| Autor |
Zpráva |
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:55
- Nahlásit
zbrnd
JJ hlupáci se mnou mívají často problém. - a nebude to třeba tím, že nejhorší je srážka s blbcem??? A tady se s váma srazilo opravdu hodně lidí...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:56
- Nahlásit
Niluska
a tyto komentáře už se řadí do konverzace dětí předškolního věku.však mi bude šest až na podzim
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 19:57
- Nahlásit
zbrnd
Vaše štěndo to má tak jak tak sečteno a podtrženo - až se tak stane, dám Vám vědět, aby jste tu byl ale ještě vy mezi náma...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:00
- Nahlásit
Niluska
a nebude to třeba tím, že nejhorší je srážka s blbcem???
To mi moc smysl nedává, což znamená, že ho to ani nemá, poněváč kdyby ho to mělo, muselo by mi ho to dávat vzhledem k FAKTU, že jsem dokonalý gényjus.
A tady se s váma srazilo opravdu hodně lidí...
A nahlásila jste to na dopravní policii?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:01
- Nahlásit
zbrnd
je jiná v tom, že pro lenochy je doma hůře připravitelná
nj, narozdíl od tebe nepovažuju granule za smrtelný jed a tudíž si klidně odpustím crcání se složitou dietou. Jen považuju maso pro zdravého psa za v mnoha směrech přínosnější
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:02
- Nahlásit
zbrnd
nejspíš mají všichni ti psi stejnou tu cukrovku nebo ty granule jsou inteligentní a dokážout psovi změřit hladinu inzulínu, poté se namíchat a zapůsobit přesně tak, jak je třeba.
Škoda, že o tom nevědí všichni ti diabetici, co se trápí s dietama, že by pro ně bylo lepší jíst granule. - Ne určitě nemají všichni psi stejnou cukrovku,právě proto picháme dvakrát denně šest jednotek inzulínu a přesně odvážené množství granulí a tím jí udržujeme hladinu cukru v normě. Samozřejmě se to několikrát za léčbu muselo měnit a přizpůsobovat právě dle změřené hladiny.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:02
- Nahlásit
Niluska- až se tak stane, dám Vám vědět, aby jste tu byl ale ještě vy mezi náma...
Až se stane jak? Tak já doufám, že se "tak nestane" a že vám uteče dříve než ho stačíte definitivně poškodit díky svým "schopnostem"
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:03
- Nahlásit
birma
narozdíl od tebe nepovažuju granule za smrtelný jed
to bude tím, že jsi se ještě nedobrala k informacím, jak taková grancle vzniká teda spíše z čeho
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:08
- Nahlásit
zbrnd
a tohle jste psala o kom? o mamce?
No tak naše stará dáma díky tomu, že jsme ji krmili, tak jak jsme ji krmili dostala cukrovku
- to jsme se nepochopili, myslela jsem, že se bavíme o štěněti ne o staré jezevčici. Právě z té staré jezevčice, kterou jsme krmili vařenou stravou jsem se poučila a na vaření už si netroufám,potom čím jsme si s ní prošli.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:08
- Nahlásit
zbrnd
i to je možné. vzhledem k tomu, že kočky chtěj mít neustále plnou misku a kusový maso mi choděj žrát do postele (takový zelený dršťky jsou fakt chuťovka), tak nadále budu doufat, že to naprostý jed není a že se stihnu přestěhovat někam, kde se mi s masem do postele nedostanou, dřív, než je to všechny nenávratně poškodí.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:11
- Nahlásit
Niluska
Ne určitě nemají všichni psi stejnou cukrovku,právě proto picháme dvakrát denně šest jednotek inzulínu a přesně odvážené množství granulí a tím jí udržujeme hladinu cukru v normě. Samozřejmě se to několikrát za léčbu muselo měnit a přizpůsobovat právě dle změřené hladiny.
Fajn.. Taže jste přesvědčena, že doma byste nebyla schopna připravit potravu na stejne nebo lepsi urovni/se stejnou toleranci obsahu některých složek jako je v tech granulich. No a to je proste velmi chybna predstava, ale jaksi pokud si nezjistite podrobnosti o tom, co ty granule reálně jsou a jak vznikají, nejspíše vás nic nepřesvědčí. To, co zatím píšete o složení granule vs domácí dietní strava jsou prostě info marketingového charakteru šířené i veterináři. Já vás nepřemlouvám, nepotřebuji, abyste mi uvěřila, to by spíše potřeboval ten pes. Ale jaksi po mnoha zkušenostech vím, že nemá smysl snažit se lidem vysvětlovat .... plyne to z toho, že jsme společnost osloovcí ... a z toho plyne i celkový stav naši společnosti..ale to je fuk ... jste o něčem přesvědčena, buďte ... já dělal podobné chyby a dělá je většina z nás, skoro všichni.
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:12
- Nahlásit
birma
Jen považuju maso pro zdravého psa za v mnoha směrech přínosnější - ano s tímto souhlasím, jen abych to uvedla na pravou míru, já jsem nikdy neřekla, že jsem proti připravování a krmení třeba vařenou stravou. Kdo to umí, něco o tom ví a má na to čas- prosím, obdivuju a chválím.
Sem tam taky něco připravím jak jsem psala, ale granule zároveň neodsuzuju a tvoří podstatnou část mého krmení.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:14
- Nahlásit
Niluska
na vaření už si netroufám
to je dobře, vařením přijdeš o spoustu živin, co v mase jsou.
mé oblíbené srovnání - pes na granulích (v útulku):
to samé zvíře o tři měsíce později (na mase)
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:15
- Nahlásit
zbrnd
Až se stane jak? - jakože až ho zabiju s tím jak se k němu chovám, tak Vám dát vědět, ale aby jste tu ještě byl mezi náma.
Tak já doufám, že se "tak nestane" a že vám uteče dříve než ho stačíte definitivně poškodit díky svým "schopnostem" - jasně opuštěnému hladovému psovi bez domova bude určitě líp.Pozor na mě já jsem totiž zabiják psů a štěňat
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:19
- Nahlásit
Niluska
Kdo to umí, něco o tom ví a má na to čas- prosím, obdivuju a chválím.
dobře, tak když to vezmu, že kočky maj granule, tak krmení probíhá stylem - vezmu kelímek, naplním granulema, rozsypu do misek, cca 30 - 60 vteřin.
Pes je na mase. Vezmu z mrazáku, dám do kyblíku, naplním vodou (cca 60 vteřin), večer vezmu maso, podám psovi do huby a vypláchnu kyblík (cca 60 vteřin)/vezmu mletinu, dám do misky, posypu kolagenem případně dokápnu ostropestřcový nebo lososový olej, dám psovi, vypláchnu kyblík (120 vteřin).
Celková časová úspora granulí mi vychází na 1-3 minuty denně.
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:19
- Nahlásit
zbrnd
Taže jste přesvědčena, že doma byste nebyla schopna připravit potravu na stejne nebo lepsi urovni/se stejnou toleranci obsahu některých složek jako je v tech granulich. - ne nebyla a nebo by mi to zabralo 23 hodin denně, s tím jak je to ale citlivé a s tím, že teď se konečně držíme už delší dobu v normě a dá to zabrat i pomocí granulí bych se to ani neodvážila zkusit.
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:22
- Nahlásit
zbrnd Tak nás pane zbrnd informujte z čeho a jak taková granule vzniká a podotýkám, že není granule jako granule. Popište nám třeba obyč. hypermarketové, premiové, superpremiové atd... To by mě teda zajímalo...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:23
- Nahlásit
Niluska
to jsme se nepochopili, myslela jsem, že se bavíme o štěněti ne o staré jezevčici. Právě z té staré jezevčice, kterou jsme krmili vařenou stravou jsem se poučila a na vaření už si netroufám,potom čím jsme si s ní prošli.
Ok já tomu rozumím, taky jsem o tom psal o té staré jezevčici a ve stejném souvětí jsem zmínil i "nového psa" tak jsem myslel, že z toho vyplyne, že v té první části myslím tu jezevčici, ale to máte fuk - možná jste to přehlédla nebo to nebylo srozumitelně napsáno, tak te´d už si rozumíme, já vás možná zbytečně zlobím a šprtám do vás, ale to je jaksi zkušenostma .... my lidi jsme nepoučitelní.
Takže jestli dostala stará jezevčice cukrovku, tak pokud to bylo stravou tak určitě ne proto, že byste ji dávali stravu vařenou...mohlo to být třeba tím, že jste ji něčeho dávali hodně, že něco obsahovalo něco špatného, co ji způsobilo nějaké problémy vedoucí k tomu diabetu, mohlo to být dáno geneticky nebo se prostě narodila v nějakém ohledu jakožto defektní z nějakých prostě klidně i neurčitelných důvodů pro nás a proto se ji ta cukrovka třeba projevila.
Nemá to smysl lidem pořád psát dokola, že granule jsou prostě sajrajt apriory....smutný na tom ale je, že lidi o tom vehementně tzv. diskutují třeba na netu, ale nikdo z nich do toho neinvestuje toliko času a námahy, aby se opravdu zajel kouknout, z čeho a jak se to vyrábí nebo si to zjistil z nějakých zdrojů blízkých, kterým může opravdu věřit .... případně ono stačí někoho, kdo je v obraze nechat udělat výpočet, za kolik musí být ty suroviny, když se hotový produkt prodává za tolik, co se prodává.
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:24
- Nahlásit
birma
pěkné srovnání, ale opět podotýkám, že nejsou granule jako granule a dávkování se určitě musí přizpůsobit zátěiž, fyz. aktivitě psa, velikosti psa apod...vše má své pro i proti.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:30
- Nahlásit
Niluska
nejsou granule jako granule
ale to já nerozporuju jen tvrdím, že maso (ideálně syrové) nedokážou nahradit ani ty nejlepší granule
dávkování se určitě musí přizpůsobit zátěiž, fyz. aktivitě psa
útulek - max. pobyt ve výběhu - zátěž tedy nula nula prt. Jediná zátěž co měl byla termoregulace a stres. V novém domově za tři měsíce pominul jen problém s termoregulací.
|
Niluska
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:30
- Nahlásit
Momentálně Vás opouštím, jdu ještě na prochajdu s mladou. Každý máme svou pravdu. Já jsem ochotná nechat si poradit, avšak ne si něco vnucovat nebo urážet.
A pane zbrnd možná by bylo lepší kdyby jste víc času věnoval psovi (psům) než vysedáváním a diskutováním na netu...Hezký zbytek dne!
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:33
- Nahlásit
a ještě bych mohla doplnit, že k masu jsem se dostala ve chvíli, kdy můj první pes vypadal skoro dva roky jako týraný hlady - superprémiový granule, zátěžovka, zvýšené dávkování... Po chvíli na mase se srovnal, ustaly veškeré zažívací problémy a po zbytek života vypadal dobře
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:33
- Nahlásit
Niluska
Tak nás pane zbrnd informujte z čeho a jak taková granule vzniká a podotýkám, že není granule jako granule. Popište nám třeba obyč. hypermarketové, premiové, superpremiové atd... To by mě teda zajímalo...
Ne nebudu vás informovat, zjistěte si to sama. jasný není granule jako granule, liší se hlavně v tom, co je zrovna v zásobníku a taky v potisku pytle.
Kupříkladu prémiové od superprémiových se liší v tom, že jedny jsou nazvané prémiovými a druhé superprémiovými.
- ne nebyla a nebo by mi to zabralo 23 hodin denně, s tím jak je to ale citlivé a s tím, že teď se konečně držíme už delší dobu v normě a dá to zabrat i pomocí granulí bych se to ani neodvážila zkusit.
Neznám Vás, ale umíte například psát, takže jsem přesvědčen, že byste to papu dietní zvládla taky a to zcela "levou zadní". Určitě by to trvalo déle než nasypat ty granule, ale určitě by to nebylo 23 hodin ani podobný čas. Vy se sice držíte možná v normě, otázkou zůstavá, co jiného špatného mohou ty granule psisku dělat ... no třeba nic .. ono totiž pokud ano a pokud se třeba stane, že je v nich něco tak špatného, že to pesanovi ublíží, není vlastně šance to zjistit už proto že veterináři z většiny věří tomu, čemu věříte i Vy, tedy že ty granule jsou kvalitní. Tak tomu věřte, já s tím nic nenadělám a Vy zase nenaděláte nic s tím, že se k lidem, kteří slepě věří chovám arogantně a nehezky.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:34
- Nahlásit
birma
jak se zas dívám na ty Tví srovnávací fotky, ty jsi uplnej reklamni agent takovy finty ))
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:37
- Nahlásit
Niluska
hele je to snadny a nase sprochy tady jsou zbytecny...jestli opravdu chcete vedet jak moc jsou granule kvalitni ci ne, tak zjistujte, kde se to vyrabi, z ceho, co se tam jeste vyrabi nebo proste ziskavejte relevantni informace co to jen jde a pak si udelejte obrazek..jaksi urcite chapete, ze nemam na mysli, ze se na tyto veci budete ptat na marketingovem oddeleni vyrobce/distributora.
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:38
- Nahlásit
zbrnd
ty jsi uplnej reklamni agent
že jo jestli bude jednou Adam normální, tak si otevřu psí školu a celý promo založim na těhle třech fotkách
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:41
- Nahlásit
ještě dodám:
Niluska
Sem tam taky něco připravím jak jsem psala, ale granule zároveň neodsuzuju a tvoří podstatnou část mého krmení.
a jite je i Vy? dala byste je svemu potomkovi? nechcete to zkusit? preci neni nad osobni zkusenost?
nemyslim to ve zlem, myslim to vazne
nebo mate nejaky dzvod proto, proc by byly granule pro psy vhodne ale pro lidi ne?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:43
- Nahlásit
birma
a vsak on uz je urcite normalni, tak zakladej
|
birma
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:47
- Nahlásit
zbrnd
on uz je urcite normalni
neni! minulej tejden chtěl sežrat hodnýho flata jen proto, že se na nás přišel podívat. A pořád ho baví lovit cyklisty a stále se nevypořádal se svou poruchou pozornosti až zvládnem tohle, tak budu ochotná přehlídnout jeho lásku k lovení srneček a zajíčků a vlastně všeho, co se pohne a půjdu do toho
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:56
- Nahlásit
birma
neni! minulej tejden chtěl sežrat hodnýho flata jen proto, že se na nás přišel podívat. A pořád ho baví lovit cyklisty a stále se nevypořádal se svou poruchou pozornosti
vsak to jedno, co ho bavi ne? dulezity je, aby Te poslech ne? poruchy pozornosti mam nejmin ctyri a uz dost dlouho, ty mas taky naky poruchy urcite, kazdej mame...bud se s tim da fungovat nebo bys mela prizpusobit vse tomu, aby se s tim fungovat dalo ne? nebo mu chces tu poruchu vylecit? resp zbavit ho ji .... jestli to pouzivas jen jako popis nejakyho problemu o kterym jsi uz psala tak ja se omlouvam, mam krome poruch pozornosti i poruchy pameti takze uz nevim to jako fakt
takže co tedy konkrétně to chceš zvládnout?
|