| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:02
- Nahlásit
kery
EngieB
holky to je strašný ,jak já vám rozumim... člověk pořád doufá,že snad..nechce psa nechat zbytečně trpět a na druhou stranu si řiká - není ještě moc brzo?nikdo to za vás nevyřeší a z vlastní zkušenosti vím,že výčitky budte mít v obouch případech,jako já
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:27
- Nahlásit
davidkova renata
I ty, Brute? Já o tom před tím nikdy před tím ani neslyšela a teď zjišťuju, že to až tak vzácný není, bohužel.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:29
- Nahlásit
EngieB
I ty, Brute
ale ne tuhle vaši diagnosu...jen prostě průběh myšlení je stejnej.Já vlastně vůbec nevím ani na co,ale pěkný to nebylo a kosti v tom byly taky,poslední DG prej panostitida ...v 10 letech...myslím,že to bylo něco podobnýho
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:44
- Nahlásit
davidkova renata
Já už pohřbila fenku s rakem, ale tam to bylo jednoduchý, jak se nádor zanítil nebo co, byl konec. Ale co já vím, co je už hodně bolestivý?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:47
- Nahlásit
EngieB
Ale co já vím, co je už hodně bolestivý?
nevíš to a to mě ničilo a dycky ničit bude ,není na to odpověd.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:51
- Nahlásit
davidkova renata
Kdy jsi to uzavřela? Myslíš, že moc brzo nebo moc pozdě?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 13:59
- Nahlásit
EngieB
Myslíš, že moc brzo nebo moc pozdě
To je to co přesně nevim!!Byly chvíle ,kdy jsem si řikala..na co proboha čekáš,ty krávo?! A chvíle,kdy jsem si říkala,že jsem jí měla dát víc času a šancí,že jsem udělala málo a ne všechno .Doted se zmítám v obou pocitech,budou to v říjnu 4 roky.Ale milovala jsem jí jako nikoho,takže závislost tam byla taky.Lidi nezatažený do toho citově ,který jí ale znali,nemaj pochyb...nebylo už na co čekat.Nebyla v dobrým stavu,ani nemohla spát a pak už jsme jí nosili,ale pořád si říkám...třeba by se z toho eště dostala ,je to děs...ale to jak žila už nebyl život,o tom nepochybuju,jen pořád neznám odpověd na to,zda by se to nezlepšilo.Léky(všechny možný) ale nezabíraly a nikdo nebyl schopen říct zda vůbec zaberou.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 14:14
- Nahlásit
EngieB
Na to opravdu odpoved neni. U nas to bylo tak, ze pes mizel pred ocima, takovej ten borec, co byval. Propadly se mu rysy, svaly, zacal fest kulhat. A navic nakonec zacaly problemy s dychanim, kdy v noci treba deset minut nemohl popadnout dech.
A proste - se jednou podival, a my vedeli, ze ho to boli strasne moc (a taky to byl tvrdak), a vubec. Je to jen o tom, v jakym stavu chces psa nevylecitelne nemocnyho videt odchazet, ted uz muzu napsat ze svyho pohledu, hlavne nemit pocit, drzet ho az do uplnyho konce. My ho nechali odejit ve stavu, kdy se veselil z drobnosti, byl schopen se jit vyvencit, ale uz se mu nechtelo moc zrat. I na veta si hrde stacil zabublat, kdyz prijel k nam.
davidkova renata
Ale milovala jsem jí jako nikoho,takže závislost tam byla taky.Lidi nezatažený do toho citově ,který jí ale znali,nemaj pochyb...
To je prave ono, nekdy ten pohled zvenku dost pomuze v rozhodovani, kdyz neni sance na uzdraveni.
A tu jedna vzpominka. Nebostik a jeho neterinka, ktera nam ted dela velkou radost. Ma jeho oci.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 14:22
- Nahlásit
Fifi
My ho nechali odejit ve stavu, kdy se veselil z drobnosti, byl schopen se jit vyvencit, ale uz se mu nechtelo moc zrat. I na veta si hrde stacil zabublat, kdyz prijel k nam.
tohle myslím vyžaduje velkou sílu a dávku odvahy,ale tak nějak myslím,že tak je to dobře...jen ne každý to dokáže.Tys měla "výhodu",že jsi znala diagnosu,tam není cesty zpátky,já tu výhodu neměla,jelikož co jí vlastně je mi neřekli ani veti.Kolikrát jsem si říkala,že kdybych věděla,že má rakovinu,bylo by moje rozhodování snažší,jelikož bych věděla,že jí před nevyhnutelným koncem jen ušetřim utrpení.Je to prostě na hovno.Dycky přísahám,že už mi domů nic nesmí bo pro mě je to fakt strašný,těžko to snášim,ale pak to stejně nevydržim.
Ma jeho oci.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 15:22
- Nahlásit
davidkova renata
Fifi
Je fakt, že já taky vím, že zlepšení nehrozí, to mi řekli rovnou. Prostě vím, že brzy bude konec a je jen na mě, kdy. Snad to uvidím, doufám, že si řekne. Průšvih je, že on je sice průserář, hajzlík a nenažranec, ale na druhou stranu je to jedinej "chlap", na kterýho se dá vždycky spolehnout a kterej stojí při mě, ať se děje cokoliv...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2008 15:30
- Nahlásit
EngieB
ale asi se blížíme do finále, zhoršuje se to před očima. Taky se bojím, že nepoznám ten správnej okamžik, už proto, že pes je "tvrďák", bolest přizná, až je to katastrofa, a taky proto, že jsem na něm v podstatě závislá...
Vis co... To rozhodnuti je fakt na tobe. Vzdy hrozne. Ale naucila jsem se nebyt sobec, a kdyz uz ten pes ma sanci odejit dustojne, tak proste mu to umoznim. Drz se a udelej v pravy cas to spravne rozhodnuti.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2008 17:50
- Nahlásit
Na kosti je vynikající čínské biokalcium a zinek a na rakovinu další jejich přípravky. Jak jsem již jednou uvedla, fenu s rakovinou lymfatických žláz jsme uzdravili. nedám na jejich doplňky dopustit, vše na bázi různých hub a řas, atp.. Jest to určeno pro lidi, ale na zvířata to zabírá o něco lépe.
|
kery
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2008 17:00 - Změnil/a: kery
- Nahlásit
Fifi
davidkova renata
EngieB
Opravdu je důležité nebýt sobec a nedávat si falešné naděje, nové šance a prodlužovat utrpení. Vždy to musí být ve prospěch pejska.
Je lepší prožít poslední týdny "naplno" než v ordinaci na kapačkách apod.
|
EngieB
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2008 07:04
- Nahlásit
Houšková
Je na to někde odkaz na netu?
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2008 11:00
- Nahlásit
Vim o psovi, co mu pomohlo chemo, ale to byl asi jiny druh rakoviny...
|
jumpy
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2008 09:10
- Nahlásit
Reagovala jsem na clanek Osteosarkom - co si pocit....pejskovi v prubehu 2/2005 a 5/2008 nic nebylo. Diagnozu mu stanovily v 2005 a zemrel...po utraceni veterinarem 5.06.2008!!!!!!!!!!! Nemel moc velke bolesti /jednalo se o par dni bolesti/, ale byli evidentni 5.06.2008!!!!!!!!!! Volala jsem na kliniku aby mi dali rtg z roku 2005 letos pred umrtim psa!!! ...a jiz je nemeli!!!!! Po 2 letech je likviduji!!!! To je dalsi upozorneni pro Vas vsechny.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2011 23:28
- Nahlásit
Chjo. Historie se opakuje asi. Nez si zase neco smazu v pc, sem v posledni dobe velmi sikovna, pisu si to sem. Slecna Sadlo, rtw, nar. 6.6.00, zatím žije, osteo v rameni.
Pokud je od skutečného odborníka na 100% potvrzený osteosarkom u psa dle rtg, je vhodná podpůrná "léčba" pomocí diety - tedy diety ala přirozená strava. Co nejvíce masa různého druhu, čím tučnější, tím lepší, vepřové, hovězí směs, kůže z vepřové hlavy, vývary, vemeno, svalovina další také, vnitřnosti dodat typu jater, záleží na zažívání psa. K tomu fůra vlákniny ve stylu syrové strouhané kořenové zeleniny či listové, v létě rašící bylinky jako plevelové typu kopřivy, pýr, pampelišky, dále dodat třeba denně kysané zelí bez přísad nebo jablečný ocet (lžíci do krmení). A hlavně se vyvarovat sacharidů - žádné piškotky, rýže, brambory, těstoviny, rohlíky, chleba (ten fena coby usušený milovala).
Zpomalí to hnusáka určitě, částečně. V současné době jsme na dávkování 1-0-1 Tramal a pul tablety 100 mg Rimadylu rano a vecer, OH blokátory (tedy něco na žaludek, kvůli fetům, co žere - doplňuji i bílou Activií jogurtem). Bylinky k tomu phytovet, pupalku dvouletou jednu tobolku rano i vecer, nasadím brzy vyšší dávku. Ovosan, klasický Wobenzym nebo přípravek Hepalin (nelze sehnat v ČR) + predchozi dve stranky treba dukladne procist, je tam sposta dobrych rad a odkazu. . Radši bych, aby se podobný temata vubec nevyskytovaly..
P.S. Jsem hledala a hledám něco ohledně tohodle hnusáka a psů, většinou vyleze podobný odkaz na cztko. Tak ať nemusí lidijové hledat.
|
Gerda
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 10:56
- Nahlásit
Fifi
Pani zlatá, krz tamto nemám vůbec ještě žádnou zprávu.
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 11:36
- Nahlásit
Fifi
to mě strašně mrzí... posíláme Sádlíčkovi pusu a hat jedno malé uštknutíčko, ale bez jedu samozřejmě.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 12:33
- Nahlásit
Fifi
Moc mě to mrzí zvlášť když si tím musíš projít podruhý. Toho svinstva je mezi psiskama čím dál víc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 13:12
- Nahlásit
Fifi
díky za tyhle neradostné informace jak na to. nenapadlo by mě to tučné maso - jakou má úlohu?
Vůbec jsem si neuvědomila, žes to kdysi byla ty, kdo založil tohle téma . Zas jí ode mně pošli hudlana na čenich, ju? a hodně dní a příležitostí hlídat rošt při grilčování jí přeju
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 13:25
- Nahlásit
Fifi
nemám žádnou radu, bohužel, jen jsem se dívala, jestli bych ti v německu mohla sehnat ten HEPALIN kdybys ho chtěla, to je bohužel vše, co bych mohla udělat.
Našla jsem ho ale i tady http://produkty.topkontakt.idnes.cz/p/hepalin/7353 999/
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 13 Kvě 2011 19:25
- Nahlásit
PetraK
nenapadlo by mě to tučné maso - jakou má úlohu?
Tak ja nedavam jen tucny, ma hlavne vysoce proteinovou stravu - vajca, cottage, tvaroh + vlakninu. Ulohu ma dle myho takovou, ze tim se ty nadory nevyzivi a zpomali se rust, mozna. Tucny maso davam hlavne po prvni zkusenosti, kdy se pes fakt behem par dni scvrknul, tak aby mela, z ceho brat - a svedci ji to.
Mam toho nactenyho furu, jen tomu nejsem schopna dat nejaky rad, proto si to pisu sem. Zakladem by melo byt stop jakymkoliv obilnym, moucnym vyrobkum a tem priloham viz vyse, to jen zivi nadora. Syrova strava, pestra, jak doposud, obohatit o hooodne moc tech nenasycenych omega 3 a dalsi podobny, lneny seminko, pry i konopny, proste oleje, hodne se doporucuje rybi. Zkratka jak kvalitni svalovinu, tak kosti masity, tucny maso, vnitrnosti, oleje, dotuju hodne zelim kysanym coby Ccko, a blabla - tak nak to vidim, ten boj s vetrnyma mlynama.
Neni na to sepsana kucharka, veti ti doporucej Hillsovy ci jiny dijety a tak se v tom proste matlam, patlam a snazim se pocitove vybirat to nej.
denyk
Si hodna, pani, ja to ani nezkoumala, to mi psal pan doktor Stourac. Ono v Sadelnatym veku ... ale treba to nekomu pomuze.
jana33
zvlášť když si tím musíš projít podruhý. Toho svinstva je mezi psiskama čím dál víc
Je, no. Ikdyz na neco umrit musi, u ni sem si rikala, ze by bylo hezke, kdyby ji slehlo u kelimku s jogurtem. A hoven, zase to musim rozhodovat, KDY to teda bude, to je na tom to nejhnusnejsi. Ale na druhou stranu, jeji tata i ona maji na rtw velmi vysoky vek.
|
inari
Člen |
# Zasláno: 14 Kvě 2011 13:10
- Nahlásit
Jo jo, co říc. Jen a jen paneček psa musí odhadnou kdy je ten čas mu ulechčit odchod bez zbytečného utrpení.
Mluvím z vlastní zkušenosti ( tež velmi agresivní rakoviný nádor v čumačku), ale u 5-ti letého psa.
Moc to bolí u srdce, ale tady jde o toho pejska ( a vlastně životního parťáka).
Hodně síly, a věnujte teď pejskovi maximum možného svého času - to je to nelepší možné ( posledních 14-dní jsme s naším pejsek spolu byli pořád).
Hlavně nepřešvihnout ten správný okamžik a odchod ulehčit jak to jde!( VET doma ve známem prostředí, důkladné uspání před konečnou injekci atd.)
Ach jo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2011 12:28
- Nahlásit
Fifi
děkuju moc za skvělý vysvětlení.
veti ti doporucej Hillsovy ci jiny dijet
ble
y a tak se v tom proste matlam, patlam a snazim se pocitove vybirat to ne
ale myslím, že se v tom matláš velmi kvalitně. díky moc fakt za vysvětlení.
A hoven, zase to musim rozhodovat, KDY to teda bude, to je na tom to nejhnusnejsi.
pani myslíme na vás. moc.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2011 10:41
- Nahlásit
Moje fena NO měla rakovinu lymfatických žláz a vyléčili jsme jí čínskou přírodní dávkou (3x do roka aplikovanou).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2011 21:00
- Nahlásit
Houšková
Pres den mivam lepsi naladu nez vecer, takze az ted. Vazena Houškova, bud sem hodne presny odkaz na presny preparat, po kterem se tu uz pred x lety ptalo vice lidi, nikoliv na zazracne samospasitelne cinske biokalcium, nebo jdete do prdele!
P.S. Rak lymfatickych zlaz a osteosarkom jest neco drobne odlisneho.
|
Houšková
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2011 21:36
- Nahlásit
Fifi
nikdo nikoho nenutí, nám ona dávka pomohla.
Není problém předat kontakt : houskova.j@atlas.cz
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2011 11:54
- Nahlásit
Fifi
Zajdem sem po dlhej dobe a co to citam? Vela, vela sil prajem, nech sa dari oddalovat najhorsie co najdlhsie a v co najlepsej kondicii
Myslim na vas.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2011 14:04
- Nahlásit
Houšková
samozřejmě, ona rakovina lymfatických žláz jde celkem úspěšně léčit i klasicky, takže si tu trochu zbytečně mácháte hubu s vaším samospasitelným přípravkem, až pomůže někomu s osteosarkomem, tak dejte vědět, takhle jen dáváte naděje tam, kde není a nikdy nebude....a to je celkem hnus...
Fifi
jsi dobrá, já to radši chladla celej den
|