Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jak je to s varlátky u štěňat?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Autor Zpráva
Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:38
- Nahlásit

jindra 22
Dík za info, která mi bohužel nic nového nesdělila.
Ale co chceš vědět jinýho, takhle to prostě je. Nikdo tě nemůže nutit zcela kastrovat svýho psa, nikdo tě nemůže nutit ani vyndat mu nesestouplý varle. To je přece jen na tobě, ty jsi majitel ne veterinář
Máš informace od jednoho veterináře, máš určitě info i od chovatele, máš info od majitelky otce štěňat, máš info zde z fóra, máš svůj rozum, to by ti snad mělo stačit pro vytvoření vlastního názoru.
Píšeš, že nemáš ambice chovatelský, nechceš vystavovat, tak z čeho se hroutíš? Pes je takový jaký je. Nech ho v klidu, až se rozhodneš (pokud se rozhodneš) nech mu odstranit nesestouplý varle a druhý mu nech. Snad máš aspoň dost rozumu na to, aby jsi tím psem nekryl, pokud mu tedy opravdu varle nesestoupí. Zatím bych neházela flintu do žita, jsou mu 3 měsíce ...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:43
- Nahlásit

Baico

Ale myslím si první s kým se tohle mělo řešit je chovatel. V tomhle případě obzvlášť, když se jedná o chovatele zopovědného a se spoustou zkušeností.

Možná, z tvého pohledu... jenže já už jsem tak starý, že život mě naučil pochybovat o všech. Sebe nevyjímaje.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:46
- Nahlásit

Eldoguero

nech mu odstranit nesestouplý varle a druhý mu nech.

Pokud najdu veterináře, který se toho ujme, určitě ano.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:48
- Nahlásit

jindra 22
život mě naučil pochybovat o všech. Sebe nevyjímaje.
Hm ... nechtěla bych být ve tvé kůži ...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:50
- Nahlásit

jindra 22
Pokud najdu veterináře, který se toho ujme, určitě ano.
Já tě asi stále nechápu, to je TVŮJ pes, tedy TVOJE rozhodnutí, jistě, že najdeš veterináře, který se toho ujme, osobně jich znám minimálně 10 a to jen ve svém nejbližším okolí.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:51
- Nahlásit

davidkova renata

nech psa v klidu dospět a pak to jedno zlobivý varle nech vyndat..

Ale jistě, to je logické řešení, jen jestli tím veterinář něco neporuší, co já vím... Třeba za úplatek...

jbat
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:51
- Nahlásit

Hele a jen abych si to ujasnila - BŠO s jedním varletem by neměl krýt, jo?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:52
- Nahlásit

Eldoguero

Hm ... nechtěla bych být ve tvé kůži ...

Proč? Nepochybuje o sobě jen blbec, přece...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:53
- Nahlásit

jindra 22
jen jestli tím veterinář něco neporuší, co já vím
ne to fakt ne

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:58
- Nahlásit

jbat

BŠO s jedním varletem by neměl krýt, jo?

Ne. To by teda neměl...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:59
- Nahlásit

davidkova renata

ne to fakt ne

A víš to jistě?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 11:59
- Nahlásit

jindra 22
Proč? Nepochybuje o sobě jen blbec, přece...
Vzhledem k tomu, jak se zde prezentuješ, resp. prezentuješ problém svého psa, mám pocit, že si nejsi jistý naprosto ničím, ani tím, že vůbec jsi
Zkrátka a dobře, nechápu co vlastně řešíš, víš co máš dělat, co bys měl dělat, tak proč si v hlavě nedokážeš srovnat co je pro tebe a tvého psa nejlepší - dle tvého nejlepšího vědomí a svědomí. Ty jsis pořídil psa, ty za něj zodpovídáš, to si uvědomuješ předpokládám. Potom ale nechápu celou tuto debatu. Možná mi ale nějaký skrytý smysl uniká, to připouštím

jbat
BŠO s jedním varletem by neměl krýt, jo?
Přesněji řečeno, žádný pes s jedním varletem (nesestouplým) by neměl krýt, je to vada vyřazující z chovu, podobně jako třeba vady chrupu, vysoká DKK apod. Krypťáka nikdo neuchovní a bezpapírky snad produkovat majitel psa nebude.

jbat
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:00
- Nahlásit

Eldoguero
Aha, ok, díky.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:01
- Nahlásit

jindra 22
A víš to jistě
vim to naprosto jistě vůbec nevbim jak tě to napadlo popravdě

Alexa
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:01
- Nahlásit

jindra 22
v první řadě to varle opravdu může ještě sestoupit, ukázala ti ta chytrá vetka jak máš masírovat abys tomu eventuálně dopomohl???? jestli ne tak navštiv jiného veterináře a nebo chovatele a nech si to od některého z nich ukázat, panikařit začni až tak kol půl roka, pak máš čas se rozhodnout jestli necháš to varle vyndat nebo ne, jak psaly holky předemnou předpokládám rozumný náhled na věc a s kryptorchidem nebudeš krýt, takže psa rozhodně kastrovat nemusíš, není to povinné

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:04
- Nahlásit

Eldoguero

Zkrátka a dobře, nechápu co vlastně řešíš,

Nic neřeším, chtěl jsem se jen zeptat, kdo má s tím jaké zkušenosti.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:06
- Nahlásit

Alexa

jestli ne tak navštiv jiného veterináře

Samozřejmě navštívím několik jiných veterinářů, ovšem nepředpokládám, že bych se od nich dozvěděl něco jiného.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:08
- Nahlásit

jindra 22
kastrovat nemusis..ale nesestouple varle muze zpusobit ruzne komplikace,operace je lepsi

treba tu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:09
- Nahlásit

jindra 22
ovšem nepředpokládám, že bych se od nich dozvěděl něco jiného.

tak ted tě nějak nechápu..jakože všichni stejnak doporučej kastrovat úplně 4 měsíční štěně jo? tak to sbohem rozume teda..

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:15
- Nahlásit

jindra 22
Tak to máš o samcích dost zkreslenou představu...
Myslela jsem to obrazně. Jinak si dovolím tvrdit, že toho o chovu a psech vím celkem dost.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:18
- Nahlásit

Baico
tak třá myslel lidský samečky..však víš,jak jsou na TO háklivý

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:19
- Nahlásit

Alexa
nebo chovatele a nech si to od některého z nich ukázat,
Vím, že chovatel všechno todle ukázal. Evidentně je tady všechno marné. Pán má evidentně svojí hlavu. Bohužel to odnáší to štěndo

Alexa
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:19
- Nahlásit

jindra 22
ještě dotaz kde to varle je??? v břiše nebo v kanálku, projela jsem pár veterinárních doatzů a nikde nedoporučují kastraci, pouze odstranění toho nesestoupléhjo varlete. Zkoušel to masírování????

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:28
- Nahlásit

jindra 22
Nic neřeším, chtěl jsem se jen zeptat, kdo má s tím jaké zkušenosti.
Tak zkušenosti tu každý svoje napsal a stejně si stále jedeš tu svou - všichni veterináři jsou zlatokopové, co chtějí bezdůvodně řezat do psa
Jasně, že takových je mraky, ale pokud už s tímhle budeš ke psů přistupovat, pak snad ani nemá smysl, abys vůbec na veterinu chodil, protože to se můžeš zeptat, jaký eventuální negativní účinky může mít obyčejný očkování, nebo, že taky existuje alergie na "protibleší" obojek nebo spot atd. atd. atd. Venku zase může psa přejet auto, sežrat jinej pes, může někam spadnout, při hře s druhým psem si může zlomit nohu, při lítání po louce v zápalu hry napálit hlavou do sloupu el. vedení, může ho uštknout zmije, píchnout včela, vosa nebo sršeň ... takhle by se dalo pokračovat do nekonečna a stále je co řešit.
Nevím no, mě prostě přijde, že děláš trochu z komára velblouda a spoustu problémů si vyváříš sám (a teď nemyslím jen toto téma a samozřejmě čerpám jen z informací zde na fóru, aby někoho ynteligentního zase nenapadlo toto řešit )

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:42
- Nahlásit

jindra 22
Možná, z tvého pohledu... jenže já už jsem tak starý, že život mě naučil pochybovat o všech
O.K. tak proč jsi si od ní kupoval štěně, když jí nevěříš? To je trošku divné, ne?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:55
- Nahlásit

Eldoguero

Nevím no, mě prostě přijde, že děláš trochu z komára velblouda a spoustu problémů si vyváříš sám

Tak promiň.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 12:57
- Nahlásit

Baico

O.K. tak proč jsi si od ní kupoval štěně, když jí nevěříš? To je trošku divné, ne?

Takhle kategoricky bych to určitě nestavěl.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 13:00
- Nahlásit

jindra 22
Tak promiň.
??? nerozumím řeči tvého kmene, ale to vůbec nevadí, důležitý je, aby byl tvůj pes ok

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 13:01
- Nahlásit

jindra 22

nic si z toho nedělej, z těch řečí tady. Vyber si z toho jen to,
co ti bude přínosem a hlavně pro štěndo. Invektivy přeskoč,
určitě se rozhodneš nakonec správně (pokud teda nedáš na
názor tvého veta, co jsi psal zkraje)

Baico
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2012 13:04
- Nahlásit

jindra 22
Takhle kategoricky bych to určitě nestavěl.
No ale takhle to vyznívá. Nehledě, že tímhle tím tvým přístupem to vypadá, že ona na tebe kašle, když musíš hledat rady na foru. A to jak vím vůbec není pravda.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání