Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Únava, nemoc? Jaká vyšetření?
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2015 15:16
- Nahlásit

zbrnd
Takže podle tebe reálně odpovědný člověk má v situaci, že se mu nezdá zdravotní stav psa dělat co?
Co bys dělal ty, kdyby ti pes prostě začal připadat divnej, pes který byl vždy v horku sice pomalejší, ale klidně i běhal a najednou ve třech letech nechce ani chodit ven?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2015 15:24 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ssshhhhh
Takže podle tebe reálně odpovědný člověk má v situaci, že se mu nezdá zdravotní stav psa dělat co?
Zachovat se podle situace.

Co bys dělal ty, kdyby ti pes prostě začal připadat divnej, pes který byl vždy v horku sice pomalejší, ale klidně i běhal a najednou ve třech letech nechce ani chodit ven?
Zachoval se podle situace, ale to jsem již psal.
Nebo jako chceš, abych hodnotil Tvou konkrétní situaci? To fakt ne...jsem ale přesvěden, že stanovisko k tomuhle jsem už jednoznačně napsal:
(nehodnotim zadny konkretni pripad-jen ten abstraktni, ktery jsem nyni popsal - jak na to pasuji ty zde popsane si musis vyhodnotit sama - to ja soudit nebudu)

zbrnd
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2015 15:35 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

ssshhhhh
ale jak fakt jednoznacne napsal, ze si to nemas brat primo na sebe, me reakce sice jsou i na to puvodni, co jsi zde napsala, ale zkus pochopit, ze je to reakce na to, jak jsem Tvuj text vstrebal ja, to muze byt odlisne od toho, jak jsi to myslela atd ... takze me reakce jsou proste na to, co vidim napsane, od zacatku tohodle tematu se ti ani nikomu jinemu nesnazim lezt do svedomi v konkretnich pripadech toho ci onoho psa.

S tím, že bych pak házela zodpovědnost na veterináře a tím se mi ulevilo ale souhlasit nemůžu.
No to mame tendenci delat vsichni i ve vztahu k sobe samym, vychazi to tusim mmj z nasi implicitni pameti, z toho, co nas naucili rodice, nase okoli atd.
A je imo tedy zas jen otazkou, do jake miry to kdo delame.
Ale obecne ci celkove to MY LIDE delame hodne a je to hodne zakorenene.
Dam ti priklad trochu mimo naseho tematu.
Pani z vet. spravy prijde na kontrolu, udela ji a napise do protokolu zhruba toto:
Zvire nemocne, majitel vi, zna atd bla bla bla v pripade dalsich potizi rozhodne o dalsim postupu veterinar.

Takze az takto to mame zakorenene, ze vet by mel rozhodovat o tom, co bude s Tvym my jejim psem ....a to samy je u lidi ....

Matt
# Zasláno: 23 Čen 2015 12:04 - Změnil/a: Matt
- Nahlásit

ssshhhhh plemeno do toho netahej, protože tak byl vychovám abych dosáhl časové efektivity. Naučený proto, aby se mnou mohl ráno chodit běhat, byl vyřáděný a zaměstnaný až do odpoledne, kdy chodíme na výcvik, procházku a dostává se mu práce. Mezitím nevyvádí, zaměstnán demolicí hraček, velkého hledání dobrot v domě i zahradě, nošením bot, uklízení hraček a aportování při každé příležitosti. Plemeno se vztahuje jen k náladě na zabití, když nebyl o Vánocích celé 3 dny na cvičáku. Za dva tři měsíce bude chodit běhat ještě večer (8 + 8km + 3hodiny venku a na cvičáku). Nachodí, nalítá a napracuje dost. Chtěl jsem hodně aktivního psa s chutí do každé činnosti a přesně takový je i Leto. Ve 12ti měsících postupně a pomalu přecházíme na větší porce pohybu, práce a výcviku. Přepočítej si to na čas a uvidíš, sama, kolik času strávím se psem a zároveň mám klid na práci i večer na dceru s hodně aktivním psem. Proto ho mám naučeného na náš denní režim. Že zkouší s míčkem v tlamě házet častěji, no to už je chyba v plánu. Stejně bych učil každého psa v domě.

birma
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2015 14:08
- Nahlásit

Matt
plemeno do toho netahej, protože tak byl vychovám abych dosáhl časové efektivity
takže máš pocit, že pes libovolného plemene by se při stejný zátěži choval stejně? už vidím třeba mopsíka, jak tě v 5:50 budí...
(i když tedy za mě je tenhle program bez dní volna, kdy by mohl pes hlavně psychicky zregenerovat hodně na každého psa a bála bych se případných následků, ale tvoje věc)

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 09:37
- Nahlásit

Matt
Stejně bych učil každého psa v domě.
Tak to by ses ale u různých plemen dočkal dosti různých reakcí.¨
Ono rozdělení plemen do skupin není náhodné. Pracovní pes takhle fungovat bude, společenský již méně, pastevec se ti na to v lepším případě vybodne, lovečák nebude spokojenej jen s bezhlavou aktivitou, ten bude chtít hledat zvěř.
Takže plemeno je dost zásadní při výběru správného psího parťáka.
Vidím, že jsi se psem spokojený a vyhovuje vám to, nicméně to nemění nic na tom, že je to prostě o plemeni. Pokud si belgičáka pořídí člověk jako já, bude to utrpení pro oba.
Já jsem na jednu stranu spokojená, že moje fena nechce aportovat a bezhlavě lítat, že chce jen hlídat, ale na druhou stranu, se její aktivita stále snižuje, nevím, zda je to případnou nemocí a nebo pouze tím, že dospěla a jasně si určila svoje "zařazení". Já psa do ničeho nutit nebudu, pokud nějakou aktivitu provozovat nechce, vyhovím mu a budu se snažit naplnit jeho život tím, co je pro něj a jeho geny přirozené a to se u různých plemen velmi liší.
Kdyby to tak nebylo, nebyla by ani plemena určená pro různé činnosti, cvičák, obrany, lov, samostatná práce atd.
Mimochodem setkal si se osobně někdy třeba s KAO, SAO atp?
Nebo třeba i jen s takovým bernardýnem? Myslíš, že by mu tvůj režim vyhovoval?
Ne, je to opravdu o plemeni.
Jinak souhlas s birma, i tak práce chtivý pes jako belgičan by měl mít možnost psychické regenerace, prostě si dáchnout, vypnout. Znám holku psovodku s belgičanama a rozhodně nemakají denně. Neprojeví se to hned, to je jasné, je to spíš otázka let budoucích.
Ale to jen na okraj.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 12:21
- Nahlásit

no rozdělení plemen do skupin není náhodné. Pracovní pes takhle fungovat bude, společenský již méně, pastevec se ti na to v lepším případě vybodne, lovečák nebude spokojenej jen s bezhlavou aktivitou, ten bude chtít hledat zvěř.
a co teprvá vlk vod čebrený krakulky!!

že je to prostě o plemeni.
jasný trabant je trabant bavor je bavr a jezevčík je prostě jezevčík!!!

naplnit jeho život tím, co je pro něj a jeho geny přirozené a to se u různých plemen velmi liší.
jak chceš umožnit psovi cíleně degenerovat? to je přeci to nejpřirozenější pro většinu psů dnešní doby

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 13:00
- Nahlásit

Tak máme výsledky krve. Cukr, játra, štítná žláza v pořádku, akorát se vetovi nezdají výsledky ledvin, tak ještě doplníme vyšetření moče a pak případně sono ledvin.
Tak držte palce.

birma
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2015 13:38
- Nahlásit

ssshhhhh
držím!

Matt
# Zasláno: 24 Čen 2015 20:59
- Nahlásit

ssshhhhh Stále ti unika pointa a stále to není o plemeni, pouze o možnostech.Ať to dobře dopadne.

Víceméně jsem se musel pousmát a smekám před vaší dedukcí, kolik dostává naloženo. Faktem zůstává, že čas dobrého figuranta není snadno dostupnou komoditou a ano, jezdíme 3x týdně (pokud se nic nezměnilo, tak týden čítá 7 dní) nejen na obranu pod dohledem. Ano, chodíme každý den, cvičíme poslušnost v prostředí plných rušivých podnětů, něco si přeběhneme, s někým si zadovádíme a jdeme dál, do lesů a polí. Připravit psa na zkoušky není snadné, už jsme v tom kolotoči a zvládneme to. Věřím tomu. No tak je to žrout a naprostý magor do míčku, ale to neznamená, že ho uštvu házením, dostává optimum a stejně spát nebude, protože téměř hodinu (ušli jsme 12km) lítá jako magor po zahradě a zadupává komáry. Jen si schrupnul po jídle a venčení. Nezlobil bych se, kdyby ještě přidal do pohybu a do práce. Pes podle mého gusta, možná proto mám právě hyperaktivního Terveurena. Klidná, ale aktivní raketa.

PetraK
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 00:02
- Nahlásit

Matt

stále to není o plemeni, pouze o možnostech.

a ono plemeno není leckdy omezeno možnostmi které mu skýtá stavba jeho těla??????????????? Aj to mi novinka.

Víceméně jsem se musel pousmát a smekám před vaší dedukcí, kolik dostává naloženo.
no to se klidně pousmějte. Ještě jste nečetl o tom, že přetížením se pes dostává do stresu? Zkuste se po tom poohlédnout, uvidíte sám.

Faktem zůstává, že čas dobrého figuranta není snadno dostupnou komoditou a

faktem by mělo být, že člověk prioritně zohlední věk štěněte.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 05:33
- Nahlásit

PetraKa ono plemeno není leckdy omezeno možnostmi které mu skýtá stavba jeho těla???????????????
no von to Matt asi nemyslel, že to není vo tom plemeni vůbec, že jo Peklíku? Bo málokdy je něco na 100%. A dyž to napíše jak to napsal, tak z hlediska češtiny mi z toho vyplývá, že je míněno, že to prioritně není o plemeni. Protože už formulace "je to o plemeni" prostě říká "že je to hlavně/především" o plemeni a tudíž negace této formulace říká její opak.

No a ten zbytek....um brum um

Neumi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 06:37
- Nahlásit

no von to Matt asi nemyslel, že to není vo tom plemeni vůbec
Stále ti unika pointa a stále to není o plemeni, pouze o možnostech
je možno stručně co je či naopak není o plemeni? Mi nějak uniká nejen pointa, ale i úvod a stať.....

Ještě jste nečetl o tom, že přetížením se pes dostává do stresu
jojo, a že taková DCM je častá diagnóza pracovních a loveckých plemen...

Xerxová
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 06:50
- Nahlásit

jasně - plemena byla šlechtěna (některá i velmi dlouho) k určitému "použití". Lovečáci, pastevci, masové konzervy, mazlíčci do kabelky...

Ale pořád je to pes.
Znala jsem anglickou buldočici, která proti všem předpokladům hrála s maličkými páníky fotbal. V létě, ve 30 stupních... Chodila po výletech, lítala lesem - teplo neteplo sníh nesníh. Byla perfektně nasvalená a koneckonců 8 štěníků vyklopila přirozenou cestou bez jediného problému... Prostě si ji pořídila aktivní rodina.

Znám velikou smečku výstavních pudlů. Pravidelně je potkáváme. Ne na výstavách (tam nechodíme my), ani na upravených cestičkách v parku - ale v Jizerkách. Jsou šťastní (občas neuvěřitelně špinaví) a panička s úsměvem tvrdí, že je za údržbou sice větší práce, ale že jim chce dopřát normální psí život.
Podobně potkáváme dva papilony - taky na dlouhých pochodech v horách... Znám krysaříky, kteří jsou vycvičeni a vychováni tak, že by jim lecjaký ovčák mohl závidět...

Znám belgičáky, kteří kromě kotce znají jen krátké procházky s intenzivním výcvikem. Přesto na paničce visí očima a vypadají spokojeně... A nejsou venku hodiny a hodiny...

Pes se přizpůsobí. Jasně že nemluvím o extrémech (špičkový výcvik, obrovská zátěž, speciální práce) - ale pes je pes bez ohledu na plemeno. Není náhodou, že všechny naše dogy byly aktivisti aktivní a milovaly pohyb (doga je elegantní klidný obří rodinný pes. Vysoká zátěž se nedoporučuje - se dočtete skoro všude)... prostě mají tu smůlu, že skončily u nás...

Vlohy jsou důležité. Ale ta "smečka" kolem je někdy i důležitější. Pes se přizpůsobí. Vždyť je to pes

Neumi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 07:12 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit

Znala jsem anglickou buldočici, která proti všem předpokladům hrála s maličkými páníky fotbal. V létě, ve 30 stupních... Chodila po výletech, lítala lesem - teplo neteplo sníh nesníh. Byla perfektně nasvalená a koneckonců 8 štěníků vyklopila přirozenou cestou bez jediného problému... Prostě si ji pořídila aktivní rodina.
anglický buldog má být energický a temperamentní pes, tak proč se divit....a jeden zástupce jako zástupce plemen moc statisticky významný nebude....a třeba agility neběhala? (když pes jako pes...?)

Znám velikou smečku výstavních pudlů. Pravidelně je potkáváme. Ne na výstavách (tam nechodíme my), ani na upravených cestičkách v parku - ale v Jizerkách. Jsou šťastní (občas neuvěřitelně špinaví) a panička s úsměvem tvrdí, že je za údržbou sice větší práce, ale že jim chce dopřát normální psí život.
Podobně potkáváme dva papilony - taky na dlouhých pochodech v horách...

tak obé plemena nožičky mají, chodit umí, a na rozdíl třeba od těžkotonážních molosů sami sebe nijak nezatěžují...jó, kdybys takhle znala nějakého papilona mrštně manipulujícího stádem oveček či smečku pudlů bránící stádo před predátorem, tož to by bylo jiná....

Znám belgičáky, kteří kromě kotce znají jen krátké procházky s intenzivním výcvikem. Přesto na paničce visí očima a vypadají spokojeně... A nejsou venku hodiny a hodiny...
znám u nás jednoho křížence, který je 90% času uvázán na řetězu u boudy, a když vidí majitele, tak jednoznačně jeví nadšení....o čem tohle je argument???

Vlohy jsou důležité. Ale ta "smečka" kolem je někdy i důležitější. Pes se přizpůsobí. Vždyť je to pes
částečně, podmíněně a diskutabilně
a vlohy nerovná se pohyb, fyzička, temperament....

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 07:33
- Nahlásit

Neumi
Tak jsem ráda, že mě někdo pochopil

Nicméně odebrali jsme čůrání a jedem na veterinu, předpokládám, že se to bude někam posílat, nevím, uvidíme. Snad to bude dobrý, upřímně mi to dobře nedělá.

Jinak ad společenská plemena, ty jsou max přizpůsobivá a buď se mohou jen válet, ale klidně naběhají kilometry, měla jsem pudla, vím jaký umí být torpédo.
Přesto však smečku pudlů bránící stádo před predátorem... asi tak

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 07:34 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit

Xerxová
Pes se přizpůsobí. Vždyť je to pes
ale jo, ne třeba úplně, ale přizpůsobí. Ale to neznamená, že je šťastnej. Taky znám tervíka co s ním jdou max k popelnicím s odpadkama, no říkáme mu "týranej pes"

Jináč třeba k běhu, lovečák, ovčoun i klidně leckteré spol. plemeno ti poletí vedle kola s nadšením. Donuť ale bernardýna.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 09:09 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

Neumi
ojo, a že taková DCM je častá diagnóza pracovních a loveckých plemen...
jasný a dlouhodobým studiem se prokázalo, že tato diagnoza je stanovovaná zejména takto:
65% psoznalkyně mujpes.cz
15% psoznalkyně ifauna.cz
10% psoznalkyně cz-pes.cz

je možno stručně co je či naopak není o plemeni? Mi nějak uniká nejen pointa, ale i úvod a stať.....
mě zas uniká, koho se tímhle na co ptáš, neboť cituješ před jednou otázkou více přispivatelů
Takže za sebe: pouze jsem hodnotil, jak jste tu "zpracovali" formulaci "je o plemeni" , což jsem již rozepsal dostatečně a zcela srozumitelně pro většinu tvorů s občankou

Neumi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 09:25
- Nahlásit

jasný a dlouhodobým studiem se prokázalo, že tato diagnoza je stanovovaná zejména takto:
65% psoznalkyně mujpes.cz
15% psoznalkyně ifauna.cz
10% psoznalkyně cz-pes.cz

ty jsi žena? Některým nezodpovědným majitelům, toužícím zbavit se zodpovědnosti za svého psa, tuto diagnózu stanoví veterinář kardiolog. A některým majitelům pomůžou přispěvatelé diskuzních internetových fór svými konkrétními zkušenostmi, shodnými či podobnými....

mě zas uniká, koho se tímhle na co ptáš, neboť cituješ před jednou otázkou více přispivatelů
Takže za sebe: pouze jsem hodnotil, jak jste tu "zpracovali" formulaci "je o plemeni" , což jsem již rozepsal dostatečně a zcela srozumitelně pro většinu tvorů s občankou

ptám se na souvislost plemene s "únavou, nemocí a případnými vyšetřeními". Občanku máš?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 09:26
- Nahlásit

Neumi
částečně, podmíněně a diskutabilně
tak máloco je na 100% na týhle planetě....na 100% jsou akurát věci v hlavách některých zdejších fodborníků

přízpůsobí se relativně hodně...stejně jako třeba člověk, samozřejmě nesmí to překračovat jeho limitace jakože třeba jorkšír solo pumu asi fakt neuloví

mmch i člověk se přizpůsobí, jde z něj udělat třeba stroj na úklid-domácí práce-zahradkove prace + poskytování sexu + neco k tomu dle libosti, bude to dělat jen za stravu a de facto s nadšením(i když tento pojem by už byl pro popis jeho stavu stejně nevhodný jako pro popis stavu psa - myslím pojem "nadšení") ...jde z něj udělat storj na zabíjení a taky bude zabíjet naprosto bez problému se vší spokojeností ... prostě jsme hodně přizpůsobiví, psi rovněž

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 09:35
- Nahlásit

Neumi
ty jsi žena?
tuším , že ne
to nějak souvisí s tím, na co jsi reagovala?

Některým nezodpovědným majitelům, toužícím zbavit se zodpovědnosti za svého psa, tuto diagnózu stanoví veterinář kardiolog. A některým majitelům pomůžou přispěvatelé diskuzních internetových fór svými konkrétními zkušenostmi, shodnými či podobnými....
no dyť jsem to psal....prostě tleskám, naty si vodborník přečte, jak někdo jinej popisuje, co dělá ze psem, kdy mimo jiné je popisovaná spokojenost psa a hnedle je jasný, že ten pes dostává naloženo moc...bo to třeba mmj vůbec nezáleží na konkrétním jedinci ...
prostě vodborník vidí, že jde o typ(modelovou řadu): BO-Tervueren(či jak se to píše), tak je hned jasný, kolik je pro toho psa akurát a že prostě tohle je moc..

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 09:38
- Nahlásit

ssshhhhh
Ale to neznamená, že je šťastnej. Taky znám tervíka co s ním jdou max k popelnicím s odpadkama, no říkáme mu "týranej pes"
míru šťastnosti psa taky umí posoudit zdejší odborníci na dálku na základě pár desítek řádku textu, v kterých se navíc popisuje, ze šťastný je?
škoda, že jsem se narodil jako debil...já mít takovýhle schopnosti, tak jsem dnes nejbohatší evropan

Neumi
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 10:03
- Nahlásit

no dyť jsem to psal....prostě tleskám, naty si vodborník přečte, jak někdo jinej popisuje, co dělá ze psem, kdy mimo jiné je popisovaná spokojenost psa a hnedle je jasný, že ten pes dostává naloženo moc...bo to třeba mmj vůbec nezáleží na konkrétním jedinci ...
prostě vodborník vidí, že jde o typ(modelovou řadu): BO-Tervueren(či jak se to píše), tak je hned jasný, kolik je pro toho psa akurát a že prostě tohle je moc..

Zbrnd, prosím cituj, kde někdo (jiný než matt) píše, že konkrétně pes uživatele matta je přetěžován.
A za druhé, co mě dost a od tebe zaujalo : "je popisována spokojenost psa" - pes krmen pedigree bude taky vykazovat spokojenost, neb jsou dobře ochucené....dítě krmené čipsy, hamburgry, hranolkami a cocacolou bude taky vykazovat spokojenost (než ho odejmou rodičům pro ublížení na zdraví či tak nějak).....já taky budu vykazovat velmi velkou spokojenost při konzumaci větrníků, než upadnu do hypoglykemického kómatu....

cernej caj
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 10:09
- Nahlásit

ssshhhhh
tady neco najit relevantniho tak su zvedava co ty ledviny a aspon ste neco vyloucili. Co pozorovatelny zlepseni psa? je? nebo je furt stejna

birma
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 10:15
- Nahlásit

Xerxová
Znám velikou smečku výstavních pudlů. Pravidelně je potkáváme. Ne na výstavách (tam nechodíme my), ani na upravených cestičkách v parku - ale v Jizerkách
Tak zrovna pudlíci jsou původně lovečáci a jsou dost aktivní, v tom fakt moc přizpůsobení psa nevidím. Stejně tak papišci bývají většinou přes svou velikost nadšení sportovci.
Kdyby se psi obecně byli schopni přizpůsobit tak moc, že by záleželo ze všeho nejvíc na aktivitě jejich rodiny, proč by pak xy psů demolovalo domácnost nebo se sebepoškozovalo z nudy? Stejně tak pokud bude pes od narození spíš lenochod, tak hohyperaktivní majitelé podle mě spíš znechutí než aby od základu předělali jeho podstatu a on si najednou nadšeně užíval mnohadenní přechody Alp. Kdyby to tak vážně bylo, proč by se štěňata v jednom vrhu ještě u matky lišila temperamentem, když mají jednu matku a jedny majitele?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 11:37
- Nahlásit

Neumi
Zbrnd, prosím cituj, kde někdo (jiný než matt) píše, že konkrétně pes uživatele matta je přetěžován.
Proč bych to dělal?

A za druhé, co mě dost a od tebe zaujalo : "je popisována spokojenost psa" -
Ne ne ne ...psal jsem tam:"kdy mimo jiné je popisovaná spokojenost psa"
A už vůbec z toho, co jsem psal, nikterak nevyplývá, že to, že je majitelem psa psáno, že je pes spokojenej, znamená, že je naprosto OK ...já jsem se pozastavoval či komentoval úvahy kritiků/hodnotitelů Matta a jeho psa .

pes krmen pedigree bude taky vykazovat spokojenost, neb jsou dobře ochucené....dítě krmené čipsy, hamburgry, hranolkami a cocacolou bude taky vykazovat spokojenost (než ho odejmou rodičům pro ublížení na zdraví či tak nějak)....
to samozřejmě souhlas nicméně viz předchozí odstavec

.já taky budu vykazovat velmi velkou spokojenost při konzumaci větrníků,
Prosím Tě a kde je kupuješ? Nebo si je pečeš sama? Se ptám, protože z těch kupovanejch u nás nevěřím, že bys to mohla dostat, ony jsou spíš totiž na poblinkání se po dvou soustech.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 11:38
- Nahlásit

birma
Tak zrovna pudlíci jsou původně lovečáci a jsou dost aktivní, v tom fakt moc přizpůsobení psa nevidím.
takže jako když se to tu x desetiletí selektuje na dyzajn, tak furt maj dobrou fyzicku v genech myslis?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 11:46 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

birmaKdyby se psi obecně byli schopni přizpůsobit tak moc, že by záleželo ze všeho nejvíc na aktivitě jejich rodiny, proč
to samozřejmě záleží...na celým tom vztahu záleží...prostě pes se ti nepřizpůsobí jen pokud je to mimo jeho limity...to samé člověk...asi by mě nikdo nikdy nevycvičil k lovu delfínů třeba ..jakože kdybych je měl lovit jen tak rukama nohama prostě bez pomůcek...

ono samozřejmě v reálu to nedává smysl.. protože když si někdo koupí třeba belgičáka z pracovního chovu a pak se mu nevěnuje, tak bez bude mít tendenci demolovat nebo si naházet asi nežádoucí aktivity...ale pokud si představíš absurdní situaci skoro, že toho psa takhle bude mít někdo, kdo ho perfektně vychová, nenechá ho nic ničit apod jen mu prostě nedopřeje ten pohyb tak ten pes se přizpůsobí, protože pochopí, že musí aby "přežil"..jasně najdou se i takoví, kteří se z toho zblázní, ale to je pak otázka, jestli už nejde zase o úchylku toho psa.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 12:48
- Nahlásit

cernej caj
Tak zleplšení je hlavně, když jde někdo kolem domu, nebo kolem nás projde venku cizí chlap. To je úplně super zlepšená

Ale vážně, má poněkud nižší hodnoty celk. bílkoviny v krvi. Nic dramatickýho, ale chtěl raděj i prověřit moč. Podle testu nějakym tim papírkem co se strká do moči má bílkoviny tak na jeden křížek, nicméně posláno do laborky, přesné výsledky snad zítra. Tak drž palec Kdyby tam něco bylo, musela by na sono ledvin. A mmch by pak vypadala jak debil v oholenejma místama na zádech v dlouhý srsti. Ale tak to je to poslední.

Ráno jsem s ní byla jen na půl hodinky, to byla skoro spokojená, sice poulila očima co chvíli (tim mě dostává, zastaví se a tváří se, že teda s NÁMA nikam nejde, že by jsme mohli všichni zhynout nejkrutější smrtí a že jí celej svět děsně sere, vypadá jak já, když jsem byla malá a vzali mě na tůru ), ale jak jsme se otočily směrem dom, nabrala na tempu a spěchala do postele

Nevim, třeba to má v hlavě a prostě dospěla do věku, kdy se rozhodla, že důležitý je hlídat domov a ne chodit ven. Ale prostě chci vyloučit nějakou nemoc, to je jasný. Poslední pes mi odešel na selháníjater a kdyby jsme bývali zašli na preventivní vyšetření a přišlo se na to dřív, dalo by se ještě něco dělat, takhle bylo pozdě.

zbrnd

K té spokojenosti psa. Já netvrdila ani slovem, že pes Matta není šťastnej, naopak jsem někde psala, že si zřejmě dobře sedli a pes je spokojenej (teď nemluvím o potřebě odpočinku, že to nějak popsal a nějak vyznělo, je jedna věc, ono odpočívat psa je třeba naučit, což teda já nemusím, protože ti moje odpočívají rádi a často ), psala jsem, že BOT co znám by taky rád makal a místo toho dostává jen mini procházky párkrát do týdne. A myslím, že se přizpůsobil, co mu zbývá, že. Ale spokojenej teda není, snaží se pokaždé když jdem kolem protéct skrz plot a přidat se k nám. Myslím, že moje čuba by s ním měnila.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2015 12:50
- Nahlásit

zbrnd
Ještě osobní otázka, pokud to nevadí. Máš děti? Měl jsi někdy ve svém dospělém životě psa? (důvody proč ho nemáš jsi někde zmiňoval, na to se neptám)

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání