Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Demodikóza
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:50
- Nahlásit

Janickafor
Ne ssshhhh to nemyslí zle. Chce tím říci,že pokud nemocné štěnata budou lidi kupovat,budou množitelé dále produkovat takové chudinky. Kdyby neměli odbyt,zkrachovali by,museli by přestat množit,aby neměli plný dům odřeknutých štěnat

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:51
- Nahlásit

To se damy neprete. Je to jednoduchy.

utulky, CHS ci mnozarny nehrajou moc roli, to jsou jen produkty toho, co je opravdu spatne.

A opravdu spatne

je system
je nase spolecnost
jsme my

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:53
- Nahlásit

Tak útulky, tedy jistě ne všechny bohužel, se mají starat o psy co o domov přišli a často je provozují lidé, kterým na psech záleží a snaží se jim pomoci. Jistě, ne vždy. Jsou i tací, co to mají jako byznys, ti pak paradoxně žádné psy ani nevydávají. V útulku jsem dělala několik let, musím říct, že pesani se tam neměli špatně, určitě líp než v množírně nebo u leckterých ofiko chovatelů nebo nezodpovědných majitelů.
Citové vydírání je obecně rozšířená praktika,je to nemorální.
Jojo, vždyť já jsem taky ten typ, co by si všechno vzal domů, proto nejezdím po útulcích ani množírnách.

Jinak to je celkem jedno co si já myslím, hlavně ať pesana zbavěj toho trudnika, nebo co je to.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:54
- Nahlásit

zbrnd
tak ale pane, to přeci víme, ale to je moc globální aby se na to dalo prudit nějak víc mířeně. Ale zas se na to dá prudit furt, to jo.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:55
- Nahlásit

sicluceatlux
hele ja myslim, ze kdyby nekdo dokazal udelat statistiky, kde se vlastne vyprodukuje nejvice "zmnozenin", jeste bychom se mozna divili.

Ono kolem mnozarny se vzdy udelaa booom, bublina apod .... jenze kolik CHS mnozi primo a natvrdo..kolik jen tak trochu bokem atd .... myslim, ze ty mnozarny medializovaneho typu zas az takovou produkci nemaji, ale mohu se plest, treba jde hodne na export, tezko odhadovat...

Janickafor
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 20:59
- Nahlásit

Množírny budou fungovat, i bez toho, že třeba jsem jedný zabránila. Já vim, že jsem se nechala napálit, ale nejsem hned špatná kvůli tomu, že jsem prostě naletěla a pak už nemohla couvnout. A nerozčiluji se, jen vim, co jsem si s tím sama protrpěla a nepotřebuji tady soudit od někoho, že jsem udělala blbost, že je podporuji.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:01
- Nahlásit

zbrnd
Měla jsem možnost nakouknout pod pokličku jedné CHS,a ta tam je důvěra v záruku,v údaje v průkazech původu

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:02
- Nahlásit

ssshhhhh
tak ale pane, to přeci víme, ale to je moc globální aby se na to dalo prudit nějak víc mířeně. Ale zas se na to dá prudit furt, to jo.
Jenomže milá paní je to jediná cesta, která může opravdu něco změnit.
Boj proti mnozarnam apod bez systemovych zmen je stejne nesmyslny jako chodit k volbam s tim, ze jsem schopen neco ovlivnit.
pritom jedina cesta v obou pripadech je zacit u sebe a az u sebe zacne dost lidi, zacne byt spolecenska poptavka, ktere se muze podarit zmenit ten system.
Dokud budeme jen koukat nebo delat to, co jen nahrava soucasnemu systemu, nic globalniho se nikdy nezmeni.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:02
- Nahlásit

Janickafor
Tak já to nemyslela nikterak osobně, hlavně ať je pesanovi líp.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:03
- Nahlásit

Janickafor
Je potreba od nich nekupovat štěnata,ale "chovné" psy -tím se to zastaví

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:04
- Nahlásit

zbrnd
a tak já si nedělám iluze že se něco změní, proto prudím mířeně, ne globálně
Mimochodem pokud to tedy není tajný, proč nechceš mít psa?

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:05
- Nahlásit

sicluceatlux
Měla jsem možnost nakouknout pod pokličku jedné CHS,a ta tam je důvěra v záruku,v údaje v průkazech původu
jakože jim věříš? Chápu? No proč ne. Tak já zas netvrdil, že všichni do jednoho jsou špatný.

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:05
- Nahlásit

zbrnd
Jo jo,taky jsem kdysi chtěla zachránit svět....

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:07
- Nahlásit

zbrnd
Nevěřím tolik,kdybych si ted porizovala dalšího psa,měla bych problém s volbou CHS

Janickafor
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:10
- Nahlásit

sicluceatlux

Já vím, já to taky nemyslim zle. Když ono vše vypadalo tak důvěryhodně. Já jsem teď i přes to všechno za Piggyho (Piggy kvůli tomu, že byl celý růžový a bez srsti, jak prasátko) šťastná. A ty množírny prostě budou pořád, "pár" lidí to nezmění. Jak se tu psalo to je jak nechodit k volbám. A i kdyby jsme se snažili, tak přece jen se najde nějakej člověk, jako já a naletí.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:11
- Nahlásit

ssshhhhh
Mimochodem pokud to tedy není tajný, proč nechceš mít psa?
To je z více důvodů. Třeba kvůli tomu, jaká je ta společnost a jaký jsem já, moc do ni nepatřím a pak ti nezbejvá, než se přizpůsobovat aby jsi neriskovala třeba bezpečí kamaráda. Třeba taky proto, že některý další podmínky nejsou jak bych si představoval, třeba kvůli tomu stavu veterinární péče a nemocnosti a defektnosti psí populace taky. Hele moc se mi to nechce dál vypisovat, protože je mi jasný, že to pro většinu bude zase nesrozumitelný, nepochopitelný atd.
Takže tyhle dva důvody prostě stačej

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:11
- Nahlásit

sicluceatlux
Já bych asi vzala něco z útulku, nebo jak teď mám, něco sprsknutýho z vesnice. Třeba i starší nebo něco s problémovým chováním, ať je sranda. Nemám to ráda úplně snadný.

ssshhhhh
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:14
- Nahlásit

zbrnd
Tak já jsem taky celkem asociál, pro mě to byl jeden z důvodů pro pořízení psa
Jinak s tou nemocností a defektností je to fakt, proto volím už radši vořechy, papíráka jsem měla jednou a sice byl zdravej, ale umřel brzo páč ho nějaká svině otrávila.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:15
- Nahlásit

sicluceatlux
Jo jo,taky jsem kdysi chtěla zachránit svět....
ne. fakt čti pomaleji .... vůbec ho nezachraňuji a ani jsem to nedeklaroval, ale popisoval jsem určitou funkčnost, mechanismus či jak to nazvat

Nevěřím tolik,kdybych si ted porizovala dalšího psa,měla bych problém s volbou CHS
kdybych já, tak jdu asi do nějakýho relativně bezpečnýho plemene, myslím po stránce nemocnosti a zdegenerovanosti bezpečnýho .. ale kdyby ryby )takže to neřeším

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:17
- Nahlásit

zbrnd
Ale je to škoda to tak mít,obzvlášt pokud jak píšeš,moc do společnosti nepatříš,pes by mohl být lékem. Pro mě tedy psi jsou. Jsem moc ráda,že jsou.

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:17
- Nahlásit

ssshhhhhTak já jsem taky celkem asociál, pro mě to byl jeden z důvodů pro pořízení psa
ale asi asertivní

.páč ho nějaká.. to je smutný

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:20 - Změnil/a: zbrnd
- Nahlásit

sicluceatluxAle je to škoda to tak mít,obzvlášt pokud jak píšeš,moc do společnosti nepatříš,pes by mohl být lékem
To jistě to by byl, vlastně na 100%.
Akorát, že by "to" i absorboval a to se kamarádům nedělá ne?

edit: jako ono se to dá zvládat, ale ne zcela, myslím jakože všechno to hnusno nepustíš do psa, ale myslím, že něco vždy ano, prostě takovej nějakej princip, jestli že tě léčí, jak jsi sama napsala, tak to něco stojí i jeho

no ale stejně jak jsem psal těch důvodu je víc

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:20
- Nahlásit

ssshhhhh
Kdybych zavítala do útulku,vzala bych si je všechny.Nesnáším mříže,nevím,mám asi nějaké trauma z dětství,nebo je to tím,že jsem vodnář a mám ráda volnost. Uvažovala jsem kdysi o adopci chrta,četla jsem jejich stránky abulila jak želva

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:26
- Nahlásit

zbrnd
Pes nic neřeší,neřeší coby kdyby,žije okamžikem-já to tak také nějak mám. Možná setoho zbytečně bojíš,ale neznám tě.Já byla odmalinka obklopena psy,chtěli být prostě se mnou- dokonce se o mě rvali.Samozřejmě cizí na dědině. Jeden stařeček na mě čekával od rána před domem,zkrotila jsem agresivního psajen vlídným přístupem... Nesměla jsem psa jako dítě mít,tak mám ted 3 Bez nich bych vespolečnosti lidí žít nechtěla.

ssshhhhh
Člen
- Nahlásit

sicluceatlux
Tak já naštěstí pro mě a mého muže zas každýho nevezmu, přeci jen chci doma mít něco i trochu hezkýho, navíc co se třeba psů nebo koček bez nožičky bez očička týče, vždy po nich byla hrozná poptávka, lidi často chtěj takovýho chudáčka. (dělala jsem v kočičím a pak ve psím útulku, ale to jsem byla ještě teenager) A tak si říkám, že ty si někdo vezme a já bych si vzala něco na co se mi hezky kouká.
zbrnd
asertivní to jo, to jsem se už naučila být.

zbrnd
Člen
- Nahlásit

sicluceatlux
Uvažovala jsem kdysi o adopci chrta,četla jsem jejich stránky abulila jak želva
No vzpomínám, ze to byl pred par lety zajimavy busines...jedna pani je tim docela proslula .....

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:31
- Nahlásit

sicluceatluxPes nic neřeší,neřeší coby kdyby,žije okamžikem-já to tak také nějak mám
no....napisu to blbe, nevim jak to zformulovat - ale zcela urcite absorbuje tvou naladu, dokaze ti ji zlepsit atd a pokud v teto oblasti existuji neco jako prenosy energie ci cehosi podobneho, tak to absorbuje

a myslim, ze cosik takoveho existuje ... z ceho by jinak byli tak unaveni treba ti psi u cinnosti honosne zvanych canisterapii?

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:31
- Nahlásit

zbrnd
Jenže je to nefér zase k našim psům v těch utulcích. Taky hra na city.Vozit ze zahraničí a naši strádají

sicluceatlux
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:35
- Nahlásit

zbrnd
Ale kdybys měl psa,měl bys pravě dobrou náladu hned

zbrnd
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2014 21:36
- Nahlásit

sicluceatlux
Samozřejmě cizí na dědině. Jeden stařeček na mě čekával od rána před domem,zkrotila jsem agresivního psajen vlídným přístupem... Nesměla jsem psa jako dítě mít,tak mám ted 3 Bez nich bych vespolečnosti lidí žít nechtěla.
Ted to hlavne nepochop zle. Rozumim ti myslim v tomhle docela dost, ale zbytecne se mi to snazis vysvetlit, ponevac ja to vim tak zhruba, v podstate to mam nastaveny podobne, ale je tam proste par veci navic, par veci jinak. Terba ty, o kterych tady proste nenapisu
Ale jako dik za snahu mi to vysvetlit, prave protoze to vim, co se mi snazis vysvetlit, tak dik za to, mas v tom svou pravdu, ta ma je trochu jina protoze ja jsem jiny a nektery veci jsou zas trochu jinak taky.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání