| Autor |
Zpráva |
impact
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 22:27
- Nahlásit
Vlčáčková
Zdar sedmikrásko. Dnes jsem byla u veta - tady vedle ve vsi - se Sabkou. Jest tedy drobně ošetřena a za 14 dní povalíme k tomu Tvýmu na nějaké podrobnější vyšetření.
A teď, doufám, sedíš, popíšu Ti, jak se debil může zamotat ve svém návrhu k soudu. Volala jsem dnes právničce, že mi přišlo pozvání na toho 28. k projednání protinávrhu protistrany, po níž jí a bývalý spolumajitel nemovitosti chceme dlužné peníze. A ta mi řekla, že se vůbec diví, že jsem nějaké pozvání dostala, protože situace se má tak:
1) baba má svůj nárok na peníze, které po nás v protinávrhu, chce, promlčený,
2) tento nárok nemá ani věcné ani morální opodstatnění,
3) kdybysme jí na to náhodou kývli, tak by to pro ní znamenalo nám ještě zhruba 40 000 doplatit a né, že z nás 190 000 vysoudí,
4) a proč je s podivem, že jsem dostala obsílku já? Protože ta kráva blbá mě v protinávhu vynechala a místo mě tam napsala nové spolumajitele, kteří mojí část nemovitosti ode mě odkoupili asi 6 let poté, co jí podle ní vznikl nárok na těch jejích 190 000. Soudkyně jí to odsouhlasila. A baba si to rozmyslela a požádala o to, aby byli ti noví z jednání vyloučeni, ale byla tam místo nich já! Soudkyně na to ovšem nemusí přistoupit a zatím nepřistoupila.
Takže situace se má nyní tak, že mě by měla (jak je již odsouzená) zaplatit dlužnou částku a po mých nástupcích chtít "své" potenciální nároky.
Právnička se tomu vesele smála. Tak jsem se rozhodla, že tam ani nepůjdu, abych se tam nemusela smát nahlas a rušit tak vážnost jednání. Stejně má ta právnička už 9 let plnou moc, tak tam nemusím.
A maj tam slimáky aspoň?
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 22:33
- Nahlásit
hally001
Já bych byla opatrná i s tím feramolem - vet mi loni říkal, že měl dost případů otravy psů (i smrtelné) právě po tomhle přípravku, který majitelé koupili právě proto, že v návodu bylo, že je neškodný pro domácí zvířata. A psi nesežrali ty granule, ale ty vysušený slimoše - prej jsou chuťově sladký a chutnají jim. Takže tak.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 22:34
- Nahlásit
Atika
ono je asi fakt lepší je sbírat, a pak je třeba odnést někam daleko za humna
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 22:38
- Nahlásit
Eninkamy jich máme na půl hektaru opravdu desetitisíce..to spíš statisíce...a zase s nima zamořovat mytiny u lesa nebo...je to složitý
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 22:39
- Nahlásit
hally001
aha, tak to je nemožný je sbírat, to je jasný.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 25 Čec 2011 23:04 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
impact
A maj tam slimáky aspoň?
JO. Každého druhého soudce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 07:24
- Nahlásit
Atika
Já bych byla opatrná i s tím feramolem...A psi nesežrali ty granule, ale ty vysušený slimoše - prej jsou chuťově sladký a chutnají jim - to jste si nědo popletl přípravek po Ferramolu nikde žádný vysušený slimejš neleží Vím to, sypu bohužel na kila
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 07:56
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=_1llAPzKQdQ
Doporučím i komentář.
Fena to přežila, předchozí majitel byl idiot.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 08:39
- Nahlásit
Vlčáčková
hele na domácí minimyši t stačí past, trávit je je humus.
Jestli tam máš potkaní, tak zkus sádra+zrní. Sice je to taky humus humus humus, ale nic jinýho jsem nenašla. Ještě existuje přípravek, kterej ty působí jako antikoncepce, ale nikde jsem nenašla, že by se prodával.
kejtlin
ted´ mám čínský kachny a taky je žerou
fakt? a to se všude uváděj jen ti běžci . My měli pekingský a nic.
hally001
běžci jsou super. Dokonce na nic ovčácký psi trénujou pasení a v Německu to někde dělaj tak, že maj obecní kachny (PetraK se přestane blbě hihňat) a půjčujou si je zahradu po zahradě.
Se na ně těšim, příští rok už budou.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 09:00
- Nahlásit
kachna_
že maj obecní kachny
vážně, máš novou karieru????
hally001
Jednou jsem zkusila je házet do solného roztoku a ač sou to sráči, né moc užitečný, tak na tohle nemám.
nevím, chápu, ale nepřijde mi lepší smrt otrávení jedem nebo rozložením v soli. A když se nebudou likvidovat bude jich čím dál víc.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 09:02
- Nahlásit
kachna_
na domácí minimyši t stačí past
Ano. Koupila jsem domeček, vyhazuju je v poli.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 09:10
- Nahlásit
Alexa
nevím, chápu, ale nepřijde mi lepší smrt otrávení jedem nebo rozložením v soli. A když se nebudou likvidovat bude jich čím dál víc.
na tohle jsem zapopmněla, my likvidujeme napichováním. Mám teda i speciální způsob rozšlapování, ale od té doby, co se z toho mému kamarádovi, otrlému řezníkovi, udělalo šoufl, jej veřejně neventiluju.
Alexa
vážně, máš novou karieru????
aha, tak oprava, PetraK a ostatní se přestanou přiblbe hihňat a odpustí si trapné narážky
|
Atika
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 09:55
- Nahlásit
worick
Je to možný, ale název byl od F, granulky a v návodu výslovně napsáno neškodný pro domácí zvířata - proto mě na to upozorňoval, že to jako pejskaři v klidu kupujou a ono průser. Já víc nepátrala, na zahradě máme jenom hlemýždě a ty před sekáním vždycky sbírám a hážu do bezpečí, protože mi vadí když je sekačka křupne (ale mám malou zahrádku).
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 12:54 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
kachna_ hally001
Já bych se do těch běžců nehrnula, jsou to kachny nanic. Slimáky žerou opravdu i "čínský" kachny pižmovky, ale co je moc, to je moc. Žádná kachna není masožravá, jak se tu psalo, slimáci omrzí i ty běžce. Navíc běžec nesedí na vlastních vejcích, takže je třeba líhnout uměle, nebo kupovat pořád nové (nebo nechat chcípat stářím?)
kachna_
My měli pekingský a nic
Pekingský, čínský, husokachny, pižmovky, všechno stejný, slimáky to žere, ale vocaď pocaď
Nejrychlejší smrt pro slimáky je nasbírat, polejt vařící vodou z konvice, nezbyde nic. Já to kdysi tak dělala, ale teď se snažíme mít "bezesmrtnou" zahrádku
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:02
- Nahlásit
jo a ještě se mi potvrdilo že na slimáky opravdu funguje měděný drát, kde je tam nelezou
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:32
- Nahlásit
Alexa
jo a ještě se mi potvrdilo že na slimáky opravdu funguje měděný drát, kde je tam nelezou
hm a říkala jsme to už asi stokrát a všichni se mi vysmáli, že...
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:35
- Nahlásit
jbat
všichni se mi vysmáli,
já neeee já to vyzkoušela a slunečnice, který ti hajzli předtím přes noc dokonale zlikvidovali, jsem omotala měděným drátem a již budou brzo kvést
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:38
- Nahlásit
Alexa
já neeee já to vyzkoušela a slunečnice, který ti hajzli předtím přes noc dokonale zlikvidovali, jsem omotala měděným drátem a již budou brzo kvést
Hm,to sem měla vědět dřív,než mi sežrali všechny melouny
|
jbat
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 13:42
- Nahlásit
jablunka
Hm,to sem měla vědět dřív,než mi sežrali všechny melouny
Já to řikala už dávno, mělas mě poslechnout!!!!!
Alexa
to su ráda.
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 14:03
- Nahlásit
jbat
Já to řikala už dávno, mělas mě poslechnout!!!!!
Gdybych to něgde četla,tak to i vyzkouším,ale jestli si to psala u Davídkový,tak to něgde zapadlo.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 14:06
- Nahlásit
kachna_
Německu to někde dělaj tak, že maj obecní kachny (PetraK se přestane blbě hihňat)
: já se nehihňám! Vůbec!!! já se tady naprosto nekontrolovaně tlemim jojo Němci maj dobrý nápady... hele až pojedem na koncert, nechceš jet s náma.... jako že by sis střihla brigošku nějakou
a asi abych radši šla, že?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 15:07
- Nahlásit
Psíček
ta tím nakmí šváru a psi jsou v klidu
to jako švagra?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 17:31 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
corgi
Slimáky žerou opravdu i "čínský" kachny pižmovky
ty u našich teda fakt ne
to by mě ale teda fakt zajímal výsledek toho německýho pokusu
PetraK
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 18:53
- Nahlásit
hally001
my jich máme na půl hektaru opravdu desetitisíce..to spíš statisíce...a zase s nima zamořovat mytiny u lesa nebo...je to složitý
to musi docela klouzat, ne? pri tolika slimacich na tak male plose jich pri temer kazdem kroku nekolik zaslapnes.
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 19:07
- Nahlásit
argosek-my chodíme jen po 400m2....zbytek "obývaj" zvířata
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 20:43
- Nahlásit
hally001
zajimave
|
hally001
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2011 22:40
- Nahlásit
argosek-praktické a nezbytné
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2011 01:44
- Nahlásit
Ten neškodnej Ferramot jsem měla loni, nasypala jsem to jednou a pak jsem si všimla, že to psi žerou, asi jim to chutnalo nebo co, jako nic jim fakt nebylo, ale já to nedala psychicky, tak to letělo do popelnice.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 10:50
- Nahlásit
tak jsem dnes zjistila, že máme ty modrý grancle na zahradě taky!!! byli u nás dnes zahradníci a já jsem paní o tom řikala, že jsem slyšela o jedovatých granulich na likvidaci slimáků a ona mi řekla, že nám je už druhý rok dává na zahradu mezi kytky!!! prej že psi na to nejdou, že sama má berňačku a dává si je a zahradu taky a že nikdy s tim neměla problém je teda fakt, že naši psi taky žádnej problém neměli, ale dost mě to vyděsilo teda. du hned koupit ten Ferramol bio!
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2011 11:05
- Nahlásit
zuzanarosakova
hele nechci ti kazit radost, ale kamarádky amstafka si otevřela dvířka do skleníku, ve kterým jediným měli tyhle jedovatý modrý granule proti slimákům a pár jich sežrala - nepřežila ...
takže bych netvrdila, že psi na to nejdou, jak kterej spíš
|