Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Torze žaludku - přežrání štěněte
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 20:57
- Nahlásit

birma
minulej tejden chtěl sežrat hodnýho flata jen proto, že se na nás přišel podívat
tak je empaťák a tak ví, že se musí o paničku postarat no

birma
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:02
- Nahlásit

zbrnd
dulezity je, aby Te poslech ne?
kdyby v tu chvíli zatmění poslechl, tak to nepovažuju za problém a neřeším to ;)
bud se s tim da fungovat nebo bys mela prizpusobit vse tomu, aby se s tim fungovat dalo ne?
ano, všechno se tomu stále přizpůsobuje, jen to bohužel znamená, že chlapeček musí být většinu času na vodítku.
konkrétně potřebuju zvládnout to, že jdu se psem, kterej dělá "jéééé mamíííí! my jdeméééé! cvičíííít! supééééér!" a během půl kroku (bez jakýhokoliv mnou postřehnutelnýho vnějšího podnětu) mám psa, kterej netuší kde je, proč tam je a že jsme tam spolu a něco děláme. Vzhledem k tomu, že cvičíme u dost zkušenejch trenérek, tak mám poměrně velkou jistotu, že jeho chování neni obvyklý ani normální. pomaličku krok za krokem to ustupuje, ale stále se to děje až příliš často.

birma
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:07
- Nahlásit

zbrnd
je empaťák a tak ví, že se musí o paničku postarat
jojo a proto mě pak šel chránit, když se flaťák vzdálil a mírumilovně stál asi 15 metrů od nás holt mu šel vysvětlit, že přibližovat se nesmí. A aby to nebylo tak okaý, tak se napřed tvářil, že ho jde přátelsky pozdravit a pak až mu to vytmavil...

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:15
- Nahlásit

birma
kdyby v tu chvíli zatmění poslechl, tak to nepovažuju za problém a neřeším to ;)
aha tak uz rozumim

jen to bohužel znamená, že chlapeček musí být většinu času na vodítku.
ja nevim no...ale voditko muze byt dlouhy, ve meste mu je litani na volno stejne docela na prd a mimo muze bejt v nejhorsim na stopovacce .... myslim radeji takovyhle omezeni nez celozivotni "snaha" o to, aby mohl bejt navolno ne?

konkrétně potřebuju zvládnout to, že jdu se psem, kterej dělá "jéééé mamíííí! my jdeméééé! cvičíííít! supééééér!" a během půl kroku (bez jakýhokoliv mnou postřehnutelnýho vnějšího podnětu) mám psa, kterej netuší kde je, proč tam je a že jsme tam spolu a něco děláme. Vzhledem k tomu, že cvičíme u dost zkušenejch trenérek, tak mám poměrně velkou jistotu, že jeho chování neni obvyklý ani normální. pomaličku krok za krokem to ustupuje, ale stále se to děje až příliš často.
samo nevím, bo vás neznám, ale tak v takovým případě může být to permavodítko něčím, co mu dává bezpečí ... bych se toho zas tak nebál ne? a když jste někde , kde je to bezpečný tak se vylítá ...hele kolik psů je na metrový šňůře celej život...ehm nebo ještě hůř 15 minut denně a zbytek dnes jsou navolno doma :/ půl dne koupelně po tmě ... v koji ... atd atd ... pes si fakt zvykne navic Adam se mohl mit preci mnohem hure a jsem presvedcenej ze úpro nej, ale konec koncu i pro tebe bude lepsi, kdyz budete oba v klidu a spokojeni spojeni voditkem protoze mmj kdyz to mate takhle a on je navolno tak Ty urcite nejsi v klidu a on to citi a to asi neni dobry ne? Hele tak snad to nepochopis spatne proste se te snazim skoropúresvedcit, ze vam muze byt spolu fajn na jednom permavoditku

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:17
- Nahlásit

birma
jojo a proto mě pak šel chránit, když se flaťák vzdálil a mírumilovně stál asi 15 metrů od nás holt mu šel vysvětlit, že přibližovat se nesmí. A aby to nebylo tak okaý, tak se napřed tvářil, že ho jde přátelsky pozdravit a pak až mu to vytmavil...
no ale to muze byt zcela racionalni chovani...on neni zatizenej nejakou falesnou a pritom realne neeistujici moralkou, snazi se chovat efektivne ... co je na tom blbyho? von je pes, ne bbej clovek...jako vazne

birma
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:30
- Nahlásit

zbrnd
muze bejt v nejhorsim na stopovacce ....
tak to samozřejmě bohužel žijeme ve městě, vedle cyklostezky, kde denně potkáváme mraky psů a to jsou podmínky, kdy je i 2 metry dlouhé vodítko někdy dlouhé až příliš. Jsou místa, kde není takový problém, aby byl na volno, ale tam se buď nedostanem denně, nebo to není na klidné proběhnutí, ale jen třeba chvíli běhání za míčkem.
myslim radeji takovyhle omezeni nez celozivotni "snaha" o to, aby mohl bejt navolno ne?
tak na snaze aby mohl být na volno nevidím nic špatného. Nevím, jak si to představuješ ty, ale u nás to probíhá stylem: když jede cyklista, nejvíc se ti vyplatí sedět a koukat na mě; když vidíš zvěř, nejlepší je si dřepnout na bobek; není nutné chodit za každým psem, kterého vidíš a bojíš se ho, můžeš i odejít a nic se ti nestane.
Takže nic, při čem by trpěl jakoukoliv újmu. Pokud já teda už nemám nervy v kýblu z jinejch věcí, pak mu prostě oznámim, že s takovym debilem venku nebudu a jdeme domů
vam muze byt spolu fajn na jednom permavoditku
ale jo, já nemám problém s tím, že je většinu času vodítkovej, on s tím až takovej zásadní problém taky nemá. Když jsou místa kde může/musí být na volno, tak holt věřím, že nám ta odvaha projde a zatím žádnej extra průšvih se nestal. Jen prostě nemám ty koulesi stoupnout před lidi a říct jim něco na úpůsob "můj vlastní pes se sice chová jako kretén, ale vy mi těď zaplatíte tolik a tolik a já vám řeknu, jak máte správně vychovávat svoje mnohem pohodovější psy", protože oni už neuvidí tu historii zvířete, co mělo hysterák, když se mělo přiblížit na rušnější ulici, nedokázalo se podívat na člověka, mělo hysterák z cyklisty na horizontu, nemohlo jezdit žádnym dopravnim prostředkem, nedokázalo se soustředit ani tak dlouho, než spolklo pidipamlsek.... a dneska mu "jenom" vadí, když dojde pes na kontakt (a některá plemena teda na pár metrů) a mine ho na na dva metry rychle jednoucí cyklista a občas neudrží pozornost...

birma
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:31
- Nahlásit

zbrnd
von je pes, ne bbej clovek...jako vazne
ale jo, dneska už si i dovedu dát dohromady, co ho k tou vedlo jen prostě bychom si oba žili líp, kdyby neměl potřebu to dělat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 21:41
- Nahlásit

birma
tak já Ti nevím, ale možná, když si to teď po sobě přečteš poslední dva posty , tak zjistíš, že ty problémy vlastně plynou z Tebe a ne z něj? já nevím, mě to tak přijde a opět opakuji nemyslím to zle

"můj vlastní pes se sice chová jako kretén, ale vy mi těď zaplatíte tolik a tolik a já vám řeknu, jak máte správně vychovávat svoje mnohem pohodovější psy",
jednak se nechová jak kretén, nejspíš se hová podle toho, co má za sebou
druhak nevidím důvod, proč se s tím těm lidem svěřovat a vysvětlovat jim relativně složitou situaci když oni nezvládaj ani ouplný základy
třeťak neplatili by Ti za to, že něco naučíš Adama, ale že naučíš něco je

birma
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 22:03
- Nahlásit

zbrnd
zjistíš, že ty problémy vlastně plynou z Tebe a ne z něj?
hele snažila jsem se to najít u sebe a nenašla.
Když to třeba teď přehodím na agi, kde máme dohled zkušených nejčastějc - koukali na mě trenéři a mám ověřeno x krát že i na místě, kde já něco udělám dobře, včas a srozumitelně, tak on se ztratí a nepremává.
Na přenos mýho strachu nebo stresu u něj nevěřim, protože já jsem většinou fakt v klidu (kdyby mě měla každá procházka nebo blbá situace nervovat, tak už mě dávno odvezli) a i když třeba jdu věn už načatá, takže ty nervy mám, tak jeho reakce se nelišej (nebo aspoň ne ty prvotní na podnět, ty potom na mě už samozřejmě rozdílný jsou).
jednak se nechová jak kretén, nejspíš se hová podle toho, co má za sebou
to jistě, ale z pohledu člověka, co o nás nic neví, je to prostě nevychovanej a nezvládnutej spratek
neplatili by Ti za to, že něco naučíš Adama, ale že naučíš něco je
jistě, ale musí z něčeho usoudit, že je něco dokážu naučit. Reference logincky na začátku nejsou a v tu chvíli se většina lidí dívá na to, jak se chová pes takovýho cvičitele.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 23:38
- Nahlásit

birma
hele snažila jsem se to najít u sebe a nenašla.
proto jsem tu já a já to našel .... lidově se tomu říká "moc to řešíš" no prostě chceš vylepšovat moc urputně - neber to doslova ... ono je to těžký ... těžko to vysvětlit, ale funguje to myslím na podobným principu jako že třeba "čím blbější člověk, tím spokojenější život" rozumíme si aspoň trochu?

Na přenos mýho strachu nebo stresu u něj nevěřim, protože já jsem většinou fakt v klidu (kdyby mě měla každá procházka nebo blbá situace nervovat, tak už mě dávno odvezli) a i když třeba jdu věn už načatá, takže ty nervy mám, tak jeho reakce se nelišej (nebo aspoň ne ty prvotní na podnět, ty potom na mě už samozřejmě rozdílný jsou).
to máš těžko, možných je mylyjoum variant, nemá je asi smysl rozebírat navíc když víme, jak je těžký se domlouvat takhle těma písmenkama jen
co já vím, třeba Tě vnímá celkově jako nerváka )) teda on samo pro to nemá pojmenování nervák on Tě prostě nějak vnímá a nějak se chová a nezapomeň že Ty se taky nějak chováš a zdaleka ne všechny mechanismy svýho chování si uvědomuješ a na to on může reagovat bejt podle toho nějak zařízenej ...třeba to tak není, ale klidně bejt může

Tak dělej tu školu formou těch videokurzů ne? Nebo tak něco ... tam ukážeš jen to, co chceš....
tady kup ten soloshot
http://shop.soloshot.com/collections/all/
a jedeeem

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 07:54
- Nahlásit

birmatak mám poměrně velkou jistotu, že jeho chování neni obvyklý ani normální. pomaličku krok za krokem to ustupuje, ale stále se to děje až příliš často.

jen čistě úvaha..někde vejš píšeš vo poruše vosobnosti či tak něco..teda ne svý ,ale psí..myslíš,že , obecně ,neni možný aby i psi byli prostě nějako narušený jako lidi některý? jakože ani výchovou ani výcvikem to nelze zcela odstranit bo to prostě neni možný..jako u lidí třá neodstraníš depku,tu opravdovou myslim,bo mozek jest rozbit určitým způsobem,lze jen mírnit medikamentama.tim netvrdim ,že to je případ zrovna tvýho psa,jen že já osobně si myslim,že proč by to nemělo bejt možný u psů..

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 09:47
- Nahlásit

davidkova renata
myslíš,že , obecně ,neni možný aby i psi byli prostě nějako narušený jako lidi některý? jakože ani výchovou ani výcvikem to nelze zcela odstranit bo to prostě neni možný..jako u lidí třá neodstraníš depku,tu opravdovou myslim,bo mozek jest rozbit určitým způsobem,lze jen mírnit medikamentama.
souhlas na 100%, já tomu věřím naprosto.
birmaminulej tejden chtěl sežrat hodnýho flata jen proto, že se na nás přišel podívat
No to se nediv, to je jasnej útok Prej přišel se podívat... :P Cizí psi se třeba na nás nemají co chodit dívat bez předchozí dlouhé komunikace na dálku, kdy my dáme jasně najevo, zda se může přiblížit, nebo ne
Hele nevíš, co si zažil, z toho to myslím vychází a než-li se odbourá všechno, může to trvat hodně dlouho. A některý věci prostě ideální nebudou nikdy. Chápu snahu mít psa na volno, naprosto s tím souhlasím, šla bych stejnou cestou, občas se hold vyskytne zaváhání. Je to přeci jen živá bytost. Na vodítku je to stejné? Jako, že mám poměrně velkou jistotu, že jeho chování neni obvyklý ani normální?

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 13:59
- Nahlásit

zbrnd
lidově se tomu říká "moc to řešíš" no prostě chceš vylepšovat moc urputně - neber to doslova ...
rozumíme mně je více méně jasný, že kdybych ho nechala honit cyklisty a řvát na ně, tak ho to za pár měsíců přestane bavit. Ale tak nějak mi to nepřijde k těm chudákům fér...
třeba Tě vnímá celkově jako nerváka )) teda on samo pro to nemá pojmenování nervák on Tě prostě nějak vnímá a nějak se chová a nezapomeň že Ty se taky nějak chováš a zdaleka ne všechny mechanismy svýho chování si uvědomuješ a na to on může reagovat bejt podle toho nějak zařízenej ...třeba to tak není, ale klidně bejt může
jasně, může. V tuhle chvíli bych řekla, že už jsem ve fázi skoro zen budhismu, ale třeba se mi to jen zdá Rozhodně ale i kdyby to bylo čistě jen a jen mnou, tak to může bejt něco, co nedokážu ovlivnit, tudíž mi zbejvá zkoušet ovlivnit jeho reakci na to (aniž bych nad sebou lámala hůl a přestala se snažit o co největší klid u sebe). Ve výsledku to stejně musíme zvládnout nějak spolu, jeho by si nikdo jinej nevzal, tak mu nezbejvá, než to se mnou nějak zvládnout

davidkova renata
myslíš,že , obecně ,neni možný aby i psi byli prostě nějako narušený jako lidi některý?
řekla bych, že si jsem skorem jistá, že to tak je. U Adama jsem (aspoň doufám) nepsalaa o poruše osobnosti, ale pozornosti nebo možná učení. Nechci se na to vymlouvat, ale fakt myslim, že něco v tomhle směru u něj nebude úplně dobře, protože je dost psů, kteří si toho zažili mnohem víc a tak nějak ten normální život bez větších problémů zvládaj.
Fakt je, že třeba já si ještě můžu pískat a nemám si na co stěžovat ve srovnání se známejma. Jedna má kokra, kterýho si brala jako dospělýho z útulku a ten je i po letech schopnej jít proti ní natvrdo, bez tlumení kousnutí a v podstatě v situacích, ve kterejch mi to hlava nebere. Další má nádhernýho křížence, vzala si ho když měla fenu, dala ho víceméně do kupy a fena umřela. Pes ze dne na den upadl do depresí, ale takovejch, že už zvažovala utracení - nechtěl opouštět klec, nechtěl chodit na procházky (pouze do neznámýho prostředí a to ho prej bavilo tak dvacet minut, ale vyvážej psa denně autem někam, kde to ještě nezná) a nic. Teď jsem ji potkala a prej se jednou ráno vzbudil a deprese jsou pryč - měl je x měsíců, snad i přes rok. A zase je to zvíře, který bylo schopný jít do majitelky tak, že to bylo na šití. Teď už prej aspoň neprokousne kůži.

ssshhhhh
Cizí psi se třeba na nás nemají co chodit dívat bez předchozí dlouhé komunikace na dálku, kdy my dáme jasně najevo, zda se může přiblížit, nebo ne
bych řekla, že nemaj vůbec co existovat, pokud to nejsou krásný hárafky nebo nejsou maximálně po lokty (jeho)
Na vodítku je to stejné?
řekla bych, že nejhorší je to na agi, kde to bude i tim vzrušenim (přestože on neni ten nabuzenej magor). Obecně když zrychlí tempo, tak má větší problém udržet myšlenku možná je to ale i tim, že venku je vždycky něco, na co se to dá svést, že ho rozptýlilo - pach někde, pohyb, co jsem nepostřehla... ta hala, kde se nic neděje a nic nemění tomu dá prostě vyniknout, že ten problém nepřichází z vnějšku. Neviděla bych rozdíl v tom jestli na vodítku nebo bez něj. V podstatě to vypadá trochu jako kdyby byl na dálkový ovládání - je zapnutej, zapnutej... a najednou jako kdyby někdo stiskl vypínač a za očima je prázdno.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 15:52
- Nahlásit

birma
rozumíme mně je více méně jasný, že kdybych ho nechala honit cyklisty a řvát na ně, tak ho to za pár měsíců přestane bavit. Ale tak nějak mi to nepřijde k těm chudákům fér...
tak jsem to zas ouplne nemyslel, myslel jsem to spis proste zabezpecit a hotovo...cili nesnazit se odnaucovat proste jen nedovolit stejne jako treba mu asi nedovolis jiny veci
..aby si delal co by chtel to taky ne, to by za chvili zvlcil jak PetraK
jasně, může. V tuhle chvíli bych řekla, že už jsem ve fázi skoro zen budhismu, ale třeba se mi to jen zdá Rozhodně ale i kdyby to bylo čistě jen a jen mnou, tak to může bejt něco, co nedokážu ovlivnit, tudíž mi zbejvá zkoušet ovlivnit jeho reakci na to (aniž bych nad sebou lámala hůl a přestala se snažit o co největší klid u sebe). Ve výsledku to stejně musíme zvládnout nějak spolu, jeho by si nikdo jinej nevzal, tak mu nezbejvá, než to se mnou nějak zvládnout
jj to se mi libi jak jsi napsala..tedy ze i kdyz treba nevis na co u tebe reaguje, tak se to muzes snazit odvodit z toho co spolu zazivate...to mozna jde, ale asi ne zas vzdy...a taky je to mozna zcela jinak zejo, tezko soudit

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 16:40
- Nahlásit

zbrnd
proste jen nedovolit
když to se snadno řekne u zvířete, co má třeba šílenej lesko v oku, snaží se na sobě udělat uzel, řve, chňape a z huby mu odstříkavaj sliny. Prostě jen nedovolit je ve výsledku mnohem psychicky i fyzicky víc vyčerpávající a náročnější, než se to snažit odnaučit. Pokud teda nemyslíš podržet na krátkym vodítku a pokud nedosáhne, tak ho nechat ať si dělá, co chce.
jako treba mu asi nedovolis jiny veci
v podstatě jediná věc, co má zakázanou v tom smyslu, jak to myslí většina lidí (teda že začnu zvyšovat hlas, když to dělá) je startování po mejch kočkách a to proto že to dělá v noci (protože na něj někdo z nich skočí a on se vzbudí a lekne se) a mě to vždycky vzbudí a leknu se

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:13
- Nahlásit

birma
když to se snadno řekne u zvířete, co má třeba šílenej lesko v oku, snaží se na sobě udělat uzel, řve, chňape a z huby mu odstříkavaj sliny. Prostě jen nedovolit je ve výsledku mnohem psychicky i fyzicky víc vyčerpávající a náročnější, než se to snažit odnaučit. Pokud teda nemyslíš podržet na krátkym vodítku a pokud nedosáhne, tak ho nechat ať si dělá, co chce.
no myslel jsem proste aby byl v klidu, kdyz Ty chces aby v nem byl, pokud je to fyzicky problem, tak to je bulby no to chapu

v podstatě jediná věc, co má zakázanou v tom smyslu, jak to myslí většina lidí (teda že začnu zvyšovat hlas, když to dělá) je startování po mejch kočkách a to proto že to dělá v noci (protože na něj někdo z nich skočí a on se vzbudí a lekne se) a mě to vždycky vzbudí a leknu se
a to jako teda nedela kdyz to ma zakazany nebo to ma zakazany a dela to?

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:16
- Nahlásit

zbrnd
myslel jsem proste aby byl v klidu
myslíš fyzickym nebo psychickym klidu?
to jako teda nedela kdyz to ma zakazany nebo to ma zakazany a dela to?
to jako když ho něco vzbudí tim, že na něj skočí, tak vystartuje a úplně to stejný v tu chvíli dělám já mám pocit, že ani jeden z nás to nedokáže ovlivnit vůlí

Neumi
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 17:57
- Nahlásit

cili nesnazit se odnaucovat proste jen nedovolit
bližší vysvětlení:
no myslel jsem proste aby byl v klidu, kdyz Ty chces aby v nem byl
jo, u " zvířete, co má třeba šílenej lesko v oku, snaží se na sobě udělat uzel, řve, chňape a z huby mu odstříkavaj sliny."nemusíš nic učit, stačí,když bude V KLIDU
....že mě takové jednoduché řešení ještě nenapadlo...

Prostě jen nedovolit je ve výsledku mnohem psychicky i fyzicky víc vyčerpávající a náročnější, než se to snažit odnaučit. Pokud teda nemyslíš podržet na krátkym vodítku a pokud nedosáhne, tak ho nechat ať si dělá, co chce.
Přesně tak, a v té poslední větě bych i vynechala to "pokud...",i to je u dobře emotivního jedince vyčerpávající a kontraproduktivní

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 18:25
- Nahlásit

birma
myslíš fyzickym nebo psychickym klidu?
V první řadě v tom fyzickým, aby se třeba nezmítal.

to jako když ho něco vzbudí tim, že na něj skočí, tak vystartuje a úplně to stejný v tu chvíli dělám já mám pocit, že ani jeden z nás to nedokáže ovlivnit vůlí
takže to nemá teda ale zakázaný, když se to tak děje ne?
tak to asi nezměníš, pokud tam budete spolu všichni na volno ne?
tak já myslím, že pokud nemá tendenci je likvidovat, tak je to Ok a pokud má, tak by tam měl bejt někdo, kdo to vodpreventuje tyhle situace ne?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 18:29
- Nahlásit

Neumi
..že mě takové jednoduché řešení ještě nenapadlo..
A to je ti k smíchu jo? Bych spíš čekal, že se nad tím rozpláčeš.

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 18:33
- Nahlásit

zbrnd
V první řadě v tom fyzickým, aby se třeba nezmítal
a nejjednodušší cesta jak toho dosáhnout je stejná, jako ta ho to odnaučit. Další možnost by byla, že bych ho omráčila tupým předmětem Prostě fyzickej tlak u vynervenýho zvířete ho pošle do akorát větších otáček. Aby sis to uměl představit - pokud včas oba vidíme cyklistu, tak v podstatě stačí se na něj podívat, případně oslovit a vysvětlit, co po něm chci. Pes si v klidu sedne u krajnice a je klid. Problém je v onu chvíli, kdy nám nečekaně zpoza zad (nebo ze zatáčky) najednou vyjede něco, co udělá akorát vžžžžžžum a už tomu vidíme jenom záda. Tam pak stíhám akorát zajistit, aby ono vžžžžžum nepřišlo k újmě (občas se teda spíš snažím aby mi to nepřejelo psa nebo dokonce mě), fakt si nedovedu představit, jak bych v tu chvíli ještě zajišťovala u psa fyzický klid bez zmítání i tak jsme na tom teď tak, že během cca 5 ti vteřin schopnej domyslet, že tohle asi nebylo to ono, co měl dělat a je v pohodě, oproti dřívějšímu hysteráku na minutu a víc je to pohodička.
pokud nemá tendenci je likvidovat, tak je to Ok
neni to ok, protože mě to budí a já řvu dřív, než zapojim mozek a zjistim, že to vlastně neni třeba

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 18:51
- Nahlásit

birma
hele taky jezdim na kole, ale někteří vžžžuuum jsou fakt kreténi, dneska taky, blbec div nás nepřejel, a že jsme měli s sebou i malinkatý pejsky a tam by to byla totálka a ještě pak nadával, že po něm holky vylítly. Prej, co kdyby se lekl a spadl z kola... debil... já se lekla a čuby taky, moh bejt rád, že jen štěkaly a hnaly ho. A věta "co kdyby mě kously" mě taky dokáže vytočit. Co kdyby... co kdyby byl pán ozbrojen a rovnou mě odprásk, to taky nemůžu vědět ne.
Když mám čas a prostor, psa si ohlídám, ale nebudu ho mít na šňůře jen protože někteří vžuum jsou navíc i tydýt a normálně nás napadaj a ohrožujou svou agresivní jízdou. Pak se nemůžou divit. Sama bych ho seřvala, že jede jak debil, takhle hold to udělaj psi. Není to ideál, ale ať mi takovejhle blbec nevypráví o ohleduplnosti.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 18:53
- Nahlásit

Neumi
..že mě takové jednoduché řešení ještě nenapadlo..
co se člověk nedozví od žbrndy že jo

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 18:58
- Nahlásit

birma
Prostě fyzickej tlak u vynervenýho zvířete ho pošle do akorát větších otáček
no to v takovym pripade nesmi byt teda jen tlak, ale proste zafixovani - pokud to nejde tak proc? co by nastalo, kdyby si ho treba zafixovala, koukala po ptakach a hladila ho?

Pes si v klidu sedne u krajnice a je klid. Problém je v onu chvíli, kdy nám nečekaně zpoza zad (nebo ze zatáčky) najednou vyjede něco, co udělá akorát vžžžžžžum a už tomu vidíme jenom záda. Tam pak stíhám akorát zajistit, aby ono vžžžžžum nepřišlo k újmě (občas se teda spíš snažím aby mi to nepřejelo psa nebo dokonce mě), fakt si nedovedu představit, jak bych v tu chvíli ještě zajišťovala u psa fyzický klid bez zmítání
tak to bude ale ten problem..on je proste naucenej, ze pokud se lekne dela se curbes a ty ho nechas ho ten curbes delat, ne? Aspon mi to tak vyzniva z toho co popisujes. A on to ma proste jako vzorec chovani. Ne? ja nevim, jen mi to tak prijde.

i tak jsme na tom teď tak, že během cca 5 ti vteřin schopnej domyslet, že tohle asi nebylo to ono, co měl dělat a je v pohodě, oproti dřívějšímu hysteráku na minutu a víc je to pohodička. To mi prijde pro zmenu jako ze se tim dobre bavi teda, pokud je to tak jak pises. Ale neznam vas a nikdy jsem to nevidel tak to samo muze byt i jinak.

neni to ok, protože mě to budí a já řvu dřív, než zapojim mozek a zjistim, že to vlastně neni třeba
Tak ale Adam to řešení za Tebe asi nevymyslí ne? Ani rozhodnutí, jak to vyřešit, neudělá

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:05
- Nahlásit

ssshhhhh
co se člověk nedozví od žbrndy že jo
kokokokokoko?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:08
- Nahlásit

zbrnd
dák

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:10
- Nahlásit

zbrnd
ty ho nechas ho ten curbes delat, ne
tak ono zamezit negativní činnosti není vždy tak snadné, kór když je pes jak kraken

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:15
- Nahlásit

ssshhhhh
ak ono zamezit negativní činnosti není vždy tak snadné, kór když je pes jak kraken
a nekdo psal, ze je to snadne?

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:19
- Nahlásit

zbrnd
dobře, tak prostě kolikrát to prostě už nejde.

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 19:19
- Nahlásit

zbrnd
pokud to nejde tak proc?
prostě se vynerví, hysterák, nesnáší omezování a fixaci ani v klidu natož ve vypjatý chvíli. Pokud budeš někdy potřebovat pár modřin, můžeš mi přijít zafixovat psa A fakt nevim, jak si představuješ fixaci velkýho psa a ještě ho u toho mám hladit? Kterou rukou?
Jako osobně nevidím důvod to dělat, nevidím přínos v tom si nervit psa, když to jde jinak.
pokud se lekne dela se curbes a ty ho nechas ho ten curbes delat, ne?
On se jich ale neleká on je loví, stále mluvím o lovu velký kořisti. V případě, že se na ně má čas připravit, tak ví, jak by se měl chovat pokud zrovna není rozhozenej z něčeho jinýho, tak to i zvládá. Pokud ale ten čas nemá, tak se ovládat nedokáže.
To mi prijde pro zmenu jako ze se tim dobre bavi teda, pokud je to tak jak pises
Ale jasně, znova opakuju - lov, adrenalin.. a je děsná prdel štvát cyklistu, že jo super je, že je schopnej se zkoncentrovat a soustředit takhle rychle, to je pokrok. Kapišto?
Ale jako já nepotřebovala ani radu ani brainstorming. Osobně si myslim, že jdem správnym směrem a jednou se dopracujem k chhování, který nám bude vyhovovat oběma (a určitě se to pohne rychlejc až budem bydlet kousek stranou a bude mít dost volnýho pohybu u mýho kola, což tady bohužel možný neni).
Adam to řešení za Tebe asi nevymyslí ne?
ale jaký řešení? Jak chceš řešit podvědomou reakci na něco? V podstatě na bázi reflexního oblouku?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání