| Autor |
Zpráva |
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 08:46
- Nahlásit
Včera umřel mému kamarádovi pes, měl nádor na játrech, musel ho dát utratit. Popisoval mi, jak to probíhalo. Pes prý dostal jednu injekci jako uspávací a druhou prý cca 10cm jehlou přímo do srdce. Slyšela jsem o tom poprvé. Když jsme museli dát utratit našeho pesana, dostal taky dvě injekce, ale obě do žíly.
Proč se píchá rovnou do srdce? Jako aby mu ho propíchl a vykrvácel? Nebo mu píchl nějakou látku? Nějak tomu nerozumím...
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 08:54
- Nahlásit
To slyším prvně!!! Možná to souvisí s tím nádorem na játrech.Třeba to něce ovlivňuje, ale moc se mi to nezdá.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:02
- Nahlásit
Můj pejsa a i kočka byli taky takhle utraceni a vet mi říkal, že zvíře se uspí a injekcí do srdce se zastaví srdeční činnost a je to jako když někdo zemře ve spánku stářím, kdy se také zastaví srdce.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:04
- Nahlásit
Maya
takže mu do srdce píchl nějakou látku?
|
Artemis
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:20
- Nahlásit
handula
takže mu do srdce píchl nějakou látku?
Ano, neznám rychlejší a šetrnější způsob "závěrečné" injekce. Pokud se cokoli vpíchne do žíly, stejně to musí jít přes srdce, ale mnohem déle to trvá, což si žádný pes nezaslouží.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:26
- Nahlásit
Artemis
děkuju, slyšela jsem jen o tom poprvé, proto jsem se na to ptala. Stejně ho nejdřív uspal, takže o té injekci do srdce už ani nevěděl.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:36
- Nahlásit
handula
Něco v té injekci měl, ale co, to nevím. Je ale fakt, že to vypadá drasticky, taky mě to vyděsilo, proto jsem se později při jiné návštěvě trochu poptala.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 09:46
- Nahlásit
Mého pejska loni na jaře utráceli stejně. Dostal první injekci na uklidnění. Druhou uspávací, po níž se složil a upadl do hlubokého bezvědomí a třetí dostal přímo do srdce, která zastavila srdeční činnost, i tak to trvalo asi minutu nebo dvě. Já to srdíčko sama poslouchala stetoskopem a čekala až dotluče. Přišlo mi to jako nejdelší minuta v životě.
Je možné, že jiní veti dávají tyto dvě látky dohromady.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 11:14
- Nahlásit
Lidi přestaňte s takovými tématy před vánoci! Chce se mi břečet, když si představím, že bych tohle měla někdy překonat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 11:27
- Nahlásit
Verca
Já vím, ale tohle k životu se psem taky patří. A jsem ráda, že před tím nechci a nemusím zavírat oči.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 11:29
- Nahlásit
Verca
Ale to patří k životu a někdy i k vánocům. S mojí kočkou jsme před 2 lety byli u veta 23.12, i na Štědrý den a 25.12. jí uspal.
Přece bych jí nenechala trpět jen proto, že jsou vánoce.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 12:09
- Nahlásit
Přesně tak, k životu to patří, je to smutné, ale je to tak.
Loni přesně na Štědrý den, spáchala kočka mých rodičů sebevraždu, když uviděla poprvé našeho psa. Byla zavřená na balkóne, aby první setkání proběhlo v pohodě, jenže kočka když viděla našeho psa, zařvala a vyskočila z devátého patra. Také jsme ji nemohli nechat trápit....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:19
- Nahlásit
Handulo, to je docela hrůza! Dát kočku na baklon, kde se cítí jako v pasti a odkud nemůže utéct (teda může, tak jak to udělala)??????? Tohle já nepochopím, pořídít si zvíře s tak malými ohledy vůči jinému zvířeti, které už v domácnosti je, nebo ho tam takhle necitlivě přivést (ten kdo je tam doma přece nemá být vystrčný na balkon, ne?). Je mi z toho špatně.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2005 14:33
- Nahlásit
Anonymní
takhle to vůbec nebylo. Přijeli jsme k našim na návštěvu, kočka tam byla doma, na balkóne byla zvyklá. Máti jen ten balkon přivřela, aby náš pes za ní hned neletěl a aby se nelekla. Jenže ona se lekla stejně. Jen jak uviděla našeho psa přes ty balkónový dveře, tak se ho tak strašně lekla, že nevěděla co dělá. Byla to nešťastná náhoda.
Takže jsi to trochu špatně pochopil/a.
|
haha
|
# Zasláno: 22 Pro 2005 18:06
- Nahlásit
teda to o injekci do srdce to slyším prvně a docela mě to děsí ,byla jsme už u utracení docela dosti psů ale vždycky to probíhalo stejně ,pes dostal dávku uspávadla ,a když usnul doktor mu ještě jednu dávku přidal ,psi umřeli ve spánku ,bez projevu jakýchkoliv bolestí prostě přestali dýchat a maximálně jim trochu zacukala tlama ,ale představa injekce do strdce je pro mě děsná ,díky bohu za našeho veta.
|
zrzka
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 22:37
- Nahlásit
já jsem bohužel prošla den před vánoci stejným trápením. Stav mé 13 ti leté fenečky se rapidně zhoršil a musela jsem jí nechat utratit, dostala taky uspávací injekci a pak injekci do srdce. Byly to nejhorší vánoce co jsem zažila a pocit naprosté bezmoci. Nikdy by měl nenapadlo že to může být tak bolestné a že by pes mohl tak strašně chybět..
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2005 23:17
- Nahlásit
Nevím, zda je můj dojem správný, ale podle toho, jak vet utrácel naše psy (už jsem to bohužel musela nechat udělat víckrát), jsem nabyla dojmu, že u malých psů stačí injekce do žíly, u velkých ještě ta do srdíčka.
Vždycky klidně usnuli a za pár vteřin dodýchali. Je to smutné, ale je to taky život...
|
VlastaK
|
# Zasláno: 28 Pro 2005 23:58
- Nahlásit
zrzka
Je mi tvé fenky moc líto. Samozřejmě i tebe. My jsme tím prošli letos v létě, dokonce 2krát, protože štěně, které jsme si pořídili, mělo vrozenou neléčitelnou vadu jater. Jediné, co spolehlivě zabírá, je okamžitě si pořídit dalšího pejska. Začneš mít jiné starosti a na smutek nezbyde moc času. Máme teď 5ti měsíční štěndo a je to super.
I když stále se mi o odchodu těch dvou nepíše moc lehce.
|
haha
|
# Zasláno: 29 Pro 2005 09:18
- Nahlásit
shiba
já měla jen velké psy ale všichni dostali jen do žíly ,ale asi záleží na vetovi
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:07
- Nahlásit
Taky záleží na tom, jestli to do žíly jde, u nás to nejprve zkoušel do žíly, ale protože byla stará a neměla žíly v dobrém stavu, musel jí to dát do srdíčka. Zatím nejsmutnější chvilka v mém životě, nechci srovnávat s lidmi ale pejskové kteří s vámi jsou 13 let, i méně jsou prostě členové rodiny kteří k vám patří. Pořád se nějak nemůžu smířit s tím, že tu není a že jsem to musela rozhodnout já, přestože vím že se už netrápí. Ale stejně hlodají pochyby, jestli se s tím přece jen nedalo něco ještě dělat..
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:08
- Nahlásit
Na nové štěnátko myslím stále, ale manžel je proti tomu tak nevím jestli je správné na tom trvat proti jeho vůli. I když mám pětiletou dcerku a ta se v noci budí s pláčem že se jí stýská po Barunce..
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:09
- Nahlásit
Na nové štěnátko myslím stále, ale manžel je proti tomu tak nevím jestli je správné na tom trvat proti jeho vůli. I když mám pětiletou dcerku a ta se v noci budí s pláčem že se jí stýská po Barunce..
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:13
- Nahlásit
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:16
- Nahlásit
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:19
- Nahlásit
zrzka
Na nové štěnátko myslím stále
to vidime ...
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:22
- Nahlásit
no jo, kousnul se mi počítač..to se snad stane, ne? nepřipadá mi moc vtipné si z tohohle tématu dělat legraci, promiň
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:25
- Nahlásit
zrzka
ja si nedelam legraci z tematu, ale z toho, ze se ti to tam prekopcilo nekolikrat .... to se snad muze, ne? jsou to smutne veci, ale patri k zivotu a ty si to stenatko pres manzela casem prosadis a zase bude vsechno v pohode ...
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:31
- Nahlásit
asi to nechám vybolet a na jaře se uvidí..
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 10:32
- Nahlásit
zrzka
nerikej mi, ze manzelovi pes nechybi, kdyz s nim byl zvykly zit v jedne domacnosti. a zvlast kdyz vidi, jak to pusobi na vasi dceru, tak podle me drive nebo pozdeji kapituluje ...
|
zrzka
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2005 11:46
- Nahlásit
on to bere trochu jinak, asi mu urcite chybi ale na druhou stranu nechce jineho psa. Dcerka je před ním v pohodě, bere to trošku jinak a má jen momenty, kdy je smutná.
|