Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / pes a sliny po očuchavání
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
žanda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:29
- Nahlásit

asi před hodinou jsem chtěla napsat, že mi to dělal pes, když čuchal někde háravku...........ale nějak mi to furt nejde odeslat(

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:32
- Nahlásit

žanda

.ale nějak mi to furt nejde odeslat

neboj, mezitím se to tady dvakrát už objevilo

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:33
- Nahlásit

mně to dělá pes i když si někdy čuchne k psovi. A't si to dělá, co je mi do toho, že si cvaká pantem? Ať si cvaká..

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:35
- Nahlásit

kachna_
a když mi zubama cvaká háravka přestože krmím masem, kde dělám chybu?
Je jí zima. Kup fusky.

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:36
- Nahlásit

Vero
to je přece jasný, musíš přestat krmit!
hele, já mám čtyry psy, my jsme taky čtyry, ale z toho jeden kojenec a jedno batole, no se přiznávám, že mám obavu, že bychom svorně posloužili jako krmivo , buď my nebo králíci a nevim, co by pro mě bylo horší
To ať radši klape.
Ještě mě napadlo, zjišťoval jste někdo, jestli tím třeba ten pes někomu nevysílá morseovkou tajnou depeši? Něco jako "večer nech pootevřenou větračku ve sklepě"...

A jinak vážně, u nás to klapání zubama jsou vždycky nezvládnutý emoce, takže když se mi to zdá nutný, začneme cvičit (což miluje), aby myslela na něco jinýho.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:36
- Nahlásit

jo a někdy taky cvakaj, když si čuchnou pribiňáku!

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 13:05
- Nahlásit

kachna_

možná máale pravdu Strýc - kup jí fusekle,
nebo jí ve volném čase po večerech D uštrykuj

A jinak vážně, u nás to klapání zubama jsou vždycky nezvládnutý emoce

jako že nerví? Je mi jasný, že jde o něco jinýho než u psůch / psůch, v situaci nad vzkazem od háravky prohnaným přes ten orgán pomenovanej podle toho pána, co si jeho jméno ne na ne a nezapamatuj, ale nikdy by mě nenapadlo, že by pes cvakal kušnou i v jiné situaci

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 13:11
- Nahlásit

kachna_

hele, já mám čtyry psy, my jsme taky čtyry, ale z toho jeden kojenec a jedno batole, no se přiznávám, že mám obavu, že bychom svorně posloužili jako krmivo , buď my nebo králíci a nevim, co by pro mě bylo horší

tak to chápu, to radši teda krm

Ještě mě napadlo, zjišťoval jste někdo, jestli tím třeba ten pes někomu nevysílá morseovkou tajnou depeši? Něco jako "večer nech pootevřenou větračku ve sklepě"...

jo tááák!

PetraK

nikdy by mě nenapadlo, že by pes cvakal kušnou i v jiné situaci

u nás ne, ani u pribiňáku

žanda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 13:33
- Nahlásit

PetraK
si to dělá co chce, pak vypadám jako sklerotička
)

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 13:36
- Nahlásit

Vero

u nás ne

u nás taky ne , u pribiňáku se jenom slastně zavírají oči. Apropooo pribiňák - ten domácí miluje Hošikus nejradšejc.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 13:42
- Nahlásit

žanda
pak vypadám jako sklerotička

ne, neboj, jako sklerotička nevypadáš. ............ jen jako magor , ale to tady polovina účastníků, páč to už nějakou dobu blbne a občas se zadaří to zduplicitnit. Jsou zde exprtky, které mívají až šestinásobný úspěch , takže jsi jen slabej průměr se svou duplicitou

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 14:13
- Nahlásit

já teda nevim,ale za mě myslim,že pokud vykazuje chování popisovaný v úvodu.prostě ty pachy bere Jasobsonovým orgánem.. že si to jako vychutnává..myslim,že to platí pro pachy sexuální a potravinový.. dyštak mě voprafte ,ale myslim,že je to tim..U koček jsem to pozorovala někdy taky,ale vypadá to trochu jinak než u psů ty projevy

žanda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 15:06
- Nahlásit

PetraK
zase průměr.....ach jo(
to už lepší nebude...

ještě k tomu klapání "hubou"- já ať je to třeba i nevýchovný- dala psovi do tlamy něco dobrýho.....bez komentáře,jen tak...a pak ho zabavila- prostě odvedla pozornost jinam a byl klid.

ne vše výchovné je to správné,podle mýho-každej na různé podněty reagujeme jinak......

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 15:07
- Nahlásit

helps
pani přeeeesněěěěě!!!

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 15:15
- Nahlásit

davidkova renata

ale to většinou dělaj, když je ten pach slabší, aby si to jako zintenzivnili, třá olizujou stopu, aby to dostali do toho womeronasálního orgánu.... ale možná to je vono, i když ten orgán byl zatim na stopro prokázanej jen u koček.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 15:16
- Nahlásit

žanda

zase průměr.....ach jo

musíte se víc snažit pane správče!

helps
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 15:38 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

PetraK

Jen pro upřesnění, aby se tu nestrhlo rypákování - taky se psem cvičím, neleží mi ladem, a chci aby byl ovladatelný ve všemožných situacích, nicméně myslím, že cest jak toho dosáhnout je povícero.

sem teda nevěděla, že se tu vede vážná diskuze o tom, jak kdo cvičí a necvičí.... pro mě to byl hloupej dotaz zadavatele, a tak odpověď byla taky tak směrovaná... nicméně si stojím za tím, že nechci, aby chodil po sídlišti a kde co olizoval,... ne ani harávky, protože jak jsem psala pak se z toho pose.e, znám i psi kteří rovnou blejou dyž si slíznou víc takže sem asi hroznej tyran, ale nenechávám ho opravdu stát u nějaký pochcaný trávy, kterou by nejradši pět minut olizoval až by tam ani tráva nerostla
ať si cvaká nad pribiňákem, jak píše adidaska, to je mi jedno na sídlišti prostě kolikrát ani nevidím co a jak olizuje, takže mu to netoleruju

PS: jednou vlastně po hubě jednu chytil, protože byl tak zažranej do lízání chcanek nějaký háravky, že si nevšiml, že mu kamarádky fena chčila na hlavu.... ani pak pochčitej hlavu nezvedl, tak jí hned jednu měl
jinak je ale na psa opravdu v pohodě a přinde i od háravky, takže to není tak, že bych mu ničila celej život, teda si to nemyslím, nebude to pro něj středobod světa ..

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 15:50
- Nahlásit

helps

sem teda nevěděla, že se tu vede vážná diskuze o tom, jak kdo cvičí a nec

ne, to byla jen prevence

aby chodil po sídlišti a kde co olizoval,...

oblizovat kde co svýho psa taky nenechávám, chlemtat louže taky ne, ale jsme se bavili -tedy spíše bavily- jestli se nepletu, (což je klidně možný), o cvakání zubama, očíchávání drnů a nepřítomným pohledu a facanu či proplesknutí při této činnosti.
Ale jak říkám - to je každýho věc. můj názor je prostě shodný s Vero. už tak jsme psí život posunuli zcela jinam, a durdit se na ně proto, že se v tuhle dobu tvářej jako dement a nejsou momentálně přítomni, když za to nemůžou...... to už z nich můžem rovnou udělat robůtky.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 16:01
- Nahlásit

helps

a přinde i od háravky,

jo u nás taky- zrovna dneska, jsme se sčuchli se sousedkou s háravou NO u vchodu, ale ten pes se to prostě musel naučit, že jo? no. a stejně by to mělo být, když teda chci zvládnout i tohle, že ho to taky musím naučit, to aby mě vnímnul v ténhle pro něj exponovanej moment (a myslím, že třeba u nás je tenhle moment pro Ešusa exponovanější než háravka, že u té je schopen vnímat mnohem víc, možná to tak má víc psů - a ne pro do reálu vracet proplesknutím (ať jakýmkoliv) . Možná se to dá přirovnat k tomu, v jakým tranzu je ohař, když najde zvěř a vystavuje, někdy je to vystavení tak pevný, že pes prostě toho člověka nevnímá, taky by nebylo fér ho do reaility vrátit proplesknutím.

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 17:25
- Nahlásit

Tak já si určitě nemyslím o přispěvatelkách tohoto vlákna, že zrovna ony nějak "ničí svým psům život", no a taky nestojím s čoklem 5 minut na sídišti, nez vypije chcánky... ... o tom to nebylo...

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 17:50
- Nahlásit

tož já mám fenu takže háravý chcanky nevypíjí.-)),nicméně..
Možná se to dá přirovnat k tomu, v jakým tranzu je ohař, když najde zvěř a vystavuje, někdy je to vystavení tak pevný, že pes prostě toho člověka nevnímá, taky by nebylo fér ho do reaility vrátit proplesknutím.
za mě řikám,že je to o poslušnosti a respektu.
.a pravidlo zní..korekce(rozuměj pod tim co kdo chceš) musí být silnější než podnět,jinak neni šance na úspěch,navopak opakovaný slabý korekce furt dokola psa akorát tak znervěj a výsledek je nula.
Adiddaska
když ten orgán byl zatim na stopro prokázanej jen u koček.
jakože u psů možná neexistuje se rozumí?

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 18:28
- Nahlásit

Vero
Tak já si určitě nemyslím o přispěvatelkách tohoto vlákna, že zrovna ony nějak "ničí svým psům život"
děkuji Vero Já si nemyslim, že by zrovna tohle mělo někoho pohoršovat, že pesana plesknu přes čumec, když mě nevnímá, to je jako bych mu luskla prstama před očima, má to stejnej efekt

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 20:52
- Nahlásit

davidkova renata

no já se to zrovna učila teď na anču a bylo tam psáno, že byl zatím prokázán spolehlivě jen u koček, ale že není důvod se domnívat, že u psů neni takže tam asi je na 90%, ale existuje i šance, že tam neni

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 21:46
- Nahlásit

davidkova renata
a pravidlo zní..korekce

no pro mě osobně pravidlo zní, že korekce , když, tak v momentě, kdy to ten pes umí, doopravdy umí. tzn. kdy se naučí Tě vnímat i v extrémně rušivém prostředí, neboli u toho drnu. Pokud to pes umí a já jsem ho to doopravdy naučila, a udělá fakáče, tak pak ano korekce. POkud to neumí a já mu jednu fláknu, je to jako fláknout děcku za to, že napsalo špatně vyjmenovaný slova po fň, když se teprve učilo po bž, tzn. ty po fň ještě tím pádem naučený nemá.

Grin
že by zrovna tohle mělo někoho pohoršovat

proč by to mělo někoho pohoršovat? nemyslím, že se tu někdo pohoršoval.

Grin
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 21:56
- Nahlásit

PetraK
nemyslím, že se tu někdo pohoršoval.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 21:57
- Nahlásit

PetraK

no pro mě osobně pravidlo zní, že korekce , když, tak v momentě, kdy to ten pes umí, doopravdy umí. tzn. kdy se naučí Tě vnímat i v extrémně rušivém prostředí, neboli u toho drnu. Pokud to pes umí a já jsem ho to doopravdy naučila, a udělá fakáče, tak pak ano korekce. POkud to neumí a já mu jednu fláknu, je to jako fláknout děcku za to, že napsalo špatně vyjmenovaný slova po fň, když se teprve učilo po bž, tzn. ty po fň ještě tím pádem naučený nemá.

a co teda dělat, když to pes naučený nemá? Jako třeba nemá naučenej spešl povel "nehrab", "nezdrhej za srnou", "nevystavuj" (ti řikám, že se tam vystavuješ ) Tak mám použít nějakej povel, kterj naučenej má (třá "ke mně") a když nesplní, tak korekce?

Fifi
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 22:21
- Nahlásit

Adiddaska
co teda dělat, když to pes naučený nemá?
Jako povel "nelizej ty chcanky a neklapej u toho tlamou" ?
Mela jsem hodne psu - psu, klapavych, slintavych, bylo mi to jedno. Ale kdyz sem zavolala privolavaci povel, tak bylo ocekavano, ze prijde (neb kdyz zavolam, pes prijde, od mala se to tak cokle snazim naucit). Neprisel-li, dosla jsem si pro nej, v klidu upla na voditko, oslovila, kdyz nereagoval, odtahla jsem ho od zdroje klapavosti, bez emoci, bez trestu (a ze bych jim tu drzku nekdy s radosti ukopla ). Takto asi 5x treba za sebou, posleze jiz radsi pes prisel na prvni povel, pro odmenu, kterou sice flusal, neb slinil a mel tu hubu nasmerovanou ala pudy - ale zacal vnimat. Cili ano, pro me to nebylo reseni klapani, ale reseni privolani, ktery pes moc dobre znal.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 07:48
- Nahlásit

Adiddaska
takže tam asi je na 90%, ale existuje i šance, že tam neni
aha..to mě nenapadlo,že se něco nedá vlastně najít..v době vědeckotechnický revoluce jako
PetraK
no pro mě osobně pravidlo zní, že korekce , když, tak v momentě, kdy to ten pes umí, doopravdy umí. tzn. kdy se naučí Tě vnímat i v extrémně rušivém prostředí, neboli u toho drnu
za sebe to mám tak,že jsou činnosti,který sou zapovězený prostě a řešim je zákazovým povelem(to pes zná tak nějak odmala)např. když se bude na ulici chystat požírat cosi,vyfláknu se na nějaký přivolání a zařvu fuj až popadaj veverky ze stromů v Oboře a pes přestane ..tim to považuju za vyřešený a dál to nehrotim a pes může pokračovat f krasojízdě aniž by přicházel,to mě votravuje a zdržuje.Nepřeju si aby lízal chcanky,takže totéž..že nezabránim slintání,to je mi dost jasný,ale můžu ho přimět aby se mu chcanky vykouřily hodně rychle z hlavy páč dalším následným nevnímáním maminky by mohl tuto dosti nasrat a to si obykle dost rozmyslíPovel fuj mám pouze pro extra případy,kdy momentální činnost psa považuju za nebezpečnou či pro mne skutečně nepřijatelnou a obvykle ho naučim dost rychle a to právě patřičně důraznou korekcí hned v počátcích.

PetraK
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:16 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Fifi

Jako povel "nelizej ty chcanky a neklapej u toho tlamou" ?
Mela jsem hodne psu - psu, klapavych, slintavych, bylo mi to jedno. Ale kdyz sem zavolala privolavaci povel, tak bylo ocekavano, ze prijde (neb kdyz zavolam, pes prijde, od mala se to tak cokle snazim naucit). Neprisel-li, dosla jsem si pro nej, v klidu upla na voditko, oslovila, kdyz nereagoval, odtahla jsem ho od zdroje klapavosti, bez emoci, bez trestu (a ze bych jim tu drzku nekdy s radosti ukopla ). Takto asi 5x treba za sebou, posleze jiz radsi pes prisel na prvni povel, pro odmenu, kterou sice flusal, neb slinil a mel tu hubu nasmerovanou ala pudy - ale zacal vnimat. Cili ano, pro me to nebylo reseni klapani, ale reseni privolani, ktery pes moc dobre znal.

dík

od toho co napsala Fifi se v podstatě odvíjí i moje odpověď pro

Adiddaska
davidkova renata

páč nemám co dodat.

tedy krom toho, že zopakuju, že jsme čoklům ten život překopali už tak mocně, že aspoň v některejch věcech můžeme jet tak, aby to bylo na tu mojí oblíbenou férofku a pes měl šanci tu situaci zvládnout tak nějak přijatelněji, když už mu ten pud lámem proto, že nám vadí klapání zubů a lemtání louží.

Adiddaska
a co teda dělat, když to pes naučený nemá?

no tak se to ale napřed musí přece naučit! to je logický, ne?

EDIT - nedokončila jsem myšlénku - musí se naučit to přivolání - protože na něm to stojí, není zapotřebí žádnej přídavnej povel - musí se tedy naučit to přivolání i v téhle - pro něj extrémní situaci. Tzn. musí se to u tý louže, drnu natrénovat - viz. co psala vlastně Fifi.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2012 08:32
- Nahlásit

PetraK
když už mu ten pud lámem proto, že nám vadí klapání zubů a lemtání louží.
mě nelemtá,ale jo vadilo by mi to a velmi páč naproti se sousedům votrávil čokl lemtáním chcán u popelnic páč to bylo v době nechutnýho mokra a bláta a sraček a zrovna měl ten pech,že tam byl vylitej asi fridex nebo jná sračka,tak to vylemtal i s tim..přežil to naštěstí,byl to dalmatin,tak asi veikost byla výhoda..to že po tom běžně psi blijou jak alíci je taky normál a mě to přijde zbytečná komplikace

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání