Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / pes a sliny po očuchavání
. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
ondra555
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 13:50
- Nahlásit

můj pes nem. ovčák po očichání něčeho nevím od čeho vždy poušti slinu dost řídkou jako voda a ještě chvílí má takovou rozklepanou křeč při čemž cvaká pantem.

Píši to protože mě dneska kamarád na to upozornil že by takovéhle plemena neměla tak slintat"tohle dělají jen větší plemena jako je bernardýn atd."

Děkuji předem za vaše názory a rady.

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 14:32
- Nahlásit

ondra555
to je z nedostatku soli v těle

worick
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 14:54
- Nahlásit

Tak ani nevím, jestli odpovídat....Narazil na pachovou stopu háravky - háravé feny.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 14:55
- Nahlásit

Biluška
to je z nedostatku soli v těle
to jako fakt? podle mého pozorování to vždycky dělají psi když čuchají chcaní háravky ale jestli jim chybí sůl a jinak by to nedělali to nevim a jak mu ji dodat? posolit večeři?

Grin
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:21 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

Shelticka
aaale biluše si z vás tropí žerty samo je to po háravce ten muj slintal za to dycky dostane facana, protože zírá do blba s takovym tupym nadrženym výrazem sliny mu tečou jako blázen a pocvakává si blaženě a vůbec nevmímá svět, tak musí dostat do držtičky aby se vzpamatoval apokračoval v procházce

edit ovšem pochybuju že tenhle dotaz někdo myslel vážně, to jsem asi měla předeslat

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:30
- Nahlásit

Grin

dycky dostane facana,

proč?

Grin
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:35
- Nahlásit

PetraK
petro ty nerozumíš legraci viď nerozpřáhnu se a nebacim ho vší silou ale plácnu ho zlehka po papuli, aby se probral a dostal se do stavu vnímání. A proč? No protože prostě nebudu stát na jednom místě a čekat až se pes po pěti minutách probere z tranzu

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:45 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

aha zase 2x

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:45
- Nahlásit

Grin

petro ty nerozumíš legraci viď

ale jo to rozumím

ale plácnu ho zlehka po papuli,

ale tomuhle nerozumím, no. Fakt ne.
Páč on se to ten pes musí naučit, aby tě v takový situaci vnímal, takže ani zlehka plácnutí mi nepřijde naférovku, když se to předtím ten pes nenaučil a věřím, že to pro ně je složitý. Mám taky takovýho exprta - nicméně u těch loužiček a drnů od háravky trénujeme. I dnes v jeho sedmi letech průběžně trénujeme, protože jsem si vědoma, že příroda je v některých momentech o hodně silnější než můj hlas.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:54
- Nahlásit

no pes od sestry mého přítele ( ) je na to děsnej a já to nesnáším, takže za to taky dostane protože ty chcanky navíc líže, humusák, nikdy nechci psa zlatá fenka ale on si z toho vůbec nic nedělá, opravdu věřím tomu, že jezevčíci (tohle je říznutej..) mají snížený práh bolestivosti...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 15:56
- Nahlásit

jo a ani to nemusí bý po háravce, nenechá ani vyčůrat moji fenku, která zrovna fakt nehárá, musím ho pouštět až ona vykoná potřebu v klidu...

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 16:01 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Shelticka

nikdy nechci psa zlatá fenka

jo, s tímhle jsou psi/psi hrozní, nebo aspoň někteří.

Jenže, nedělají nám to naschvál, není to ani neposlušnost - je to jen nenaučené. takže mydlíme psa za to, co jsme ho nenaučili. navíc v pro něj dost zátěžový situaci. taky mě to točí, to ne že ne. Ale stojím si za tím, že se to nejdřív musí pes naučit stejně jako odvolání od háravky. Ale tak každýho věc, jak to vidí.

Grin
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 16:11
- Nahlásit

PetraK
Páč on se to ten pes musí naučit, aby tě v takový situaci vnímal, takže ani zlehka plácnutí mi nepřijde naférovku, když se to předtím ten pes nenaučil a věřím, že to pro ně je složitý. Mám taky takovýho exprta - nicméně u těch loužiček a drnů od háravky trénujeme. I dnes v jeho sedmi letech průběžně trénujeme, protože jsem si vědoma, že příroda je v některých momentech o hodně silnější než můj hlas¨

no hele já si jedu hodně pozitivno, psa nemlátim, nijak mu neubližuju a výcvik děláme fakt pozitívně nejvíc, ale objevila jsem, že mi v nekterých situacích prostě jde líp použít slovní korekci a nebo ho šťouchnout či dokonce plesknout. Já to nikomu necpu a taky nehodlám s nikym diskutovat jestli to dělám blbě nebo ne když mi to funguje a dosáhnu tim toho, co chci, tak je to přece jedno.
jo a ještě jednu věc - přivolání od keříčku pochcanýho háravkou trénujeme, ale já mluvila o tom, že i po tom přivolání se tváří jako debil největší a je celej rozvášněnej a jelikož nehodlám nijak podporovat tento stav, tak mu to zatrhnu pleskancem takže mícháš hrušky s jablkama

Grin
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 16:13 - Změnil/a: Grin
- Nahlásit

edit dvakrát zas

PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 16:20
- Nahlásit

Grin

Já to nikomu necpu a taky nehodlám s nikym diskutovat jestli to dělám blbě nebo ne

já nediskutuju, já se jen ptala.

takže mícháš hrušky s jablkama

jo.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 16:46
- Nahlásit

no tak tento pes není můj, vídám ho jen o víkendu a to jaksi není možné ho něco přeučovat, jakoukoliv jinou metodou... beru ho na společné procházky jen z milosti, ať není furt doma a má nějaké povyražení, navíc on má výchovu "po staru", když něco provede, tak dostane mlato, pes stejně za chvilu mlátí ocasem sem tam a je naprosto v pohodě... (svoji fenu jsem bít nemusela nikdy a poslouchá spolehlivě), já jen pokračuju v jejich zvycích prostě - zlobíš? tady máš ťafku

Biluška
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 20:33
- Nahlásit

Shelticka
to je narážka na Ondrovu diskuzi o slaných granulích

Shelticka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2012 21:16
- Nahlásit

Biluška
no já tady zas nečtu všechno tak nevím, tak jsem si udělala trapas no ale nějak se mi to stejně nezdálo

helps
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 09:34
- Nahlásit

To je jasný že to dělaj po háravkách...... to je zas nějaká Psíčková otázka....
Ajan teda neslintá, ale přijde s cvakací hubou, tak mu jednu fláknu a je klid
ale je zlatej, opravdu se dá odvolat i od háravky, sice opravdu nerad, ale je šikovnej když chce )

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 10:55
- Nahlásit

A co vám na tom tak vadí, že čokl cvaká nad háravčí stopou zubama?
Teda ne že bych z toho byla štěstím bez sebe, ale přijde mi to jako přirozená součást psa. Nechávám ho bejt, na přivolání si samozřejmě trvám, ale jinak ho nechávám prostě bejt. Pár dní v roce prostě chodíme venku nic nedělajíce, courajíce se a čichajíce, cvakajíce... já se bez toho míčku a cviků kravinek pár dní minu...
Ne že to vnucuju coby vzor, ale jen mě překvapilo jiné pojetí teďka.

helps
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:15
- Nahlásit

Já za sebe nemám problém s čucháním, ale pokavaď to volizuje a pak se z toho třebas pose.e, tak mi to fakt vadí.... takže ho to nenechávám dělat, ale samozřejmě s flákancem to ber s rezervou, snad sme na cz psové diskuzi, tak to nemůžeš hned brát tak vážně

Strejda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:33 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

ondra555
můj pes nem. ovčák po očichání něčeho nevím od čeho vždy poušti slinu dost řídkou jako voda a ještě chvílí má takovou rozklepanou křeč při čemž cvaká pantem.
Příčina není v háravce, jak se Ti snaží namluvit diskutérky, ale v nevhodné potravě. Nekrm instantními granulemi a bude po problému.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:39
- Nahlásit

Vero

A co vám na tom tak vadí, že čokl cvaká nad háravčí stopou zubama?
Teda ne že bych z toho byla štěstím bez sebe, ale přijde mi to jako přirozená součást psa.
Ne že to vnucuju coby vzor, ale jen mě překvapilo jiné pojetí teďka

přesně. Dělá to spousta zvířecích samců, je to něco, čím je příroda vybavila, a co nám rozhodně , jak jsem psala, nedělají ani naschvál, ani pro ně není jednoduchý v tu chvíli nás vnímat. je to jako fackovat štěně za to, že ještě neumí čůrat venku. čůrat prostě musí, s tím se nic nenadělá - stejně jako, že pes prostě flémuje a my po něm chceme, aby se přes svou přirozenost soustředil na nás. , chceme toho po psech hodně, chceme to po nich bohužel moc rychle a nezajímá nás při tom, že jdeme kolikrát zatr, proti přírodě a že to pro to zvíře není ani drobítek jednoduchý, neulehčujeme jim ten civilozovanej život ani trošánek

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:52
- Nahlásit

Strejda
Příčina není háravce, jak se Ti snaží namluvit diskutérky, ale v nevhodné potravě.
a když mi zubama cvaká háravka přestože krmím masem, kde dělám chybu?

žanda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:56
- Nahlásit

nečetla jsem, co jste tu kdo psal,ale můj pesan to dělal ,když byla v okolí háravka......a klepal zubama pěkně)

žanda
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:56
- Nahlásit

nečetla jsem, co jste tu kdo psal,ale můj pesan to dělal ,když byla v okolí háravka......a klepal zubama pěkně)

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 11:57 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

PetraK
neulehčujeme jim ten civilozovanej život ani trošánek

No... jako já si říkám dost často, že už ten život ve městě v bytě je zatraceně proti přírodě, ať si říkáme, jak chceme, jak se pes má, že není sám, a je to tak, tak to má i jiný stránky... Dřív normálka pes na venkově zdrhl za fenou, přišel za X hodin nebo X dní, nikdo se nedivil... a teďka aby ani necvakal zubama a dělal cviky

S tím fláknutím, i když jsem pochopila, že po přátelsku, se mi vybavilo, že kdyby nám někdo přátelsky fláknul před sexem, taky je asi po vzrušení a dem dělat něco jinýho, jen nevím, esi by nás to pěkně nesralo, být to pravidlem... Se omlouvám teda za polidšťování (jsem si ho vědomá), jen mě to prostě napadlo. Že ten dnešní čokl, pokud není chovnej, nemá jedinou šanci následovat pudy. A že by ji nesměl mít ani virtuálně u pachové stopy...? Jen se tak zamýšlím no.

Edit: jo, vím, že pro zvíže je to následování pudů (údajně) narozdíl od lidí jen zátěž a stres a fuška, jo. ale stejně si myslím, že to, že zvíře musí ovládnout ty pudy, je taky zátěž, minimálně stejná...

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:05
- Nahlásit

kachna_

a když mi zubama cvaká háravka přestože krmím masem, kde dělám chybu?

to je přece jasný, musíš přestat krmit!

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:09
- Nahlásit

Vero

.. a teďka aby ani necvakal zubama a dělal cvik

že po přátelsku, se mi vybavilo, že kdyby nám někdo přátelsky fláknul před sexem, taky je asi po vzrušení a dem dělat něco jinýho, jen nevím, esi by nás to pěkně nesralo, být to pravidlem

, no jo proč se zamýšlet nad tím, jak to to zvíře vnímá, když já člověk sem tetkon rozhodl, že se to musí teď hned a tetkon udělat takto.

A že by ji nesměl mít ani virtuálně u pachové stopy...?

no nesměl, nesměl,pes se dnes musí:
nutně kamarádit se všemi psy

strpět pohlazení od kohokoliv

nesmí klepat zubama
nesmí tohle
nesmí támhleto

musí tohle, musí támhlento
musí cvičit jako hodinky

a může být šťastnej, jak je šťastnej :-D

kurva to je ale psí život.

Jen pro upřesnění, aby se tu nestrhlo rypákování - taky se psem cvičím, neleží mi ladem, a chci aby byl ovladatelný ve všemožných situacích, nicméně myslím, že cest jak toho dosáhnout je povícero.

PetraK
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2012 12:13
- Nahlásit

Vero

Edit: jo, vím, že pro zvíže je to následování pudů (údajně) narozdíl od lidí jen zátěž a stres a fuška, jo. ale stejně si myslím, že to, že zvíře musí ovládnout ty pudy, je taky zátěž, minimálně stejná...

tak tak, přesně tak to myslím.

to je přece jasný, musíš přestat krmit!

ukradla si mi to!! chtěla jsem napsat kachna_ moc jí krmíš!

. 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání