Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / pes a sliny po očuchavání
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:44
- Nahlásit

davidkova renata

mě nelemtá

dívný

ale jo vadilo by mi to
však mi to taky vadí - každýmu z nás to vadí . ale můj osobní názor je ten, že se to pes musí naučit, stejně jako cokoliv jinýho, měli bychom mu dát šanci se to naučit, když už nás sejří s něčím,co je jeho přirozenost, stejně jako potřeba dojít si na záchod. A to mi nikdo popřít nemůže, že to jeho přirozenost je, že ne?
Ano, může to pro ně v dnešní době být nebezpečené, stejně jako to, když ze své přirozenosti loví. Svět se pro psa svinsky změnil a tím že jsme to udělali my, kteří jsme ho k sobě připoutali, měli bychom mít taky tu zodpovědnost, abychom k tomu lámání přirozenosti přistoupili ohleduplně. Abych tak nějak parafrázovala Malýho prince.
Nikomu to nenutím, ať si klidně jede co jeho jest, je to jen čistě můj osobní názor.

helps
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:57
- Nahlásit

když už mu ten pud lámem proto, že nám vadí klapání zubů

to si prostě nerozumíme, opravdu nejde o to, že chudáčka pejska týráme kvůli jedný ukápnutý slině nebo cvaknutí tlamou.... jde především o to, že ta louže od háravky dost psům nedělá dobře a opravdu se z toho zese.e nebo pobleje, když bych ho nechala a líznul si víc. to nevnímání mě může obtěžovat, ale je to vedlejší.....
je sice hezké pejskovi nic neupírat, ale oni bohužel nemají rozum a jaksi jim nedochází, že by se měli určité věci vyvarovat.... např. můj pes sežral myš, zeblil se zní přes celej koberec - ponaučení? neodnesl si žádný, takže i tak ho musím hlídat, aby ten skvělej nápad nezopakoval. jinej příklad - pes chce žrát moc a moc, babička mu dá dvě křidýlka, pes chce další další, tváří se, že umře hlady, babičky nedbá zákazu, dá mu další - pes se zase zebleje.... z toho plyne, že já jsem tu proto, abych za něj v takových případech rozhodla, protože on nedomýšlí následky. jako opravdu nejde o to, že by chudák měl hroznej psí život, lepší když je kontrolovanej a pak mu není zle nebo nedej bože jak píše davídková, aby se neotrávil... prostě život ve městě je opruz, na druhou stranu chodíme denně do lesa a má spoustu psích kámošů, může si řádit jak chce, v lese ho nikdo nebuzeruje....
jinak se dá říct, že postup Fifi uplatňujeme taky, akorát v těhlech případech ani není moc třeba... stačí většinou zahřmět a je to

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:06
- Nahlásit

helps

.. jde především o to, že ta louže od háravky dost psům nedělá dobře a opravdu se z toho zese.e nebo pobleje, když bych ho nechala a líznul si víc. to nevnímání mě může obtěžovat,

no bať, chápu, ale opakuju, že pes musí dostat šanci se to naučit, aby vnímal, aby přišel na zavolání od tý louže. teď si rozumíme?

je sice hezké pejskovi nic neupírat,
to si fakt nerozumíme , pokud si myslíš, že mu lemtání louží neupírám to si fakt nerozumíme a nebo já špatně píšu, nebo ty špatně čteš. opakuju - že pes se to nejdřív musí naučit, to co po něm chci. a já to po něm pochpitelně chci, aby mě vnímal i u toho drnu počůranýho, i u tý louže, aby od ní odešel, takže ho to co? naučím.|Stejně jako ho musím naučít, že i od háravky se musí přijít. a učím to s ohledem na to, že je to pro psa zatraceně těžký. To je jedna cesta, ale taky mu jí můžu rovnou fláknout, to je pravda, to jo, šak von to vydrží. Jo vydrží, co by nevydržel, nervovou soustavu na to má. Ale já za sebe si jdu tou první cestou a držím se toho, že toho rychlýho facana (neb jest někdy ho potřeba) použiju až když vím, že jsem to psa naučila a on hází toho fakáče.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:25
- Nahlásit

PetraK
hele zásadní problém vidimm v tom,že pro tebe korekce = automaticky trest..já to tak jednoznačně právě nevidim

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:35
- Nahlásit

davidkova renata
zásadní problém vidimm v tom,že pro tebe korekce = automaticky trest..

no a nebo ani ne trest ale něco špatného pro toho psa, něco, co je k němu "nefér"

já jsem hodně velkej zastánce pozitivna, a myslim že to tady o mě je dost známý, ale už mi došlo za doubu soužití se psem, že psa korekce nějak nepoškozuje, když se užívá adekvátně, ve správnej čas a tak dále. Je to prostě jeden z prostředků jak to psovi vysvětlit. A neni to rozhodně nefér, nefér by bylo ho trestat nebo mu způsobovat nepříjemnou věc, bolest, týrat ho. Korekce může bejt i lusknutí prstama, když se koukáš do blba a někdo ti zamává před obličejem rukou, to je korekce - přeruší nežádoucí činnost. A máš z toho trauma, nebo máš pocit, že se k tombě někdo chová nefér?

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:46 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

davidkova renata

hele zásadní problém vidimm v tom,že pro tebe korekce = automaticky trest

no hele , já zase zásadní problém vidím v tom, že mi prostě nepřijde naférovku v takový situaci korigovat (křikem, facanem), když ten pes neví co po něm chci. A on to neví. Přijde mi lepší to tomu psu nejdřív jaksi ukázat. Aby věděl co,jak a proč.

Grin
Korekce může bejt i lusknutí

jo to může. Ale o luskání řeč nebyla . Nejdřív byla řeč o facanu, pak jsme se propracovali tedy poplesknutí a to zato, že pes klape zubama, ponejprv jsme se, jestli se dobře pamatuju bavili pouze a jen o klapání zubama a slinění. Tam kde jsme teď, debata původně vůbec přeci nebyla nebyla původně totiž ani u těch louží. Jen čistě u toho, že pes za klapání a slinění jest co?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:50
- Nahlásit

Grin
nebo máš pocit, že se k tombě někdo chová nefér?
mě je to hlavně fuk.-))))))))))))))))))
PetraK
á zase zásadní problém vidím v tom, že mi prostě nepřijde naférovku v takový situaci korigovat (křikem, facanem), když ten pes neví co po něm chci.
no chce se aby začal vnímat psovoda,tak jsem to pochopila já! jinak pokud bude čokl napruženej jak gumma vod trenýrek a cosi někde sledovat a nevnímat,zatahám ho za kožich tak aby vnímul že tam jsem a vyrušila jsem ho ze soustředění..co to je , trest nebo korekce podle tebe,? upozornuju že to zatahání může bejt docela silný intenzity dle povahy psa asituace

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:55
- Nahlásit

PetraK
todle píše grin
plácnu ho zlehka po papuli, aby se probral a dostal se do stavu vnímání.
čili já to chápu tak,jak píšu vejš.
za slintání a klapání zubama se pes asi trestat fakrt nedá))))))) by mě nenapadlo že si to někdo tak vyloží..btw myslim,že se dokonce ani nedá férově naučit aby neslintal a neklapal zubama

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 09:58
- Nahlásit

PetraK
o klapání zubama a sliněn
já jsem se bavila o tom, že čumí kamsi do nepřítomna, do blba, a luskání je na to moc málo, tak ho plesknu, nebolí ho to, jenom ho to probere. Tak, jak ho plesknu, tak ho pleskám po čumáku i když ho chválim nebo si s nim hraju.

davidkova renata
mě je to hlavně fuk.-))))))))))))))))))
not o bylo spíš do éteru než přímo na tebe

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:02
- Nahlásit

davidkova renata.

za slintání a klapání zubama se pes asi trestat fakrt nedá

no, však já sem to taky právě Grinovce na začátku hned řikala
cituju:
ten muj slintal za to dycky dostane facana, protože zírá do blba s takovym tupym nadrženym výrazem

,že se dokonce ani nedá férově naučit aby neslintal a neklapal zubama

a o tomhle já jsem tady někde mluvila? to už jsme byli právě u těch louží, víte pani?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:07
- Nahlásit

PetraK
no ale celý je to takhle..
ten muj slintal za to dycky dostane facana, protože zírá do blba s takovym tupym nadrženym výrazem sliny mu tečou jako blázen a pocvakává si blaženě a vůbec nevmímá svět, tak musí dostat do držtičky aby se vzpamatoval apokračoval v procházce

takže já to vzala jako celek a ne jen tu první větu nebot se domnívám,že celý kontext může dávat jiný smysl než první věta z celku,
a o tomhle já jsem tady někde mluvila? to už jsme byli právě u těch louží, víte pani?
nerozumim..ale to je jedno,nepřijde mi to podstatný v týhle debatě

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:08
- Nahlásit

tak já to eště řeknu snad jasněji, pes dostává facánka za to že čumí jako tydýt do blba potom, co ho odvolám od louže od háravky. slintá, cvaká zubama, ale hlavně nevnímá !! což je to, co mě krká... už to asi nemůžu npasat jasnějc...

en muj slintal za to dycky dostane facana, protože zírá do blba s takovym tupym nadrženym výrazem

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:15
- Nahlásit

davidkova renata

trest nebo korekce podle tebe,?

pro mě je v ten moment jedno jak to kdo nazve, pro mě je v ten moment důležitej jinej bod a to - jestli psovod psa naučil v té dané konkrétní situaci to, co po něm chce. To je z mého pohledu - opakuji z mého a pro mě - důležitý bod. Pokud to psovod s tím psem necvičil - nemá to smysl. Nebo teda má, jo to má, ale není to ta cesta o který mluvím já.

Grin.

pes dostává facánka za to že čumí jako tydýt do blba potom, co ho odvolám od louže od háravky. slintá, cvaká zubama, ale hlavně nevnímá !!

zeptám se tě- trénovala jsi tuto situaci se psem? Nad drnama, nad loužičkama? a prosím odpověz poctivě

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:19
- Nahlásit

PetraK
pro mě je v ten moment jedno
no tak to pak jo pak chápu že debata nemá smysl,protože to jsou dvě rozdílné věci totiž asi něco jako mezi úplatkem a odměnou..z mýho pohledu zas

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:34
- Nahlásit

PetraK
co jako, to vnímání?? Nad loužičkama nikdo nechce, aby se soustředil, ale má od nich přivolání, i když pokulhává občas ale cvičíme ho. Chci, aby byl schopnej vnímat mě po přivolání od té louže, po tom, co mu řeknu jménem. A ano, jméno si jedeme furt a furt a furt a furt. Ovšem musim říct že i kdybych to netrénovala, i kdybych to jméno nepoužila, tak nevidim nic blbýho na tom ho plesknout abych ho probrala, protože mu tim nijak neubližuju a rozhodně tim rychle a účinně dosáhnu toho, že se probere a koune na mě "cooo?? tys něco říkala??" A sice proto, že i když to ten pes NEMÁ naučený, tak tohle je taky metoda jak mu to vysvětlit, ať chceš, nebo ne. A tomu, kdo to dělá dobře, i funguje. Mě to třeba v moc případech nejde, protože na to nejsem povaha, tak jedu pozitivně a připravuju toho psa, aby to uměl bez korekcí. Ale když někdo civčí jinak tak mu do toho nekrafu dokud se nezeptá nebo dokud mu to funguje.

Já chápu jak to myslíš furt, jak říkám postý, jedu si taky pozitivno, hodně jsem o tom načetla, praktikuju to a snažim se podle toho nějak existovat. Ale korekci někdy užívám, protože to v tu chvíli může psovi i zachránit život.
Já ti přece neříkám abys to dělala stejně nebo to tady nějak neobhajuju prostě jsem jen napsala jak to dělám. Nevim proč je tady z toho zase sáhodlouhá debata.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:36
- Nahlásit

Grin
Nevim proč je tady z toho zase sáhodlouhá debata.
protože neni co dělat

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:39
- Nahlásit

davidkova renata

no tak to pak jo pak chápu že debata nemá smysl,protože to jsou dvě rozdílné věci totiž asi něco jako mezi úplatkem a odměnou..z mýho pohledu za

asi jsem to špatně napsala, nebo bylo špatně pochopeno. to neva,

Grin

Nevim proč je tady z toho zase sáhodlouhá debata.

tak to stopneme jo?

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:41
- Nahlásit

PetraK
a samozřejmě, jestli nerozlišuješ trest a korekci, (bez ohledu na to, jestli to ten pes umí nebo ne, protože sama říkáš že když něco už umí ale hodí ti na to bobek, korekci použiješ... což si sama odporuješ, protože takhle to v pozitivním výcviku nefunguje - v pozitivním výcviku totiž neexistuje to, že na tebe pes hodí bobek, vždycky je to tvoje vina, protože jsi ho to nenaučila dost dobře na to, aby v tés situaci poslechl, takže korekce nejsou potřeba vůbec, protože pes na tebe nikdy nesere záměrně) tak potom se nemáme o čem bavit, protože stejně nidky nepochopíš o co jde.

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:42
- Nahlásit

PetraK
tak to stopneme jo?
za mě klidně můžeme, stejně je to zase starý známý téma a všecko už bylo řečeno mockrát jinde a někym jinym

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:46
- Nahlásit

tak to stopneme jo?
za mě klidně můžeme

ok..chjo du luksovat teda (( ale štvete mě teda

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:48
- Nahlásit

davidkova renata
háááá háááááááááááááááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:48
- Nahlásit

Grin
protože stejně nidky nepochopíš o co jde.

já jsem ale neříkala nikdy nikde, že jedu stopro pozitivní motivaci, nebo ano?

jestli nerozlišuješ trest a korekci

a tohle jsem taky myslím nikde neříkala, jen jsem napsala, že pro mne je v tu chvíli důležité jestli to ten pes má natrénováno nebo ne, dokud ne, tak ani jedno ani druhé.

v pozitivním výcviku totiž neexistuje to, že na tebe pes hodí bobek, vždycky je to tvoje vina, protože jsi ho to nenaučila dost dobře na to, aby v tés situaci poslechl
vždyť ano, a o čem jsem celou dobu mluvila? O tom, že buď to ten pes naučené má a pak není potřeba ho korigovat ani trestat ani nic anebo to naučené nemá a pak.........

za mě klidně

tak fajn tož jdu.

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 10:56
- Nahlásit

PetraK
tak fajn tož jdu.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:01
- Nahlásit

Grin

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:11
- Nahlásit

PetraKGrin
abyste se nehádaly, posledního smajlíka budu mít jáááá

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:12
- Nahlásit

kachna_

kachna_
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:15
- Nahlásit

PetraK
to bude dlouhá diskuse
Jen nevím, jestli to davídkový bude stačit

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:23
- Nahlásit

kachna_
o bude dlouhá diskuse

a třebas i zmizí

Jen nevím, jestli to davídkový bude stačit

ta si luxuje, než doluxuje, nebude o tom už dávno vědět

Grin
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:27
- Nahlásit

Bohajeho žencký!!!
Tady si to pusťe
:P

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 11:36
- Nahlásit

PetraK
než doluxuje, nebude o tom už dávno vědět

co tim jako naznačuješ??!!

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání