Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Torze žaludku - přežrání štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:21
- Nahlásit

ssshhhhh
dobře, tak prostě kolikrát to prostě už nejde
tak si porid auticko na vysilacku, s tim to pujde

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:36
- Nahlásit

birmaprostě se vynerví, hysterák, nesnáší omezování a fixaci ani v klidu natož ve vypjatý chvíli. Pokud budeš někdy potřebovat pár modřin, můžeš mi přijít zafixovat psa A fakt nevim, jak si představuješ fixaci velkýho psa a ještě ho u toho mám hladit? Kterou rukou?
tak ale muj pes to nejni, ja ho fixovat nepotrebuji ...no takze jakoze ne ve zlym, ale je to asi o tom, ze ho fyzicky nezvladnes ... tak pak to tezko vymyslime - vysledky mate slusny co pises, tak to asi tak nejak postupne nechas vlastnimu vyvoji dal...pak ale moc nechapu, proc jsi presvedcena o jeho poruse ...to mi smysl nedava, ale jasne, ze pisu jen na zaklade toho, co jsem tady cetl

On se jich ale neleká on je loví, stále mluvím o lovu velký kořisti. V případě, že se na ně má čas připravit, tak ví, jak by se měl chovat pokud zrovna není rozhozenej z něčeho jinýho, tak to i zvládá. Pokud ale ten čas nemá, tak se ovládat nedokáže. Tak pokud je lovi, tak IMO proste to ma ta nauceny, protoze mu to dovolis, zas tam nevidim zadnej problem v nem.

Ale jasně, znova opakuju - lov, adrenalin.. a je děsná prdel štvát cyklistu, že jo super je, že je schopnej se zkoncentrovat a soustředit takhle rychle, to je pokrok. Kapišto?
Chápu, ale vůbec na tom teda nevidím nic, co by nasvědčovalo jeho poruše. Ty jo?

ale jaký řešení? Jak chceš řešit podvědomou reakci na něco? V podstatě na bázi reflexního oblouku?
tak pokud ti ty situace nevadí, tak je neřeš, já měl pocit, že ti vadí řešit se to dá snadno přeci = prevencí - no ne?

jednou se dopracujem k chhování, který nám bude vyhovovat oběma (a určitě se to pohne rychlejc až budem bydlet kousek stranou a bude mít dost volnýho pohybu u mýho kola, což tady bohužel možný neni).
No prošel jsem si o tady znova a na začátku vyhýbky k tomuto tématu mi to přinde trochu jinak, ale to máš fuk Zbytečně to řešíme, pravé kynoložky přišly, přečetly si dva posty a hned jim bylo všechno jasný ... a ne jak my si to tu vysvětlujeme dokolečka dokola a furt nic nevíme

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:43
- Nahlásit

zbrnd
jakoze ne ve zlym, ale je to asi o tom, ze ho fyzicky nezvladnes ...
nejde o to, že ho fyzicky nezvládnu jde o to, že nevidim důvod fyxovat psa, kterýho to stresuje, když to jde jinak bez stresu a mojí fyzický námahy.
pak ale moc nechapu, proc jsi presvedcena o jeho poruse
asi špatně čteš. U toho lovu jsem nikdy nepsala o jeho poruše. O tý jsem psala v souvislosti s pozorností. A ano, naprosto souhlasim s tim, že lov cyklistů je naučený chování. U mě se to nenaučil a postupně to odeznívá právě proto, že nějak se mnou nemá moc možností to dělat.
prošel jsem si o tady znova a na začátku vyhýbky k tomuto tématu mi to přinde trochu jinak
tohle?:
zbrnd
on uz je urcite normalni
neni! minulej tejden chtěl sežrat hodnýho flata jen proto, že se na nás přišel podívat. A pořád ho baví lovit cyklisty a stále se nevypořádal se svou poruchou pozornosti až zvládnem tohle, tak budu ochotná přehlídnout jeho lásku k lovení srneček a zajíčků a vlastně všeho, co se pohne a půjdu do toho

Co ti na tom přijde jinak? Však píšu, že až to zvládnem, což podle mě značí předpoklad, že to zvládnem Možná ale mluvím jazykem jiného kmene

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:50
- Nahlásit

birma
jde o to, že nevidim důvod fyxovat psa, kterýho to stresuje, když to jde jinak bez stresu a mojí fyzický námahy
mno jo, ale to musí člověk zažít, aby to pochopil, takže opravdu mluvíte jazykem jiných kmenů

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:54
- Nahlásit

zbrnd
že něco nefunguje za všech okolností, neznamená, že se to nedá vylepšit a vypilovat. Já třeba na rozdíl od birma nevyžaduju 100% poslušnost, už jen pro to, že moje čuby sice hrozej, ale nekoušou a taky proto, že nejsem tak ohleduplnej občan a občas nějakýho blba nasrat mi zas tak nevadí.
Ale její snahu i postup chápu a asi i obdivuju, protože je to hrozně moc práce do který bych já nešla. Já budu raděj ten méně zodpovědnej, ale je fakt, že můj "materiál" je asi dost z jinýho soudku

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:00
- Nahlásit

jináč teda kdo bude hledat info o torzi...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:21
- Nahlásit

jináč teda kdo bude hledat info o torzi..
tak stejně zjistí, že se nic moc neví... takže je to jedno

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 22:10
- Nahlásit

ssshhhhh
že něco nefunguje za všech okolností, neznamená, že se to nedá vylepšit a vypilovat. Já třeba na rozdíl od birma nevyžaduju 100% poslušnost, už jen pro to, že moje čuby sice hrozej, ale nekoušou a taky proto, že nejsem tak ohleduplnej občan a občas nějakýho blba nasrat mi zas tak nevadí.
Ale její snahu i postup chápu a asi i obdivuju, protože je to hrozně moc práce do který bych já nešla. Já budu raděj ten méně zodpovědnej, ale je fakt, že můj "materiál" je asi dost z jinýho soudku

cim vic neschopnej a nezodpovednejch ovci, tim se vlci maji lip ze? jen ti psi to vzdy odskacou dyz je muze mit kazda nezodpovedna koko

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 22:12
- Nahlásit

ssshhhhh
mno jo, ale to musí člověk zažít, aby to pochopil, takže opravdu mluvíte jazykem jiných kmenů
co neschopnost a nezodpovednost? to neboj, to je videt, ze mas velkou praxi ..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 22:22
- Nahlásit

birma
nejde o to, že ho fyzicky nezvládnu
no podle mýho o to jde podle toho, co jsi psala, že dělá

de o to, že nevidim důvod fyxovat psa, kterýho to stresuje, když to jde jinak bez stresu a mojí fyzický námahy.
tak pokud to tedy jde, pak nechápu, proč jsi vyjadřovala ty pochyby, co jsi vyjadřovala
(no jinak to fixovani ma fungovat jako kazda jina korekce a rozhodne nema stresovat - to jen teda mimo k osvetleni fyxovaní)

asi špatně čteš. U toho lovu jsem nikdy nepsala o jeho poruše. O tý jsem psala v souvislosti s pozorností.
aha takze ty cyklisti nesouvisi s tou pozornosti? tak to fakt spatne ctu no, protoze ja mel za to, ze jako souvisi...

tohle?: spise nedorozumeni bude v tom, ze jsem mel za to, ze ta porucha soustredeni nebo spise tedy nejaky jeho psychoproblem z minula se ma projevovat tim lovenim cyklistu a tys to tak nemyslela

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 22:51
- Nahlásit

zbrnd
podle mýho o to jde podle toho, co jsi psala, že dělá
jde o to, že když si něčeho všimneš na poslední chvíli stejně jako pes, tak ho ani nestihneš chytit, natož fixovat. Pokud mám čas, tak než se rozjede, jde udržet samozřejmě relativně v klidu (tady mluvím o tom rozmezí, kdy se stihnu připravit já, ale už to nestíhá on).
proč jsi vyjadřovala ty pochyby
jaký pochyby?
rozhodne nema stresovat
ano, to chápu, že nemá. Nicméně, jak už jsi psal někde i ty - nevím, co má za sebou a prostě ho fixace stresuje. Stresuje ho i když mu třeba jenom vezmeš tlapu a nenecháš ho s ní pohnout, natož když je nucen být bez pohybu celej.
fyxovaní
nj, stydim se
ty cyklisti nesouvisi s tou pozornosti?
ne, nevidím v tom souvislost. S minulostí jo, tam to má evidentně kořeny, ale ne s tím čemu říkám porucha pozornosti

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 23:45
- Nahlásit

zbrnd

za chvili zvlcil jak PetraK

hošku hošku, na mě jsou fšecky výchovný metody krátký

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 05:17
- Nahlásit

PetraK
hošku hošku, na mě jsou fšecky výchovný metody krátký
no a navíc máš systém vyhledávání zjevně vymakanější než NSA, že Ti niš neunikne

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 05:23 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birma
jde o to, že když si něčeho všimneš na poslední chvíli stejně jako pes, tak ho ani nestihneš chytit, natož fixovat.
v tom jsme měli rozpory vždy a asi se to nezmění - myslím pohled na toto obecně ne zrovna Tvůj konkrétní případ

aký pochyby?
asi žádný...tohle byla ještě reakce před tím, než jsem napsal:
aha takze ty cyklisti nesouvisi s tou pozornosti? tak to fakt spatne ctu no, protoze ja mel za to, ze jako souvisi...
čímž se teda situace v naši komunikace změnila, protože já jsem tu spoustu informací asi zpracoval špatně a některý věci ohledně Adámka si vysvětlil jinak než je vnímáš Ty, pro jednoduchost můžeme konstatovat, že je to moje chyba - bo se v tom nechci zpětně šťárat a opravdu možná je jen moje, takže klíďo to necháme tak

ne, nevidím v tom souvislost. S minulostí jo, tam to má evidentně kořeny, ale ne s tím čemu říkám porucha pozornosti jj pak mi to už vyplynulo, že to myslíš takto

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání