| Autor |
Zpráva |
makrel
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 13:27
- Nahlásit
zizkovaj
příznaky má úplně stejné jako slinivkáři.co vám řekl vet ke slinivkovým enzymům?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 13:39
- Nahlásit
Řekl, že při slinivce by měl objemný trus, většinou žluté barvy a hodně moc průjmy. To on nemá. Průjmy měl hodně ze začáku než jsme přišli na tu alergii na kuřecí maso.Teď má většinou bobíky malé a formované, prostě akorát. Testy přímo na slinivku tedy nedělal.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 13:49 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Výsledky krevních tesů jsou: absolutní eosinofilie (podle internetu to je buď masivní napadení parazity nebo alergie - před měsícem byl odčerven Advocate - takže parazité to nebudou), zvýšená aktivita ALT - 2 (norma 0,17 - 1,24), AST - 0,85 (norma 0,0 - 0,54), zvýšená hladina močoviny 15,69 (2,87 - 8,21) zvýšená hladina triglycerinů 1,86 (0,07 - 1,00), hyperbilirubémie 13,80 (norma 1,4 - 10)
Ale nevím jestli třeba tu močovinu je možné brát do úvahy, když v posledních 8 dnech přibral 230g (zkoušela jsem ho krmit i v noci). Pro veta byla rozhodující ta eosinofilie.
Ale na co může být sakra ještě alergický. Ve stravě nemá lepek ani mléčné bílkoviny a je krmen králíkem a zvěřinou.
Může být pes alergický na veškeré maso?
Pokud znáte někoho s pejskem alergikem s projevem příznaků přes zažívání (zvracení), tak mi dejte vědět: jaroslavazizkova@seznam.cz
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 09:10
- Nahlásit
Tak jsem nás zítra objednala na veterinární kliniku v Písku. Dám vědět další výsledky.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 11:05
- Nahlásit
zizkovaj
s alergií bohužel nepomůžu, my máme tu slinivku
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2012 21:01
- Nahlásit
Tak před chvílí jsem našla něco co bohužel plně odpovídá našim příznakům. Je to tzv. chronický průjem - eosinofilní enteritida. Mezi hlavní příznaky patří průjem a zvracení, vše v chronické podobě a hlavně ty masivně namnožené eosinofily. Tak zítra uděláme testy i na tuhle nemoc. Mají to i lidé, je to něco jako kronova nemoc.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2012 19:43
- Nahlásit
Tak mi dnes můj veterinář volal, že stěr je v pořádku, že to bude ta eosinofilní enteritida, tedy autoimunitní onemocnění se špatnou dlouhodobou prognózou
Ještě ho nechám celého komplet vyšetřit na veterinární klinice, aby jsme měli jistotu.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2012 20:12
- Nahlásit
zizkovaj
to mě mrzí. dívala jsem se na zahraniční stránky a tam píšou, že při správné léčbě se to dá stabilizovat. držím palce a určitě bych ho nechala vyšetřit někde, kde s tím mají zkušenosti.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 19:49 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Tak po návštěvě kliniky máme nové výsledky z rozboru krve. Eosinofily jsou ok, rozbor trusu, moči, zátěžový test na žlučové kyseliny i sono také ok. Problém je pořád rozbor krve.
Má desetinásobně zvýšené hodnoty jaterních testů ALT 10,28 , AST 2,34, vysoké množství bílých krvinek 26g/l (norma 6-17), nízké neutrofily, vysokou močovinu 11,1mmol/l a nízký kreatin 50.
Eosonofilie to asi tedy není. Ani klinika si neví rady s diagnózou.
Podle rozboru moči neuniká bílkovina do krve ale v krvi jí má málo a má tam naopak zase močovinu, tak prý asi něco s ledvinami nebo játry.
Kvůli vysokým bílým krvinkám usoudili, že má někde v těle zánět a dali nám na 14 dní antibiotika Synulox a na játra Epato.
Takže jsem o několik tisíc lehčí a pesan musí dvakrát denně jíst prášky a vůbec se mu to nelíbí, ale pořád ještě nevíme co by mu mohlo být.
Ju a při měření teploty měl stresovou horečku. Měl 39,5 °C. Prý to umí jen málo psů. Když jsme tam jeli za pár hodin zpět tak ji po přeměření už neměl. Myslíte, že by mohly být ovivněny stresem i krevní výsledky? A léčíme nexistující onemocnění?
Už 16 dní mu je dobře. Ale nechtěla jsem nic podcenit, protože mu bylo špatně každé 3-4 dny od jeho 3,5 měsíců věku.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 19:52
- Nahlásit
zizkovaj
Takže máte ledvinovou dietu? Nebo nějaké další opatření kromě léků?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 19:59
- Nahlásit
Dnes jsem jen volala pro výsledky. Na konzultaci a nové odběry krve tam jedeme příští pátek. Ale nerozumím tomu. Pokud je v pořádku moč tak jsou prý v pořádku i ledviny. Něco má prý asi s játry ale neví co. Přitom zátěžový test na žlučové kyseliny i sono jsou v pořádku. Prostě je to nějaká záhada.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 20:06
- Nahlásit
Nejsem odborník, jen majitelka psa s právě proběhlým ledvinným a jaterním selháním, ale pokud je zvýšená močovina, musí to snad souviset s ledvinami? V tom případě je ale opravdu divné, že není bílkovina v moči. Co jedl před odběrem krve?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2012 20:22 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Moč byla ranní a odběr krve byl na lačno a pak dvě hodiny po nakrmení.
Z čeho jste měli ta selhání? Já to pořád nemůžu pochopit. Vysoká močovina ale nízký kreatin. Podle vyjádření veta bývají v případě onemcnění vysoké obě hodnoty. Pesanovi bude teprve 9 měsíců.
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 17:26
- Nahlásit
zizkovaj
a jak jste si ho brali od chovatelky byl v pořádku ?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 21:31
- Nahlásit
Chovatelce jsem psala a odpověděla, že byl v naprostém pořádku a sourozenci jsou v pořádku stále.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2012 21:44
- Nahlásit
zizkovaj
Odkud je pejsek?
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 10:22
- Nahlásit
zizkovaj
a jak byl krmený tedy když byl v pořádku ?
v případě že jste krmili stejně jak u chovatelky není možné mít takové problémy snad, když vám prodala zdravé zvíře.
|
BarbaraBii
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2012 13:56
- Nahlásit
zizkovaj
hlavně ať je ok
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2012 12:36
- Nahlásit
Pejsek je od chovatelky z Plavska. Pejsek není s papírama. Takže jsem udělala asi chybu hned v začátku. Jinak chovatelka krmila prý v poledne vařeným (převážně snad rýže a kuřecí maso) a jinak granulema, které jsme sebou dostali odsypané - Proplan a Eukanoba. Doma mi granule nechtěl jíst. Tak jsem jí to psala a na to mi odpověděla, že je vlastně nikdy moc nechtěl. že je těžké uhlídat co, které štěně jí. Takže možná si vždy granulí jen zobnul a čekal na poledne na vařený. Jinak, když se dozvěděla, že je pejsek alergik, nabídla mi, že ho můžu vrátit. Ale kdo z vás by vrátil štěně, které má již skoro dva měsíce doma? Já to nedokázala.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2012 17:54
- Nahlásit
zizkovaj
Tam odněkud chtěla známá koupit jorka. Přivezli ho do J. Hradce, nechtěli ji vzít k nim. Když ho viděla, úplně se zhrozila v jakém stavu byl a odjela bez něj. Klasičtí množitelé. Tak jestli to není stejný zdroj psů. Víš jméno těch lidí?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2012 21:36
- Nahlásit
Jméno chovatelky bych někde ještě dohledala má i své internetové stránky. Pejska jsme si vyzvedávali přímo u ní. Pejskama přímo žila a všichni byli v dobrém stavu. Obývali celý její dům. Ne že by jich měla tolik, ale podle rozmístění pelíšků, tedy v tomto případě malých postýlek, byli prostě u ní doma ve všech místnostech. Měla tam i starší pejsky. Do začátku jsme dostali kromě granulek i jeho hračky a deku na kterou byl zvyklý. Před prodejem nás poměrně zpovídala a chtěla vědět kam pejsek půjde. Snad by to u klasických množitelů tak nebylo. Možná jsem naivní. Nevím.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2012 21:58
- Nahlásit
zizkovaj
Tak to oni nebudou.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2012 22:09 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Ju a vzpoměla jsem si, že před koupí našeho šmuldy jsme zavítali i na Vodňansko a tam jsem narazili na množitele s velkým "M". Že jsou to množitelé bylo znát již po otevření dveří. Pejska jsem od tud nepřivezla. Pejska nám přinesli navoněného jak poslední šlapku od strážného, měl poraněné oko a na dotaz o jeho hračkách nám bylo řečeno, že žádné nemá. Ale pro silné žaludky se koukněte na jejich aktuální nabídku na spěcháto.cz. I pro nezasvěcené je vypovídající to, že se snaží zbavit devet let staré fenky, která není zvyklá na vodítko. Možná jestli ta výše uvedná špatná zkušenost, kdy pejska raději dovezli do J. Hradce nebyla náhodou s nimi.
http://www.spechato.cz/Advertisement/UserAdvertise ments/ab2d03eb-b617-47bf-be2f-8304ebee6c7e?user=Ta tana%20Motakov%C3%A1&sort=Date
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2012 22:31
- Nahlásit
zizkovaj
Díky za informaci. Dala jsem je do seznamu a časem mrknu, co mají dál.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2012 17:04
- Nahlásit
Tak zítra ráno jedeme znovu na kliniku. Tak snad už přijedeme s nějakou konečnou diagnózou. Držte nám palce.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2012 19:13
- Nahlásit
zizkovaj
My držet budeme.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:11 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Tak jsme zpět z kliniky. Jsme opět o několik tisíc lehčí a zase nevíme nic...
Nyní je krevní obraz v pořádku. Jen méně bílkoviny v krvi (má 53). Ale referenční rozmezí začíná od 55. Takže nevýznamná odchylka. Bílé krvinky všech typů v normě.
Pes je nyní, když neměním stravu (králík, pohankové kroupy, ledový salát a sýr cottage), OK. Včera nechtěl svoje jídlo tak do něj dostal trochu lučiny, no a ráno hromádky na chodbě a smutný pes. Tak opět rychlý způsob domácí léčby a pejsek teď dlabe. V neděli bylo to samé s pokusem přidat do jídla krůtí maso. Ale to jsem trochu odběhla, na veterině jsme poslali ještě vzorky na rozbor slinivkových enzymů TLI a navrženo bylo otevření celé břišní dutiny s oběrem vzorků tenkého střeva, tlustého střeva případě ještě kusu jater a žaludku a poslání všeho na rozbor. Podezření je na nespecifický zánětlivý proces ve střevě, žaludku či játrech, kdy by toto sloužilo k přesné diagnostice.
Dost jsem se vyděsila. Na můj dotaz jestli pes nemůže mít jen citlivé zažívání a není tedy toto všechno zbytečné, mi bylo odpovězeno, že takto citlivé zažívání není normální a bude dozajista vyvoláno nějakým zdravotním problémem a otázkou prý je i to zda všichni psi s takzvaně citlivým zažíváním nemají nějaký nedovyšetřený zdravotní problém.
Představu, že mojeho malýho pejska někdo takhle rozřeže, zatím nedokážu skousnout. Když by mu bylo špatně po jakémkoliv jídle a nebyl poslední dobou čím dál více v pořádku, tak bych tolik neváhala, ale když už má výsledky krevních testů v normě a zvrací a průjmuje až při změně jídla, tak nevím jestli navržený postup není až moc medicínský.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2012 20:25
- Nahlásit
zizkovaj
Mají aspoň nějaké návrhy na nějakou nemoc, která by takto šla zjistit právě jen díky rozřezání a nijak jinak? Nebo je to nápad naslepo?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:18
- Nahlásit
zizkovaj
Aby to nebylo dle hesla: pacient se uzdravil i přes pomoc lékaře...
|
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2012 21:21 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit
zizkovaj
Otevření celé břišní dutiny s oběrem vzorků tenkého střeva, tlustého střeva případě ještě kusu jater a žaludku a poslání všeho na rozbor. Podezření je na nespecifický zánětlivý proces ve střevě, žaludku či játrech, kdy by toto sloužilo k přesné diagnostice.
Dost jsem se vyděsila.
To úplně chápu... A jako lajka se divím - když jsou "Bílé krvinky všech typů v normě", tak to přeci znamená, že by žádný zánět v těle být neměl, ne?
|