Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Článek o výživě psů
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Autor Zpráva
lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:34 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Maya
člověk, co v rámci diety žere něco co mu nechutná, je ve stresu permanentně
To je určitě pravda, však taky je blbost tlačit do sebe silou něco, k čemu máš odpor. Ale mně třeba to maso se zeleninou děsně chutná Ovšem nesmí to být pojaté tak, jak to onehdy na iDnesu prezentovala "dyjetolóžka" Cajthamlová - kapr vařenej ve vodě, bez jakýhokoliv koření a pozor - i bez soli! a k tomu jakási rozblemclá neokořeněná zelenina a suchá rejže bez chuti (edit: popletla jsem to, ta nechutná rejže a zelenina byly k jinýmu jejímu receptu, ke kapru byly brambory, ale to je fuk). To myslím většinu čtenářů dost odradilo od zdravější stravy. A přitom i dieta se dá udělat tak, že se člověk oblizuje až za ušima

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:42
- Nahlásit

lamalucni

A vovovovotom to taky je - lidé jsou různé

no přesně, co sedne jednomu, to druhýmu může či bude vadit.

strava založená na hranolkách, hamburgrech a koblihách nedělá dobře nikomu.

tohle bez pochyby

že ne vždycky by člověk měl slepě naslouchat tomu, když mu jeho tělo tvrdí, že něco DĚSNĚ potřebuje

moje tělo před časem tvrdilo že děsně, ale fakt děsně -t ak jako někdo potřebuje právě ten cukr - potřebuje žampuňský. což mi přišlo jako naprostá hovadina, páč si nemyslím, že by tam v něm něco bylo. Ale pro něco po něm to tělo fakt prahlo. Prostě chtělo konkrétně žampuňský, žádnej jinej alkehůl. Když ho dostalo, dalo pokoj a už nikdá se ho nedožadovalo - narozdíl ode mne

Maya

a to, jak strašně nebezpečnej je stres??? .

jo, tak tohle je velkej hráč, hodně velkej,

co v rámci diety žere něco co mu nechutná, je ve stresu permanentně, tudíž si život zkracuje a ještě takovou blbou cestou.

no a proto platí to S ROZUMEM, MÍROU A PŘIMĚŘENĚ. Aspoň já to tak vedu. Nejdřív jsem to vzala -i proto, aby se tělo vyčistilo - fakt fest u huby a snažila se to přizpůsobit svým chuťovým požadavkům. A tělo bylo nadšený, opravdu je to poznat. Teď už občas, ty opratě popustím, protože by to šlo právě proti tomu dobrýmu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:44
- Nahlásit

lamalucni

Ale mně třeba to maso se zeleninou děsně chutná

jo přesně,kvalitní flák masa a k tomu hromada dobře udělaný zeleniny s něajkým dobrým oleje a bylinkama...... ééééééjch!!

Ovšem nesmí to být pojaté tak, jak to onehdy na iDnesu
robzlemtaniny nebrat, nebrat.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:49 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

PetraK
Ale pro něco po něm to tělo fakt prahlo. Prostě chtělo konkrétně žampuňský, žádnej jinej alkehůl. Když ho dostalo, dalo pokoj a už nikdá se ho nedožadovalo - narozdíl ode mne

Jak tohleto prosímtě poznáš? Já to teda nepoznám - prostě vidím kremroli (nebo stejk s fazolkama, nebo flák špeku, případně panáka slivovice, žejo) a dostanu na ni děsnou chuť. A naprosto nedokážu rozlišit, jestli to tělo fakt potřebuje, nebo jestli si vymejšlí... maximálně ex post dokážu rozumově vyhodnotit, co to dané jídlo se mnou udělalo, ale že bych to poznala nějak předem, to fakt ne...

PetraK
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:53 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

lamalucni

Jak tohleto prosímtě poznáš?

no bylo to naprosto stejný, jako kdybych mu odepřela právě to maso. Nemusím moc sladký, takže když na něj mám chuť, dokážu si říct, že prostě ne, ale maso fakt nevobejdu.Přes to nejede vlak, bez něj nefunguje tělo ani mozek. A tohle bylo stejný, prostě to nešlo vobejít, a že jsem to vobcházela hodně dlouho. To nebylo jako, že jdu kolem výlohy, vidim žampuňský, nevodlepím se, bylo to jiný prostě. No asi jako když budeš mít žízen a nebudeš chtít dát tělu napít,nebo jak to říct?

Edit - ale nechápu, proč zrovna chtělo fakt ty bubliny. a to ještě ne suchý žampuňský, to by prej taky nebylo bejvalo vono. . Jsem divná, no.

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:54
- Nahlásit

PetraK
Jo tak, já myslela, že mluvíš o nějakým momentálním impulzu - pokud to bylo dlouhodobější puzení, tak to pak chápu. No já funguju hlavně přes ty chvilkový impulzy právě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 12:58
- Nahlásit

lamalucni
Já to teda nepoznám - prostě vidím kremroli (nebo stejk s fazolkama, nebo flák špeku, případně panáka slivovice, žejo) a dostanu na ni děsnou chuť
já to třá mám vobráceně..mám děsnou chut(potřebuju to asi) předtim než to vidim..čili dám si to co sice eště nevidim,ale rozhodně to potřebuju

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 13:06
- Nahlásit

PetraK
zrovna treba ryzi v nejakym vetsim mnozstvi nemusim - treba jist to kazdej den by me asi vomylo. ale ty wasa chleby si vozim vsude i na vandry a tak, protoze se po nich muzu desne utlouct. ja bych o masu se zeleninou (spis bez vajec pac ty musim jako polomrtvej cholesterolak omezit) asi prezila, ale bych fakt ten chlebik musela mit

ale mela sem znameho frutariana, ten clovek fakt cely den jedl jen ovoce ci ovocnou stavu... a krome toho ze teda byl hubenej jak lunt a hrozne bledej si pochvaloval, jak vyrazne zhubnul a ma ted spoustu energie... na druhou stranu on asi kazdej kdo prestane jist denne hranolky, hambace a podobny veci ma najednou vic energie...

bych rekla, ze dneska je pro nas vrazednej taky ten tuk, kteryho nikdy moc nebylo ale dneska ho vetsina z nas prijima v potrave mnohonasobne vice, nez by mela

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 13:18
- Nahlásit

cernej caj
bych rekla, ze dneska je pro nas vrazednej taky ten tuk, kteryho nikdy moc nebylo
To rozhodně. Ale prý nejde jen o množství tuku, ale i o jeho složení - jíme málo nenasycených mastných kyselin a hlavně špatný poměr omega3 a omega6. To je ten hlavní rozdíl mezi tukem volně žijících zvířat a zvířat z intenzivních chovů - ta farmová jsou jednak celkově tučnější, ale hlavně mají blbé složení tuku díky tomu, že ta zvířata mají jinou stravu, než by měla v přírodě...

worick
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 13:35
- Nahlásit

Vlk
bábina s dědou taky nechodí k doktorovi, zbaští vše je jim 94 a 96 bábina má dokonce nadváhu a jsou naprosto v pohodě..... - no právě, nejhůř je vlézt k doktorovi...co peklo jednou schvátí - už nikdy nenavrátí..

Četla jsem, že dělali zajímavej pokus s potkanama závislýma na kokainu, kteří většinou i přes svou závislost dávali před kokainem přednost cukru. Takže se zdá, že cukr je nejspíš horší droga než kokain - tak tomu bych věřila, protože já si dát misku salátu k snídani tak zhebnu - já prostě musím mít nějakou buchtu, koláč, vánočku....! Nic jiného nesnídám - nikdy! Bez masa se obejdu klidně týden a ne, že ho nemám ráda...to jo, jen ho prostě nějak nemusím mít na rozdíl od cukru - tak často Sestřenky jsou vegetariánky 20 let a jedna má celou tu dobu problémy s močovýma cestama (chronický zánět) a před 14 dny jí zjistili cysty na ledvině - ještě se neví co bude dál. Nechci tím říct, že je to z toho, ale musím konstatovat, že mne to dost překvapilo, protože sama bych to sice nevydržela, ale mám za to, že vegetariáni musí být zdravější než běžný vzorek přecpávající se populace Tak asi ne Jak píše většina a vlastně to všichni víme, jen tak nečiníme - všeho s mírou Jo a: mléko a mléčné výrobky mám ráda a nechápu to orodoxní: mléko je špatné, ale kysané výrobky jsou dobré...a z čeho tak asi jsou??

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 13:43
- Nahlásit

worick
no právě, nejhůř je vlézt k doktorovi...
To je taky fakt. Já slyšela takový bonmot: "zdravý člověk je pouze špatně vyšetřený pacient"
Na druhou stranu je fakt, že bez lékařské péče a základní hygieny prostě minimálně dvě třetiny děcek umřou dřív, než je jim rok... No prostě je to dvousečné. Asi jako všechno.

nechápu to orodoxní: mléko je špatné, ale kysané výrobky jsou dobré...a z čeho tak asi jsou??
V tomhle případě jde hlavně o laktózu - mléčny cukr. Který spousta lidí neumí trávit. Takže po mlíku mají srajdu, po kysaných výrobcích ne, protože tam laktóza není...

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 13:46
- Nahlásit

worick
mléko je špatné, ale kysané výrobky jsou dobré

myslim,že tam jde o stravitelnost.

PetraK
Nemusím moc sladký, takže když na něj mám chuť, dokážu si říct, že prostě ne, ale maso fakt nevobejdu.Přes to nejede vlak, bez něj nefunguje tělo ani mozek. A tohle bylo stejný, prostě to nešlo vobejít, a

to mám přesně navopak. i když ani bez masa bych být nemohla.
ale esi je něco, bez čeho jsem naštěstí hrozně ráda, páč mi to připadá hnusný, jsou všecky ty hamburgry, kořeněný uzeniny, mastný hranolky a tak

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 13:59 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Vero
ale esi je něco, bez čeho jsem naštěstí hrozně ráda, páč mi to připadá hnusný, jsou všecky ty hamburgry, kořeněný uzeniny, mastný hranolky a tak
Tak to máme fakt úplně naopak. Já bych se bez sladkýho vcelku obešla, stačí mně občas ovoce, ale bez masa a tučnýho by mi hráblo. To je vlastně hlavní důvod, proč je mně paleo strava sympatická - špek je povolenej (samozřejmě přiměřeně)

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:01
- Nahlásit

V tomhle případě jde hlavně o laktózu - mléčny cukr. Který spousta lidí neumí trávit. Takže po mlíku mají srajdu, po kysaných výrobcích ne, protože tam laktóza není...
Ano, potvrzuji, že důležitý je spíš ten konrétní výrobek než z čeho je, já se napít mlíka, tak tejden nevylezu ze záchodu, jogurty už jsou tak na hraně, takže ty jím fakt sporadicky, ale nevadí mi třeba sejry, některý teda, to už mám vychytaný.
worick
Ty seš můj člověk, co jiného snídat než chleba/rohlík? Je to rychle připravený když člověk chvátá do práce, dobrý a zažene to hlad. Tmavý pečivě mě osobně vůůůůbec ale vůůůůbec nechutná. A cukr!! Ten miluju!! Ale fakt že je to prokletí a jak to tak sleduju, tak tyhle preference chutí jsou vrozený a myslím, že ty co mají vrozenou pažravost na maso jsou na tom mnohem líp. Ale co člověk nadělá. Maso teda taky moc nejím, jenom kuře, králíka a občas ryby, vepřový a hovězí nejím jak je můj život dlouhej, ale jestli to má nějaký pozitivní účinky netuším.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:06
- Nahlásit

Verobez čeho jsem naštěstí hrozně ráda, páč mi to připadá hnusný, jsou všecky ty hamburgry, kořeněný uzeniny, mastný hranolky a tak

no ja kdyz si predstavim "typickou ceskou kuchyni" jak se tak dneska hezky rika a vsechny ty lidi, kteri si predstavujou hnusnej knedlik z obchodu, omacku (mouka s cukrem a voudou, bleee) s trochou zeleninu na ochuceni a buckovitej kus masa... fakt kdyz to vidim, tak se mi uz rovnou obraci zaludek, a nedokazu si predstavit ze pulka naroda to ma jako svatecni obed na kterej se tesi od posledniho vikendu

ale treba na twistru z kfc dost ulitavam... ale proste to kuratko s ledovym salatem a rajcetem v tortille je neco, co muzu jist ve velkym

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:15 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Maya
co jiného snídat než chleba/rohlík?
Já snídám třeba bílej jogurt s trochou celozrnných cereálií, nebo malý krajíc celozrnnýho chleba s lučinou a šunkou (poměr vrstev: 1cm chleba - 1cm lučiny - 1cm šunky ) a k tomu nějakou zeleninu (rajče, ředkvičky...). Když chci být fakt "paleo", tak si dám míchaný vajíčka na špeku a cibulce a k tomu třeba zase rajčata. Pečivo mi k tomu nijak nechybí.

Jo a kafe. Kafe musím mít. Čerstvě pražené (ne starší než 14 dní, skladuju ho hermeticky uzavřené v mrazáku), umleté těsně před přípravou, bez cukru, ale zato s plnotučným mlíkem. Paleo nepaleo, dobrýho kafe se nevzdám

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:22
- Nahlásit

cernej caj
nedokazu si predstavit ze pulka naroda to ma jako svatecni obed na kterej se tesi od posledniho vikendu

přesně. ona ta "česká kuchyně" celkově není nic, na čem bych ulítávala. máčky, knedle, vepřový, kynutý těsto... nic z toho moc nemusím.

ale treba na twistru z kfc dost ulitavam...

z kfc jsem ještě nikdy nic neměla, páč mi to připadá fuuuj už v reklamě. ale něco asi dobrý mají, to věřím... no... třá v McDonaldovi mají moc dobrý šejky a zmrzliny.

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:26
- Nahlásit

lamalucni
dyž chci být fakt "paleo", tak si dám míchaný vajíčka na špeku a cibulce a k tomu třeba zase rajčata. Pečivo mi k tomu nijak nechybí

to je srandovní, jak se lidi od sebe liší chutěma... mně přijde, že kdybych si dala takovouhle snídani, tak mi bude dost těžko, a jako pracovat s tím,... nevím nevím. a kdybych to do sebe dala bez pečiva, tak se asi rovnou po.....
navíc k vejcům mám vztah asi jako zarytý nepřítel cholesterůlu, třebaže ho mám v normě. ale tak vajco dvakrát do roka mi stačí. vařený natvrdo. nemastný.
po mastným někdy i chytám žlučníkový záchvaty, i když i žlučník mám taky óká. jen není zvyklej ode mě dostávat nářez

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:31
- Nahlásit

Vero
ona ta "česká kuchyně" celkově není nic, na čem bych ulítávala
Hmmm, třeba taková pomalu pečená kachýnka, až se rozpadá, k tomu kysané zelíčko dušené s jabkama a cibulí a případně kousek brambory nebo bramborového knédlu... nebe v hubě! Nebo svíčková, měkkoučké masíčko protknuté slaninkou v omáčce se spoustou zeleniny a smetany...
I když jestli je obecná představa české omáčky "mouka s cukrem a vodou", tak tu bude něco hodně špatně... to bych blila taky

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:32 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

Vero
to je srandovní, jak se lidi od sebe liší chutěma...
Ale jo, ty jsi asi vyloženě typ, že ti sedí víc rostlinné stravy, víc sacharidů a míň tuků a bílkovin. Každej jsme jinej. Já když si dám k snídani chleba s něčím, tak už kolem deváté dostanu znovu hlad, na mase nebo vajíčkách vydržím vcelku spokojeně do oběda.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:38
- Nahlásit

Vero
třá v McDonaldovi mají moc dobrý šejky a zmrzliny.
pod to se podepisu, to sou jediny dve veci co maj v mekaci fakt dobry a co si tam obcas dam

lamalucni
tak si dám míchaný vajíčka na špeku a cibulce a k tomu třeba zase rajčata. Pečivo mi k tomu nijak nechybí
tohle je nase oblibena snidane na dovolenych (protoze nemam doma kuchyn, tak si varim aspon o dovce) a muzu se po tom umlatit, ale vynechavam spek

ja vajicka hrozne miluju takze me moje cholesterolova gilotina trochu stresuje, protoze sem byla zvykla na posezeni sezrat treba 6 varenych vajec a ted si fakt hlidam, abych nemela vic nez 2, i kdyz spravne bych mela max jedno

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:38
- Nahlásit

lamalucni
pomalu pečená kachýnka,

na mě to je moc mastný... jako teda když je to dobře udělaný, tak jako dobrý to je... svíčková taky- pokud je opravdu dobře udělaná a ze svíčkové. jednou za čas si dám ráda. ale nevyhovuje mi strava, kde máčky s knedlema nejsou spíš v menšině na chuť.

jsi asi vyloženě typ, že ti sedí víc rostlinné stravy, víc sacharidů a míň tuků a bílkovin.

jo, jsem. nijak záměrně, prostě mi to tak chutě nastavily.

a taková čekuláda ke kafi... paleolit nepaleolit

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:42
- Nahlásit

lamalucni
Jogurt a lučinu každý den nemůžu, celozrnný cokoliv je pro mě fuj, míchaný vajíčka bych ráno fakt nestíhala udělat, leda si je udělat večer a jíst je ráno ohřívaný, ale to myslím, že by už nebyly k jídlu, rajčata jsou pro mě stokrát milionkrát fuj fuj, nepozřu nic co kolem rajčat jen proběhlo ale jo, šlo by nahradit něčím jiným, ale celkově namazat chleba a k tomu dělat čaj mi zabere 5 minut a vydržím s tím až do oběda, jako nejhorší nepřítel zdravého jídla je ta logistika, alespoň já jím, co mám nejlíp dostupný, nechci strávit půlku života zajišťováním jídla.
Tu "pravou českou" kuchyni jsem nikdy nejedla, omáčku mám párkrát do roka, tak to snad není takový hřích,

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:44
- Nahlásit

Vero
lamalucni

pomalu pečená kachýnka,
na mě to je moc mastný

Se snažim zhubnout, tak to laskavě netahejte na cézet psa

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:44
- Nahlásit

Vero
na mě to je moc mastný...
Naopak, dobře upečená kachýnka není moc mastná, všechno sádlo se vypeče Ale to už jinde jsme, je to jiná vesnice

Čekuláda rozhodnopádně, o tom žádná. Ale tyhle chutě na mě až tak často nepadají, a navíc se snažím přešaltrovat na tu vysokooktanovou čekuládu... A ke kafi je stejně nejlepší Mrož lesní ovoce + tvaroh

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:47 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

kachna_
Se snažim zhubnout
Kachno, nebraň se pečené kachně, leč vynechej knedlíky
Aspoň u mně to fakt funguje Navíc jsem zjistila, že často je pečená kachna dokonce míň tučná než pečené kuřecí stehno, zvlášť když je to vykrmené "zlaté kuře"...
(A kromě toho já knedlíky nerada)

Edit: nezdá se vám, že se nám tu ta konverzace zvrhává někam směr Mimibazar?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:52
- Nahlásit

lamalucni
jestli si vysookooktanovou cokoladou predstavujes 75%+ +/- tak jak se rika, ze tehle staci ctverecek a je po chuti na sladky, muzu s jistotou tvrdit, ze 85% cokoladu su schopna ji sezrat tak pulku na posezeni, takze krome toho ze je silene draha tam moc efekt v tom ze se ji sezere min nevidim

lamalucni
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 14:54 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit

cernej caj
Tak mně u 85% čokolády fakt stačí čtvereček, max dva. Celou bych ji rozhodně nepozřela. Kdežto mléčné Milky sežeru klidně tři tabulky Zrovna máme ve špajzu načatou tuším 90% čoko a nijak mě neláká, dám si ji vyloženě až dostanu chuť speciálně na čokoládu. Kdežto kdyby tam bylo pětibalení Milky nebo piksla Lázeňských oplatků, tak už tam není.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 15:02
- Nahlásit

lamalucni
tak zrovna milka me moc nechutna ani sama o sobe. ale na druhou stranu ja su schopna sedet vedle cokolady tyden a nemam na ni chut a nekdy su schopna ji fakt sezrat na posezeni celou i tu 85%.

ja bych treba taky chtela jist zdraveji, ale nejak proste moje chute a moznosti pripravy jidla se k takove moznosti extra pozitivne nestavi

Vero
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2012 15:07
- Nahlásit

kachna_
zhubnout

buď ráda, že se bavíme vo kachnách, ne?

cernej caj
lamalucni

vysoko-koktanová čekuláda? neznám. a je DOBRÁ?
obávám se, že kýžený efekt nesežrání celé tabule by to na mě taky nemělo, jak se znám

ezdá se vám, že se nám tu ta konverzace zvrhává někam směr Mimibazar?

zdá měli bysme se vrátit rači aspoň k té výživě čoklů

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání