat az tesne pred uspanim, to uz bylo videt, jak moc ji to boli - a mela na rtg videt jen mirne zmeny na jednom miste v rameni.
Cimalgex neznam vubec.

že jakmile přestane žrát, máme to ukončit. Ona teď spíš jen ležela, ale jak dostala ty léky proti bolesti, tak občas popojde a vypadá jako by zase měla zájem.
Az prestane zrat.. to je dle myho sakra pozde. Ono tohle rozhodovani je tezky, nejhorsi, co muze byt. Ja jsem necekala, az bude cuba jen lezet, obcas popojde.. protoze to by nebyla uz ona. A zrava byla do posledni chvile.

nefritt
Člen
# Zasláno: 20 Led 2012 19:43
- Nahlásit

Tramal nám dali k tomu Cimalgexu (ten prý dávají při operačních zákrocích na kostech proti bolesti)
ALe ona na pohled nevypadá že by jí něco bylo. Vítá nás, vrtí ocáskem, teď jak dostala ty prášky tak začala používat i tu nemocnou nohu.....není to ležák bez zájmu o dění kolem sebe

Crysa
Člen
# Zasláno: 21 Led 2012 02:15
- Nahlásit

FifiPrednison nam ani po nasledny konzultaci vet nedoporucil, zrejme bylo jasny, ze to je nezadrzitelny a bude to rychly
já právě skoro ani nezačala dávat silný analgetika, všechno to držel Prednison právě taky s nějakejma OH blokátorama, aby to nerozežralo žaludek, Quamatel tuším, jinak z toho co by mohlo tlumit bolest byl jen ten Alavis Triple s MSMkem, jinak nic. Nevypadal že toho bolí, chodil na tu nohu. Ne teda v plný zátěži, ale chodil. Tu a tam si jí teda skrčil a letěl bez ní, za balonkama to bylo prostě rychlejší.
Ke konci začal dostávat něco slabšího na bolest, ještě jsme nechávali "zadní vrátka" kdyby chtěl překonat další rekord s touhle diagnozou.
http://img5.rajce.idnes.cz/d0506/3/3550/3550103_db d9eca8a849f455ce3336cfc937d5b1/images/100_8725.JPG - tady je 4 měsíce od zjištění diagnozy, 5 měsíců od prvních příznaků že ta noha není úpa dvakrát v poho. To jsme ještě netušili, že další 4 se rozhodně bojovat. Ke konci už mu to šlo všechno pomalu, ale chtěl všechno, jedl několikrát denně, že už toho nesnědl tolika najednou, ale jedl stále 1,5 porce, jen jsem hlídala aby to bylo maximálně výživný.
K pití dostával od půlky pro jistotu rozmíchaný Glukopur, toho jsme měli spotřebu velikou. Pil víc celkově po těch kortikoidech, ale zas ne takový šílenosti co jsem slýchala že uměj vypít po tomhle typu léčiva.
Prostě u nás ta léčba sedla pěkně. Držím palce ať zažijete ještě mnoho veselých dní s pejskem co má ze života radost.

nefritt
Člen
# Zasláno: 22 Led 2012 14:11
- Nahlásit

Theranekron - nemáte s tím někdo zkušenost??? Je to prý z jedu tarantule, opouzdří nádor a rak nemůže dál užírat. Tady se už nedá sehnat, ale na Slovensku jo.

nefritt
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2012 10:20
- Nahlásit

Oznamuju všem, že 31.5. jsme boj s osteosarkomem prohráli - 4 měsíce po stanovení diagnozy

Fifi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2012 16:27
- Nahlásit

nefritt
To je mi moc lito. Bojovali jste statecne a dlouho. Chjo.

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2012 17:42
- Nahlásit

nefritt
je mi to líto, ale vyhrát to nejde...jak psala Fifi, jen statečně ukrádat čas...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2012 22:58
- Nahlásit

nefritt
je mi moc líto.. tohle je prostě předem prohraný boj

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Srp 2012 23:35
- Nahlásit

nefritt
je mi to moc líto...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání