| Autor |
Zpráva |
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:02
- Nahlásit
Monty
no fenka má cca 19 kilo a právě jich brala "hrst"- přesný počet nevím......ale kámošce bylo vysvětleno, že psí zažívání je jiný a aby to mělo efekt je to na dýl a hodně......
to je dobře, že mi to někdo potvrdil
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:06
- Nahlásit
žanda
vím, že jsem jich každý měsíc kupovala v lékarně docela dost platila jsem za ně tak 500 Kč a měl je na jeden měsíc, slinivka se nám podařila uzdravit
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:12
- Nahlásit
Monty
kámoška to taky zvládla- asi za dva měsíce....ale naštěstí začala i léčit brzy, tak že to bylo bez komplikací , jen se smála,jak prachy za prášky lítají
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:16
- Nahlásit
žanda
no my taky nějak tak, chudák pak páchl po těch prášcích, cítila jsem je ze srsti... bohužel se nám stala osudnou jiná nemoc...
|
Jebloň
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:17
- Nahlásit
žanda
jj,začali jsme na 15 denně,skončili jsme na 4 tabletách.
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:20
- Nahlásit
Monty
jak to píšeš, máš pravdu, besinka taky jinak "voněla"...
u zvířátek bych zakázala všechny nemoci- a doufám, že už jsi z nejhoršího venku a raduješ se s jinou psí kouličkou....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:39
- Nahlásit
Monty
už je to rok a půl, co jsem bez Montyho, z nejhoršího asi jo, ale není jediný den, kdybych na něj nemyslela s Montíkem jsem měla ještě štěňátko Sophinku, z té už je dospělá slečna má dva roky a k ní jsem si pořídila ještě další dva Sophince bylo po Montíkovi moc smutno, tak jsme nemohly zůstat holky samy
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:44
- Nahlásit
Monty
tak psích holčiček máš ažaž nenudíš se, vzpomínat musíš, to ani jinak nejde....
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2012 09:53
- Nahlásit
žanda
ne, mám dvě holky a jednoho kluka a doopravdy nenudím se jsem ve svém živlu a děsně spokojená samo, že s Montym by bylo ještě lépe, ale takový už je život
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2012 12:37
- Nahlásit
Ahojky,
tak k pejskovi v noci vstávám a krmím ho ještě kolem 2h v noci. Je to pro mne záhada, ale jak ho krmím pravidelně po 4h a to i v noci, tak už nezvrací ani v něm neškrundá a nemá průjem. Já se picnu. Vždyť to není možné
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2012 12:41
- Nahlásit
Takže jaterní selhání to asi nebude.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2012 14:06
- Nahlásit
zizkovaj
jak ho krmím pravidelně po 4h a to i v noci, tak už nezvrací ani v něm neškrundá a nemá průjem
to mi připomnělo mojí čubinu, která když nedostala snídani a oběd tak zvracela žaludeční šťávy - z překyselení žaludku, jak měl žaludek co zpracovávat tak to bylo ok. Sice je to hodně vzdálené vašemu extrému, ale nápadně mi to tu naši situaci připomíná... Probrala bych tuhle možnost s vetem, jestli nemůže mít nějaký hodně kyselý ph v žaludku a jestli se to nedá nějak otestovat. Pokud jo tak by se určitě dalo překyselení zmírnit úpravou jídla, např. zvýšit podíl kostí a tak aby měly šťávy co "žrát" alespoň přes noc... U naší čubiny se to upravilo s věkem, ale obědvala spousty let, a snídala doživotně.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2012 16:32
- Nahlásit
zizkovaj
můžete tu dát svůj mail prosím?
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 06:11
- Nahlásit
Když jsem s veterinářem mluvila o krmení syrovým, tak mi říkal, že kosti dávat nemám. Chápu, určitě má špatné zkušenosti po podání vařených či pečených kostí. Pořídila jsem si knihu od K. Novosádové - Barf a několik posledních dní to s těmi kostmi už zkouším. Zatím tomu malému šmudlovi dávám jen králičí žebra a menší kosti. S velkými si ještě moc neví rady. Včera jsem mu zkusila dát větší kost na zahradě, tak ji začal obíhat a štěkat na ni, granulák jeden.
Ale myslím, že s tím trávením a kostmi máš pravdu. Zkusím dávat kosti na večer. Protože to vstávání je pro mne ukrutný..
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 06:39
- Nahlásit
makrel
Omlouvám se, ale svůj e-mail sem nedám. Nahlížet do diskuze může kdokoliv i neregistrovaný účastník. Již teď po otevření svého e-mailu mažu mezi 5-10 různých spamů. Takže není to mířeno proti Vám, ale je to obrana proti prohledávačům webu, díky kterým se ke své poště musím doslova promazat.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 07:10 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
zizkovaj
hodně štěstí.
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 07:27
- Nahlásit
zizkovaj
Nám na zvracení z hladu vet zdůrazňoval v jídle velké množství vlákniny, takže hodně zeleniny, hlavně listové a kořenové.
|
bonc
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:06
- Nahlásit
zizkovaj
musim říct že se mi ten tvůj vet moc nepozdává, z toho mála na mě moc dobrej dojem nedělá... Určitě by se mělo dát zjistit jestli dochází k překyselení, může to být taky to zvracení z hladu jak píše Dáška, chtělo by to vědět jistě abyste se podle toho mohli zařídit. To překyselení by možná šlo vyřešit i nějakejma práškama, nevim, hádam, to ti právě musí říct kompetentní a fundovanej vet. Je to jen typ na co se ještě zaměřit.
(co se týče kostí tak pro malýho psíka budou lepší kuřecí, jsou měkký, snadno je rozkouše - krky, křídla, malý stehna. Ty požere i náš malopes s vyklavejma zubama)
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:21
- Nahlásit
Dáška
To mne na tuto možnost tedy neupozornil. Ale když si vemu, že jsem mu říkala četnost krmení i množství, které pesan dostává, tak to ho snad ani nemohlo napadnout. Podle tabulek Novosádové má být maximální denní dávka 6% hmotnosti. On papal tak 10% ve 4 dávkách. Ale to co jste mi poradili tak funguje. Zkusím ještě dát víc kostí a víc kořenové zeleniny. Děkuji
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:25
- Nahlásit
bonc
Na kuřecí maso má alergi. Pro nás připadá v úvahu jen králík. Ale to je velikostně zhruba stejně. Teď už mám králíků plný mrazák. Jen nevím co těma hlavama. Když si představím, že bych mu je uvařila a při vaření by ty hlavy cvakaly zubama o dno hrnce ... brrrr Musím je někomu udat.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:25
- Nahlásit
zizkovaj
Zkusím ještě dát víc kostí
teda s těma kostima nevím, známí měli cane corso, krmili i kostma, pes z těch kostí dostal chronickej zánět ve střevech, ty střeva se díky tomu postupně ztenčily natolik, že jednoho dne perforovaly a pes uhynul. Tohle jim řekli po pitvě a z různých vyšetření a údajně to není neobvyklý jev po krmení kostma, tak nevím, když máte zrovna zažívací potíže, ale nejsem vet.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 09:36 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Sakryš. Tak musím opatrně a opravdu jen ty králičí hrudní koše. Ty snad budou z kostí nejměkčí. Vždyť jak jinak dostat do psa alergika, který nesnese umělé vitamíny, vápník ?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 10:09 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
Eninka
údajně to není neobvyklý jev po krmení kostma,
já nevim, ale vlci si kořist asi nevykosťujou? nejde spíš o to, že někdo kostma fakt krmí jako hlavní složkou, příliš nebo výhradně? nebo že krmí samýma holýma kostma? a jen tvrdýma?
na kostech by mělo být přirozeně taky nějaké maso, pes nesmí mít zácpu atd...
já teda kosti dávám, v rámci "barfování", bez toho by to asi nešlo, a že by z toho měl mít pes střeva v háji....? uf. není to taky spíš v rámci těch argumentů vetů proti přirozené stravě?
ale u psa, co pořád zvrací, bych taky asi čistě intuitivně byla s kostma opatrná - s mírou a ty nejměkčí. dokud nebudu vědět jistě, proč měl trávení v háji, nepřijde mi normální zvracet z hladu uprostřed noci, pokud je ve dne normální krmení, asi tam nějaký problém přece jen bude a chtělo by to zjistit. Asi fakt u jinýho veta.
zizkovaj
Omlouvám se, ale svůj e-mail sem nedám
můžes ho sem dát bez zavináče a za chvíli, až si to makrel opíše, to smažeš.
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 17:40 - Změnil/a: zizkovaj
- Nahlásit
Tak už mám laboratorní výsledky krve. Podle veta vše naznačuje alergické projevy. Několikanásobně zvýšené eosinofily, lymfocyty, neutrofyly, M.C.H. prostě hematologické vyšetření prý celé ukazuje na zánětlivý proces v těle, kdy jede imunitní systém na plné obrátky. Na biochemickém vyšetření krve není v normálu močovina (to prý může být ovlivněno příjmem potravy před odběrem), AST, ALT, bilirubin. Chudinka toho moc v normálu nemá. Když už jsme brali krev tak jsem nechala zjistit Ca a P. Ty jsou jako jedny z mála parametrů v pořádku. Tak alespoň mám zpětnou odezvu na měsíční krmení BARF, že i při minimálním příjmu kostí jsou vápník a fosfor v pořádku.
Tak teď nevím. Podle veta můžu zkusit ještě endoskopii spojenou s odběrem vzorků. Ale uspávat štěně v takovémhle stavu kvůli tomu aby mi jen potvrdili alergii?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 19:00
- Nahlásit
zizkovaj
No nevím, tyhle výsledky mi na alergii moc nesedí - není naprosto žádný důvod, aby byly při alergii zvýšené třeba neutrofily nebo jaterní testy. Mám dojem, že vet tak trochu vaří z vody.
Vzala bych od veta veškerou dokumentaci, kterou za celou tu dobu máte, a hlavně tenhle poslední výsledek, a šla bych to konzultovat jinam.
Jinak mimo téma: hladina Ca a P v krvi vcelku o ničem nevypovídá, organizmus má poměrně účinné mechanizmy, jak jejich hladinu udržovat stabilní i při velikých výkyvech v příjmu.
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 19:20
- Nahlásit
a já po přečtení výsledků vašeho pejska ještě jednou připomenu portosystemický shunt - možná by vážně stálo za to udělat vyšetření a pokusit se vyloučit možnost, že by to mohl být on
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 19:25 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
jira_hera
Na shunt mi ten krevní obraz taky tak docela nesedí... i když těžko říct, výsledky jsem neviděla. Každopádně přinejmenším sono břicha by to rozhodně chtělo. A taky jsem z předchozích příspěvků pochopila, že vet vlastně nedělal vůbec ani obyčejnej rozbor moči - ale zato hned navrhuje endoskopii, drahé vyšetření, které psa navíc zatíží narkózou...
|
jira_hera
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 19:34 - Změnil/a: jira_hera
- Nahlásit
lamalucni
já jsem kapku nervozní z takovýchhle případů, protože u mojí feny se shunt potvrdil až v téměř třech letech právě proto, že výsledky všech možných vyšetření (a že se jich dělalo, včetně opakovaných odběrů krve a běžného sonografického vyšetření břicha) byly neprůkazné ... a potom doppler a zátěžový test na žlučové kyseliny a bylo jasno mmch na ten doppler jsem s ní byla poslaná proto, že vet při kdovíkolikátém vyšetření sonem objevil písek na ledvinách a chtěl, aby se na to podíval někdo s lepším ultrazvukem
byla jsem s ní u několika různých veterinářů na doporučení známých chovatelů a nikoho shunt nenapadl - až pak se na něj přišlo vlastně náhodou
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2012 20:32
- Nahlásit
zizkovaj
i z krve může vet poznat-tedy laboratoř- o jakou alergii jde, pokud jde....
nenašel by se v okolí nějake jinej veterinář? nebo nemáš ty výsleky krve? na tvém místě bych je třeba poslala na konzultaci jinam...
|
zizkovaj
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2012 13:24
- Nahlásit
Dáška
Tak je pesanovi zase špatně. Od rána nejedl. Nezvrací, nemá průjem jen je smutný. Výsledky z rozboru krve od veterináře mám. Zkusím příští týden veterinární kliniku v Písku.
Jen prosím ještě o jednu informaci. Pokud by pes zvracel z překyseleného žaludku nebo z hladu, jedl by nebo by odmítal nějakou dobu jídlo. Ten náš když zvrací tak pak celý den nic nejí.
|