Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / neustálé zvracení psa
<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:25
- Nahlásit

zizkovaj

Do tohodle nezainteresovanej člověk nemůže moc kecat, ale pokud by bylo mýmu psovi dobře na speciální dietě, a laboratorní testy ani jiná vyšetření by nic neukázaly, do žádnýho kuchání bych nešla...
Můžu se zeptat, na který klinice jste byli?

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:39
- Nahlásit

To stěma bíléma krvinkama má něco do sebe. Vždyť to je pravda.
Jinak jsme na veterinární klinice ARVET v Písku. Nemůžu si stěžovat, snaží se. Chápu, že veterinárni diagnostika bude asi poměrně obtížný obor. Pejsek nepoví, kde ho co bolí. Ale osobně jsem doufala, že po celé řadě absolvovaných vyšetřeních (opakované vyšetření krve včetně zátěžových testů na žlučové kyseliny, vyšetření moči i stolice, sono) a po značné sumě vydaných peněz se dozvíme něco víc.

BarbaraBii
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 19:50
- Nahlásit

zizkovaj
držím palečky ať to dopadne dobře

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2012 22:47
- Nahlásit

zizkovaj
To stěma bíléma krvinkama má něco do sebe.

Nebyla jsem si úplně jistá, tak jsem dneska googlila:
http://medicina.ronnie.cz/c-8696-krevni-obraz-a-za netlive-markery-ii.html

Myslím na vás a taky moc držím palce

lamalucni
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2012 10:49
- Nahlásit

zizkovaj
Doufala, jsem, že už se něčeho konečně doberete... ach jo Do operace bych každopádně zatím nešla, pokud je mu líp. A pokud se nepletu, tak on ještě pořád bere ty antibiotika, ne? To by vysvětlovalo to zmizení zánětlivých příznaků v krevním obraze. Rozhodně bych počkala, co to udělá po dobrání antibiotik, do té doby nemá smysl něco vymýšlet.
Držím palce, drobkovi malýmu

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 13:12
- Nahlásit

Ahoj, tak jsme pořád na lécích proti zvracení (Degan) a na lécích proti průjmu (Enterozoo). Hovínko je pastovité a tak tak na hranici průjmu. Pokusně nasazená antibiotika tedy pomohla jen na úpravu početního stavu bílých krvinek, ale naše problémy se zažíváním to niak neovlivnilo. Nemůžu se dočkat pátka, kdy budou výsledky TLI slinivkových enzymů. Ale podle příznaků je prý pravděpodobnost onemocnění slinivky minimální a u malých plemen se to prakticky nevyskytuje.
Pak chci obejít další jiné veterináře a poprosit je o konzultaci dosavadních výsledků vyšetření a pokud znáte někoho kdo by to byl ochoten konzultovat např. prostřednictvím e-mailu s poskytnutím všech výsledků vyšetření, byla bych moc ráda za kontakt na něj. Můj e-mail je uveden výše v diskusi.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 14:36 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

zizkovaj
u malých plemen se to prakticky nevyskytuje.
říkal kdo?
a vy už ted víte, které jídlo mu dělá nejmenší problémy? tak to pokud možno vůbec teď neměňte....

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 14:40
- Nahlásit

Veterinářka na veterinární klinice. Prý zná prakticky jenom vlčáky.
Vy máte malého pejska s onemocněním slinivky? Myslím, že diagnóza tohoto typu by byla pro nás asi tou nejpříznivější variantou.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 14:42 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

zizkovaj
nemám malého-mám středního, ale špatnou slinivku může mít jakékoliv plemeno, takže se s nima nesetkala možná jen ta paní doktorka, znala jsem i malého knírače
každopádně až do dalších výsledků bych neměnila vůbec nic, nedávala žádné pamlsky a hlídala i poměr masa a přílohy, aby to bylo pořád stejné

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 14:49
- Nahlásit

makrel
Současné jídlo teď už odmítá. Přidali jsme trochu jiného masa (jehněčí), aby alespoň trochu něco snědl, ale dnes i přes Degan proti zvracení nejí a znovu zvrací.
K tomu, že je nemocný a má citlivé zažívání je ještě vybíravý a já se ho bojím, když je tak hubený, nechat dýl bez jídla aby se vytrucoval a jedl to co doteď. Když byl štěně tak vydržel trucovat s jídlem 3 dny a pak jsem povolila já. Nyní by mohl být ještě trvdohlavější vydržet ještě déle, ale není v takovém stavu aby delší dobu nejedl. Já prostě už nevím co dělat...

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 14:51
- Nahlásit

zizkovaj
Je to pro mne záhada, ale jak ho krmím pravidelně po 4h a to i v noci, tak už nezvrací ani v něm neškrundá a nemá průjem.
tohle ještě pak platilo?
nemůžu najít ten mail

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 14:58
- Nahlásit

zizkovaj
už jsem to našla, mail odeslán

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 15:03
- Nahlásit

To platilo asi týden. Pak vše nanovo. Tak teď zpětně je těžko říct jestli to s tím mělo vůbec souvislost, asi ne. U něj je to strašně vrtkavé. Když mu bylo dobře týden, myslela jsem, že už máme vyhráno, no a ono ne.

makrel
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 15:05
- Nahlásit

zizkovaj
jo to je přesně ono...mrkněte na ten mail a ještě doporučím zapisovat co kdy žral a jak to působilo, fakt se to hodí

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2012 15:44
- Nahlásit

Psala jsem vše 7 týdnů a dala k dispozici na klinice. Psala jsem i počet a formování trusu, návštěvu veterináře, počet zvracení, možné vlivy na jeho psychiku (hlídání, návštěva pouti...) Vážila jsem jídlo i psa. Přesně popisovala četnost krmení i celkovou váhu jídla za den. Jedinou souvislost, kterou bylo možné vyvodit, je to, že špatně reaguje na většinu nově přidaných potravin. A to i v podobě půl kávové lžičky kozího tvarohu, centimetru oloupané broskve, jiného druhu masa, změnu druhu přílohy, zeleniny... Vše se vždy projevilo až druhý den, většinou v noci.

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2012 19:27 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit

Tak výsledky testů na slinivku byly dřív. Stihli je asi poslat poštou na rozbor už v pátek. No a slinivka to není. Dnes jsem vzala všechny výsledky a šla jsem na kozultaci za stávajícím veterinářem. Prý to prostuduje a mám za ním přijít příští týden. Pejskovi je špatně teď obden. Takže taky jí jednou za dva dny. Jinak zvracení a průjem. V noci se pokadil třikrát. Zítra jdu za dalším veterinářem. Udělala jsem hodně kopií těch rozborů. Snad budu příští týden obcházet a objíždět vetrináře pro jejich nápady na další postupy. Zítra ještě zavolám na kliniku pro přesnější údaje. Sestřička mi nebyla schopna říci v jakém rozmezí referenčních hodnot se pohybujeme a já bych to pro další veterinární turistiku potřebovala.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2012 19:36
- Nahlásit

zizkovaj
No, to je hrozný. To bude možná něco tak výjimečného, že to nikoho nenapadne. Co zkusit poslat materiály s dotazem třeba na veterinární fakultu? Někomu, kdo se tam zabývá výzkumem.

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2012 20:32 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit

Začínám se přiklánět k původní diagnóze mého veterináře, tedy eosinofilní gastroenteritidě. Ještě v rychlosti jsem s ním konzultovala, proč se v posledních dvou odběrech krve ty eosinofily neobjevily, tak prý manifestace těchto zánětlivých projevů projevů přichází ve vlnách a tedy i ty eosinofily nemusí být vždy zachyceny. Na druhou stranu jsem ho upozornila, že poslední odběr byl v době, kdy pes zvracel a měl průjem a esoinofily tam nebyly. Prý se to někdy také může stát. Dal nám ještě kapky na podporu trávení a mám dojem, že kopie výsledků si nechá před vyjádřením tak dlouho, proto aby to mohl s někým zkonzultovat. Jinak u testů, které nám na klinice dělali, u kterých řekl, že je nám dělat nebude, že to není zapotřebí, že to to onemocnění nebude, se vše do puntíku potvrdilo.
Budu teď týden obcházet různé veterináře, týden budu od nich poslouchat diagnózy a pak, a to děkuji za nápad, zkusím nějakou veterinární fakultu. Otevření bříška mého plyšáka musím nechat jako úplně poslední možnost.

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2012 22:47
- Nahlásit

zizkovaj
Nevím, jak budou vstřícní ohledně konzultací, ale mám čerstvou velmi dobrou zkušenost s klinikou Jaggy v Praze - když už tedy budete na tom "tour de clinique"...

zizkovaj
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 12:31
- Nahlásit

Dobrý den všem. Dlužím sem ještě dodání šťastného konce, tedy jak vše dopadlo. Pejsek je již rok více méně v pořádku. Občas má ještě problémy (např. nesmí se napít z louže, sníst dobky z podlady a pod.)
A řešení těch všech problémů? (a to jsme toho vyzkoušeli dost)
Krmení hydrolyzovaným krmivem Hills z/d a podávání Enterozoo gelu po absolvovaných návštěvách, kde může sníst drobky z podlahy a po procházkách na loukách, kde mohou být bobky zvěře, louže, kde se může napít a pod.
A co mu vlatně je? Bůh ví. Žádný veterinář mi nedokáže odpovědět. Snad rozsáhlé širokospektrání alergie a díky neustálým zánětům žaludku a střev extrémně citlivé trávení,kdy každá změna v krmení znamená recidivu, možná náběh na chronický zánět střev.
Nesmí nic kromě výše uvedených granulí. Jediným pamlskem je ještě konzerva od Trovetu-králičí a králičí kapsičky od stejné firmy. Vše ostatní, co jsme vyzkoušeli mělo rychlou odezvu - zvracení, průjem a hurá s pejskem na veterinu.

Po více než roce trápení všech zúčastněných (pejska i páníčků), kdy mi to vzalo minimálně několik měsíců mého života, je to - HAPPY END

Stále ho musíme hlídat, aby nikde nic nesnědl, ale to, že je mu dobře, to za to stojí.

denyk
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 13:34
- Nahlásit

Stále ho musíme hlídat, aby nikde nic nesnědl, ale to, že je mu dobře, to za to stojí
máš pravdu, stojí to za to

cernej caj
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 14:34
- Nahlásit

zizkovaj
to je skvely, ze pejsek prospiva, i kdyz ho musite hlidat, je skvele, ze jste nasli aspon reseni

kachna_
Člen
# Zasláno: 9 Led 2014 15:22
- Nahlásit

zizkovaj
gratuluju k to je skvělá zpráva

<< . 1 . 2 . 3 . 4 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání