Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Pindíkova zelená kapka
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:34
- Nahlásit

...no stupidněji jsem to nazvat nemohla...
Prostě jak je to s tou zelenožlutou kapičkou hnisu na penisu psa? Kdy je to normál a kdy je to zánět či nemoc a jak tomu předcházet?
Trochu mi vadí, když si pes lehne a všude po něm zůstávají zelený hnisavý kapičky.

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:48
- Nahlásit

Garfield
Není to nic příšerného, ale také to není normální stav. U psů se to objevuje celkem často. Je to vlastně velmi lehká forma zánětu. Většinou se to řeší výplachy velmi slabým roztokem hypermanganu. Každopádně není od věci, poradit se s veterinářem

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:49
- Nahlásit

Zet
Nas s tym problemy zatial nemal, ale zaujimalo by ma, ako sa taky vyplach robi...

Lea
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:50
- Nahlásit

Skoč si k vetovi, on ti dá něco na oplachování.
Když jsme měli prvního psa (samce), tak měl něco podobnýho. Já byla ještě školačka a vet mi dal hypermangan a velikou stříkačku a že prý mám udělat roztok, natáhnout ho do stříkačky a přes hubici té sříkačky pinďu přetáhnout a stříkačku tam vyprázdnit. No umíš si představit, jak jsem z toho byla vyplesklá?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:53
- Nahlásit

Lea
Tak to ti nezavidim. Ja by som tam v tom veku hanbou umrela

Garfield
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:55
- Nahlásit

Dobrá. Dneska psa vytahám za pinďu a budu stříkat jak vzteklá.

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 10:57
- Nahlásit

Lea
jo to jsme přesně taky dostali, akorát že Viky hned druhý den tu krabičku s tim hypermanganem rozkousal a vysypal, takže jsem mu to udělala jen jednou. Veterinář mi řikal že to má hodně psů a že ty výplachy stejně pomůžou většinou jen na chvíli a pak se to vrátí, že to je furt dokola.

My teď spíš máme ten problém že Viky leží a nebo i když stojí a furt mu ukapává moč. Má zvýšený bílkoviny takže zánět močáku. Dostal na to prášky.

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:01
- Nahlásit

pigie
Přesně jak píše Lea Stříkačkou aplikovat roztok do otvoru předkožky a mírně promnout, aby se roztok dostal až ke kořeni penisu ... ten roztok musí být opravdu slabounký (jenom lehounce růžový).

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:01
- Nahlásit

Garfield
Ale tahaj opatrne, presne tak akoby si to robila priatelovi

Vcelka
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:05
- Nahlásit

Zet
růžový? My ho měli žlutý.

Syska
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:06
- Nahlásit

pigie
Tak podle Tebe opatrně? A stím uspěješ?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:08
- Nahlásit

Syska
Tak skus byt neopatrna, co ti doma povedia

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:09
- Nahlásit

Vcelka
Veterinář mi řikal že to má hodně psů a že ty výplachy stejně pomůžou většinou jen na chvíli a pak se to vrátí, že to je furt dokola.
Bohužel je to tak Většinou se to vyskytuje u psů, kteří mají volnější předkožku. Ale je lepší to řešit, protože to může přerůst v mnohem horší zánět ... až k zánětu močového měchýře

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:16
- Nahlásit

Vcelka
růžový? My ho měli žlutý.
Nejspíš vám veterinář dal nějaký jiný desinfekční prostředek. Hypermangan jsou tmavofialové krystalky a pokud se rozpustí ve vodě, vznikne fialový až růžový roztok
... Ještě jsem si uvědomila, že na roztok by se měla použít destilka nebo převařená voda

Jajina
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:16
- Nahlásit

To mě teda trochu strašíte...náš Fík to taky často má, ale myslela jsem, že to je normálka...no ale ty výplachy..náš pejsa je děsný erotoman a teď mu ještě dělat tohle, aby to pak po mně nezačal chtít pravidelně!!! Né ale vážně, když to mívá průběžne už od štěnda (teď je mu rok a půl) a nikdy s tím nebyl žádný problém, myslíte, že to teda může vést až k tomu zánětu močáku?

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:17
- Nahlásit

Garfield

náš to má taky..lehce do žluta,takže novej hnědej koberec je krapet puntíkatej
ale vet mi řekl že nějaký psi to mají víc a nějaký míň
a on si to furt žužle a pak se chce líbat

monika
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:24
- Nahlásit

no kamarádka měla dobrmana v bytě a měli kapičkované všechno, včetně nábytku když se pejsa otřepával. zkoušeli kdeco, ale stejně se to pořád vracelo. tchýně má stejný problém se srnčím pinčem. taky kapičkuje všude.

Zet
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:24
- Nahlásit

Jajina
K zánětu močáku to samozřejmě vést nemusí. To jsem uvedla jako případ toho horšího scénáře U většiny psů to nemusí činit žádné větší problémy. Pokud ten výpotek není nějak rozsáhlý a je světlounce žlutý, tak to ani nemusí být zánět, ale zvýšená činnost žlázek

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:25
- Nahlásit

Zet
ale že ty žlázky dávaj mýmu estetickýmu cítění zabrat

Jajina
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:28
- Nahlásit

Jo, jo, je to takové žluté!!! A taky si to svědomitě sám očišťuje, ale i přesto občas najdu někde puntíky!!

sarax: to samé přesně u nás!!!! nejdřív si ho očistí a pak se chce "líbat" - nejradši jde přímo po puse nebo uších - fakt sranda!!!!

Janka

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:31
- Nahlásit

Jajina
ale mi je z toho skoro blbě
a fakt ta pravidelnost mě zaráží..on si i za tu anténku furt tahá a žmoulá a žužlá a někdy mě tím probudí i v noci,to bych ho skoro kopla..a koberec chodím jednou týdně čistit jen malinko...asi zkusím ten hypermangan ..

Jajina
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:35
- Nahlásit

Tak to mi máme naštěstí většinou dlažbu, ale už je několik zásahů i na gauči!! A když přijdem k našim, tak mají většinou opuntíkovaný nejen oblečení, ale sem tam i nějaký ten přehoz, takže moje mamka mu ho někdy utírá ubrouskem a to se jí strašně musíme tlemit!!! Tak jen doufám, že to nic vážnýho není, ale až teď půjdem k vetovi, tak se radši zeptám! Ale jak to mám říct?

Janka

Jajina
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:37
- Nahlásit

Jéžiš hrubka, pardon, my se přece píše MY!!!!

Lea
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:38
- Nahlásit

Jajina
Máš recht, tvůj předpoklad,že se mu to bude líbit je správný
Když jsem se potom blížila se stříkačkou, pes se rozvalil na záda, vyvalil na mě všecku tu svou nádheru a čekal na svůj erotický zážitek. Ale ještě jsem to vždycky taktak stihla, o chvíli později bych tu předkožku přetahovala mnohem hůř
Teda to je zase téma

Endy
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:41
- Nahlásit

Tenhle zelenej hnus odkapával z pejska na stole při stříhání.Poslala jsem majitelku k vetovi.A víte co jí řekl?Že to nic není,že se ten pes při stříhání udělal.

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:44 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

Endy
nechceš nám ostříhat pessa??
ale nemáme to zelený ale žlutý
Jajina
no řekni to tak jako Garfield..pindíkova zelená kapka ne??

Jajina
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:47
- Nahlásit

Z Fidouška teda žádnej hnus nekape!!!!!! Jsou to jenom malý žlutý kapičky!!!! Vlastně je fakt, že když byl malej, tak jsem se veta už na to ptala a on říkal právě, že je to spíš ten maz...
Lea:
tak to mě teda ani nestraš, protože náš je fakt děsnej náruživec a jen se divím, že ještě nezačal harašit doma!!! Ale jak potkáme nějakou fenečku, hned si ji pod sebe šteluje, ani se neobtěžuje nějakým seznámením nebo očucháním!!!!! A ještě abych ho v tom podporovala!!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:51
- Nahlásit

Jajina
jestli maz tak kdo maže ten jede a já si myslím že nejvíc to kapě těm věčně nadrženejm

Jajina
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:53
- Nahlásit

Tak to je ale potom nad slunce jasný!!!!!!!!!!

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Úno 2006 11:54
- Nahlásit

prostě ty náruživý na to trpěj...ten náš je jak ten tvůj,žádná si není jistá,pokud mu to artroza dovolí

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání