| Autor |
Zpráva |
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 14:26
- Nahlásit
Zdravim, jedna z fen, ta moje "autistka" cca 3 roky, trochu nadváha, kastrovaná, poslední týden je divná.
Žere, kadí normálně, mazlivá je hodně, ale venku prostě nechce chodit, sedá si, plouží se, pořád se na ní jen čeká. Ven se těší, ale jak vyjdem, tak se táhne jak smrad. Jak se objeví nějaký impuls (kočka apod) tak to ožije, i třeba běží, ale jinak sotva leze. Teplotu nemá.
Manžel nechce na veterinu, že prý nám stejně nic nezjistí, že je jen líná a tlustá.
Já si to teda vydupu, protože prostě potřebuju vědět, zda třeba nemá něco se srdíčkem, kvůli čemu prostě nemůže. Pokud má jen depku nebo je líná budu jí víc honit, ale potřebuju vědět, že je zdravá.
Co by jste doporučovali jako postup? Poslechnout srdíčko, RTG srdce jestli není zvětšený a pak třeba rozbor krve?
Vim, že vet bude mít nějaký postup, ale já chci vědět, jaká vyšetření byste požadovali, dík.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 16:13
- Nahlásit
ssshhhhh
No tlustejm organismům, organismům s problémy s tlakem a oběhovými potížemi je poslední týdny docela ouzko.
Tak třeba to je ono...
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 16:37
- Nahlásit
zbrnd
jasně no, může to být cokoliv. Fakt se mi s ní nechce na veterinu, ale stejně mi nic jinýho nezbude.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 18:40
- Nahlásit
ssshhhhh
tak to je samo že Tvá volba, jak zhodnotíš situaci
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 20:01
- Nahlásit
ssshhhhh
zkusila bych určitě to srdce a z krve nejspíš štítnou žlázu
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 21:26
- Nahlásit
Maya
Vrátili jsme se z veteriny, na poslech a pohmat je to ok, v pondělí jdem na krev, na KO a štítnou žlázu, to veta hned napadlo.
Kdyby to bylo ono, bylo by to dobrý, aspoň se to dá snadno řešit a čuba by byla pak aktivnější. Takhle "chcíplej" pes, to je celkem na nic. No hlavně, aby jí bylo dobře.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2015 22:06
- Nahlásit
Kdyby to bylo ono, bylo by to dobrý, aspoň se to dá snadno řešit a čuba by byla pak aktivnější. Takhle "chcíplej" pes, to je celkem na nic. No hlavně, aby jí bylo dobře.
ssshhhhh
neboj, voni ju opravěj
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 07:14
- Nahlásit
ssshhhhh
Únava, skleslost - můžou být i játra. Uvidíte, jak dopadne krev.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 11:19
- Nahlásit
ssshhhhh
Tak mám asi její ségru.
6 let, nekastrovaná, tlustá není. Ale jinak by popis seděl. Naprosté znechucení. Jediným důvodem ke vzrušení je něco k lovu.
Já měla též podezření na štítnou žlázu. Takže jsem odchytla moč a vydali jsme se na veterinu odebrat krev.
Moč OK, krevní rozbory včetně ukazatelů na štítnou žlázu OK. Jediné co mi řekli, že má nepatrně hustší krev, že by měla víc pít. Což ona opravdu málo pije, takže to řešíme vývary.
Tak snad ani u vás nebude žádný zásadní nález.
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 11:22
- Nahlásit
anaplasmosa
|
anonym
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 11:22
- Nahlásit
anaplasmosa
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 11:51
- Nahlásit
To je prča, vy si tady asi fakt myslíte, že máte autíčka
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 13:10
- Nahlásit
Evey
Naprosté znechucení.
Tak to je přesný. Jí namotivuje jedině kočka, slepice nebo podezřelák, speciálně to poslední, to jí vždy potěší.
Jinak je prostě znechucená, z procházek úplně.
Dneska trošku pookřála, nechala jsem jí spát až do jedenácti a pak jen hodinka venku, tak celkem pěkně cupitala. Znovu půjdu až večer, tak bude celej den chrnět.
Uvidíme, co se zjistí z krve, tak nějak bych si vsadila na to, že nic, že je prostě jen zpruzená a nic jí nebaví. Akorát je pořád víc a víc mazlivá.
Vet říkal, že jí srdce buší trochu pomaleji, ale pravidelně a žádný šelesty. Při vážení měla o 4kg méně než naposled, takže hubne pěkně, asi není tak tlustá, ono přes ty chlupy se to fakt těžko hodnotí, ale pořád má takovej malej tukovej "límeček" za krkem
Mimochodem na veterině skoro usnula, měření teploty se jí líbilo, ostatně jako vždy
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2015 13:51
- Nahlásit
Mám to také doma,nevyšetřuji, neléčím ,jen jsem upravila režim vzhledem k horku, často měním misky aby jim v nich nezůstávala voda teplá , ohřátá vzduchem, ven sebou tahám chladnou vodu a pořád podstrkuji, tedy, když už musíme v tom horku ven .Nicméně i když se teď ochladilo, psi ještě nejsou na své aktivitě. Zahuštěná krev je opravdu při dehydrataci nebo prostě nedostatku tekutin. Řekla bych že je to vzhledem k těm horkům naprosto normální jev
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2015 00:29 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
no jen jestli to neberes na lehkou vahu co kdyz je to treba MERS nebo tyfus nebo béčko?
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2015 07:54
- Nahlásit
meli sme psa. 6 let, nirna nadvaha, zral, kadil ale nechtelchodit venku ale kocicka ho taky rozbehala... po par mesicich mrtvicka a kobecna a pak se zjistilo, ze mel rakovinou prolezly cely telo. rozhodne nechcu strasit, ale asi eadsi nejaky celkovy vysetreni ohledne zdravotniho stavu by me uklidnilo.
drzim palce, at je v poradku
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2015 14:30
- Nahlásit
cernej caj
i nejaky celkovy vysetreni ohledne zdravotniho stavu by me uklidnilo.
mate recht pani, kdyz je psovi v paracich zle, celkovy vysetreni ti zpravidla poresi
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2015 16:06
- Nahlásit
zbrnd
"Jdi k lekari,nemoc se uz najde"😜Jo a taky:"kdyby nas deda nevedel jakej ma tlak,tak je docista zdravej."😀Jak jsem jiz predesilala,jsem medicinsky skeptik,a doktori najdou vzdycky neco kdykoliv a kdekoliv,jsou za to placeni,ne? Predstav te si,ze by odešel nekdo od lekare s dg.ze je naprosto zdrav.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2015 17:18
- Nahlásit
sicluceatlux
Ty tomu "nerozumíš"!!!
Prostě pochop, že když jdeš k lékaři či veterináři, nemusíš si později nic vyčítat a plně se zbavíš odpovědnosti, protože za vše je zodpovědnej lékař/vet. Za všechny rozhodnutí, důsledky i výsledky se všemi následky.
|
Neumi
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 11:31 - Změnil/a: Neumi
- Nahlásit
doktori najdou vzdycky neco kdykoliv a kdekoliv,jsou za to placeni,ne?
tak to mám zcela opačné zkušenosti - nevyšetřují, nediagnostikují, neléčí,jenom prásknou atb či "injekci". A v humánní medicíně platí, že výdělečný pacient je zdravý pacient.Nemocný = náklad.
že když jdeš k lékaři či veterináři, nemusíš si později nic vyčítat a plně se zbavíš odpovědnosti, protože za vše je zodpovědnej lékař/vet.
tohle je dost idiotský plk,ne?
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 11:52
- Nahlásit
Neumi
No v humanni medicine rozhodne neplati ze vydelecny pacient se rovna zdravy pacient,to je pardon,ale hloupost.Zdravy pacient nechodi k lekari😉,na kontroly ,nevykazuji se body pro pojistovnu a tudiz nejsou zadne platby.😀
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:00 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
Neumi
bůů?
evidentně tě to rozčiluje, protože podle toho funguješ?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:03 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
sicluceatlux
no kdyz uz jsme u takove tematu, o urovni naseho lekarstvi krasne svedci dnesni rozhovor s predsedou Ceske lekarske komory.
http://video.aktualne.cz/dvtv/sef-lekarske-komory- cinska-medicina-kozi-bobky-a-nesmysly/r~eaa9329c16 9011e59d310025900fea04/
pro mne jasne potvrzeni nazoru, ze se s lekari je nejlepe se setkat az prijedou jednou oni za mnou, ne dříve
|
Matt
|
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:16
- Nahlásit
Dost jsem se pobavil myšlenkou nechat dospat psa. Jedině telepaticky, protože nachystaný je už v 5:50 a mydlením ocasu popohání budík. Promluvit nebo se opozdit proti jeho vnitřním hodinám by znamenalo, že se mi probourá přes dveře. Pro jistotu zaštěká, kdybych budík zamáčkl a dělal, že ho neslyším.
Někdy si myslím, že se nemoci nebo problémy už musejí vymýšlet a bez armády poradců, psychopatů, koučů a doktorů nemůže člověk existovat.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:20
- Nahlásit
Matt
Někdy si myslím, že se nemoci nebo problémy už musejí vymýšlet a bez armády poradců, psychopatů, koučů a doktorů nemůže člověk existovat.
Myslím, že to záleží hlavně na tom, jak moc chceme být "člověky" dnešní doby, tedy ofčany.
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:38
- Nahlásit
Tak ono je dost nemocí, ať už u psů nebo u lidí, na které když se přijde včas, dají se dobře řešit a prodlouží to život o hodně dlouho.
zbrnd přeci mi nechceš tvrdit, že bys nešel k doktorovi, kdyby se ti něco nezdálo, nebo si nenechal po padesátce udělat test na okultní krvácení, např.
Protože taková třeba rakovina prostaty nebo jakákoliv jiná co se dá operovat má velmi dobrou prognózu pokud je objevena a řešena včas. A dalších třeba 40let navíc není k zahození, nebo jo?
A u psa je to totéž, akorát řádově s kratší životností.
A jak píše cernej caj, zdánlivá lenost může být taky zapříčiněná něčím horším, nebo psa třeba něco bolí. Pokud by měla mít fenka sníženou funkci štítné žlázy, tak jí přece nenechám bez medikace.
sicluceatlux
Taky mám víc negativních zkušeností s lidskými doktory než těch pozitivních, ale nebudu je přeci házet všechny do jednoho pytle, jsou i tací, co mi hodně moc pomohli a bez nich bych tu třeba už nebyla.
Neumi
Souhlas. Silně idiotský.
Matt
Promluvit nebo se opozdit proti jeho vnitřním hodinám by znamenalo, že se mi probourá přes dveře.
A proto nechci, nemám a nikdy nebudu mít belgičáka ani nic podobného.
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:54
- Nahlásit
ssshhhhh
Nejde o doktory jako takove,ale o system-at uz jejich vzdelavani,ci platby za diagnozu aneb system DRG😒
|
sicluceatlux
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 12:57
- Nahlásit
Ale ja svuj nazor neminim nikomu vnucovat,je muj vytvoreny na zahlade mnoha vlastnich zkusenosti.Kazdy ma samozrejme pravo na nazor osobni.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 13:16 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit
ssshhhhh
přeci mi nechceš tvrdit, že bys nešel k doktorovi, kdyby se ti něco nezdálo, nebo si nenechal po padesátce udělat test na okultní krvácení, např.
no ono je to hlavně "kdyby" takže říkat dopředu coby kdyby .... asi nemá smysl. Realita je taková, že tam nechodím. Jenže ono to samozřejmě souvisí i se zbytkem života.
Protože taková třeba rakovina prostaty nebo jakákoliv jiná co se dá operovat má velmi dobrou prognózu pokud je objevena a řešena včas. A dalších třeba 40let navíc není k zahození, nebo jo?
Ale to nepopisuješ realitu. Realita funguje trochu jinak, hraje v ni roli spousta lidí a jejich chování, není to jen o diagnoze a zakrocich. V tvem popisu proste vynechavas asi milion predpokladu, ktere musi byt splneny, aby platilo to, co pises. A statisticke hodnoceni onech predpokladu neni skoro nikdy predmetem zverejnovanych statistik.
A jak píše cernej caj, zdánlivá lenost může být taky zapříčiněná něčím horším, nebo psa třeba něco bolí. Pokud by měla mít fenka sníženou funkci štítné žlázy, tak jí přece nenechám bez medikace.
Jasny a co teprve pokud ma neco skrytyho, co navic ani neumime lecit.
Takze kdyz to napisi jinak...letet se psem, kterymu je zle na prochazkach v paracich co byli jenom kvuli tmuto k vetovi mi prijde bud hodne hloupy nebo silne alibisticky. (nehodnotim zadny konkretni pripad-jen ten abstraktni, ktery jsem nyni popsal - jak na to pasuji ty zde popsane si musis vyhodnotit sama - to ja soudit nebudu) Ono totiz jen tak mimochodem ... selma psovita se v tech paracich ve volne prirode prochazet jen tak nebude .. ma rozum.
Souhlas. Silně idiotský
Dalsi jedinec se silnymi argumenty
Samozrejme ta mira idioticnosti je primo umerna neschopnosti a neochote prijmout realnou odpovednost.
Ale nic si z toho nedelej, existuji pry studie (podle MUDr. Hnizdila), ktere ukazuji na toto chovani i u lidi vuci sobe samym.
Nicmene je zabavne sledovat jak se tomu lidicky zuby nehty branite a vykrikujete a poskakujete a nadavate aniz byste byli schopni nabidnout relevantni oponenturu
|
ssshhhhh
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2015 15:07 - Změnil/a: ssshhhhh
- Nahlásit
Když je pes "divnej" mi prostě přijde podezřelý. Nehledě na to, že poslední tak 3 dny horko není a fena se stejně hejbat nechce.
Co já vím, třeba dospěla a dostala rozum a ten jí velí, že chodit na nějaký vycházky je zbytečný, že vykadit se přece může i na zahradě.
Ad alibismus. Ano, nechci nic zanedbat, ano jistý podíl na tom bude mít i to, že si pak nechci něco vyčítat, to je ale myslím zcela normální. S tím, že bych pak házela zodpovědnost na veterináře a tím se mi ulevilo ale souhlasit nemůžu. Protože zodpovědnost je vždy moje a starost o psa, trápení a nervy jsou taky jen moje, ne toho veterináře.
|